View Full Version : Lagi
Witam, czy mogę zapytać na co przeznaczacie pieniądze za pacc? Podobno serwer uciągnie 800 ludzi, a przy 250 jest totalna komedia. Zaraz każdy napisze to nie exp, albo nie płacz. Na GC żalił się nawet Adasik, Szymek Knight, Kampitan Implajer, Antygona, Zarexoholik, Pedzel, Sasha Rookslayer i kilka wazniejszych postaci na apo i oczywiście mniejsze lvle. Czyli to nie jest tylko mój wymysł. Nie chodzi tutaj tylko o lagi na maratonach ale i w codziennym expie.
Dla mnie to nie jakaś tam gra, tutaj spędzam swój wolny czas i chcę grać bez problemów, lagów, kików.
Proszę o reakcje lub jakąś konkretną odpowiedź dlaczego tak się dzieje i kiedy armia podkarpacki ots odzyska swój dawny blask i popularność.
kick'ów jak już. :D
lagi są i raczej będą, nie da sie tego zmienić : )
Zarexoholik?
16-10-2011, 14:30
Lagi są, bo na czas maratonu zalogowało 300~ osób i wszyscy na respach spamowali czarami. Tak to już jest. xd
Hę?
Powiedz mi jeszcze kiedy ty widzisz po 300+ graczy zalogowanych(ofc. nie mowie o maratonie)??
Przy 100-200 osobach nie ma zadnych problemow, poza tym to chyba nie jest kwestia osob online, pisali przeciez, ze sa "problemy techniczne" wiec ocb? poza tym i tak wbiles wiecej lvli niz jakbys expil na normalnym expie wiec nie wiem o co ta spina.. ;| Mi sie na rooku dobrze expilo, bez problemow :)
Lagi są, bo na czas maratonu zalogowało 300~ osób i wszyscy na respach spamowali czarami. Tak to już jest. xd
Kiedyś jak grało 600+ osób i dali exp x2 to jeszcze więcej ludzi spamowało czarami na respach a lagów takich jak teraz nie było ;/
#
Taki urok APO. Zrobić coś źle, nie zrobić nic jeszcze gorzej. Był czas przywyknąć. Lepiej wbić te 2-3 lvle w 15 minut na lagach niż w 1.5h XD
@up
Nie było nigdy 600 osób online :|
@topic
Jakoś dziwne to było, przed maratonem zaczeły się lagi, i odrazu po maratonie się skończyły. Przynajmniej teraz nie ma już laggów i można normalnie pograć :C
Eh Najgorsze jest to że dali ten maraton na wielkich lagach i nie dało sie expić porażka :|
Nie expiłem teraz na maratonie ale widziałem u brata że lagi były masakryczne ;/, w ogóle teraz przez weekend było 200~ osób i lagi były odczuwalne i to poważnie. Zróbcie coś z tymi 'problemami technicznymi' bo nawet jeżeli wróci stara świetność OTS'a to zaraz spowrotem odejdzie przez lagi (mowa o graczach). :)
scimex pallll
16-10-2011, 14:51
Jest exp 50x to sa lagi trudno :/
Ale da sie expic.
@up
Nie było nigdy 600 osób online :|
@topic
Jakoś dziwne to było, przed maratonem zaczeły się lagi, i odrazu po maratonie się skończyły. Przynajmniej teraz nie ma już laggów i można normalnie pograć :C
Teraz to dowaliłeś heuuhee nigdy nie było po 600 osób online ? hehuehue Jak były takie czasy to Ty jeszcze w majty waliłeś :) hahahah
Ogółem lagów nie ma only podczas maratonu :/ ale to jest przez spamowanie na GC / czarów na respie :/
@up
Dobra beka z ciebie. Zobacz chociażby na jego datę założenia konta na forum, a na twoją 'no name'. Na pewno, lagi są przez spamowanie na GC! Ogarnij typie. ;x
@top
Lagi zauważam jednie podczas maratonów. Ale i tak nie ma na co narzekać, osobiście wbiłem 4 lvl w 15 minut, to chyba nie tak najgorzej? : [
John Cena
16-10-2011, 16:11
Lagi są podczas maratonów tylko przy normalnym expie x5 to nie napotkałem w ostatnim czasie lagów...
First Boonek
16-10-2011, 16:14
Na GC żalił się nawet Adasik, Szymek Knight, Kampitan Implajer, Zarexoholik, Pedzel, Sasha Rookslayer
100% brązowego gówna XD
Co to ma do rzeczy? jest 800 slotow wiec lagi powinny sie zaczynac przy 600+ osobach spamujacych a w takim przypadku gdzie przy 250 ledwo sie biega, nie chce sobie wyobrazac co by sie dzialo gdyby zalogowalo sie te 800 osob : ]
prosta sprawa serv od razu by padl
#t zgadzam sie, wyzej chyba napisalem xd
Sasha Rookslayer
16-10-2011, 16:21
Ja się zaliłem, że lagi?
Aha XD, na czas MARATONU wgl nie miałem lagów, więc o czym wy tu PIERDOLI***? Ogarnijcie ;<
Octavious
16-10-2011, 16:37
lagi byly i to jeden wykurwisty 30-40 sec stania mieli go wszyscy :]
hmm robi sie mazurski powoli z przed 3 lat pamietacie co tam bylo?
teraz bedzie tak na apo i skonczy jak mazurski :]
Domcio Old
16-10-2011, 18:56
hmm lagi były dlatego że na ots zalogowało sie 300 osób co się teraz wgl nie zdarza ; D Bardzo możliwe że to juz nie taki wytrzymały silnik co kiedyś
Lethornek
16-10-2011, 20:16
Pomyśl że może coś jest dodawane na serwer, nie wiem czy wiesz ale zbliża się update...
Knight Lukas
16-10-2011, 20:31
@up na pewno są tacy głupi że dodawali akurat kiedy był maraton?
Serwer nie wyrabia i tyle.
Ja tam lagów nie miałem :P
Możę odrobinę , ale to za*ebistą odrobinę.
;944360']to jest przez spamowanie na GC
Dojebałeś.
#t
Ja jak byłem na pierwszym maratonie to nie miałem lagów. Może nie grajcie w czasie maratonów jak macie lagi? : {
Podczas maratonu nic nie dodawalismy na serwer, wiec z tego powodu lagow nie powinno byc. Problem lagow przy okolo 300 osobach moze wynikac z kilku rzeczy:
1. Jak nigdy wszyscy zalogowani 300 osob idzie expic i bardzo duzo jest osob z wysokim lvl zabijajacych bardzo mocne szybkie potwory, a to wszystko bardziej obciaza serwer niz kiedykolwiek.
2. Przez kilka ostatnich lat ciagle dodajemy cos nowego do silnika, nowe mozliwosci, nowe systemy, niestety nie mielismy okazji sprawdzic ich dzialania i obciazenia z duza iloscia osob, bo po prostu tyle ich nie bylo na serwerze, wiec moze byc to problem np Loot-Channel'u mozliwe ze to wlasnie ten system powoduje lagi przy wiekszej ilosci osob.
3. Jezeli ktos ma lagi podczas gdy nie ma maratonu to moze to byc wina jego internetu, gdzyz na serwerze mamy lacze o najlepszej jakosci jaka mozna otrzymac w polsce.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.