PDA

View Full Version : Propozycje na temat Update!

darkdevil
19-11-2011, 13:47
Piszę więc chce przedstawić swoje "ale" na temat nowych przedmiotów..
1o Santano: Powiedz mi po co dodajesz kolejne przedmioty do serwera skoro i tak ktoś z administracji pisał " trzeba usunąć część kasy z serwera " a teraz właśnie udostępniliście jeszcze większą ilość pieniędzy - Loot z Creatora, najlepsze potwory w labiryncie.. Jest ich zbyt dużo i z tego powstaje co raz więcej pieniędzy np: Taki Zarex aż nie wiedziałem że wspomne o nim no ale nawet on napisał że zbyt dużo kasy z tego questa się otrzymuje..

2o Santano: Najlepszym rozwiązaniem na ten moment było by skasowanie potworów tych które są na Quescie.. I dodanie nowych potworów stworzonych od nowa specialnie pod tego Questa..

3: Powracająć do ROOK. Na nowym update został dodany pewien przedmiot (Cape of Invisibility = Peleryna niewidka, umożliwiająca rzucanie czaru "utana vid" bez wymaganego magicznego poziomu. Arm:3. )
Przedmiot ten nie powinien być cały czas naładowany energią że tak powiem " utana vid " bo znów zatrzymuje to wydania "częsci pieniędzy z ROOK" bo osoby które to posiadają nie płacą za Stealth Ring!
- Więc mój pomysł polega na tym aby ten oto hełm został zmodyfikowany i można by było go ładować za pieniądze na np: Jakiś tam czas.. A teraz za pomocą czego??
- Można np: Za pomocą Stealth Ringów czyli tak jakby sklejanie paru ringów w jeden przedmiot o dłuższym działaniu.. Chyba rozumiecie o co chodzi..
Albo inaczej że mamy ten helm.. I rozmawiamy z NPC od ringów jest w nim opcja Doladowanie! Coś jak perfect amulet itd.. I za każde doładowanie zwiększa się o 10+ min.. I można tak ładować Sobie u niego za większą cene..
- Maksymalne załadowanie wynosi od 200-250 minut. No chyba że chcecie jakąś inaczej.. I w tym momencie też spadnie troche kasy o ile dużo osób będzie posiadało ten przedmiot..

4: Nowe przedmioty zostały wprowadzone ale zbyt wiele dają!!
Czemu: Sami zobaczcie..
Shaman Mask - Przedmiot dodaje +7% do magii i zmniejsza otrzymane ataki -5%
Shaman Armor - Przedmiot zmniejsza otrzymane ataki -10%
Shaman Skirt - Przedmiot zmniejsza otrzymane ataki -3% i dodaje +3%
Shaman Boots - Zwiększają ataki magiczne o 7 %
Obliczenia: Z samego seta dostajemy 17 % + do magii i do tego - 18% odejmuje..
Dodajmy np: Do tego Golden Ring + 10% magii + Bunny Amulet następne 3%
Wychodzi na to: Z tego seta całego dostajemy + 30% Ataków magicznych i - 18% od ataków..
Moim zdaniem jest to na prawde wielka przesada np: wpadnie taki druid albo sorcerer i ma takie hity że nawet nie wyobrażacie Sobie tego a wpadnie jeszcze z uw, ue nie ma szans...

Update się moim zdaniem nie udał Czemu? Bo zostało zbyt przesadzone wszystko jak na mnie.. Osobiście jestem za ponownym testowaniem tego wszystkiego. Z góry dziękuje i pozdrawiam..:eek:

Teraz macie na prawde potwierdzenie: Z APO robi sie mazurski dziekuje.

Dalomor
19-11-2011, 14:04
no dokladnie tego wszystkiego jest za duzo. Zaraz znowu bedzie narzekanie ze za duzo kasy na serwie.
Jestem na tak

Domcio Old
19-11-2011, 14:09
Robia cos jest zle nie robia nic jest źle , na moje to niech wylacza tego serva juz bo to nie ma sensu , Oni cos robia chca wam dogodzic a wam nigdy nic nie pasuje , na moje up sie udał , dodali nowego seta ( ktorego chcieliscie ) , a znajac zycie jak by dodali cos co jest za slabe to by był temat ze taki sorc druid bedzie padac jak pi*da, Cieszcie sie ze wgl cos dodaja a nie ciagle krytykujecie ..

Hide
19-11-2011, 14:15
twój 4 punkt mnie rozpierdala xd za dużo dają? omg xd
Shaman Mask (7% i 5%) - kapczer (6% i 6%)
Shaman Armor (22 defa.10%) - panda (20 defa. 10%)
Shaman Skirt (3% i 3%) - jedyne legi mające magiczne właściwości
Shaman Boots (7%) - papcie (6%)

sorry, ale gdzie ty tu widzisz jakieś duże różnice?

3.rook mnie nie interesuje : )

1-2. http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=101217

Karpek
19-11-2011, 14:20
Za dużo tych przedmiotów magicznych... Wymyślili by jakieś inne właściwości, a nie ciągle +/- % do magii. : /

Zarexoholik?
19-11-2011, 14:57
[SIZE="6"]np: Taki Zarex aż nie wiedziałem że wspomne o nim no ale nawet on napisał że zbyt dużo kasy z tego questa się otrzymuje..

Ja też się nie spodziewałem, że o mnie wspomnisz.

#topic

Za dużo kasy można zyskać i to w nieskończoność praktycznie. Motylki to pryszcz w porównaniu z tym ile kasy jest wyciągane z drogi do Creatora.

HpX3
19-11-2011, 14:57
co ty to pierdolisz gosciu, energy ring po 1 daje mana shielda stealth ring daje niewidzialność. Po 2 co ci to przeszkadza ze ktos ma duzo kasy , nie ma to żadnego wpływu na rozgrywke. Macie po 12 lat i nie rozumiecie tego ze im więcej kasy jest na servie to tym droższe są itemki. Jednak wy byscie chcieli pandemke za 32423432kcc i zeby każdy miał maksymalnie po 20 gp w depo.
Nie płaczcie juz tyle bo up jest jak najbardziej zajebisty.
Chyba najbardziej dojebałeś z tą czapką na rooku , jeśli miało by się ją doładowywac to jaki był by jej sens, zastanów sie a potem pisz takie głupoty.
Mam nadzieje ze nikt z administracjii nie czyta tego tematu , bo jest to niezła żenada co wypisałes...
I ty jestes mazurski , apo nie ma nic wspólnego z tym serverem.
Tak samo jak rook z mainem.

Xzaz!t
19-11-2011, 15:37
Zgadzam się z Tobą jak najbardziej...
Jak robią upadate i mają być takie przedmioty w nagrodę to niech ten quest wynosi po 5000kc.... A nie... Nie dość, że ma się chuj wie jakie eq z którym jesteś nie do zabicia to jeszcze wyjdziesz na + z tego całego lab...
Ogólnie dobrze, że coś robią ale zawsze coś dodają a potem myślą chodzi mi tu o tego Elf'a na rooku... Gdzie w 5h 35sc loot'a? No przecież to jest przesada to jest rook a nie main...

Jarken
19-11-2011, 15:47
Za dużo tych przedmiotów magicznych... Wymyślili by jakieś inne właściwości, a nie ciągle +/- % do magii. : /

Zgadam się z Tobą i z tym Panem.

#topic

Za dużo kasy można zyskać i to w nieskończoność praktycznie. Motylki to pryszcz w porównaniu z tym ile kasy jest wyciągane z drogi do Creatora.
To dziwne Zarex, że sam pod sobą dołki kopiesz :confused:.

Pit
19-11-2011, 15:50
twój 4 punkt mnie rozpierdala xd za dużo dają? omg xd
Shaman Mask (7% i 5%) - kapczer (6% i 6%)
Shaman Armor (22 defa.10%) - panda (20 defa. 10%)
Shaman Skirt (3% i 3%) - jedyne legi mające magiczne właściwości
Shaman Boots (7%) - papcie (6%)

sorry, ale gdzie ty tu widzisz jakieś duże różnice?

3.rook mnie nie interesuje : )

1-2. http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=101217
Hide +

A co wam tak przeszkadza ta kasa na serwerze ? Jak was tak boli ten loot to po prostu zmniejszyć go i tyle. Potem będą znowu tematy, że najlepsze bossy na serwerze mają tak kiepski loot.

darkdevil
19-11-2011, 16:33
Tak tylko odpowiedz mi na jedno ja już mam nawet w dupie to co się dzieje na APO ale czemu tylko wysokie levele zyskają na update a lov praktycznie 0..
Prosze podaj mi temat w którym chociaż raz nie było Update dla 1000++ to pogadamy :))))

Nights
19-11-2011, 16:41
#up
Może dlatego, że serwer trzyma się na tych 1k+ i wbicie takiego lvlva to kwestia kilku tygodni? Obczaj co Ty piszesz, bo żałosny się robisz.

#topic
Tak jak napisał Hide (chyba?) - itemy nie dają dużo - tylko kilka procent więcej od poprzedniego, najlepszego seta. Głównym zamysłem było to, aby poprawić atak profom magicznym, bo wszyscy się na nie skarżyli (tak, dokładnie to, nad czym płakałeś na końcu swojego pierwszego postu, ogarze).

#down
Wiem znacznie więcej, niż możesz sobie wyobrazić.

darkdevil
19-11-2011, 16:48
#up
Może dlatego, że serwer trzyma się na tych 1k+ i wbicie takiego lvlva to kwestia kilku tygodni? Obczaj co Ty piszesz, bo żałosny się robisz.

#topic
Tak jak napisał Hide (chyba?) - itemy nie dają dużo - tylko kilka procent więcej od poprzedniego, najlepszego seta. Głównym zamysłem było to, aby poprawić atak profom magicznym, bo wszyscy się na nie skarżyli (tak, dokładnie to, nad czym płakałeś na końcu swojego pierwszego postu, ogarze).

Za przeproszeniem (ch**) wiesz a sie pniesz. Nie czekam na mądrości każdego tylko na zaznaczenie odpowiedzi. Elo.

Magnatek.
19-11-2011, 17:45
3.Rook jest dobrze tak jak teraz,poniewaz ulatwi to szybsze wbicie mlvl zabiera to wiecej many a cena tego itemka nie jest tak duza.Nie da sie tego sprzedac u npc wiec nie wiem w czym jest problem na rook nie leci tak duzo kaski jak sie wam wydaje.

Dark Slug
20-11-2011, 11:25
Hmm. moim zdaniem ekipa stara się dodawać dobre itemy itp. Tylko wracając do tych pieniędzy. zmniejszanie loota to nie sposób, tylko tracicie nowych graczy, bo nikt tu sie już nie dorobi jak Neko i nikogo na nic nie stać. Ja proponowałbym ringa, który dodaje +5 % do expa, ale zmniejsza loot o ileś %. Co wy na to ?

Soi
20-11-2011, 11:56
Co wy ***** chcecie od tego loota?! Taak, wychodza na tym Creatorze na suuuper plus, no jasne, raz musi cos spasc, a nie spada co monstera pandema. Dwa, za wejscie trzeba placic, trzy, mozna czyscic raz dziennie. A ja nawet glupim 1k msem z jakis bally/flubbow wynosze po 10kcc loota dziennie.. Wiec? A zeby tam isc trzeba miec ten 2k?? plus loot rozklada sie na kilka osob, wiec??

Czapka na rooku- dobry pomysl to raz, dwa na slimach sie siedzi do 100lvla ktory mozna wbic w 2-3 dni, a potem bk, bk, bk , darki, darki, darki... i w tym nic to nie pomaga, wiec nie wiem o co taki bulwers.

Shaman set- no tu to nawet nie bd komentowal, o 1-2% wiecej daje niz dotychczasowy set wiec bez przesady...

UP UDANY, CZEPIASZ SIE!

Arab
20-11-2011, 12:43
Moim zdaniem niepotrzebnie weszło w ogóle uw,shaman skirt i ta cala reszta..
to zj**ało całkiem balans postaci. Jak Golden bolt, silverka itp były zaliczane do full eq wtedy było wszystko dobrze. Teraz jakiś 1 k lvl biega z full eq kupionym na allegro przesada troszkę...
Nowe respy +
Potwory +
Itemy -
Mówcie co chcecie ale ja jestem tego zdania. Dziekuję

Santano
20-11-2011, 13:44
"SAAAANTAAAANOOO! WYDAJEMY ZA DUŻO NA KREW, TEN QUEST SIĘ NIE OPŁACA, ZRÓB COŚ OPŁACALNEEGO!"
"SAAANTANOOOOOOOOOO! P!@#$%o CIĘ? TYLE KASY LECI Z CREATORA I TYCH POTWORÓW, BĘDZIE ZA DUŻO KASY NA SERWERZE!"

"SAAAAANTANOOO! CZEMU TE NOWE ITEMY SĄ TAKIE SŁABE? NIE OPŁACA SIĘ WYKONYWAĆ QUESTA!"
"SAAAANTANOOOOOO! TE ITEMY SĄ ZA DOBRE! ZJ$%##EŚ BALANS! TAK NIE MOŻE BYĆ!"

"SANTAAAANOOO! TEN QUEST JEST TAKI PROSTYY A HLVLE MAJĄ ŁATWO, A MY SIĘ MUSIMY MĘCZYĆ! TO NIESPRAWIEDLIWE!"
"SAAAAANTAAAANOOOO! TEN QUEST JEST ŁATWIEJSZY NA LOW LVLU BO HLVLOM WBICIE LVLA ZAJMUJE 75 MINUT!"

Za każdym razem robiąc quest biorę pod uwagę Wasze pretensje z wcześniejszego Update. I za każdym razem pojawiają się nowe. To jest skrajnie irytujące, bo raz "nie wprowadzam nic ciekawego i update jest beznadziejny", a innym razem "wprowadzam za dużo rzeczy, z APO robi się Mazurski i update jest beznadziejny". Dlatego właśnie na następny Update taki duży wpływ macie wy, wtedy mniej pretensji będzie do mnie, a ja i tak zrobię swoje.

Wkurzyłem się.

Metaxa Grzesiek
20-11-2011, 14:52
4: Nowe przedmioty zostały wprowadzone ale zbyt wiele dają!!
Czemu: Sami zobaczcie..
Shaman Mask - Przedmiot dodaje +7% do magii i zmniejsza otrzymane ataki -5%
Shaman Armor - Przedmiot zmniejsza otrzymane ataki -10%
Shaman Skirt - Przedmiot zmniejsza otrzymane ataki -3% i dodaje +3%
Shaman Boots - Zwiększają ataki magiczne o 7 %
Obliczenia: Z samego seta dostajemy 17 % + do magii i do tego - 18% odejmuje..
Dodajmy np: Do tego Golden Ring + 10% magii + Bunny Amulet następne 3%
Wychodzi na to: Z tego seta całego dostajemy + 30% Ataków magicznych i - 18% od ataków..

shaman mask > kapok roznica 1%

shaman armor = pandamonium armor

shaman skirt -zostal wprowadzony wczesniej 3%,3%

shaman boots > klapki roznica 1%

wiec o co chodzi we wczesniejszym update dostalismy skirta 3/3%

a w tym update roznica wynosi tylko 2% od wczesniejszego ? :| czy to tak wiele ? :| moim skromnym zdaniem nie !
pzdr ernii

Mr Fsza
20-11-2011, 15:15
najpierw było narzekanie jaki to knight dobry a teraz jaki sorc i druid dobry każda profesja jest dobra do czasu nie może być cały czas ek najlepszy bo na servie będą same ek .

na rook mi się teraz nie podoba bo jak ktoś bije 666 demów idzie na questa i robi to w 2h co ja się męczyłem 3 tyg bicia demów jednego co 20min.
a teraz jest ich wiele i respią się co 1 min xDDD
więc teraz demon set na rooku robi się naprawdę bardzo łatwo.

od 150 ; D

Plendil
20-11-2011, 16:14
Hail Old Apo !!!! :( tamte czasy były najlepsze, uhy ręcznie, najlepsze itemy to s set, lvl się wbijało ciężko ale była chociaż przyjemność z gry, to bylo coś!!! Róbcie restart Postaci i zaczniemy wszystko od początku ;d Zaznaczyłem 1 opcje

Zrazik
20-11-2011, 16:52
@up
Chyba nie rozumiesz co znaczy OLD APO

@top

Co do maina i shaman setu jestem na tak . Co do rooka na nie.

darkdevil
20-11-2011, 18:00
Santano tracicie juz na serwerze graczy no ale w tym momencie przyznam Ci nie jest to wina tego że np: dodajecie to.. Dodajecie tamto po prostu wersja tibi 7.6 jest już stara i mało osób chce grać.. Serwer 8.42 tak samo nie odpalił ale to nie wiem z jakiego powodu bo nim się nie interesuje.. Więc to już stracone wszystko..

Van Destroyer
21-11-2011, 18:32
Santano tracicie juz na serwerze graczy no ale w tym momencie przyznam Ci nie jest to wina tego że np: dodajecie to.. Dodajecie tamto po prostu wersja tibi 7.6 jest już stara i mało osób chce grać.. Serwer 8.42 tak samo nie odpalił ale to nie wiem z jakiego powodu bo nim się nie interesuje.. Więc to już stracone wszystko..

Racja co do tego to serwer juz lezy, w grze zostala gromadka kolesi co wwalili swoj hajs w konta. Ten serwer nie ma przyszlosci, lepszym pomyslem byloby zalozenie otsa do najnowszej tibi i trzymanie go przez powiedzmy rok :) to by byli ludzie. 7.6 to smiec, szczescie ze pozbylem sie konta prawie 2 lata temu ^^

@topic
Co do tego moja wczesniejsza wypowiedz mowi wszystko o "apdejtach"

Elitarny
22-11-2011, 14:51
Zrobili Update zle , nie robili zle.. Ja nie wiem czego wy oczekujecie .. Jak na moje Update sie udał .

John Cena
22-11-2011, 18:36
Według mnie teraz to zostało bardzo zryte pvp itemami ,przez uw i shaman seta np taki koles ktory ma tylko seta,itp to nie ma szans nawet z mniejszym lvl .....

Elderius
22-11-2011, 20:38
:( Nikomu sie nic nie podoba :(
Jak dla mnie UP byl spoko :] Szczegolnie ten loot na poczatku(do mada w jeden dzien zarobilem okolo 4000cc)Ale potem zmienili ;d
Moze nic nie zmieniac? Zauwazylem ze ludzi jest teraz wiecej, nawet do 250 dochodzi, a przed upem bylo po ~160/170max, w tym momencie jest 210.

UP przyniosl cos nowego(np. nowe itemki, i potwory do expa).
Jak sie komus nie podoba to niech gra jak przed upem, ALBO NIE GRA WCALE, MOZE SKONCZY SIE PLACZ!

@up
Zawsze byli rowni i rowniejsi xD Jeden ma seta na 500 lvl, a drugi zainwestowal w postac na 600 lvl, taka jest kolej rzeczy xD