PDA

View Full Version : Reklama! :o

Crak .
26-11-2011, 00:09
Proponuje, aby wykupić reklamę na serwery.wiaderko.com reklama na miesiąc w top15 kosztuje jakieś 140zł, ale opłaca się bo w ciągu tego miesiąca serwer się na prawdę rozkręci. :)

Crayon
26-11-2011, 13:58
A wyłożysz taką kwotę z własnej kieszeni? Bo naprawdę, to są pieniądze, a one nie biorą się z nieba. Z CSa nie czerpie się żadnych zysków i trzeba znaleźć inny sposób na reklamę, aniżeli wydawanie pieniędzy.

RiceBoy
26-11-2011, 17:14
Wiec powiem jak robi sie darmowa reklame :)
1. Tworzymy liste adminow CS
2. Tworzymy odpowiedni dzial/temat dla adminow w ktorym beda umieszczac linki z for na ktore wstawili reklame.
3. Reklame bedą wstawiac co tydzień (najlepiej weekendy)
- 3 reklamy wstawiane co tydzien przez admina to nie jest jakis wysiłek.
- jezeli @ nie wstawi bo mu sie nie chcialo (np wstawianie piatek i sobota) dostaje 1 PKT karny - 4 pkt Karny = utrata admina na minimum 2 miechy. wiadomo jezeli wczesniej sie usprawiedliwi (wyjazd,brak neta itp itd to nie dostaje pkt karnego tylko wrzuca np w next pt/sob 6 reklam). Mozna anulować 1 pkt karny raz na miecha umieszczajac 15 reklam.
4.Ktoś zrobi KOD na fora(reklame) to jest 5 minut roboty :)
5. tu macie http://serwery.wiaderko.com/serwery/ liste serwerow CS i w nazwach przewaznie sa linki do for ewentualnie po nazwie szukac forum.
6. Jak to wyglada - Jestes @ - jest np piatek lub sobota wchodzisz na ta liste serwerow szukasz sobie 3 fora,rejestrujesz sie i wstawiasz w opowiednim dziale!!! kod z reklamą tego serwera po czym wstawiasz linki do tych tematow z for na ktorych wstawiles tu w odpowiednim dziale.
Jezeli widzisz ze inny @ wstawi juz na to forum reklame to jezeli nie ma ona wiecej niz 1 miech nie dawaj na to forum bo tematy dublowane usuwa sie i po reklamie. Jezeli jest ponad miech poprostu odswiez temat dodajc post z reklama.
Proste jak budowa cepa :)

Narazie tyle..
pisac jak jakies pytania sa :)

KozaQ ZiooM
26-11-2011, 18:04
Ale zwykli użytkownicy też mogą reklamować serwer : (

ValermanII
26-11-2011, 18:42
#RiceBoy, strata czasu - nic więcej, nikt na te reklamy nie zwraca uwagi, a nawet jeśli znajdzie się pojedyncza osoba, to czym tę osobę skłonimy do gry na serverze ?

## jedynym bezpłatnym sposobem na rozkręcenie servera jest częsta gra na nim + ciągłe zapraszanie ludzi na server poprzez steam.

## Crayon, jeżeli chcesz rozkręcić server - wyjeb mało aktywnych adminów (w tym mnie), ludzi chętnych, chcących pomóc pewnie nie braknie, więc weź się do roboty i nie miej litości.

RiceBoy
26-11-2011, 19:46
"KozaQ ZiooM" - w tym rzecz że skoro za free @ to niech przynajmniej reklamują

"ValermanII" - powiedz ze Ci sie nie chce bojestes leniem :) troche juz gram w cs'a (dluzej nie mozna:p ) i na sporych serwerowniach bywalem @ itp na jedej ktorej juz nie ma właśnie taki rodzaj reklamy byl prowadzony. nikogo to nic nie kosztowało a zdarzało sie ze nowi ludzie przychodzili. H@ oplacal serwer/forum i 10 adminow darmowych ogarnialo FFA podobnie tutaj jest wiec taki pomysl zapodalem.
co z tego ze znajomych zaprosisz ze stima ? skoro beda grac tylko jak Ty bedziesz grać ;x
"to czym tę osobę skłonimy do gry na serverze ? "
i tu wlasnie sprawa jest nastepujaca - powgrywac dobre pluginy a nie to badziewie co jest (AR podwojny odbijajacy + pozakonczeniu mapy pare sekund pokazywania wynikow ) itp
robiac dobry kod reklamujący ktoś wejdzie na serwew.

reasumujac nikogo to ani grosza nie kosztuje
macie @ za free wiec moglibyscie te 10-15 minut raz w tyg poswiecicna takie cos - korona wam z glowy nie spadnie.

^Gpiotras~
26-11-2011, 22:13
Proponuje, aby wykupić reklamę na serwery.wiaderko.com reklama na miesiąc w top15 kosztuje jakieś 140zł, ale opłaca się bo w ciągu tego miesiąca serwer się na prawdę rozkręci. :)

140 zł to nie jest mała kwota.

A jaka gwarancja jest że serwer na 100% się 'rozrusza'? Jak administracja wyda to 140zł i te pieniądze pójdą w błoto bo i tak nie będą grać ? Co w tedy, oddasz im ?

Steam, kumple z RL - Dobra tania reklama tego serwera.

Niuchacz
26-11-2011, 23:54
Mortiis nawet nie poczuję jak wyda to 140 zł na reklame, a ona pomoże w 100% sam się przekonałem jak ziomek stawiał serwer, po 2 tygodniach serwer pełny

ValermanII
27-11-2011, 00:41
"ValermanII" - powiedz ze Ci sie nie chce bojestes leniem troche juz gram w cs'a (dluzej nie mozna ) i na sporych serwerowniach bywalem @ itp na jedej ktorej juz nie ma właśnie taki rodzaj reklamy byl prowadzony.
Człowieku, głupoty piszesz. Nie będę w ten sposób reklamował, bo wiem, że gówno to da. Zajmuję się serverownią trochę czasu i wiem coś o tym.

nikogo to nic nie kosztowało a zdarzało sie ze nowi ludzie przychodzili
Swój czas uważam za cenniejszy od "nowych" graczy, których i tak nie będzie.

co z tego ze znajomych zaprosisz ze stima ? skoro beda grac tylko jak Ty bedziesz grać ;x
Następna głupota. Załóżmy, że jest 5-ciu adminów, każdy zaprosi na server 2-3 osoby, już jest prawie full server steam, jest opór, jest ogar - ludzie dodają do ulubionych server.

i tu wlasnie sprawa jest nastepujaca - powgrywac dobre pluginy a nie to badziewie co jest (AR podwojny odbijajacy + pozakonczeniu mapy pare sekund pokazywania wynikow ) itp
Mi chodziło o porządny server TP, a nie gówno z pluginami. Miałem na myśli server bez ścin, bez lagów, z ogarniętymi adminami. W przypadku apo wszystko jest na odwrót.

macie @ za free wiec moglibyscie te 10-15 minut raz w tyg poswiecicna takie cos - korona wam z glowy nie spadnie
Po co robić coś, co nie przynosi efektów ?

"KozaQ ZiooM" - w tym rzecz że skoro za free @ to niech przynajmniej reklamują
brak słów.

Crayon
27-11-2011, 11:33
Mi chodziło o porządny server TP, a nie gówno z pluginami. Miałem na myśli server bez ścin, bez lagów, z ogarniętymi adminami. W przypadku apo wszystko jest na odwrót.
Znowu zaczynasz wymyślać, że na serverze jest tyle niepotrzebnych pluginów, że gra wygląda, jakby to było 4Fun, bo jest zegar w lewym górnym rogu?

@Reklama, taka jak proponował RiceBoy, była do omówienia przeze mnie i Mortiisa, o takim koncepcie wie Santano, ale to Mortiis ma ostateczne zdanie, a że nie mogę go od pewnego czasu złapać online, to tak bardzo przykro.

Mortiis nawet nie poczuję jak wyda to 140 zł na reklame
A, bo Ty myślisz, że on na pieniądzach śpi, a my, za pracę na APO dostajemy miesięczną pensję, ta?

Tricolore
27-11-2011, 12:03
A, bo Ty myślisz, że on na pieniądzach śpi, a my, za pracę na APO dostajemy miesięczną pensję, ta?

Oprócz prowadzenia APO,(w 100%) Mortiis ma drugą pracę z której może wziąć połowe potrzebnej kwoty pięniedzy. Czyli 70 zł z APO i 70 zł z drugiej roboty. Osobiście mógłbym przeznaczyć te 140 zł na server, jeżeli dla Was jest to taka fortuna, tylko pytanie co miałbym za to? Uścisk Pana prezesa, dziękuję i spierniczaj?

RiceBoy
27-11-2011, 12:04
panie ValermanII nie tędy droga ;)

Nie będę w ten sposób reklamował, bo wiem, że gówno to da.

raczej nie wiesz :)

aha to powodzenia w zyciu i probie sciagniecia graczy skoro masz nanich wyjebke :)

Załóżmy, że jest 5-ciu adminów, każdy zaprosi na server 2-3 osoby, już jest prawie full server steam, jest opór, jest ogar - ludzie dodają do ulubionych server

uwierz ze wieszkosc nie doda ale fakt moze z tych 15 osob coby weszlo2-3 dodalo :)

mi też widocznie nie grales na prawdziwym TP...

troche OFF pan robi panie ValermanII. :)

Niuchacz - skończ.

Odnosnie calej sprawy - po prostu chcialem pomoc znajomemu(chyba sie domyslacie komu) w odbudowie serwa - wiec daje pomysly ktore kiedys sie sprawdzaly. narazie na serwerze jest QPA - ani to TP ani FFA. pare pluginow nietrafiona. brak reklamy i koniec.

haha UP ^^ a 70 zeta to idzie na pukawke jc :)

ValermanII
27-11-2011, 12:31
Znowu zaczynasz wymyślać, że na serverze jest tyle niepotrzebnych pluginów, że gra wygląda, jakby to było 4Fun, bo jest zegar w lewym górnym rogu?
Nie o to mi chodziło, przeczytaj dokładnie post RiceBoy'a, na który odpowiadałem.

raczej nie wiesz
Uwierz, że wiem. Siedzę w tym trochę. Dam Ci przykład: forum ~4k aktywnych użytkowników, reklamy mają po ~8 odsłon z czego 3/4 to odsłony moderatorów, a reszta to odsłony ludzi, którzy te reklamy muszą podbić bądź potwierdzić.

aha to powodzenia w zyciu i probie sciagniecia graczy skoro masz nanich wyjebke
Czytaj ze zrozumieniem... Po co mam marnować czas na reklamy, które nic nie dadzą ? Gdzie tu mowa o podejściu do graczy, o którym mówisz ?

mi też widocznie nie grales na prawdziwym TP...
zostawię to bez komentarza.

RiceBoy
27-11-2011, 13:49
Po co mam marnować czas na reklamy, które nic nie dadzą ?

dadzą:) policz ilu jest adminów i pomnóż przez 3 - tyle reklam bedzie co weekend na forach tematycznych gdzie wiekszosc ma wiecej wejsc/wyswietlen dzialu niz tu calegodzialu cs.

Gdzie tu mowa o podejściu do graczy, o którym mówisz ?

tutaj :)

zostawię to bez komentarza.

dyskusjapolega nawyrazaniu swojej opini ...

napisz prosze jak wg Ciebie wyglac powinnien serwer TP :) ewentualnie zaloz nowy temat Propozycja(z opisem dokladnym) serwera TP i wtedy Crayon bedzie wiedziec co ma wgrac a co nie ;x

ValermanII
27-11-2011, 14:02
dadzą policz ilu jest adminów i pomnóż przez 3 - tyle reklam bedzie co weekend na forach tematycznych gdzie wiekszosc ma wiecej wejsc/wyswietlen dzialu niz tu calegodzialu cs.
Więc rób reklamy, a rezultatów i tak nie będzie.

tutaj Cytat:
Było to odnośnie reklamowania, więc ?

dyskusjapolega nawyrazaniu swojej opini ...
Uwagi typu "nie grałeś na TP" są.. brak mi słowa.. nietrafne, więc nie widzę sensu, by odpowiadać.

napisz prosze jak wg Ciebie wyglac powinnien serwer TP ewentualnie zaloz nowy temat Propozycja(z opisem dokladnym) serwera TP i wtedy Crayon bedzie wiedziec co ma wgrac a co nie ;x
Nie mam tyle czasu, by tak ułatwiać mu robotę, swoje propozycję pisałem w temacie - część została olana, więc ?

NaPółEtatu.
27-11-2011, 15:08
Więc rób reklamy, a rezultatów i tak nie będzie.

Było to odnośnie reklamowania, więc ?

Uwagi typu "nie grałeś na TP" są.. brak mi słowa.. nietrafne, więc nie widzę sensu, by odpowiadać.

Nie mam tyle czasu, by tak ułatwiać mu robotę, swoje propozycję pisałem w temacie - część została olana, więc ?

czego Ty jesteś takim jebanym hejtem, które wszystko wie najlepiej? ktoś Ci proponuje pomoc, fakt, że miałbyś więcej pracy, ale ofc. Tobie się nie chce : o

##
server upadl z dniem gdy admini zaczeli banować za rozkazywanie nsom wykonywania celów mapy, beka~

ValermanII
27-11-2011, 15:19
czego Ty jesteś takim jebanym hejtem, które wszystko wie najlepiej? ktoś Ci proponuje pomoc, fakt, że miałbyś więcej pracy, ale ofc. Tobie się nie chce : o
***** człowieku poczytaj wszystko, a nie przeczytałeś kawałek i głos podnosisz. Pomóc ? ***** mać, gdzie Ty masz łeb, ja pierdole. Nie rozumiesz, że reklamy nic nie dadzą ? Nawet jeśli ktoś wbije to po chwili wyjdzie, bo server jest źle skonfigurowany, są lagi i ściny, więc ogar ziomek.

server upadl z dniem gdy admini zaczeli banować za rozkazywanie nsom wykonywania celów mapy, beka~
Wiesz może, na czym polega gra TP ?

czego
hashashash

jebanym hejtem, które
Może tak "który" ? chujowo idzie Ci odmiana ;o

NaPółEtatu.
27-11-2011, 15:29
***** człowieku poczytaj wszystko, a nie przeczytałeś kawałek i głos podnosisz. Pomóc ? ***** mać, gdzie Ty masz łeb, ja pierdole. Nie rozumiesz, że reklamy nic nie dadzą ? Nawet jeśli ktoś wbije to po chwili wyjdzie, bo server jest źle skonfigurowany, są lagi i ściny, więc ogar ziomek.

Wiesz może, na czym polega gra TP ?

hashashash

Może tak "który" ? chujowo idzie Ci odmiana ;o

jakoś jebią mnie końcówki, nie o to tu chodzi, ale co jakiś temat to MISTRZ GRY KAT OPÓR PLAZMA v ALLERMAN2 zawsze znajdzie coś na nie
na miejscu Kredki bym Cie wypierdolil na zbity pysk, bo gowno robisz, a najwiecej szczekasz

ValermanII
27-11-2011, 15:44
jakoś jebią mnie końcówki, nie o to tu chodzi, ale co jakiś temat to MISTRZ GRY KAT OPÓR PLAZMA v ALLERMAN2 zawsze znajdzie coś na nie
na miejscu Kredki bym Cie wypierdolil na zbity pysk, bo gowno robisz, a najwiecej szczekasz
Spinaj dalej. Jeżeli server jest niedopracowany to mam siedzieć cicho ? bez jaj. Niech tak będzie, bb

NaPółEtatu.
27-11-2011, 16:17
Spinaj dalej. Jeżeli server jest niedopracowany to mam siedzieć cicho ? bez jaj. Niech tak będzie, bb

nom, odejdź plx, jest was w chuj, a na serverze jak było x 'czitów' to z wami 2x, banda pajaców w większości ._. elko

Crak .
28-11-2011, 20:40
#Crayon
Uwierz warto raz wydać te 150zł, a mieć rozkręcony serwer. Gram na jednej serwerowni, gdzie zrobili nowy serwer, kupili reklamę na wiaderku i nie minęło 20dni, a już ciężko o slota na serwie.

Patryk1551
28-11-2011, 22:23
Wiadomo, że reklama pomaga, ale Crayonowi chodzi o to, że Mortiis nie da na csa kasy na reklamę, wystarczy że serwa opłaca(chyba on xd).

RiceBoy
28-11-2011, 22:29
Crak . - ilu jest adminow?

Patryk1551 i nie chyba :)

spenser
29-11-2011, 18:31
@up
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=92593
Lista adminów. Sam policz.

//Top
Reklama jaką przedstawił kolega na początku, żeby wrzucać info o serwie na fora nie jest taka zła, ponieważ ludzie chodzą po różnych forach i wchodzą na serwery znalezione tam. Osobiście się do tego zdeklarowałem Krajonowi lecz nie wiedziałem że spadnie na mnie wiele obowiązków prywatnych i kompletnie zapomniałem o reklamie serwera. Teraz, gdy mam więcej czasu stworzę coś sensownego i na własną rękę będę reklamował.

! A wy ludzie, nie płakać że serwer jest pusty, ponieważ to też od Was zależy czy ludzie grają czy nie, to że mamy adminów nie znaczy że mamy 24/7 czas by zajmować się ogarnianiem serwera, reklamowaniem itp. Wy też jesteście ludźmi myślącymi i też możecie reklamować..

@RiceBoy
Jesteś taki mądry w słowach to weź przejmij pałeczkę i reklamuj serwer a nie nabijesz posty na forum.

RiceBoy
29-11-2011, 19:56
no 15adminow wiec Crak . kazdy @ po 10 zl i masz :)
ja juz napisalem swoje :) robta co chceta :P