PDA

View Full Version : Nowy softy w Samsung Wave

Tie :)
18-11-2011, 21:15
Elo, jakiś czas już posiadam wave'a s8500 i jak część osób się orientuje to Orange ponownie nie wypuściła nowego softa dla tego fona. Chcialem sie od was dowiedzieć czy jeżeli kupię starter Play'a i na nim zaktualizuje kome bo oni wypuścili nowego softa i zmienie karte ponownie na Orange to ten nowy soft mi się zachowa i nie bedzie żadnego problemu. Za pomoc oczywiście reput.

Arcik
18-11-2011, 22:27
Z tego co się orientuję Orange jeszcze posiada blokady na swoich telefonach. Nawet na smartfonach, więc jeśli kupiłbyś kartę play to nie opdaliłbyś jej na swoim telefonie. Zdejmując simlocka co może być dość kosztowne tracisz gwarancję. Orange jeśli wypuszcza to swojego brandowanego softa. Skoro jest to samsung to aktualizacji dokonuj poprzez Samsung Kies na moim Ace wszystko trybi z tym wyjątkiem że mam w plusie. Jeśli robisz to Kiesem i nie dostałeś kolejnej aktualizacji to przejdź się do salonu lub zadzwoń do BOK i się dowiedz co jest grane.

Borat Sagdiyev
19-11-2011, 00:10
różne sieci komórkowe otrzymują aktualizacje w różnym czasie, mniej więcej tydzien/dwa różnicy. To jaką karte byś włożył nie będzie miało znaczenia. Komórka jest od Orange i będziesz mógł ją zaktualizować kiedy wyjdzie aktualizacja dla Orange. A jeśli chodzi o simlocka to w Orange można ściągać bez utraty gwarancji za jakieś 77zł podobno ;)

NNFOF
19-11-2011, 08:20
Z tego co się orientuję Orange jeszcze posiada blokady na swoich telefonach. Nawet na smartfonach, więc jeśli kupiłbyś kartę play to nie opdaliłbyś jej na swoim telefonie. Zdejmując simlocka co może być dość kosztowne tracisz gwarancję. Orange jeśli wypuszcza to swojego brandowanego softa. Skoro jest to samsung to aktualizacji dokonuj poprzez Samsung Kies na moim Ace wszystko trybi z tym wyjątkiem że mam w plusie. Jeśli robisz to Kiesem i nie dostałeś kolejnej aktualizacji to przejdź się do salonu lub zadzwoń do BOK i się dowiedz co jest grane.

kosztowne? pierwszy raz w życiu zdejmowałem amatorsko siMlocka właśnie na s8500'ce, z poradnikiem zajęło mi to 15 min : o

_down
tam poprostu klikniesz z 10x myszka i komputer sam Ci wszystko robi, to nie to co simlock z k800i, że trzeba flaszować i chuj wie o co chodzi ogólnie

Arcik
19-11-2011, 09:06
kosztowne? pierwszy raz w życiu zdejmowałem amatorsko siMlocka właśnie na s8500'ce, z poradnikiem zajęło mi to 15 min : o

Wiesz... Znajomy simlocka Orange z Nokii n8 zdejmował w komisie i zapłacił za to 120zł... Ja już od dawna nie mam do czynienia z simlockami więc nie wiem jak aktualnie wygląda sprawa... jest wiele samouczków samsunga więc każdy może sam próbować ale jak coś skopiesz to do naprawy a wtedy Ci tego nie uznają, zwłaszcza w Orange.

Tie :)
19-11-2011, 10:41
Tylko chodzi o to że w kies'ie tej aktualizacji dla Orange nie ma bo oni sami sie zdeklarowali ze jej nie wypuszcza.
@edit
A simlocka i tak mam zdjętego dlatego pytam czy jak pozmieniam tak karty zeby zaktualizowac fona to czy ta aktualizacja zostanie po ponownej zmianie kart.