View Full Version : Uw :|
Po przeczytaniu paru propozycji postanowilem zrobic sonde
Czy chcesz aby:
1. Uw mialo mniejszy zasieg [z 3 sqm na 2 lub 1]
2. UW bylo dostepne od okreslonego poziomu [na wzór przedmiotow z RL Tibi]
Przyklad:
xx:xx You see a Ultimate Weapon (Atk:100, Def:100)(Critical +40%).
It can only be wielded properly by players of level 2000 or higher.
It weighs 1.00 oz.
3. UW dostepne jedynie dla graczy ktorzy wykonali quest
4. Gram ek nie chce zmian
Jednakze chcialbym dodac, ze wprowadzenie punktu 2 lub 3 nadal nie poprawi balansu, a jedynie wyeliminuje noobow ktorzy kupuja kase na allegro i na stosunkowo nie duzym lv bija z najlepszej broni na servie
#splaxor, wieczna ***** i reszta nie ogarow
Co za idioci... 2000lv to jedynie PRZYKLAD a nie propozycja :|
Kaziu Extreme
23-11-2011, 20:22
To jest chore jak 100 lv za kcc zakupione z emerytury dziadka na allegro cfaniaczy z uwem. Uw powinno byc dostepne po wykonaniu questa i zmieniony zasieg na 2sqm u najta.
Hashirama
23-11-2011, 20:29
Jestem za 2 Opcja ale nie od 2k lvl. Tylko 1500 :D
Nie mam zdania ;/ ja Ci dam punkt 3 oj oj
Ci co wykonali to np gdybym nie czyścił i szymki itd to połowa by nie zrobiła uw
.Voorlon.
23-11-2011, 21:07
propozycja 2 jest bezsensu, poniewaz jezeli ktos na 1,7 wykona uw, to nei bedzie mogl go uzywac, wiec jak juz to dac questa od 2k i uzywanie po wykonaniu. Przy tym jest jedno ale, gdyz osoby ktore czyszcza owy quest, musialyby go zrobic XD
Wieczny Knightt
23-11-2011, 21:40
Na stronie pisze że quest jest od 1300 ma to sens żeby broń była od 2klvl? Albo jak ktoś tam pisał od 1500?... niech jak coś bd od 1300. ;P
A jeśli by zrobili że tylko ci co wykonali to Szymek, Aku... itd by wykonali i potem z kim wykonacie uw? Czyli już lepiej od lvl. Ja głosuje na propozycje 2 albo 4.
Jest już podobny temat ,i jestem jak zawsze za bo wiem co się czuje gdy 300 lvl lata z uw i bije mniejsze lvl ,żałosne a gdyby coś jest podobny temat i myślę ,że Administracja w końcu coś z tym fantem zrobi O.o
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=101221
Jednakze chcialbym dodac, ze wprowadzenie punktu 2 lub 3 nadal nie poprawi balansu, a jedynie wyeliminuje noobow ktorzy kupuja kase na allegro i na stosunkowo nie duzym lv bija z najlepszej broni na servie
Dlaczego wg ciebie każdy kto ma UW (na małym lvlu) jest allegro kidem? Jest tak wiele opcji, na których można mieć kasę na APO, że głowa mała, a teraz doszedł jeszcze sposoób zarabiania na łomach.
Punkty:
1. Jeżeli każdej, powtarzam każdej profesji zmniejszą zasięg na taki sam to jestem jak najbardziej za tym.
2. Nie trzeba wprowadzać tego punktu, a w trzeciej odpowiedzi napiszę dlaczego.
3. Można wprowadzić tę opcję. Minimum, na którym da się wykonać UW to około 1200 lvl (na tym lvlu da się zabić wiski), więc i tak osoba, która ma 1200 lvl będzie mogła używać UW.
Jeżeli zrobi się 2.000 (minimum do użycia) tak jak zaproponowałeś to wtedy UW będzie mogło używać około 75 osób, a UW na serwie jest 350% więcej.
Wprowadzenie tej opcji zmniejszy cenę UW, a tego chyba nikt nie chce.
Ja właśnie komentuję i oceniam twój PRZYKŁAD :)
Goatee 2.0
23-11-2011, 22:58
1. Uw mialo mniejszy zasieg [z 3 sqm na 2 lub 1]
Tak, ale tylko dla knighta.
2. UW bylo dostepne od okreslonego poziomu [na wzór przedmiotow z RL Tibi]
Przyklad:
xx:xx You see a Ultimate Weapon (Atk:100, Def:100)(Critical +40%).
It can only be wielded properly by players of level 2000 or higher.
It weighs 1.00 oz.
Nie. Z jakiej racji nie mogę używać UW na noob charze jeśli wykonałem quest mainem?
3. UW dostepne jedynie dla graczy ktorzy wykonali quest
Nie, chyba, że zrobią tak z każdym lepszym itemem tj. klapy, pandemka, kaptur etc.
4. Gram ek nie chce zmian
Nie gram ek i chcę zmian.
Tomek Soyer
23-11-2011, 23:12
Uwazam, ze opcja 2 i 3 jest najlepsza. Punkt 2 wyeliminuje low levele biegajace z uw, a punkt 3 ograniczy ilosc graczy posiadajacych uw do minimum. Osobiscie zaznaczylem punkt 2. Ale tak czy siak trzeba ekowi ogarniczyc uw do 2 sqm :D
Magnatek.
24-11-2011, 09:24
Tak dajcie uw od lvl jak to jest na RL tibii. Zebyscie widzieli ze na 7,6 nie ma zadnej broni od lvl, chcecie bronie od lvl APO 8.42 czeka na was. Jest Dobrze tak jak teraz. Mogli nie robic tego uw bo teraz kazdy tylko kazdy przez ta bron placze ;)
I tak Knight zawsze będzie najlepszą profesją, cokolwiek zrobicie. xd
Jak dla mnie może nie być żadnych zmian z UW. ;c
Magic Knight
24-11-2011, 10:57
1. Boonek naucz sie robic ankiety bo ta jest żałosna
2. o co Ci chodzi z tym uw
#ontop
All jest moim zdaniem w porządku i uw nie trzeba zmieniac ani też balansowac
również nie powinno sie nakładac okreslonego poziomu dla tej broni
GRAM EK
#offtop
to jest ots każdy zarabia kcc jak chce jedni sprzedaja na allegro drudzy kupują !
chcesz broni od okreslonego poziomu idz na 8,42
nie pasuje 7.6 nie graj nic trudnego
1. Boonek naucz sie robic ankiety bo ta jest żałosna
2. o co Ci chodzi z tym uw
#ontop
All jest moim zdaniem w porządku i uw nie trzeba zmieniac ani też balansowac
również nie powinno sie nakładac okreslonego poziomu dla tej broni
GRAM EK
#offtop
to jest ots każdy zarabia kcc jak chce jedni sprzedaja na allegro drudzy kupują !
chcesz broni od okreslonego poziomu idz na 8,42
nie pasuje 7.6 nie graj nic trudnego
Jesli wszyscy wiedza o co chodzi, a tylko ty nie - to raczej z toba jest cos nie tak :confused:
Jestes na tyle przyglupi, ze nie patrzysz na sprawe balansu obiektywnie i wlasnie przez takie pleby jak ty nie ma na apo sprawnego balansu :]
Na 8.42 lvlowy balans broni nie dziala
Nie pasuje i nie gram jesli bys chcial wiedziec, ale staram sie pomoc skoro juz tu jestem
TAK? Pande,hota,klapy,silverke,magic axe i reszta questowych tez ma byc od lvla?? Jak juz wprowadzamy zmiany to ze wszystkim!! (gram msem!!!) Mi to nie przeszkadza, ze ktos na 100 lvlu ma uw, ma kase, jego sprawa!! Np. chce sprzedac chara i grac od poczatku to why mam nie uzywac UW?!?! NIE!
Jestem tylko za zmniejszeniem zasiegu.
Lethornek
24-11-2011, 17:32
Panie boonek jestem tylko za punktem pierwszym, nie każdy kupuje postacie, jeśli kogoś stać nie widzę przeszkód aby posiadał UW,
;)
A ja jestem za tym aby usunąć UW.
Nie było uw , był mniejszy płacz , jest uw jest ciągły płacz ,że za mocno ,że za dużo itd. Usunąć problem na zawsze można usuwając UW.
Tyle moim zdaniem.
Niestety nie ma tej opcji więc niech będzie od lvl (2 k jest dobrym rozwiązaniem)
scimex pallll
25-11-2011, 16:26
Ja jestem tylko za zeby zmiejszyli zasieg uw dla ek.
Bo np zrobilem uw i przekladam sobie na mojego ms i lajtowo sie expi czemu nie :/
I tak ek to jest rp wiec.....
Płaczecie jak dzieci
Chce aby zmniejszono zasięg uw
Zmniejszą zasięg , i zabij ekiem kogokolwiek kto ucieka . Zmniejszą zasięg uw , combo u knighta zniknie .
Chce aby uw bylo dostepne od okreslonego poziomu
Jeśli UW ma być od danego poziomu to i każdy inny lepszy item , bo dlaczego ma być sytuacja , w której mogę przełożyć eq z main chara na noob chara i jednych rzeczy mogę używać a drugich nie . Albo wszystko albo nic .
Chce aby uw mogli uzywac jedynie gracze ktorzy wykonali quest
I kto kupi uw skoro nie będzie mógł go używać ? Każdy będzie miał "swoje" i uw straci na wartości bo nikt tego nie kupi .
Gram ek
Ta opcja co w ogóle porażka , tu powinno być coś w stylu "niech zostanie tak jak jest" bo co z tego czy gram ekiem , rp , ms czy ed skoro mi pasuje ?
Możecie sobie gadać i gadać , a i tak nic się nie zmieni bo jest dobrze, tylko wam nigdy nic nie pasuje
Zarexoholik?
25-11-2011, 22:32
Osłabienie exori maxa i zmniejszenie UW do 1 sqm'a będzie dobrym rozwiązaniem.
Osłabienie exori maxa i zmniejszenie UW do 1 sqm'a będzie dobrym rozwiązaniem.
W takim razie niech defaze 100 do 50, bo skoro ek na pvp ma bić z m axe to nigdy nie zabije rp z uw, któremu będzie się wbijał po 100... Nie mówiąc już o ed/ms, który na redzie wrzuca ringa i może spamować do woli... Fakt, ek jest najlepszy w pvp, ale Ty chcesz zrobić z niego gówno, którym będzie można tylko dać pk i spierdalać, bo o zabiciu kogoś nie będzie mowy. Zmiany są potrzebne, ale mają być przemyślane...
#topic
Co do tej propozycji to jestem za zmniejszeniem zasięgu uw dla ek'a do 2sqm.
Zmniejszyc zasieg dla najta, zeby mozna bylo walic tylko jak sie questa zrobi. Na przyklad uw mozna by bylo podpisywac nazwa postaci (cos jak misia pande, UW zdobyte przez XXX). Do tego najt powinien mniej z tego walic, albo druid i sorc wiecej. Tyle w tym temacie.
ja jebie jaki płacz , jak ktos dał za uw 400 czy 500kcc to chyba ma prawo cie spekować jak ty nie masz tego przedmiotu, co wy byście chceli zeby itemy w tej grze nic nie dawały?
Jak ci przeszkadza to noś na noob charze uw i po kłopocie , jak ktos wydał iles tam zł na uw to jego sprawa , i skończcie wreszcie płakać bo co 2 temat to płacz o uw. Jak nie umiesz kogos zabic to sie nie bierz do tego.
nie jestem za tym, by UW było dla osób którzy wykonali quest, bo zyje z czyszczenia....
mogło by byc dla tych którzy wykonali 100/100 zadan :) i bylo by gites
i ogólnie eka wali za duzo z UW i na zbyt wielka odległosc...
>>Kluczko<<
01-12-2011, 20:47
Moim zdaniem lepiej obniżyć e maxa knightowi i będzie git.
moim zdaniem usunac sorka/druida i paladyna /; pewnie nikt nie znajdzie czasu na balans wiec to najlepsze rozwiązanie
Magiczny Wojownik
01-12-2011, 21:34
>>Kluczko<< a jesli ktos niema uw to ma na tym cierpiec ?? Nie gram ek..
Franco de la Pucio
28-12-2011, 23:37
Ek z full eq jest czołgiem, zdecydowanie powinni ogarnąć to uw :confused:
Powinni zmniejszyć zasięg uw oraz umożliwić korzystanie z niego po wykonaniu questa.
Osobiscie tez uwazam ze powinni zminejszyc zasieg.No i wiadomo ze powinno byc od lvla..ale nie od 2k,bez przesady.1000 moze 1500 byloby ok.
Nie ma to jak tematy Boonka "beka xd"
Sam nie wiem co on robi na tym forum. już chyba 10 konto ma banned xd ale nie ważne. jest dobrze i myśle że nic zmieniać nie trzeba ;x a te uw dla ek no hmm można by zrobić na te 2 sqm ;]
Xomethost
29-12-2011, 01:06
ja jestem za tym aby uw bylo dostepne tylko dla graczy ktorzy zrobili ten quest, byloby o wiele lepiej!
Misia <3
29-12-2011, 09:46
Najbardziej odpowiada mi propozycja trzecia, ale wtedy sprzedaż uw by sie nie opłacała, a cena tego itemu by drastycznie spadła :(
Jesli chodzi o propozycje 1 to tylko i wyłącznie jesli zmniejszyli by zasięg uw tylko i wyłącznie dla ek!
Ale mogli by cos zrobic z tym uw w koncu, a nie robia z tym nic... :(
Takanori~
29-12-2011, 22:40
Gram ek.
Jeżeli miałbym wybierać chciałbym, aby używanie uw było zależne od poziomu(bliżej nieokreślonego) albo dla osób, ktore wykonały owy quest...
Zaznaczyłem opcje drugą.
Moim zdaniem quest moze byc wykonany na min 1.3k lvl (warmaster). Osoba, ktora nie wykonala owego qusta nie moglaby uzywac tej broni bo np 'nie umiesz uzywac tej broni' etc.
Wedlug mnie to moglby zmniejszyc poziom 'allegro-kidow' poniewaz bez wykonanego questu dana osoba/postac nie potrafilaby uzyc uw. Tyle ode mnie.
Gram ek ale mimo tego jestem za zmniejszeniem zasięgu UW do 2sqm ;) Z pewnością polepszyłoby to jakość walk Player verus Player.
3sqm to odległość z której mógłby bić palladyn,ale nie rycerz.
#edit
moim zdaniem usunac sorka/druida i paladyna /; pewnie nikt nie znajdzie czasu na balans wiec to najlepsze rozwiązanie
fajna propozycja ;|
A ja jestem za punktem 3, jak ci na wyższym lvlu wykonali quest, a ejst dosyć trudny, to powinni korzystać, taki przywilej.
Magnatek.
01-01-2012, 19:27
Jestem na nie.
Po to tykonujesz ten quest zeby zawrobic na nim sprzedac mniejszym lvl drozej albo uzywac tego.
gram ms'emk i twierdze że uw dla ek powinno być na 2 sqm albo chociaż zmiejszone hity ;)
Jestem nowy na tym serwerze ale napisze tak ,,co bóg stworzył tak zostawił''
bez żadnych poprawek.
ja jestem za tym aby zostało tak jak jest
Sorc Kingow
01-01-2012, 22:36
może dla ek uw powinno miec, 80atk 80 defa i critical 25%?
Takanori~
01-01-2012, 22:38
Jestem nowy na tym serwerze ale napisze tak ,,co bóg stworzył tak zostawił''
bez żadnych poprawek.
^up.
Bóg ? Tibia ? Aha... To nie kościoł, a gra komputerowa... Kiepskie porównanie i niestety, ale trzeba "coś" z UW zrobić.
@down.
Wiem co miałeś na myśli, ale moim zdaniem źle to ubrałeś w słowa, a ja postarałem się Ci to uświadomić. Spokojnie ;)
^up.
Bóg ? Tibia ? Aha... To nie kościoł, a gra komputerowa... Kiepskie porównanie i niestety, ale trzeba "coś" z UW zrobić.
Chodzi mi ,że Bogiem jest Mortiis czy tam Tygrys , któryś z nich stworzył ten przedmiot , więc powinno zostac tak jak jest.
Żadna z odpowiedzi w ankiecie mi nie odpowiada. Niech uw zostanie takim, jakiem jest.
Nie wierze. XD Zaczyna się kolejna porcja płaczu. Tym razem ze strony Boonka, który twierdzi "Ja nie płacze, bo i tak miazdze w pvp". ASUHAUAHSHAUSHAS!
Chcecie zmniejszyć zasięg? Dla wszystkich profesji. A nie kur*a , że EK będzie walił 2 kratki, kiedy MS będzie walił na 8.
Chcecie UW od lvla? 1,300. Questu nie trzeba wykonywać.
Chcecie po quescie - NIe przejdzie nigdy, bo ludzie typu Szymek nie mogliby korzystać , chyba , że by wykonali to nie byłoby Service ; )
Propozycja jak najbardziej wyciągnięta z ch*ja.
Zarexoholik?
03-01-2012, 08:29
Chcecie zmniejszyć zasięg? Dla wszystkich profesji. A nie kur*a , że EK będzie walił 2 kratki, kiedy MS będzie walił na 8.
Knight to nie paladyn, sorc, czy druid wiesz? On z założenia miał bić w zwarciu.
#topic
Jeśli siła UW nie zostanie osłabiona, a jego zasięg dla knighta nadal będzie wynosić 3 sqm to nie dziwcie się dlaczego nie ma balansu.
Knight to nie paladyn, sorc, czy druid wiesz? On z założenia miał bić w zwarciu.
#topic
Jeśli siła UW nie zostanie osłabiona, a jego zasięg dla knighta nadal będzie wynosić 3 sqm to nie dziwcie się dlaczego nie ma balansu.
a mogę się założyć że jeśli zmniejszą zasięg UW to i tak będzie płacz itd.. więc niech zostanie tak jak jest..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.