Zaloguj się

View Full Version : Gramy do X rund vol. 2

Crayon
01-11-2011, 18:52
Poprzedni temat z tą propozycją przyjął się nawet nieźle. Proponuję go więc po raz drugi. W identycznej postaci.

Temat nr 1 (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=70516)

Cześć.

Moja propozycja dotyczy całkowitego wyeliminowania czasu mapy i innych pierdółek. Gdyby weszła w życie razem z mapcycle, server nie potrzebowałby potężnych pluginów zmieniających mapy i pozwalających na nie głosować.
Czy kiedykolwiek czuliście lekki stres, gdy od jednej rundy zależało, czy nasz team wygra, czy przegra? Dzięki małym poprawkom w plikach servera możesz to przeżyć tu i teraz!
O co mi chodzi? O wywalenie czasu gry i ustawienie gry do określonej rundy. Dajmy na to, do 13 zwycięskich. W takim układzie, na serverze można będzie rozegrać maksymalnie 25 rund. Dzięki temu, będziemy czuć lekki dreszczyk emocji, gdy CT ma 12 wygranych rund, TT również tyle i właśnie odgrywa się decydująca runda, która zaważy o zwycięstwie jednych, albo drugich. Punkty drużyny w tabeli zaczną odgrywać ważną rolę w funkcjonowaniu servera. A i rozgrywka stanie się bardziej dynamiczna i niektórzy gracze, którzy nie mieli styczności z 'poważną' grą, będą mogli poczuć się, jakby rozgrywali mixa. Doda to też pewnej powagi rozgrywce, bo nikt przecież nie chce przegrywać! Jeśli zaakceptujemy ten pomysł, na serverze będą toczyć się zacięte boje o każdy punkt. Znowu ważna będzie drużyna, a nie liczba zabić indywidualnego gracza!

Osobiście bardzo podoba mi się wizja gry do 13 wygranych rund. Ile razy, na innym serverze, gdy spoglądałem w tabelę i widziałem wynik 9 do 12 mobilizowałem się do lepszej gry, byle tylko przeciwnik nie zdobył tego zwycięskiego punktu. I gdy osiągaliśmy cel, wygrywaliśmy 13:12 było się dumnym z siebie, że zagrało się dobre zawody i ze swoich kolegów z drużyny, że nie odpuścili przeciwnikowi i zrównali się z nimi punktami, a w decydującym starciu pokonali ich. A jakiż to stres, gdy przy wyniku 12:12 jest się samym na 3 przeciwników i od Ciebie zależy, czy wygrasz, czy przegrasz. To taka mała rozgrzewka, przed stresem, który jest na ESLu, czy GB, kiedy gra się również do ustalonej liczby punktów i każdy błąd może doprowadzić do klęski.

Mam nadzieję, że pozytywnie rozpatrzycie moją propozycje. Server jest tworzony dla Was, przez Was! Zmieńmy go! Na lepsze!

Pozdrawiam, ^Crayon

W wielkim skrócie propozycja obejmuje:
1. Usunięcie votemap, map nominate i innych pierdół;
2. Granie do określonej ilości zwycięskich rund;
3. Ustawienie mapcycle servera.

ValermanII
01-11-2011, 23:26
No proste, że tak. Dodać tymczasowo podstawowe mapy i zrobić dzienny i nocny mapcycle.

DonieX <3
03-11-2011, 06:45
Jak najbardziej za ! Tak jak napisał Valer, przy zmienieniu czasu na określoną ilość rund do wygrania trzeba zmienić po prostu te nominations na mapcykle albo na wybranie mapy poprzez najlepszego gracza. Pousuwać mapy zbędne i po prostu zostawić te częściej grane przez graczy. Nawet jakby zostało na serwie z 6 map to i tak moim zdaniem byłoby wystarczające i po prostu zobaczyć czy gracze przybywają i czy jest większa frekwencja ludzi na serwie. :)

Sumenson
03-11-2011, 07:11
Oczywiście, że na tak. Taka opcja często występuje na serwerach "TP" i bardzo mi się podoba :).

deeL `
03-11-2011, 14:37
Jak najbardziej na tak i mam nadzieję, że wszystkie zmiany przyniosą jakiś efekt. Krajon zwracam honor :x

Azonka Banned
03-11-2011, 15:15
Jak najbardziej na tak.

Moze chociaz troche zaczelaby sie gra TP.

Elade
03-11-2011, 15:26
Tak, rozgrywka do 12 rund i sądzę, że będzie dobrze.

Orson_Pall
03-11-2011, 16:38
Tak, rozgrywka do 12 rund i sądzę, że będzie dobrze.

TY SIE NIE UDZIALAJ BO MASZ ST NA MAZURKU XDDDDDDDDDD

//topic: Jak najbardziej na tak

SoniQ
03-11-2011, 17:01
proste, że tak
około 15 rund myśle że starczy :D

Laluś
03-11-2011, 18:08
Co prawda dobry pomysł, ale zamiast myśleć tylko o zmianach na serwerze, lepiej byłoby go trochę zareklamować na różnych portalach, bo inaczej i tak nie przybędzie graczy. ;)

DonieX <3
04-11-2011, 06:36
http://i39.tinypic.com/w2f1vk.jpg
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale taki stan ludzi wczoraj był za serwerze :) Utrzymało się tyle ludzi praktycznie przez 3 mapy ;p dust2,india,nuke ^^
Moim zdaniem coś powoli zacznie się rozkręcać + jakaś reklama tak jak napisał Laluś i będzie gitarka.
@Top, wypowiadałem się, byłby to b.dobry pomysł ;)

SedaN*
04-11-2011, 09:02
Oczywiście na tak, kiedyś już to miało byc wprowadzone, ale nie wypaliło. Tylko takie mapy jak india szybko będą mijały..

A reklama bankowo musi byc, bo na samych graczach APO nie zajedziemy daleko.

Romus
04-11-2011, 12:13
@Doniex

Bo Pan tego serwera Romek[t] sprowadził kilka znajomych osób a reszta zobaczyła że są ludzie to wbiła sobie pograć. Jeśli każdy z adminów będzie tak robił to na serwie z czasem będzie full. Wystarczy jeszcze dodać kilka zmian. Między innymi strefa rashu.... Moim zdaniem nie powinna zabijać. Wystarczy że jak ktoś w nią wejdzie to schowa mu broń albo odepchnie.

@Top
No oczywiście jestem na TAK. Mam nadzieje że krajon ruszy dupsko i zmiany zostaną szybko wprowadzone w życie :)

Crayon
05-11-2011, 14:11
Jest mapcycle, gramy do 12 rund wygranych, więc możliwe maksymalnie rozegranie 23 rund