Zaloguj się

View Full Version : Blu-Ray a DVD

Devorious
12-11-2011, 18:34
Witam. Mam zamiar w przyszłym tygodniu nabyć odtwarzacz Blu-Ray, choć dokładnie nie wiem jak on działa. Może wiecie czym różni się on, od starego poczciwego DVD? Warto go kupować? Zauważyłem na warezach, że nowe filmy wychodzą tylko w BRRIP, przez co nie mogę ich obejrzeć na DVD.
Proszę osób które znają się trochę na tym lub posiadają Blu-ray o konkretną i wyczerpująca odpowiedź.

@down Płyty to tam chuj, bo i tak używam pendrive'a. Chyba czymś musi się różnić skoro różnica ceny jest taka wysoka + filmy w BRRIP coś nie działają mi na dvd.

NNFOF
12-11-2011, 19:15
z tego co właśnie przeczytałem na wikipedi, bluray to to samo co DVD, tyle, że nagrywanie płyt BD jednak trochę się różni przez co na płytce BD mamy tak dużą pojemność [25gb - 400gb]

Bambucha Rook
12-11-2011, 20:46
mysle ze to jest lepsza jakos filmu poniewaz sa duzo "ciezsze" od starego rozmiaru DVD

Pit
12-11-2011, 21:34
Po prostu są to filmy w najwyższej jakości obrazu i dzwięku.

Poziomek :P
12-11-2011, 23:58
Kupno takiego odtwarzacza to będzie głupota. Najlepiej po prostu nagrywać na pendrive i odtwarzać, a nie bawić się z takim drogim sprzętem. Nie dość, że odtwarzacz drogi to jeszcze płyty.

Zrazik
13-11-2011, 19:44
Nie radzę Ci kupować odtwarzacza blu-ray . Radze dołożyć pieniądze i kupić ps3. możesz ogladać filmy blu ray i dvd + pograsz sobie ;p