PDA

View Full Version : Monitor nie reaguje.

DonieX <3
24-10-2011, 15:32
Elson, powracam ^^
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=100196
No to tak jak w tym temacie - wszystko naprawione.

Problem teraz występuje w tym, że włączam komputer i monitor nie reaguje, lecz gdy odłączę kabel od komputera to wyskakuje na monitorze, że kabel został odłączony. Przed wczoraj zainstalowałem system na nowo, wszystko działało. Z 10 razy był odpalany itd i wszystko było git. Wczoraj chciałem włączyć, lecz bez żadnych skutków.

Proszę Was tylko nie piszcie, abym pozmieniał coś w BIOS'ie czy też w opcjach, bo jak pisałem wyżej to nic nie mogę zrobić, bo nic się nie wyświetla.

Pawcio
25-10-2011, 10:07
Podłącz monitor do innego komputera/laptopa. Zmień rozdzielczość na domyślną ekranu (zalecaną). 1024 x 768, jak nie pomoże to na - 800 x 600.
(Jaki masz dokładny model monitora?)

SedaN*
25-10-2011, 14:42
Niestety nie mam dobrych wieści.. Wydaje mi się, że spalona karta graficzna. Jedyne co możesz zrobić to podłącz komputer do innego monitora jeżeli masz i zobacz..

Jeżeli masz kartę na gwarancji możesz ją oddać, a jeżeli nie to cóż.. nowe wydatki ;\

DonieX <3
25-10-2011, 15:46
Niestety nie mam dobrych wieści.. Wydaje mi się, że spalona karta graficzna. Jedyne co możesz zrobić to podłącz komputer do innego monitora jeżeli masz i zobacz..

Jeżeli masz kartę na gwarancji możesz ją oddać, a jeżeli nie to cóż.. nowe wydatki ;\

Mam 2 karty graficzne i żadna nie reagowała.

Ale już naprawione ;D Ale repucik za chęci ;d