Zaloguj się

View Full Version : Pomys? na u?ycie gem'ów

Plendil
23-11-2011, 16:27
Moim pomysłem jak w tytule są gem/y, dodanie do nich właściwości. jest 5 gem'ów i wszystkie do mojego pomysłu chciałbym wykorzystać. Przykładowo gem wyłącznie dla Knighta (mógłby to być np. niebieski) dodał by mu hp i mane (nie na sekunde) tylko mamy 32000 hp to przy założeniu gem'a mielibyśmy 33000 hp. Opiszę jakby mogło to wyglądać.

Blue gem - wyłącznie dla Knighta, dawałby 1k hp i 500 mp
Green gem - wyłącznie dla Palladyna, dawałby 500 hp i 500 mp
Red gem - wyłącznie dla Maga, dawałby 500 hp i 1k mp
Violet gem - wyłącznie dla Druida, dawałby 500 hp i 1k mp
Yellow gem - wyłącznie dla Rookslayerów, dawałby x hp i x mp (nie wiem ile)

Teraz pewnie myślicie sobie "Oo będę miał gem'a, zrobie nową postać (np knight) i na wstępie przy założeniu gem'a będę miał 1k hp !!!" Otóż nie, te dane podane były z myślą o 1k lvl'ach, na 15 lvl dostawało by sie np. 10hp 5mp (ciągle mowa o knighcie) na 100 lvl'u 100 hp i 50 mp itd, to już by nasza administracja się tym zajęła.

Teraz pewnie nasuwa się pytanie, Skąd je wziąć?! Na to też mam odpowiedź. Można by było zrobić na to quest w stylu Anni 1 lub Anni 2 albo oddzielne questy dla danej profesji (dotyczy main), a na rooku to raczej oddzielny quest.

Mogły by działać na takiej samej zasadzie jak perfect amulet itd. (doladowanie u npc, max 100 use i po każdej zgonie postaci traciłoby się 1 use, koszt 1 użycia mógłby wynosić te 1 sc) albo na takiej zasadzie jak ringi, na minuty(max użycie to np. 240 minut) i też ładowało by się u NPC. Nosiło by się gem'y na miejscu strzały( przy zastosowaniu tego jak perfect amulet) albo na miejscu ringa (przy 2 zastosowaniu).

Jak wam się podoba taki pomysł? Głosujcie i komentujcie!

Mr Fsza
23-11-2011, 16:49
Jestem na NIE.
ponieważ jest już dragon egg dla wszystkich profesji

a ogólnie już pisałem aby to dodali w nieco inny sposób również Spellwand [kolory] ;d

Ilu
23-11-2011, 17:08
Mi sie podoba i jestem za, ale watpie ze administracja co kolwiek z naszych propozycji wprowadzi.

Adasik
23-11-2011, 18:10
Nie podoba mi się ta propozycja. Myślę, że knight zarówno jak i inne profesje maja wystarczająco hp/many. Jestem na nie.

Lethornek
23-11-2011, 18:58
Pomysł może i dobry ale dlaczego palladyn dostaje łącznie 1000 many/hp a reszta profesji po 1500 :D ?
Nosić to tam gdzie strzały powiadasz ? A co powie palladyn z c arrow / boltem ?

Dideek
23-11-2011, 19:19
Niedopracowane...
RP ma c arrowa/g bolta RP by musiał dostawać po 750 hp i many a nie 500 W miejscu na ringa ED/MS byliby udupieni,nie mogliby wrzucać ringa u mieć gem'a

To chyba na tyle =]
Jestem na nie,poza tym co napisałem każdy ma dość mp i hp

Plendil
23-11-2011, 20:05
Pomysł może i dobry ale dlaczego palladyn dostaje łącznie 1000 many/hp a reszta profesji po 1500 :D ?
Nosić to tam gdzie strzały powiadasz ? A co powie palladyn z c arrow / boltem ?

Jest przeciez 2 opcja tam gdzie ringi. Wtedy będziesz miał wybór, czy wiecej hp,mp czy inne ringi, to tylko propozycja można podnieść do 750/750

Viseq
24-11-2011, 21:30
ew.coś takiego, że oddajesz gema do npc i on daje ci jakas tam 'moc' tego gema na jakis czas. to tyle. innego rozwiazania nie ma bo nie mozna zabrac mozliwosci zakladania rabbit presentu czy tam bolta albo ringow elos

Ringów byś sobie używał do pvp, tak samo jak rabbit present, a gem'ów do expienia i w czym problem? Moim zdaniem lepiej na miejscu ringa żeby rp nie płakali... ;d

yyy? Mi sie rabbit i ringi przydaja rowniez w pvm wiec problem w tym, ze nie chce miec wyboru miedzy tym a tym skoro mozna zrobic to tak jak napisalem ja i mysle, ze to lepsze rozwiazanie.

Plendil
24-11-2011, 23:36
ew.coś takiego, że oddajesz gema do npc i on daje ci jakas tam 'moc' tego gema na jakis czas. to tyle. innego rozwiazania nie ma bo nie mozna zabrac mozliwosci zakladania rabbit presentu czy tam bolta albo ringow elos

Ringów byś sobie używał do pvp, tak samo jak rabbit present, a gem'ów do expienia i w czym problem? Moim zdaniem lepiej na miejscu ringa żeby rp nie płakali... ;d