Zaloguj się

View Full Version : Nowa forma servera CS

Crayon
21-10-2011, 13:49
Cześć

Przeinstalowałem server, wgrałem nowe pluginy. Tak, jak chcieliście z ankiety przeprowadzonej wcześniej - będzie to server TP. Wgrane zostały strefy rashu, żeby wymusić na niektórych ten styl rozgrywki. Jeśli bardzo, ale to bardzo nie będą podobać się Wam te blokady, mogę je zdjąć w zamian za slaye za brak prób rozbrojenia bomby itd.

Wszelkie problemy, błędy, zażalenia, kolejne propozycje w tym temacie prosiłbym.

Pozdrawiam, Krajon

Azonka Banned
21-10-2011, 13:51
Nareszcie!

Dobra robota.
Po weekendzie wbije i popatrze troche jak tam atmosfera.

NNFOF
21-10-2011, 14:04
czekam na ludzi, bo pusto i pykamy :0

//edit
nie działa votowanie mapy jak narazie

Crayon
21-10-2011, 14:57
nie działa votowanie mapy jak narazie
Powinno teraz ruszyć, zapomniałem jednej prostej rzeczy zrobić i z tego powodu taki bałagan powstał : D

Elade
21-10-2011, 15:23
Zostało jeszcze wyłączyć pause, ponieważ każdy może ją włączyć, oraz wyłączyć alltalk.

Przydała by się też jakaś reklama do wstawiania na forach.

Crayon
21-10-2011, 15:52
Zrobione, zrobione.

O reklamie i ViPie (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=90094) gadam z Mortiisem ;)

deeL `
21-10-2011, 16:01
ViPa broń boże nie wprowadzajcie, bo to tylko wyjdzie wszystkim na gorsze.
Rozreklamować serwer trzeba jak najbardziej. Jakaś większa sygnatura albo coś :P

Romus
21-10-2011, 16:50
Poważnym błędem który przeszkadza w rozgrywce jest słyszalność abu dr€żyn nawzajem. Chyba wiesz o co chodzi. : ) TT słyszy ct i nawzajem a powinno być, że słyszymy tylko swoja drużynę- DO POPRAWY. Ogólnie zmiany mi się bardzo podobają. Jestem zadowlony. A co jeszcze trzeba dodać- z czasem sie okaże. Wielki plus Krajon, już powoli przestałem w Ciebie wierzyć.

Elade
21-10-2011, 18:22
#up

Zostało jeszcze wyłączyć pause, ponieważ każdy może ją włączyć, oraz wyłączyć alltalk.

helloł

#topic
Bany za TK, nie działają.

Patryk1551
21-10-2011, 18:43
Wyłączyć slaya po przejściu strefy(nie wiem czy to prawda bo byłem w tt, ale ct mi napisał że niby zabija), a dać takie odepchnięcie i "no sir".
Zrobić coś takiego że jak jakiś frajer obija mnie do 30hp żeby automatycznie jemu też zabierało tyle ile on mi.
Wyłączyć pokazywanie dmg(to w końcu serwer tp więc bez jaj).
Na razie nie mam perma, nie wiem czy będziecie dawali te wszystkie bany co kiedyś były to jak popatrzę, to coś jeszcze napiszę.
@edit
Jak grałem wcześniej to czas rundy był 3 albo 4 minuty, więc do poprawy na 2 lub 1min45s. Nie wiem po ile jest zmiana mapy, ale proponuję np po 13 wygranych rundach przez ct lub tt, no i ofc jakiś dobry team balance.
Jeśli chodzi o vipa na tp z jakimiś ułatwieniami to raczej nie, bardziej już możliwość rezerwacji slota, ale póki co na serwerze gra mało osób, ale kto wie może to się zmieni wtedy rezerwacja będzie OK :)

Romus
21-10-2011, 20:01
No tak, sam dałem propozycję dodania pokazywania hitów ale nie na serwerze tp. Tak jak napisał Thoru- do wyjebania.

DonieX <3
21-10-2011, 20:37
Choć grałem na mode software, zamiast na OpenGL, bo coś mi się zjebało z kartą graficzną to widzę, że zmiany są w porządku ;)
@ Co to VIP'a to nie wiem czy byłby to dobry pomysł. Może i zarobek jakiś by był,ale samej satysfakcji takiej z gry by nie było ;)

Kaziu Extreme
21-10-2011, 22:01
Ej no przez te zmiany mam ping od 35-110 i mnie wywala kuhwa, a mialem po 60 przed zmianami ;||||||||.

Crayon
21-10-2011, 22:55
TT słyszy ct i nawzajem a powinno być, że słyszymy tylko swoja drużynę- DO POPRAWY.
Już załatwiłem to. Rozkminiałem dlaczego tak się dzieje i wyszło mi na to, że źle ustawiłem jeden cvar w voices management. Teraz powinno być dobrze. Żywi słyszą żywych ze swojego teamu, a martwi wszystkich martwych.

PS: w vm alltalk musi być na 1 kociaczki ;)

a ATAC teraz powinien działać, tzn kary za teamkille

Patryk1551
21-10-2011, 23:04
Ej no przez te zmiany mam ping od 35-110 i mnie wywala kuhwa, a mialem po 60 przed zmianami ;||||||||.
Wina neta nie serwa, ja np. mam po 30 ;d Akurat do serwa się nie przyjebię, bo pingi niskie, loss i choke nie skaczą, więc na +.

Niuchacz
21-10-2011, 23:18
No no może wejdę trochę pograć

SedaN*
22-10-2011, 10:52
No to tak Crayon: server TP dobra decyzja jak pisałem w innym temacie, ale z tym vipem to lekka przesada. W takich grach jak tibia pacc jest naturalną rzeczą, ale w takich grach jak kanter strajk liczy się każdy ułamek sekundy, kto szybciej strzeli, kto celniej strzeli i nawet te 20 hp za tego vipa byłoby bardzo dużo, przecież w połowie killów to zazwyczaj przeciwnikowi zostaje <20 hp

ValermanII
22-10-2011, 14:16
*Usunąć obstawianie po śmierci - server TP, a nie 4fun
*Ustawić czas na kupywanie - 15 sec w zupełności wystarczy.
*Wgrać nominations, jeżeli nie to zrobić porządny mapcycle.
*Wgrać plugin, który umożliwi danie teamowi info w czasie 5 sec po śmierci.
*ogarnąć adminów - chętnych jest dużo.
*zmienić nazwę servera.. niech będzie np "Armia[TP]server " czy cokolwiek innego z wzmianką o TP, żeby ludzie wiedzieli, jaki typ servera jest.

Crayon
22-10-2011, 14:27
.
*Wgrać nominations, jeżeli nie to zrobić porządny mapcycle.
Działa nominations przecież. Wystarczy wpisać 'nominate <nazwa mapy>' ;)

Crak .
22-10-2011, 18:25
Usuń to darcie mordy na początku rundy bo, aż uszy bolą.

KozaQ ZiooM
22-10-2011, 18:36
CryOn, to co napisałem Ci na gg z tym darciem mordy nie tylko mi przeszkadza :)

@top
lepiej, widać, że stara się chłopak, jeszcze wyjebać adminów (pozdrawiam ovnera) i na miejsce starych zatrudnić nowych, będzie git :)

Patryk1551
22-10-2011, 19:17
Na rozgrzewce nożowej zabija CT po przejściu strefy - bezsens to przecież rozgrzewka
Votemap - to jest serwer 4fun, czy TP bo już nie wiem ;d (jakieś indie, ruinsy, westy i inne syfy
Team balance - porażka
Dać podgląd na team only ;d
Rozgrywka do 13 wygranych rund
Wyłączyć pokazywanie dmg !
Wg mnie jest dziwny recoil na tym serwie, może dlatego że przyzwyczaiłem się do serwa kolegi, ale jak dla mnie dziwny.
Nie wiem czy coś jeszcze miałem napisać.
A i zmienić tego slaya na odepchnięcie.

Crayon
22-10-2011, 20:07
Usuń to darcie mordy na początku rundy bo, aż uszy bolą.
Napiszę Santano, żeby ogarnął jakieś nowe fajniejsze dźwięki na początek rundy

Votemap - to jest serwer 4fun, czy TP bo już nie wiem ;d (jakieś indie, ruinsy, westy i inne syfy
To, że jest to server, który wymusza grę TP nie znaczy, że nie możę być jakiegoś westa. Tam też są strefy rashu i można postrzelać.

Wyłączyć pokazywanie dmg !
Staram się to rozpracować. Nie wgrałem tego pluginu a i tak działa. Któryś chętny mi to wytłumaczyć?

Wg mnie jest dziwny recoil na tym serwie, może dlatego że przyzwyczaiłem się do serwa kolegi, ale jak dla mnie dziwny.
Recoil jest git, naprawdę. Pukawka pozwoliła ustawić tickrate 600, więc jest fajnie.

ValermanII
23-10-2011, 01:46
Staram się to rozpracować. Nie wgrałem tego pluginu a i tak działa. Któryś chętny mi to wytłumaczyć?
Usuń plugin bullet_damage, wystarczy wstawić ";" przy nazwie w plugins.ini

Patryk1551
23-10-2011, 09:48
To, że jest to server, który wymusza grę TP nie znaczy, że nie możę być jakiegoś westa. Tam też są strefy rashu i można postrzelać.

Dobra niech będzie west, ale wydaje mi się że india, ruins na serwer TP nie pasuje ;d Z resztą nigdy nie widziałem. Jest parę sec na początku rundy co się stoi, na awp mapach nie powinno tego być, nie wiem czy da się ustawić że na normalnych jest, a na aim/awp jest off.
I co z resztą rzeczy, o których napisałem? Takie ważniejsze to ten slay na rozgrzewce nożowej, slay po spróbowaniu przejścia strefy, podgląd po śmierci.

KozaQ ZiooM
23-10-2011, 10:01
Na rozgrzewce nożowej nie powinno być stref rushu.. Co do map awp - zbędne na TP

DonieX <3
23-10-2011, 11:22
Wszystko jest chyba git ;) Przynajmniej z tego co zaobserwowałem. Jeśli alltalk został ustawiony na 0, czas rundy też gdzieś na OK. 1.45 to wszystko jest fajne ;) Tylko mówię, trzeba jakiś konkurs zrobić na rozreklamowanie serwera, bo pustki dalej są.

ValermanII
23-10-2011, 16:18
nie wiem czy da się ustawić że na normalnych jest, a na aim/awp jest off.
Wszystko się da, wystarczy w maps zrobić nazwamapy.ini i dodać tam odpowiedni cvar.

##Mógłbyś udostępnić cały mapcycle, jaki jest na chwilę obecną na serverze ?

Crayon
23-10-2011, 22:39
Usuń plugin bullet_damage, wystarczy wstawić ";" przy nazwie w plugins.ini
Serio? Nie ma tego pluginu, bo go nie wgrywałem. Chyba będę musiał po kolei pluginy wyłączać i zobaczyć, który pokazuje to dmg

##Mógłbyś udostępnić cały mapcycle, jaki jest na chwilę obecną na serverze ?
Lista map, które można nominować. Wczoraj były z tym jakieś problemy, teraz już tych problemów nie ma.

as_oilrig
awp_india
awp_map2
awp_ruins
cs_747
sc_alpin
cs_assault_upc
cs_estate
cs_italy
cs_office
de_aztec
de_cbble
de_chateau
de_cpl_mill
de_cpl_strike
de_dust
de_dust2
de_eldorado
de_inferno
de_irak
de_kabul
de_prodigy
de_survivor
de_train
de_tuscan
de_westwood

deeL `
23-10-2011, 22:54
Jest jeszcze jedna dziwna opcja XD

Jak jest 5 tt i 3 ct to jest napisane 3 Terrorist i 5 Counter Terrorist. Mam nadzieję, że wiesz Crayon ocb. Jak tab naciskasz to tam się to pokręciło.

Orson_Pall
23-10-2011, 23:03
jeszcze jestem w stanie zrozumiem indie na serwie tp, ale anty rash na indi? no bez jaj XD

Krulowiec
23-10-2011, 23:35
Crayon my master.

Brawo, w końcu coś rusza i może serwer nie będzie świecił pustkami.
Postaram się częściej bywać na serwerze, by pomóc w dalszym rozwoju.

DonieX <3
24-10-2011, 18:29
Brakuje mapy de_nuke, to raz.
Dwa: Moim zdaniem powinien być zmniejszony czas rundy gdzieś na 1:30, bo jak dla mnie to 2 min to za dużo.

Patryk1551
24-10-2011, 19:36
Najlepiej 1;45 tak jak się gra ;d

as_oilrig
awp_india
awp_map2
awp_ruins
cs_747
sc_alpin
cs_assault_upc
cs_estate
cs_italy
cs_office
de_aztec
de_cbble
de_chateau
de_cpl_mill
de_cpl_strike
de_dust
de_dust2
de_eldorado
de_inferno
de_irak
de_kabul
de_prodigy
de_survivor
de_train
de_tuscan
de_westwood
-awp_india
-awp_map2
-awp_ruins
-cs_747
-cs_estate
-sc_alpin
-de_eldorado
-de_irak
-de_cpl_strike
prawda jest taka, że i tak na serwie będzie grane tylko west,dd2,dust,inf,train,nuke(jak dodadzą), czasami cpl_mill/tuscan,aztec,office,italy reszta map jak wybiorą to od razu wyjdzie 90% osób z serwa.
+nuke, hell, mirage, forge

DonieX <3
24-10-2011, 19:42
India moim zdaniem powinna zostać. Co racja to racja, że tylko bardziej znane mapy będą grane.
Propozycją moją jest jeszcze jakiś konkurs na rozreklamowanie serwera.
No i tak jak Thoru mówi. Może być na 1.45 ustawienie rundy, ale NIE MOŻE zostać na pewno 2:00. No i tak jak wyżej pisałem de_nuke dodać ;)

Crayon
24-10-2011, 21:44
De_nuke dodane, całkiem mi wypadła ta mapa z głowy.
Czas rundy też zmieniony.

Jak będę mieć więcej czasu to ogarnę który plugin mi pokazuje te dmg a nie chce się ujawnić.

Została teraz reklama servera i czyszczenie adminów ]:->

@down
To nie w tym dziale kochasiu

NNFOF
24-10-2011, 21:55
a ja pisze o unbana, bo ***** za zwracanie uwagi NSom o cele mapy, fakt, ze niegrzeczne dostac perma, chill !

ValermanII
24-10-2011, 22:29
When only you and one enemy are left standing, you can challenge him to a knife duel by slashing a wall with your knife
Do usunięcia, to nie server 4fun.

**usunąć wypadanie granatów na ziemie po śmierci.

Crayon
24-10-2011, 23:37
**usunąć wypadanie granatów na ziemie po śmierci.
To jest akurat fajne. Jakiś argument, bardzo mocny przeciw?

First Boonek
24-10-2011, 23:45
Nadal nikt tam nie gra (...)

Zrobcie cos zeby zachecic graczy, a nie ...

DonieX <3
25-10-2011, 05:57
W sumie to wygląda tak: Te pluginy co są teraz powinny być wcześniej na FFA ;d Ogólnie to nie jest źle. Jeśli czas rundy zmieniłeś to już jest duży + dla Ciebie. Wszystko z czasem da się ogarnąć, a ten plugin dmg w sumie nie jest zły,ale za dużo podpowiada ^^
No i proponowałbym konkurs na reklamę serwera/

ValermanII
25-10-2011, 08:18
Plugin typowy na 4fun/ffa etc. Jest TP, więc pluginy mają być dopasowane pod tp. TP słynie z prostoty, a nie bajerów nawalonych po uszy.

Patryk1551
25-10-2011, 08:42
Zgadzam się z Toskiem , do usunięcia. Nigdy nie widziałem nawet takiego pluginu na jakimś lepszym serwerze TP ;d

DonieX <3
25-10-2011, 15:48
Zgadzam się z Toskiem , do usunięcia. Nigdy nie widziałem nawet takiego pluginu na jakimś lepszym serwerze TP ;d

Każdy serwer jest taki sam.

Ale tutaj się z Wami zgodzę. Te pluginy co są teraz powinny być dawniej na BF. Na TP nie powinno być praktycznie pluginów. Pomyśl Crajon nad tym i spróbuj się z tym uporać.

Crayon
25-10-2011, 21:30
Mam rozumieć, że niesamowicie bardzo źle przeszkadza to, że można podnieść cudze granaty i sprawić, że gra może być ciekawsza, tak?

A najlepiej by było, gdyby server był goły, bez żadnych pluginów i był taki sam, jak setki innych w internecie, nie?

ValermanII
25-10-2011, 21:34
Mam rozumieć, że niesamowicie bardzo źle przeszkadza to, że można podnieść cudze granaty i sprawić, że gra może być ciekawsza, tak?
Za przeproszeniem, po chuj robić server TP z dodatkami 4funa ? ;o

A najlepiej by było, gdyby server był goły, bez żadnych pluginów i był taki sam, jak setki innych w internecie, nie?
Czyli mam rozumieć, że przez te gówniane pluginy, server jest oryginalny.. spoko.

** usunąć komendę /me

Crayon
25-10-2011, 21:44
Za przeproszeniem, po chuj robić server TP z dodatkami 4funa ? ;o

Chodzi mi o to, że to nie zmienia jakoś wybitnie diametralnie rozgrywki, a w niektórych przypadkach może być pomocne. Ale jeśli uważasz, że tak będzie lepiej, wyłączę plugin ;)

DonieX <3
25-10-2011, 21:55
Chodzi mi o to, że to nie zmienia jakoś wybitnie diametralnie rozgrywki, a w niektórych przypadkach może być pomocne. Ale jeśli uważasz, że tak będzie lepiej, wyłączę plugin ;)
Jak dla Mnie mogłoby zostać, ale to na prawdę Crayon nie jest dla serwera TP. Nie wiem co tu zrobić,aby podnieść grywalność serwera ;) Niech się inni wypowiedzą na temat tych pluginów.

Krulowiec
25-10-2011, 22:03
Jak dla Mnie mogłoby zostać, ale to na prawdę Crayon nie jest dla serwera TP. Nie wiem co tu zrobić,aby podnieść grywalność serwera ;) Niech się inni wypowiedzą na temat tych pluginów.

Odejdź, co ty na to ? (:

Serwer jest coraz lepszy, a więc ' proszę przestań płakać '

DonieX <3
25-10-2011, 22:11
c
Odejdź, co ty na to ? (:

Serwer jest coraz lepszy, a więc ' proszę przestań płakać '

Komentarze tego typu zostaw dla Siebie kolego.

@Dawniej serwer był non toper pełny mimo tego, że nie było żadnych pluginów. Serwer był nowy,okej. Każdy chciał trochę pograć,okej. Połowie osób się znudziło,okej. Lecz można postarać się, aby serwer znowu cieszył się taką popularnością jak dawniej.

ValermanII
26-10-2011, 11:20
** usunąć możliwość ruchu podczas podkładania paki.
Usuńcie te marne odbijanie, gdy się kogoś ze swojego teamu uderzy.
zablokujcie tarcze i autokampę.
** zmieńcie strefę raszu na odpychanie (dźwięk tylko dla rashującego)

DonieX <3
26-10-2011, 18:49
** usunąć możliwość ruchu podczas podkładania paki.
Usuńcie te marne odbijanie, gdy się kogoś ze swojego teamu uderzy.
zablokujcie tarcze i autokampę.
** zmieńcie strefę raszu na odpychanie (dźwięk tylko dla rashującego)

Co to paki, niech zostanie. Wcale to nie przeszkadza.
Tarczy i autokampy nikt nie używa, pozatym jest to w podstawach CS'a, więc powinno zostać.
Co do strefy rashu to się zgodzę , trzeba zmienić to na odpychanie bądź też inną możliwość jeśli jest, bo automatyczne zabicie po dotknięciu strefy rashu jest bez sensu, bo niekiedy jej po prostu nie widać i nie wiadomo gdzie się zatrzymać ;)

ValermanII
26-10-2011, 22:34
Tarczy i autokampy nikt nie używa, pozatym jest to w podstawach CS'a, więc powinno zostać.
Człowieku, grałeś kiedyś na serverze TP ? wiesz, na czym polega tam gra ?

Co to paki, niech zostanie. Wcale to nie przeszkadza.
Spoko, wgrajmy jeszcze autobh, żeby miło się skakało.

#down

A powiedź mi człowieku, że ta paka Ci tak bardzo przeszkadza?
Nie zdajesz sobie sprawy, jakie jest to ułatwienie dla TT.

Co, może napisz do administracji esl i ustal zasady mixów, że na serwerze ma nie być autokampy i tarczy. Żałosne.
Nie rozróżniasz TP od Esl, więc zamknij pysk i siedź cicho. Server miał być TP, więc niech będzie TP, ***** mać.

ps, każdy plugin zmniejsza ilość fpsów na serverze, ale widzę, że Ty tego ni chuja nie możesz pojąć.

DonieX <3
27-10-2011, 12:51

Spoko, wgrajmy jeszcze autobh, żeby miło się skakało.

A powiedź mi człowieku, że ta paka Ci tak bardzo przeszkadza? Grałem na TP, owszem pluginy są nie potrzebne,ale człowieku to jest APO. Co to autokampy i tarczy to jak sobie z tym nie radzisz to Twój problem. Co, może napisz do administracji esl i ustal zasady mixów, że na serwerze ma nie być autokampy i tarczy. Żałosne.

Patryk1551
27-10-2011, 16:12

Grać to sobie każdy może, inna sprawa to to, że TP to FFA pod inną nazwą.

W sumie ta paka to niewielki problem, ale jak przeszkadza wszystkim to można wyłączyć.

KozaQ ZiooM
27-10-2011, 19:24
Wgrać config esl 5 on 5 i gitara!

@dół
ej, to jest prawie jak wh, usun to
(...)

Crayon
27-10-2011, 21:34
Val, od dwóch stron ciągle Ci coś nie pasuje. To, że jak się rzuca granat i jest napisane, że jest to flashbang, albo smoke, to też niesamowite ułatwienie i na TP tego nie powinno być?

Co w tym serverze Ci pasuje?

ValermanII
27-10-2011, 21:49
To po co robicie server TP, jak o nim mało pojęcia macie ? Jeżeli to ma być TP tylko z nazwy, to ja dziękuję za współpracę.

deeL `
27-10-2011, 22:02
@up
Boże, jak fanatyk.. Typie to może po prostu ustawić serwer bez amx'a ?
@topic
No widać coraz więcej ludzi w sumie gra i tak trzymać. Jeszcze do****ć reklamę oraz podtrzymywać zainteresowanie i dyskusje o serwie tak jak w tym temacie. Powinno być inaczej niż z 8.42 :>

Crayon
27-10-2011, 22:18
To po co robicie server TP, jak o nim mało pojęcia macie ? Jeżeli to ma być TP tylko z nazwy, to ja dziękuję za współpracę.
Przecież to, że można przykleić pakę do ściany, albo podnieść granat z ziemi nie sabotuje tak bardzo rozgrywki TP. Rozumiem, że dla Ciebie ideałem servera tp jest taki bez amxa, z configiem esl.
Tylko powiedz mi w jaki sposób zachęcisz graczy do rozgrywki na takim serverze. I tak udziwnień nie ma, nigdy tu takowych nie było. Zawsze patrzyłem na to, czy przede wszystkim się gra, a nie bawi w jakieś skakania, zabijania i słuchanie muzyki.

spenser
27-10-2011, 22:48
Ludzie...
Moim zdaniem ten serwer [TP] będzie także niewypałem. Najlepiej trzeba było zrobić serwer FFA bez BF2 i żadnych udziwnień. Wgrać podstawowe pluginy tak jak to było z początku.

// amx_banmenu nie działa tak jak powinno, nie można wpisać "przyczyny" bana ;/

ValermanII
28-10-2011, 09:49
Przecież to, że można przykleić pakę do ściany, albo podnieść granat z ziemi nie sabotuje tak bardzo rozgrywki TP. Rozumiem, że dla Ciebie ideałem servera tp jest taki bez amxa, z configiem esl.
No cóż, myślałem, że to będzie server TP z mała ilością pluginów (niskie pingi, płynna gra), róbcie jak chcecie.

Tylko powiedz mi w jaki sposób zachęcisz graczy do rozgrywki na takim serverze.
Uwierz, że jest dużo ludzi szukających tego typu serverów.

SedaN*
28-10-2011, 13:59
Ponieco zgodzę się z Valermanem, dobry server TP jest w tej chwili poszukiwany. Grałem na takim, też miałem adma, był to zwykły server z paroma pluginami i server prawie zawsze pełny. Tylko trzeba pamiętac, że server tworza tez gracze, tam byli ludzie ogarnięci, wchodziłeś i czułeś się jak na mixie, tutaj no wiadomo poziom jest różny graczy, więc nie wiem jak to będzie wyglądało. Ludziom ogarniętym ten typ serva powinien się spodobać. I myślę, że pare nie rzucających się w oczy pluginów nie powinno zaszkodzić ;)

Niuchacz
28-10-2011, 14:15
Jeśli będzie dobra reklama to i na takim TP ludzie będą grali

DonieX <3
28-10-2011, 14:36
Facet, ty myślisz, że wszystko znasz i jesteś pro elo hajt ? To, że siedzisz na jakiś śmiesznych forach i czytasz co to jest FFA,TP,ESL to myślisz, że wiesz all ? Posiedź trochę na APo, zobacz jaki jest poziom idioto.. Zauważ, że TP zostało tylko ustawione z tego względu, aby nikt nie rashował.. A te dodatki to są dla urozmaicenia gry,aby ludzie się schodzili,bo BF był monotonny bezs żadnych pluginów itd. Nie pasuje Ci to nie graj tutaj, podziękuj za współpracę i przejdź na POŻĄDNY server TP i tyle. Nikt za Tobą nie będzie płakał.

@ Co do pluginu DMG moim zdaniem może zostać, fajna sprawa. Bynajmniej mi ułatwia grę;d

@ Velrememmrmian
Co to pluginów, które Ci zmniejszają fpsy to proponuję tak:
1. Zmień serwer tam gdzie jest 0 pluginów,
2. Zakup komputer. :)

Niuchacz
28-10-2011, 14:41
@UP Valerman ma racje typie...

#Pograłem i tak : ping jest straszny + muli serwer, 100 fps mam, ale to dlatego ze mam dobry komputer. Wyjebcie wpizdu te pluginy lub zmiencie host'a, bo na prawdę serwer = porażka

ValermanII
28-10-2011, 14:50
Facet, ty myślisz, że wszystko znasz i jesteś pro elo hajt ? To, że siedzisz na jakiś śmiesznych forach i czytasz co to jest FFA,TP,ESL to myślisz, że wiesz all ?
Uwierz, iż wiem, czego chcą gracze (w tym przypadku gracze, którzy grają na serverach TP), a skąd to wiem to już zatrzymam dla siebie.

Posiedź trochę na APo, zobacz jaki jest poziom idioto..
To może zamiast robić server pod botów, zróbmy porządny server dla wszystkich.. sama ludność z apo nie zapełni servera, nie wszystko trzeba robić pod apo.

Zauważ, że TP zostało tylko ustawione z tego względu, aby nikt nie rashował..
Więc miesiąc pracy Crayona to wstawienie antyrashu, gz mózgu.

@ Co do pluginu DMG moim zdaniem może zostać, fajna sprawa. Bynajmniej mi ułatwia grę;d
hashashas, zajebisty masz tok rozumowania, przy okazji możecie zmienić nazwę servera na 4fun.

@ Velrememmrmian
Co to pluginów, które Ci zmniejszają fpsy to proponuję tak:
1. Zmień serwer tam gdzie jest 0 pluginów,
2. Zakup komputer.
Gówno wiesz o serverach, a tym bardziej o mnie, więc przestań pierdolić głupoty. Przy zapełnionym serverze komp Ci nie pomoże..

Jeśli będzie dobra reklama to i na takim TP ludzie będą grali
O jaką reklamę Ci chodzi ? spam na forach czy wykupiona na wiaderku np ? Jeżeli chodzi o tę pierwszą to ma sensu tracić czasu, bo i tak wszyscy leją na te reklamy.

#down, skąd hajs na takową reklamę ?;o

Niuchacz
28-10-2011, 14:54
#Valerman chodzi mi właśnie o taką jak np. na wiaderku

Crayon
28-10-2011, 22:41
#Pograłem i tak : ping jest straszny + muli serwer, 100 fps mam, ale to dlatego ze mam dobry komputer.
To do tego dobrego komputera podłącz może internet, a nie przez Bałtyk kable ciągniesz.

@Val
Szczerze mówiąc - trochę przesadzasz. Piszesz, jakby to był server z pluginami 4fun a w nazwie miał TP tylko dla szpanu. Są strefy rashu, jest mało pluginów, jest kilka dodatków urozmaicających rozgrywkę, jak chociażby ta przyklejająca się paka. Nie zmienia to tak diametralnie rozgrywki, jak sobie wyobrażasz. Spójrz na to z takiej strony, ze możemy spapugować coś z innych serverów i wtopić się w tłum, a możemy zrobić coś nowego, oryginalnego. I mieć tę cholerną pakę którą można przykleić do ściany na serverze TP!

DonieX <3
29-10-2011, 13:28
Valer, na Twój temat już się nie będę wypowiadał. Szkoda czasu.

@Top
Craj, wgraj nowego ruinsa, bo ten debuguje. ;d Biegniesz,biegniesz a nagle gdzieś jakbyś się przyklejał do ziemi ;d

Niuchacz
29-10-2011, 13:41
To do tego dobrego komputera podłącz może internet, a nie przez Bałtyk kable ciągniesz.

Zamiast się mądrować na forum zajmij się serwerem, bo Ci ludzie uciekają, a jak tak lubisz pluginy to zrób pierwszy serwer "TP+4fun" będziesz znany curva hehehe

Crayon
29-10-2011, 13:46
Zamiast się mądrować na forum zajmij się serwerem, bo Ci ludzie uciekają, a jak tak lubisz pluginy to zrób pierwszy serwer "TP+4fun" będziesz znany curva hehehe
hehehe o kurna, aleś mi teraz dojebał. Zrobiłem server tak, jak trzeba, teraz czekam, aż znajdę online Mortiisa, żeby zagadać z nim o reklamie servera.

Na razie to się sam 'mądrujesz', bo masz lagi jak ciągniesz internet od sąsiada i tekstury Ci skaczą

Patryk1551
29-10-2011, 14:20
Nie posraj się, tak sapiesz o te TP, a pewnie ***** namioty na respach albo kucasz gdzieś w ciemniach na fragi XD Wielki znawca TP, pograł parę godzinek na publicznych ns serwerach i już najmądrzejszy.

Chaos
31-10-2011, 01:14
@up

Z calym szacunkiem, ale kolega, ktorego zacytowales ma racje.

Problem serwera jest taki, ze zamiast postawic go na wlasnej maszynie, gdzie jestem pewien, ze Intergaming ma w tym spore doswiadczenie - uzywacie bezsensownego hostingu publicznego.

Serwer na obecna chwile skacze pod wzgledem plynnosci - mozna to zauwazyc po takich rzeczach jak wykresy net_graph, trafialnosc, rejestrowanie pociskow, zachowanie broni czy nawet rzucany granat.

Juz nie wspomne o czyms o czym trabie od paru miesiecy - czyli auto ustawianie komendy cl_cmdrate na wartosc 101.

Serwer nie ma malej popularnosci ze wzgledu na to, ze jest slabo promowany (Oczywiscie, promocja rowniez jest istotna, aczkolwiek nie jest to glowny problem), a ze wzgledu zalosna nie znajomosc glownych tworcow serwera na temat jakiejkolwiek dzialanosci serwera.
Zaden gracz, ktory ceni sobie przyjemna gre na serwerze, a tym bardziej gdy serwer nakazuje mu gre TP nie bedzie gral dluzej niz parenascie minut na serwerze, gdzie najbardziej dziwi fakt, ze serwer nie pada co 10 minut.

n a j o m i .
31-10-2011, 11:54
ej nie chcę nic mówić, ale co się stało z apo? :D bo z tego co wczoraj zauważyłam, to apo totalnie upadło. ;D

DonieX <3
31-10-2011, 12:24
Hym. Moja propozycja to taka, że zamiast się jeździć na wzajem, to przed napisaniem posta pomyśleć i napisać coś sensownego, czyli co zmienić itd. Chcecie pomóc ? Macie jakieś uwagi, to nie pasuje, to nie pasuje, przez to serwer zacina itd. Napiszcie co jest nie tak i dlaczego. Tak będzie łatwiej wywnioskować co usunąć, a co dodać. Chcecie,aby serwer APO był taki jak dawniej ? Czyli, że full serw i nie raz czekało się 10 min , żeby wejść na niego ?;) To weźcie się w garść i pomyślcie co trzeba dodać, a co nie.

@ Ja sam nie wiem co tutaj zrobić, moim zdaniem to nie zależy od pluginów itd, bo zauważmy, że dawniej jak powstał serwer nie było praktycznie żadnych pluginów, a serwer był non toper pełny. Trzeba zrobić tak,aby zachęcić starych graczy APO CS do tego, aby tutaj wrócili i grali z przyjemnością ;)

Niuchacz
31-10-2011, 12:28
@UP zmienić host + reklama i nie będzie tak źle

DonieX <3
31-10-2011, 12:31
@UP zmienić host + reklama i będzie tak źle
Tylko, że serwer wykupiony jest zapewne na x miesięcy do przodu. Lecz o tym też można byłoby pomyśleć.

n a j o m i .
31-10-2011, 12:35
no wszystko super, ale trzeba też liczyć się z tym, że spora liczba osób, która grała kiedyś w csa - po prostu go odstawiła. ale warto próbować, zróbcie jakąś reklamę.
No i jak Doniu napisał wyżej, dajcie swoje propozycje co można zmienić, co dodać itd..

ValermanII
31-10-2011, 12:44
@UP zmienić host + reklama i będzie tak źle
Pukawka jest jednym z najlepszych hostów dostępnym na rynku, więc ?;o

## jak mówiłem, usunąć niepotrzebne pluginy.
*ogarnijcie mapy, lipa, żeby były awp_map 2 czy awp_ruins..
** wykupcie hltv

Niuchacz
31-10-2011, 13:04
@ValermanII a może Whiterabbit.pl ?

Crayon
31-10-2011, 13:28
Whiterabbit ceny z dupy.
HLTV jest, ale nie włączam, bo i tak nikt z tego nie korzystał.

Chaos
31-10-2011, 13:43
@up

Jestes pewien? ;)

spenser
31-10-2011, 13:57
Przynajmniej mnie na ten komputer stać stulejko, a twój tatuś w tej kopalni na tym zadupiu nigdy Ci na taki nie zarobi, zabolało? A spinasz się tylko dlatego, że masz na tym pseudo tp admina i tyle, elo breko raz dwa

Mój tatuś nie musi mi komputera kupować bo sam sobie go kupuję. Nie chcę się chwalić ale komputer mam nowy 100FPS ciągnie z palcem w dupie i żadnych lagów nie ma. Tylko zacznijmy od tego, że ja! kolego nie spinam!

@panowie UP
PUKAWKA.pl jest dobrą serwerownią i nie ma sensu tego zmieniać. Jeszcze nigdy nie miałem problemów z pingiem na tym serwie, chyba że z mojej winy bo ściągałem oryginalne gry z neta.

Niuchacz
31-10-2011, 14:01
Tylko zacznijmy od tego, że ja! kolego nie spinam!

Nie ? To wy pierw na mnie najechaliście, ja się bronię :confused:

#Wyjebcie te wszystkie mapy awp, cs, de_dust itp.

DonieX <3
31-10-2011, 14:47
W sumie powyrzucać niepotrzebne mapy, tak jak pisze pan up ;d
W awp niech zostanie tylko india,bo inne mapy typu ruins,awp map są praktycznie nie grane. Z tych podstawowych map też trochę powyrzucać, bo i tak wgrane jest nominations. Nie pamiętam jakie były po wgrywane mapy na serwer,ale na prawdę parę mapek w ogóle jest bezużytecznych.

ValermanII
31-10-2011, 15:12
@ValermanII a może Whiterabbit.pl ?
Counter Strike (v1.6) 250 fps - co oznacza gówno, nie server.

HLTV jest, ale nie włączam, bo i tak nikt z tego nie korzystał.
Dupny argument..

Chaos
31-10-2011, 16:08
@spenser

NIE MA DOBREGO HOSTA PUBLICZNEGO!
Kazdy kto choc troche interesuje sie hostingiem czegokolwiek dobrze to wie.
Ale co ja bede mowic - Polacy przyzwyczajeni sa do tego, ze slabe serwerownie (Bo nie ma dobrej serwerowni publicznej) sa jedynym rozwiazaniem, dlatego ze sami nie potrafia nic zrobic z VPS'em, ktory kosztuje bagatela ~30 zl miesiecznie.

@up

Przyspieszanie serwera gdzie przewidywana wartosc max fps graniczy w okolo ~300 nigdy nie jest dobrym rozwiazaniem, wiec to predzej 1000 FPS sa gownami, nie serwerami.

Niech Intergaming wyda sto pare zloty na kogos, kto bedzie potrafic cos z tym zrobic.
Jedyne rozwiazanie, ktore przyniesie jakis zysk w przyszlosci.

Crayon
31-10-2011, 22:52
Dupny argument..
I jedyny. Naprawdę. HLTV w tej wersji jest tylko do odtwarzania filmików, po drugie, czasami wywala hltv z servera, albo gracze go kickują. Zdarzało się nawet, że admini banowali hltv. Magia.

@Chaos
A Ty myślisz że oni pieniądze to z drzewa biorą, nie? Ot tak, ktoś na forum rzuci hasło - niech wydadzą x zł, bo tak i oni od razu z kieszeni inwestują, nie mając żadnego zapewnienia, że im się to zwróci. Bądź realistą i zamiast bawić się w JKMa - zaproponuj coś pożytecznego.

ValermanII
31-10-2011, 23:34
I jedyny. Naprawdę. HLTV w tej wersji jest tylko do odtwarzania filmików, po drugie, czasami wywala hltv z servera, albo gracze go kickują. Zdarzało się nawet, że admini banowali hltv. Magia.

Co za problem dać immunitet dla hltv poprzez dodanie flagi 'a' na ip hltv ? Hltv jednak jest pomocny i jest potrzebny. Z tego co pamiętam, hltv jest darmowe, więc czemu by z niego nie korzystać ?

Chaos
31-10-2011, 23:36
@2up

Nie masz 30 zloty na vps'a?
Projekt przynajmniej w polowie komercyjny zawsze przynosi przychod pokrywajacy oplaty.
Pomysly dalem w poscie poprzednim i jeszcze wczesniejszym - gorzej ze zagladam na nastepny dzien i znowu widze glupie papalanie o tym samym bez zadnych wnioskow.

Nie chce tu wyjsc na jakiegos wszystko wiedzacego pacana, ale chyba nie musze mowic jak wyglada sprawa z zleceniami na zrobienie czegokolwiek, wiec przyklad z pieniedzmi jest troszke... glupi.

@up

Co do tego, ze hltv jest darmowe - co prawda w przypadku maszyny hltv z zrodla co nieco obciaza serwer, zwlaszcza z zapisem dem.
Jednak mozna bez zadnych problemow zrobic formularz, ktory bedzie wywolywac z hltv.org ich hltv, ktore laczylo by sie z serwerem z max 5 minutowym opoznieniem (z wiadomych powodow)

Crayon
01-11-2011, 00:01
No, osobiście nie mam 30 zlotych na vpsa. A gdybym miał, to pięć razy bym się zastanowił, zanim wydałbym je na coś takiego. Rozumiem, że Ty byś zainwestował oczywiście i 300 złotych.

@Val
Rozważę tę opcję i może HLTV wróci ;)

@Down
Rozumiem, że Ty oczywiście zrobiłbyś wszystko lepiej i ja jestem przypadkowo wyłapanym człowiekiem, który nie ma zielonego pojęcia z czym to się je. Wiem na czym to polega, dziękuję, że przytaczasz mi również przebieg procesu marketingu i pozyskiwania targetu. Wiem o tym doskonale, problem w tym, że ja jestem od prowadzenia servera i 'obsługi' adminów. Server ma działać, nie ma się sypać, a admini mają być mili, kulturalni i skuteczni. Reklamę servera jest mi zorganizować trudno ze względu na to, że trzeba reklamować wtedy praktycznie całe APO. A od tego jest chyba H@ o nicku zaczynającym się na M. Ja (jak i reszta świata) może co najwyżej zaproponować formy pozyskiwania graczy.

Chaos
01-11-2011, 00:04
Nie zainwestowal bym, a zainswestowalem.
Nie jestem osoba goloslowna i mowie rzeczy sprawdzone.

Coraz bardziej sie przekonuje, ze administrator glowny serwera cs 1.6 jest przypadkowym gosciem wzietym przypadkiem do prowadzenia serwera, ktory nie ma bladego pojecia o tym jak dzialaja te cudowne serwerownie serwerow cs typu pukawka.
(Podpowiem, ze polega to na kupieniu wlasnie takiego serwera dedykowanego za 300 zl i postawieniu na nim takiej ilosci serwerow, by w przeciagu miesiaca przychod byl wyzszy niz koszty)

Az sobie pozwole powiedziec jeszcze o czyms przyblizajac Ci moje rozumowanie:

Gracz szukajacy serwera -> reklama (kazda forma) -> wejscie na serwer -> opinia

W przypadku opini pozytywnej:

opinia pozytywna -> regularne odwiedziny -> odwiedzanie strony glownej armii -> zysk z reklam i statystyk -> reklamodawca

Pytanie za sto punktow - w ktorym miejscu nastepuje crap.

DonieX <3
01-11-2011, 10:27
Chaos, to ja Ci powiem tak: Crajon odpowiada za serwer, ma do Niego dostęp, lecz osobą , która zajmuje się wykupowaniem lub przedłużaniem serwera jest Mortiis (dobrze mówię?) Crajon stara się urozmaicić grę, lecz połowa osób nie wie czym to jest spowodowane,że dawniej bez żadnych dodatków serwer ciągle był pełny, teraz żadne zmiany nie powodują przybycia na serwer większej ilości graczy. Połowa graczy, które wchodzą na serwer tak na prawdę nie mają pojęcia o niektórych rzeczach i nie interesuje ich jakie są pluginy, bądź też na jakim hostingu stoi serwer. Moim zdaniem te osoby, które dawniej zapełniały serwer CS nie wrócą. Trzeba zadbać o to,aby przyszli nowi ludzie (nie tylko z armii). Po prostu trzeba pomyśleć nad jakąś reklamą, bo ja osobiście z miłą chęcią wchodzę na serwer, gdy widzę parę osób. Lecz od paru dni z tego co widzę to osoby schodzą się na serwer gdy jest grane DD2, INDIA, WESTWOOD. Nie zapomnijmy, że serwer CS jest tylko dodatkiem całej organizacji APO :)

ValermanII
01-11-2011, 11:19
Połowa graczy, które wchodzą na serwer tak na prawdę nie mają pojęcia o niektórych rzeczach i nie interesuje ich jakie są pluginy, bądź też na jakim hostingu stoi serwer.
Na server z niceshotu z francji nigdy bym nie wszedł.

Lecz od paru dni z tego co widzę to osoby schodzą się na serwer gdy jest grane DD2, INDIA, WESTWOOD.
Taka jest rzeczywistość i nikt tego nie zmieni. Server TP esl rozkręcałem w taki sposób, iż do mapcycla dziennego dałem: dust2, nuke, inferno. train. Do nocnego: indie, aim_map, dusta2. Po pewnym czasie stopniowo zacząłem dodawać tuscana, mirage itd, a usuwać indie, aim map. Server był w dobrym stanie pod względem grywalności, lecz tutaj to nie wypali, bo mapcycle dla was to zło.

Chaos
01-11-2011, 12:21
@2x up

Masz calkowita racje, dlatego wlasnie istotne jest doprowadzenia technikalii do porzadku.

Gralem na tym serwerze wczesniej i fakt, ze nie swiecil szybkoscia gwiezdna, ale jednak nic nie zapychalo lacza, nie zawieszal sie i dalo sie strzelac jak na porzadny serwer przystalo.

Wlasnie rowniez dlatego prowadze glowna dyskusje z Crayonem - jezeli jestes za cos odpowiedzialny, to jestes rowniez ta osoba, ktora bedzie obrywac jak cos nie bedzie dzialac poprawnie.

SedaN*
01-11-2011, 13:21
smutna prawda jest taka, że server nigdy nie będzie tak jak kiedyś, bo cs już nie jest tak popularny, ludzie którzy w niego wciąż grają wolą sobie pójść na bardziej skillowy server, bo nie ukrywajmy na tym servie wiele osób to tibijczycy, którzy jedynie potrafią bota odpalić d;

więc nie liczcie na jakieś cuda full sloty + wstawanie wcześnie rano, aby slota zająć, tylko aby było w normie, bo wydaje mi się, że gracze są chętni ale jeżeli jest zero osób to nie chce im się rozkręcać servera. ja ostatnio wbiłem na serva, też było 0 osób i po chwili już graliśmy 4/4 na 2 bsy

DonieX <3
01-11-2011, 15:00
smutna prawda jest taka, że server nigdy nie będzie tak jak kiedyś, bo cs już nie jest tak popularny, ludzie którzy w niego wciąż grają wolą sobie pójść na bardziej skillowy server, bo nie ukrywajmy na tym servie wiele osób to tibijczycy, którzy jedynie potrafią bota odpalić d;

więc nie liczcie na jakieś cuda full sloty + wstawanie wcześnie rano, aby slota zająć, tylko aby było w normie, bo wydaje mi się, że gracze są chętni ale jeżeli jest zero osób to nie chce im się rozkręcać servera. ja ostatnio wbiłem na serva, też było 0 osób i po chwili już graliśmy 4/4 na 2 bsy

no tutaj się z Tobą Sedan zgodzę,ale szczerze powiem,że mimo wszystko lubię ten serwer. Lubię sobie tutaj postrzelać i w tym czasie przy okazji pilnować :) lecz na prawdę nie raz jak mi się nudzi to wejdę jak jestem sam i zaraz ktoś wchodzi i staram się, lecz nie raz po prostu ludzie są. Lecz niestety to jest tak,że na jednej mapie jest nawet po 12 osób, mapa się zmieni np na train (choć też fajna mapa i dosyć popularna) to już są pustki. Wychodzi na to,że 4 mapy wgrac i na nich jechać,aby ludzie byli.

KozaQ ZiooM
01-11-2011, 17:05
no tutaj się z Tobą Sedan zgodzę,ale szczerze powiem,że mimo wszystko lubię ten serwer. Lubię sobie tutaj postrzelać i w tym czasie przy okazji pilnować :) lecz na prawdę nie raz jak mi się nudzi to wejdę jak jestem sam i zaraz ktoś wchodzi i staram się, lecz nie raz po prostu ludzie są. Lecz niestety to jest tak,że na jednej mapie jest nawet po 12 osób, mapa się zmieni np na train (choć też fajna mapa i dosyć popularna) to już są pustki. Wychodzi na to,że 4 mapy wgrac i na nich jechać,aby ludzie byli.

Lubisz lizac dupsko. Jak byłeś zwykłym pionkiem to miałeś na wszystko wyjebane.

#top
Crayon, admini... Najlepiej nie opłacać tego serwera, bo to nie ma sensu.

Patryk1551
01-11-2011, 17:19
2k10, aha

Tak piszą mircowe hajty po 7:0 jak dostają kicki z serwa. ELO

#t
Skacze trochę loss na tym serwie jak jestem sam ;d Strzela się w miarę dobrze, ale nie zajebiście, jak grałem na progejmersie kumpla fajnie się strzelało, tutaj trochę gorzej(serwer 300 albo 500fps nie wiem ile tam jest teraz na zwykłym).
W sumie z chęcią bym posprawdzał i napisał, co mi nie pasuje, ale grając samemu ciężko trochę.
#edit
Wyłączyć pokazywanie czasu do wybuchu paki!
Wyłączyć te pokazywanie dmg!
Strefy rashu nie działają?(nie wiem może nie jestem w temacie, ale grając 1v2 zdawało mi się że są off).
Wywalić z serwa w końcu te gówniane awp maps.
Można zwiększyć czas na kupowanie broni? Myślę, że 6sec wystarczy dla wszystkich.
Wyłączyć tą muzyczkę jak się wchodzi na serwa, myślałem że wybrałem nie ten serwer i wchodzę na jakiś 4funnnn.

W sumie w tym też jest trochę racji, jakby nie APO w csa bym nie grał. Gram już ponad rok i widzę, że ogólnie serwery publiczne są przeze mnie rzadko odwiedzane. Pewnie większość starszych graczy APO też wyrosła z publików i woli zajebać sobie mixa/esla z kumplami, a jak public to jakiś detmecz.

Crayon
01-11-2011, 18:34
Czas do wybuchu paki jest nawet na 'pro elo tp serverach' więc u Nas też może być. Nie wmówicie mi, że to robi z gry totalne ffa, a fajnie wiedzieć, kiedy 'bomba pierdolnie'.

Strefy rashu działają dopiero wtedy, kiedy w obu teamach jest >1 graczy. Więc jeśli jesteś sam na dwóch, to nie będą działać.

DonieX <3
01-11-2011, 18:55
Lubisz lizac dupsko. Jak byłeś zwykłym pionkiem to miałeś na wszystko wyjebane.

#top
Crayon, admini... Najlepiej nie opłacać tego serwera, bo to nie ma sensu.

Aha.. Dobrze wiedzieć ;DDD ! pionek to sobie do kolegów mów.

@ Top,
tak jak pisałem wyżej.

Crayon
01-11-2011, 21:45
Nowa stara propozycja tu: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=100590

Nie ma już pokazywania dmg przy celowniku. Dopadłem ten zły i brzydki plugin. Rusher powinien teraz odpychać, przynajmniej w teorii. Jak wszedłem na server to odpychał : D

Patryk1551
01-11-2011, 22:11
TAK! Grać np. tak jak mixa do 13 rund wygranych. W sumie ile dokładnie to tak nie ma znaczenia, ale żeby było w przedziale 10-16.

Niuchacz
01-11-2011, 22:22
TAK! Grać np. tak jak mixa do 13 rund wygranych. W sumie ile dokładnie to tak nie ma znaczenia, ale żeby było w przedziale 10-16.

od kiedy gra się mixa do 13 wygranych rund stulejo ?

#TOP można wgrać test na 32 bity, dobre na tp

Crayon
01-11-2011, 23:47
Nie da się podłożyć cichej paki, advertiser włączony(wpiszcie czit, cheater, albo coś podobnego! ;)). Prawdopodobnie jutro będzie możliwość używania komendy /kontakt. Nad odpychaniem antyrusha pracuję, bo coś mi cvary nie działają.

deeL `
02-11-2011, 00:17
Extra, ważne, że coś się dzieje. Test na 32 bity zbędny. Mapa niech trwa do 12-15 rund wygranych przez dany team, tyle ode mnie.

Patryk1551
02-11-2011, 06:16
od kiedy gra się mixa do 13 wygranych rund stulejo ?

#TOP można wgrać test na 32 bity, dobre na tp
Czyli wy gracie mr15, spoko. Sporo osób gra mr12-do 13 wygranych rund. Stulejo? Co to za wyzwiska ;d Trzeba było myć jak nie możesz teraz zwalić.

Nie dość że gównix to jeszcze spina, a chuja się zna ;d

DonieX <3
02-11-2011, 11:57
No to tak, co do pluginu z testerem bitowym, to bez sensu bo tutaj i tak nikt praktycznie smoug'ów itd nie używa. Co do zmiany mapy po wygraniu 12 rund danej drużyny to byłoby git, ale.. Jest właśnie to ale ;p Jeśli mała liczba osób jest na serwie to te rundy za szybko mijają. Przykładowo, często grana jest india na APO no i wtedy niestety te 12 rund można czasem nawet ugrać w ciagu 5-10 min. Ale można byłoby się nad tym zastanowić, bo to na prawdę fajna opcja ;) Tylko,że po wygraniu 12 rund przez TT/CT trzeba byłoby też zmienić to nominations.

Niuchacz
02-11-2011, 12:22
Czyli wy gracie mr15, spoko. Sporo osób gra mr12-do 13 wygranych rund. Stulejo? Co to za wyzwiska ;d Trzeba było myć jak nie możesz teraz zwalić.

Nie dość że gównix to jeszcze spina, a chuja się zna ;d

Tak tak ja się spinam ? Ty tu ciśniesz tekstami 'gównix" ? Co to curva jest ? a chuja to możesz mieć w buzi jedynie :(

#wypowiedziałem się

Patryk1551
02-11-2011, 16:42
Tak tak ja się spinam ? Ty tu ciśniesz tekstami 'gównix" ? Co to curva jest ? a chuja to możesz mieć w buzi jedynie :(

#wypowiedziałem się

Dobra lamusie nie zmieniaj tematu ;d Nie wiesz co to mr... to na chuj się wypowiadasz i przy okazji obrażasz mnie. Idź tam pograj na detranie minusie.

#admin
jak masz usunąć i zwarnować, to zwarnuj, ale treść posta dodaj do tego wyżej.

DonieX <3
03-11-2011, 06:43
Z tego co widzę to strefa antyrashu dalej zabija, a nie odpycha :) Ogółem jest coraz lepiej jak na serwer TP (i niech mi nikt nie pisze tutaj, że dużo brakuje do prawdziwego TP,bo każdy TP ma różne pluginy) Pomysł dobry i pasujący do gry TP, czyli gra do x rund. Tylko jakby się to ustawiło to moim zdaniem nominations zamienić na mapcykle albo po prostu najlepszy gracz danej mapy wybiera nexta :)

Romus
04-11-2011, 14:23
Tak jak w tytule. Czy jesteście za usunęciem mało grywalnych map? Każdy chyba wie które to są. Często wchodząc na serwer widzę że aktualnie jest grany jakiś badziew przez co ludzie stwerdzają że nie ma sensu marnować cennego czasu na jakią syf i po prostu wychodzą. Myślę że taki mapcycle jak na poprzedniej wersji serwera będzie idealny.

DonieX <3
04-11-2011, 14:26
Zgodzę się w 100%, ktoś w innym temacie dał dobrą propozycję, aby rozkręcić serwer. Po prostu pousuwać zbędne mapy, na dzień dzisiejszy można byłoby zostawić z 8 map ? Może nawet i mniej,aby na serwerze przebywało więcej osób, bo nie oszukujmy się, na serwer wchodzą osoby gdy widzą przeważnie indie/dusta2, bądź też często grywany na apo jest west :) zrobić mapcykle z 6-8 map ? I zobaczymy jak się sprawy potoczą :) Za!

Huskar
04-11-2011, 18:46
Moja propozycja nowego mapcycle:

de_dust2
de_inferno
awp_india
de_westwood
de_dust2
de_aztec
de_nuke
de_dust
de_westwood

DonieX <3
04-11-2011, 19:43
@ Villy, dobry pomysł i tak by mogło być oprócz dusta. Czyli wyrzucić de_dust z mapcykle, który zaproponował Villy i będzie git. :)

Ovner
04-11-2011, 22:24
Bez d1, j/w + pojedyncze westy i d2, a nie podwojne. W przyszlosci dodawane cple, tuscany, etc.

ValermanII
04-11-2011, 22:28
de_dust2
de_inferno
de_westwood
de_aztec
de_nuke
Resztę odstawić na bok, może się kiedyś przyda ;o

Patryk1551
04-11-2011, 22:39
A train?? Serwer tp z 5 mapami w tym 2 zjebanymi?

Crayon
04-11-2011, 22:43
de_dust2
de_inferno
awp_india
de_nuke
de_westwood
de_dust2
de_train
de_aztec
de_nuke
de_dust2
de_inferno

A taki mapcycle się podoba? Mógłbym taki bez problemu wrzucić na server, razem z propozycją grania do x rund (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=100590)

Patryk1551
04-11-2011, 23:40
no mi pasuje, z czasem będzie można dodać forge, mirage, wywalić te powtarzające się dd2

Huskar
04-11-2011, 23:51
de_dust2
de_inferno
awp_india
de_nuke
de_westwood
de_dust2
de_train
de_aztec
de_nuke
de_dust2
de_inferno

A taki mapcycle się podoba? Mógłbym taki bez problemu wrzucić na server, razem z propozycją grania do x rund (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=100590)

W sam raz , wrzucaj to na server i będzie dobrze. Jeszcze ten konkurs reklamowy... I może ludzie zaczną grać!

DonieX <3
05-11-2011, 10:17
W końcu coś rusza ;) Wrzucaj Krajon tego mapcykla + do 12 rund ;d

@ Aha i jeszcze jedna sprawa do Crayon'a.
Dlaczego nie dyrydy wejść na specta?:)
@ Dodałbym jeszcze regulamin fajnie ułożony :)
http://amxx.pl/topic/246-akceptacja-zasad/

I jeszcze jedna ważna rzecz, dawniej był plugin wymuszający interp 0.01 i uptaderate 101 .
http://amxx.pl/topic/779-ex-interp/
Też bym proponował to wrzucić,bo niekiedy ktoś lata z 0.1 i jest dupa ;x

Ostatnim pluginem, który bym zaproponował to info w say'u :
http://i44.tinypic.com/vglem0.jpg
Przydatne, dlaczego ? Ktoś wchodzi po po znajomym czy coś i np. mu się spodoba, od razu mu się wyświetla np. forum serwera i sobie wchodzi itd :)
Tylko czas do końca mapy można byloby dodać ilość rund zamiast czasu.

Crayon
05-11-2011, 12:47
Akceptacja zasad już jest na serverze, ale chyba nie działa zbyt dobrze, więc chyba zmienię na ten, co zaproponowałeś.

Wymuszanie rate, updaterate i interpu działa, tylko ukryta jest informacja o tym, bo to niepotrzebny burdel na sayu.

To info na say też ciekawe, ale na jakiej zasadzie to działa? Jest to tam umocowane na stałe, czy pojawia się cyklicznie?

DonieX <3
05-11-2011, 13:00
To info na say też ciekawe, ale na jakiej zasadzie to działa? Jest to tam umocowane na stałe, czy pojawia się cyklicznie?

To jest wyświetlane z tego co kojarzę jak wchodzić i przy zakończeniu rundy :) Czyli gdzieś ok. co 3 min, każdemu z graczy takie coś wyskakuje :)
Link do tego masz tutaj : http://amxx.pl/topic/11474-info-w-say/

Crayon
05-11-2011, 14:19
Jest już mapcycle. Co z tym nocnym? Wrzucić tam jakieś aimy, indie?

@ info w sayu działa fajnie. Ta akceptacja zasad też powinna działać. Gramy do 12 wygranych rund. Więc cacy, cacy jest

DonieX <3
05-11-2011, 14:44
Jest już mapcycle. Co z tym nocnym? Wrzucić tam jakieś aimy, indie?

@ info w sayu działa fajnie. Ta akceptacja zasad też powinna działać. Gramy do 12 wygranych rund. Więc cacy, cacy jest
No to brawo za szybką decyzję i powprowadzanie tego :)
Wszedłem na chwilę zobaczyć, więc myślę, że jest dobrze.

Co do mapcykle nocnego to można byłoby wrzucić mapy aim/awp. Z tym, że trzeba ustalić od jakich do jakich godzin mają być te mapy odtwarzane.
Moje propozycje to :
aim_map
awp_india
awp_map
aim_crazyjump
mini_dust2
aim_ak_colt

Też nie ma co przesadzać z ilością map do mapcykla nocnego. :)

Crayon
05-11-2011, 14:52
mapcycle nocne myślę od godziny 2:00 do 8:00 mogłoby być. Często gra się do późna i nawet po północy toczy się boje bez funu.

DonieX <3
05-11-2011, 16:14
No w sumie. To niech tak będzie. A co wy na to,aby dodać jeszcze plugin, który będzie wyświetlać steam id/ip osoby, która wchodzi na serwer?:) Też jakiś dodatek i czasem przydatny :)

Znalazłem jeszcze jeden ciekawy plugin, który mógłbyś Krajon sprawdzić :

Objectives Message v1.1

Na pewien czas (cvar) przed końcem rundy pokazuje wiadomość HUD przypominającą o celach mapy i tylko tym spośród graczy, których dotyczy (np. tylko terrorystom gry informuje o podłożeniu paki).
Moim zdaniem jest to przydany plugin na serwer TP. Tutaj macie link do tego KLIK (http://amxx.pl/topic/10121-objectives-message/)

@ Aha i jeszcze jedno! Crajon dodaj do tych 12 rund jeszcze napis w say'u,aby pisało co jakiś czas "Gramy do 12 rund!" bo wszedłem pograłem 2-3 mapy i ludzie z tekstami "dlaczego mapa się zmieniła?!"

Crayon
05-11-2011, 23:00
Info o graniu do 12 rund dodane.
Czekam na Santano z /kontaktem i jeszcze jednym.

Objectives Message imo nawet zbędne. Mnie osobiście wkurzają wszelkie HUD wiadomości. Z jednej strony mówicie - nie róbmy szału i dajmy tylko najpotrzebniejsze pluginy, a z drugiej chcecie zawalać cały ekran jakimiś dodatkami i napisami : D

Info o steamid/ip niepotrzebne. Jest status i amx_ip.

Romus
06-11-2011, 01:47
Zabijające strefy rashu są nie potrzebne! Powinny odrzucać albo ewentualnie zmieniac broń na nóż po wejsciu w nie.

Crayon
06-11-2011, 11:12
Ja wiem, ja wiem. Teoretycznie skompilowałem plugin, żeby odpychał, ale on dalej zabija. To mnie nawet denerwuje już powoli.

DonieX <3
06-11-2011, 11:38
Ja wiem, ja wiem. Teoretycznie skompilowałem plugin, żeby odpychał, ale on dalej zabija. To mnie nawet denerwuje już powoli.
No to próbuj to zmienić, bo połowa osób wbiega w to i ich ciągle zabija ;d A tak ich odepchnie i bd wiedzieli o co chodzi :) No ja tylko rzucam propozycjami odnośnie pluginów, nie pasuje to oke ;d

Romus
06-11-2011, 23:33
A i jeszcze po wpisaniu "timeleft" powinien wyswietlac sie napis "Gramy do 12 wygranych rund".

Tak w ogóle to serwer powoli się zapełnia. Jeszcze kilka drobnych poprawek i konkretna reklama a będzie super :)

DonieX <3
07-11-2011, 06:30
A i jeszcze po wpisaniu "timeleft" powinien wyswietlac sie napis "Gramy do 12 wygranych rund".

Tak w ogóle to serwer powoli się zapełnia. Jeszcze kilka drobnych poprawek i konkretna reklama a będzie super :)
Wyświetla się co chwilę napis "gramy do 12 rund" gamoniu, hehehehe xd
a po wpisaniu timeleft oczywiste, że będzie napisane "No time limits" ;d

Romus
08-11-2011, 22:52
Wiem gamoniu, że sie wyświetla co nie zmienia faktu, że po wpisaniu timeleft mogłoby się wyświetlać "Gramy do 12 rund".

Kolejna zmiana jaka mi przyszła do głowy to wyjebanie tego śmiesznego pajaca który drze morde na koniec rozgrzewki :D A i gdyby Ci się chciało to zrób to o czym Ci dziś mówiłem. Mianowicie na końcu mapy powinny się wyświetlać staty przynajmniej na te 3-4 sekundy. Bo tak ta mapa zmienia się nie wiadomo kiedy.

deeL `
09-11-2011, 12:54
@up
O to właśnie mi chodziło w temacie "Czy podoba wam się nowa forma serwera" xd

Ten ziomek w sumie nie przeszkadza, choć w uszy nieźle pieje. W tej kwestii jestem neutralny.

Romus
09-11-2011, 16:14
Jeszcze jedna sprawa. Mianowicie czas na kupienie broni. Myślę że jak przedłużysz go o 2 sekundy to bedzie git.

ValermanII
09-11-2011, 23:27
Jeszcze jedna sprawa. Mianowicie czas na kupienie broni. Myślę że jak przedłużysz go o 2 sekundy to bedzie git.
Czy jest sens zmieniać dla 2 sekund ?;o

#usunąć odbijanie przy tk

Romus
11-11-2011, 23:44
@Up
Wydaje mi się, że tak.

Ovner
12-11-2011, 03:04
Wylacz zegar, ktory swieci non-stop w okolicy radaru.

Crayon
12-11-2011, 12:00
Zmieniłem rozgrzewkę na jakąś bardziej pospolitą. I nie ma drącej się mordy, więc profit

team attack nie powinien odpychać

RiceBoy
13-11-2011, 12:27
Zryty Jest Ten zabijający AR powinien odpychać (jak wgrasz dobrego to jest nie do przejścia) bo czasem biegnie sie i nagle widzę przed sobą AR i juz nie wyhamuje i ginie sie zal :)zegar tez po co? thetime i wiesz co masz wiedziec. narazie tyle ;)

DonieX <3
18-11-2011, 08:59
Krajon, tyle pozmieniałeś to zmień też strefę rashu, aby odpychała, bo dalej zabija ;)

deeL `
18-11-2011, 13:38
Pytanie z mojej strony: dlaczego progres pracy nad serwerem stanął ? Nikt się nie wypowiada, nikt nic nie proponuje, nie ma mowy o jakiejś reklamie :confused:

ValermanII
18-11-2011, 14:29
Pytanie z mojej strony: dlaczego progres pracy nad serwerem stanął ? Nikt się nie wypowiada, nikt nic nie proponuje, nie ma mowy o jakiejś reklamie
Propozycje i tak są olewane.. czy ciężko zmienić plugin na antyrash ? kwestia kilku minut..

Romus
18-11-2011, 18:14
No i dodaj możliwość wpisywania reasonu podczas dawania bana w amxmodmenu.

Elade
18-11-2011, 23:10
Nie wiem o co chodzi, ale na serwerze są lagi. Nie widać tego po pingu, a po klatkujących postaciach.
Czy na serwerze automatycznie wymusza interp, rate, etc. ?

Crayon
18-11-2011, 23:29
Tak, wymuszany jest interp 0.01, rate 25k i updaterate 101. Tickrate servera ustawiony na 600 (maksymalna możliwość), a pingboost jest bodaj na dwójce, albo tam trójce.

Chaos
19-11-2011, 01:23
@up

A cmdrate takie samotne...

Elade
19-11-2011, 16:09
Wypadałoby też wyłączyć możliwość oglądania wszystkich graczy( zostawić tylko wgląd na członków drużyny).