Plendil
23-11-2011, 16:27
Moim pomysłem jak w tytule są gem/y, dodanie do nich właściwości. jest 5 gem'ów i wszystkie do mojego pomysłu chciałbym wykorzystać. Przykładowo gem wyłącznie dla Knighta (mógłby to być np. niebieski) dodał by mu hp i mane (nie na sekunde) tylko mamy 32000 hp to przy założeniu gem'a mielibyśmy 33000 hp. Opiszę jakby mogło to wyglądać.
Blue gem - wyłącznie dla Knighta, dawałby 1k hp i 500 mp
Green gem - wyłącznie dla Palladyna, dawałby 500 hp i 500 mp
Red gem - wyłącznie dla Maga, dawałby 500 hp i 1k mp
Violet gem - wyłącznie dla Druida, dawałby 500 hp i 1k mp
Yellow gem - wyłącznie dla Rookslayerów, dawałby x hp i x mp (nie wiem ile)
Teraz pewnie myślicie sobie "Oo będę miał gem'a, zrobie nową postać (np knight) i na wstępie przy założeniu gem'a będę miał 1k hp !!!" Otóż nie, te dane podane były z myślą o 1k lvl'ach, na 15 lvl dostawało by sie np. 10hp 5mp (ciągle mowa o knighcie) na 100 lvl'u 100 hp i 50 mp itd, to już by nasza administracja się tym zajęła.
Teraz pewnie nasuwa się pytanie, Skąd je wziąć?! Na to też mam odpowiedź. Można by było zrobić na to quest w stylu Anni 1 lub Anni 2 albo oddzielne questy dla danej profesji (dotyczy main), a na rooku to raczej oddzielny quest.
Mogły by działać na takiej samej zasadzie jak perfect amulet itd. (doladowanie u npc, max 100 use i po każdej zgonie postaci traciłoby się 1 use, koszt 1 użycia mógłby wynosić te 1 sc) albo na takiej zasadzie jak ringi, na minuty(max użycie to np. 240 minut) i też ładowało by się u NPC. Nosiło by się gem'y na miejscu strzały( przy zastosowaniu tego jak perfect amulet) albo na miejscu ringa (przy 2 zastosowaniu).
Jak wam się podoba taki pomysł? Głosujcie i komentujcie!
Blue gem - wyłącznie dla Knighta, dawałby 1k hp i 500 mp
Green gem - wyłącznie dla Palladyna, dawałby 500 hp i 500 mp
Red gem - wyłącznie dla Maga, dawałby 500 hp i 1k mp
Violet gem - wyłącznie dla Druida, dawałby 500 hp i 1k mp
Yellow gem - wyłącznie dla Rookslayerów, dawałby x hp i x mp (nie wiem ile)
Teraz pewnie myślicie sobie "Oo będę miał gem'a, zrobie nową postać (np knight) i na wstępie przy założeniu gem'a będę miał 1k hp !!!" Otóż nie, te dane podane były z myślą o 1k lvl'ach, na 15 lvl dostawało by sie np. 10hp 5mp (ciągle mowa o knighcie) na 100 lvl'u 100 hp i 50 mp itd, to już by nasza administracja się tym zajęła.
Teraz pewnie nasuwa się pytanie, Skąd je wziąć?! Na to też mam odpowiedź. Można by było zrobić na to quest w stylu Anni 1 lub Anni 2 albo oddzielne questy dla danej profesji (dotyczy main), a na rooku to raczej oddzielny quest.
Mogły by działać na takiej samej zasadzie jak perfect amulet itd. (doladowanie u npc, max 100 use i po każdej zgonie postaci traciłoby się 1 use, koszt 1 użycia mógłby wynosić te 1 sc) albo na takiej zasadzie jak ringi, na minuty(max użycie to np. 240 minut) i też ładowało by się u NPC. Nosiło by się gem'y na miejscu strzały( przy zastosowaniu tego jak perfect amulet) albo na miejscu ringa (przy 2 zastosowaniu).
Jak wam się podoba taki pomysł? Głosujcie i komentujcie!