Witam
Dziś przedstawiam wam drodzy użytkownicy niedawno wprowadzoną nowa funkcję naszego forum w skrócie mówiąc tabelka.
Nie będę opisywał do czego służy tabelka ponieważ mam nadzieje że wiecie
Ok, let's go!
Tabelkę robimy zaczynając od prostej linijki
[table="head; width=Ypx"] (Gdzie Y to szerokość naszej tabelki)
Po wpisaniu linijki zaraz po niej piszemy nagłówki naszej tabelki np:
Ja wybrałem szerokość 400.
[table="head; width=400px"] Cena przedmiotów | Sonia | Gracz
Gdzie '|' służy do zrobienia nowego "przedziału".
Później naciskamy Enter i piszemy dalej
[CENTER][table="head; width=400px"] Cena przedmiotów|Sonia|Gracz
Magic Longsword|170|180
Golden Boots|70|80
Golden Helmet|50|60
I tak dalej.
Tabelkę kończymy dodając na samym dole naszej pracy ( NIE POSTU ) tylko tabelki linijkę [./table](bez kropki) która kończy naszą prace i wyglądać to powinno tak:
Cena przedmiotów Sonia Gracz Magic Longsword 170 180 Golden Boots 70 80 Golden Helmet 50 60
Oczywiście to nie koniec !
Możemy robić wszystkie rzeczy tak jak w postach czyli:
Pogrubić wybraną nazwę
Zmienić kolor
Cena przedmiotów Sonia Gracz Magic Longsword 170 180 Golden Boots 70 80 Golden Helmet 50 60
Wstawić obrazek
Ceny itemków na main Sonia Gracze Magic Longsword 170 180 Blessed Shield 200 210 Golden Helmet 50 60
W postaci linku do kliknięcia (klik na "Ceny")
Dodatkowe informacje
- Klikając na nagłówek w tabelce (U mnie np Sonia) wszystko poniżej poukłada się alfabetycznie.
Gdy dowiem się co mogę dodać do nowych tabelek zaraz edytuję posta i dodam to co potrzeba.
PISZCIE WSZELAKIE UWAGI/NOWOŚCI CO MOŻNA DODAĆ DO TABELEK, KAŻDA INFORMACJA JEST NIEZBĘDNA
Jeżeli macie jakieś pytania zapraszam na pw oraz gg:6196436
Edit.
Wiceps - To jest chwila roboty, a aktualnie nic nie robię.
Stoner - Gdybym chciał odpracować warny juz bym ich dawno nie miał
Panicz - Nie robiłem tego dla punktów reputacji, tylko z czystej ciekawości jak mi wyjdzie
^Crayon - thx.
Wassup - Ssij knyge, poradnik robiłem z nudów(kilka razy myślałem czy zrobić czy nie)
fleay - Ja takie coś w 4 podstawówce w programie o nazwie Excel.