View Full Version : Misja z zabiciem 20 osób z outfitem dwarfa.
Witam wszystkich.
Po dłuższej przerwie wróciłem na APO w celu zrobienia questa na shaman seta. Najpierw postanowiłem wybrać drogę elfów (możliwe,że mój wybór został spowodowany tym,że sam mam outfit elfa i chciałem w jakiś tam sposób się z nimi utożsamić).Misje robiłem sam,nie pytając się ludzi o najprzeróżniejsze rozwiązania.W obecnej chwili stanąłem na tej,w której muszę zabić 20 różnych graczy z outfitem dwarfa.No i tutaj pojawił się następujący problem:
-Muszą to być osoby,które jeszcze nie padły ani razu od gracza wykonującego tą misję.
Biorąc pod uwagę fakt,że takich osób w obecnej chwili jest mało(ba możliwe,że nawet już takich nie ma)-uważam,że jest to BEZNADZIEJNIE zrobione.
Być może Mortis w ten sposób chciał pozbyć się kasy na serverze (no bo nie czarujmy się 200k cc (na 20 outfitów dwarfa) piechotą nie chodzi.Aczkolwiek uważam,że jest to NIE SPRAWIEDLIWE! Osoby które grały na bieżąco i rozpoczęły wykonywanie zadań od razu po zaktualizowaniu miały z górki. Gracze,którzy teraz chcą zrobić tą misję są w plecy.Nie wspominając o graczach,którzy dopiero zaczynają/zaczną grę na tym servie i w przyszłości będą chciały to wykonać.
Tutaj nasuwa się pewien pomysł (Tak wiem,temat opinia/krytyka jednakże nie będę zakładał xxx tematów):
A mianowicie proponuję zmianę tego systemu zabójstw. Wyglądałoby to mniej więcej tak,że gracze będą mogli zaliczyć sobie TYLKO jedną osobę na dzień. Osoba,która już raz padła w danym dniu,dopiero na drugi dzień mogłaby posłużyć do zaliczenia questa.
Albo:
Gracz wykonujący misję w danym dniu,może zabić tylko jedną taką osobę a inne osoby nie będą mu zaliczane.
W ten sposób quest będzie DŁUŻSZY a osoby z mniejszymi lvl'ami (które nie są w stanie zarobić 200k cc) nie będą stratne.
Nomnomonom. Typowy płacz na tym serwerze "bo ja nie mogę zrobić misji". Jest trudno, to ułatwmy sobie, nie? Nikt nie pisał, że będzie łatwo. Jestem za tym, żeby nie zmieniać nic w tej misji. I tak już dużo osób zrobiło tego questa, więc ogarnij.
A czy to nie jest tak, że ta osoba może paść raz tylko od Ciebie, czyli musisz zabić 20 innych osób niezależnie od tego, czy ktoś inny zabił ich do tej misji? Przykładowo, X zabija Y, ale jeżeli Z zabije znowu Y to oboje mają jakby zaliczonego fraga? Inaczej to chyba nie ma sensu.
@down
Aha. No to powodzenia, summonerzy.
Veto należy zabić 20 osób z outfitem Dwarfa i musi to być taka osoba, która nie padła od nikogo kto wykonywał te misję. Przykładowo Ty już kogoś zabiłeś i Tobie zaliczyło tę osobę to nawet jeżeli zabije go inna osoba to mu nie zaliczy.
Jak tylko wszedł ten quest to sam pisałem, że jest to dziwna misja, więc za niedługo będzie tak, że trzeba będzie komuś kupić dwarfa i go zabić...
Jak dla mnie jest to głupie i powinno się zmienić.
Przestań płakać człowieku, kilka osób zrobiło (w tym ja) i jakoś nie było problemów ze znalezieniem osób. Quest nie jest do zrobienia w 1 dzień!!!!
Jest misja na zamianę w dwarfa podczas wykonywania UW, także dwarfów napewno nie zabraknie. A to, że chcesz zrobić misję w chwilę to już nie problem twórców questu czy graczy. Zamiast pisać ten temat znalazł już byś z 5 osób.
Elitarny
26-11-2011, 19:33
Na moje masz racje powinno to byc jakos inaczej zrobione bo jak jednej osobie przypada 20 dwarfow to wrecz nie realne jest to zeby osoby ktore zaczely to robic teraz badz zaczna pozniej wykonaly to pomyslnie . :):)
Orson_Pall
26-11-2011, 19:36
Nie kazdy musi miec best item na serwie kolego.
Nomnomonom. Typowy płacz na tym serwerze "bo ja nie mogę zrobić misji". Jest trudno, to ułatwmy sobie, nie? Nikt nie pisał, że będzie łatwo. Jestem za tym, żeby nie zmieniać nic w tej misji. I tak już dużo osób zrobiło tego questa, więc ogarnij.
Typowy gracz,napinający i wywyższający się tylko dlatego,że zrobił tą misję w pierwszym,czy drugim dniu : ) Pomyśl czasem o graczach nowych i tych,którzy wracają na serva.
A czy to nie jest tak, że ta osoba może paść raz tylko od Ciebie, czyli musisz zabić 20 innych osób niezależnie od tego, czy ktoś inny zabił ich do tej misji? Przykładowo, X zabija Y, ale jeżeli Z zabije znowu Y to oboje mają jakby zaliczonego fraga? Inaczej to chyba nie ma sensu.
Gdyby tak było,to nie zakładałbym tego tematu.
Jak dla mnie jest to głupie i powinno się zmienić.
+1
Przestań płakać człowieku, kilka osób zrobiło (w tym ja) i jakoś nie było problemów ze znalezieniem osób. Quest nie jest do zrobienia w 1 dzień!!!!
Jest misja na zamianę w dwarfa podczas wykonywania UW, także dwarfów napewno nie zabraknie. A to, że chcesz zrobić misję w chwilę to już nie problem twórców questu czy graczy. Zamiast pisać ten temat znalazł już byś z 5 osób.
same as "Karpek"
l2read
Mylisz się kolego,gdyż szukam tych osób od jakiś 2-3 dni i jak NA RAZIE nie znalazłem ani 1 osoby (każdy odpisuje,że już został zabity)
Gdybyś zauważył,mój pomysł przedłuża zrobienie tego questa (w tym momencie mam na myśli pierwszą propozycję,która przedłużyła by robienie TEJ MISJI o 20 dni)
Zdecydowanie pierwsza propozycja!
As you wish.
Nie kazdy musi miec best item na serwie kolego.
Powiedział co wiedział : )
~~~~~~~~~
MACIE RACJE ! MISJE POWINNY BYĆ CIĘŻKIE ale dla WSZYSTKICH graczy! A nie,że Ci,którzy zaczęli w pierwszych dniach mają z górki.
@Alfons Dla Ciebie te 200k to czyszczenie UW dla 4 osób. Dla graczy z MAŁYMI (1000-1500 lvl'ami) 200k TO BARDZO dużo kasy i nie idzie tego zarobić od tak sobie.(Zresztą Ty akurat nie powinieneś był się wypowiadać,gdyż pamiętam jak sam płakałeś,że zabiłeś xxx atomów i krew nie wyleciała.
Ja wykonałem tą misje i chcecie to zmienić a teściowa mi odda 200kcc. Nie stać was to nie róbcie tej misji proste.
@up To ty masz problem każdy kombinuje jak może :)
Kto pierwszy ten lepszy, masz peszq człeniu.
Nie grałeś to masz problem proste...
Jak chcesz to 5kc za ded'a to kupie dwarfa :)
Typowy gracz,napinający i wywyższający się tylko dlatego,że zrobił tą misję w pierwszym,czy drugim dniu : ) Pomyśl czasem o graczach nowych i tych,którzy wracają na serva.
Nie gram już na APO i z uptade nie zrobiłem żadnej misji, ale wiem jak jest. ;c
Nie. Misja jest bardzo dobra jak chcesz szybko wykonać to wydaj 200kcc przynajmniej kasy ubędzie(jedna osoba może zostać zabita kilka razy pod warunkiem że kupi dwarfa po każdym dedzie xd)
Jeżeli nie masz tyle kasy to musisz poświęcić na to więcej czasu. Potem będzie tak że potwory są dla ciebie za silne i co wtedy? Mają je osłabić bo 1k nie da rady ich zabić?
Nie czaisz że ta misja ma na celu pozbycie sie kilku kcc z serwa. A co z tymi co tą misje zrobili? Żeby wykonać kolejne misje i tak będziesz musiał wbić wiekszy lvl więc do tego czasu nazbierasz.
#Mateuszek
można jedną postacią kupować cały czas dwarfa, nie trzeba 20 postaci
Nie. Misja jest bardzo dobra jak chcesz szybko wykonać to wydaj 200kcc przynajmniej kasy ubędzie(jedna osoba może zostać zabita kilka razy pod warunkiem że kupi dwarfa po każdym dedzie xd)
Jeżeli nie masz tyle kasy to musisz poświęcić na to więcej czasu. Potem będzie tak że potwory są dla ciebie za silne i co wtedy? Mają je osłabić bo 1k nie da rady ich zabić?
Człowieku ogarnij się! Moje rozwiązanie spowoduje to,że quest będzie robiło się o 20 dni dłużej. Nie będzie podziału między graczami z kasą a bez niej: < (Swoją drogą powinno tak być od początku,wtedy na BANK quest nie zostałby wykonany nawet do dnia dzisiejszego.)
Ja mam 2 chary z dwarfami chcesz? 10kcc za fraga :} XD
#t dobrze jest, nie zmieniac!xd
mateuszek
26-11-2011, 21:38
Zrob 20 nb charow kup na kazdym dwarfa ; D
Panek Kitara
26-11-2011, 22:05
Zrob 20 nb charow kup na kazdym dwarfa ; D
Dokładnie kupując dwarfy znikają kcc z serwera. Za bardzo przyzwyczailiście się do questów na które nie trzeba nic wydawać. 200kcc to nie jest dużo więc bez płaczu :D
Hmm.. zawsze tak jest, ze osoby ktore robily pierwsze questa maja najlatwiej/najtaniej!! motylki, krew przed zmiana itd...
NIET :<
Dragon Slash
27-11-2011, 00:18
Ten quest ma być trudny do wykonania czego płaczesz...-.^
Niech zostanie tak jak jest
Zarexoholik?
27-11-2011, 00:19
Typowa misja żeby pozbyć się kcc z serwera - ogromny plus dla administracji. To akurat nie wymaga zmiany.
A policzyliście kasę na zmianę w pierwotny addon jak komuś się nie podoba dwarf? To 200kcc + jeszcze xxxxx kcc :).
I szczerze to nie wiedziałem że jest taka misja, a przynajmniej na tych zasadach, może dlatego że jeszcze nie wziąłem się za ten quest. I tak go nie zrobie, nie opłaca się.
Ale jak dla mnie nie wymaga to zmiany, administracja chce sie w ten jakże sprytny sposób pozbyć kasy z serwera.
Wg mnie tą misję należy zmienić... skoro jest tak, że jedna osoba już posłużyła komuś do zabójstwa i nam nie zaliczy. Ewentualnie może być tak, że trzeba zabić 20 osób z outfitem dwarfa, ale nie zaliczy osoby która od nas już padła w czasie wykonywania misji.
Heaven no właśnie jedna z moich propozycji jest taka jak mówisz ,że gracz wykonujący tą misję może zabić tylko jeden raz osobę z outfitem dwarfa i potem musi zabić inna osobę żeby mu zaliczyło.
Ale jeszcze jestem za tym by dodać taką opcje że gracz wykonujący tą misję może zabić jedna osobę z outfitem dwarfa na dzień bo bez tego będzie za łatwo. I spowoduje to żę nie będzie płaczu że quest jest wykonywany parę dni po update.
Dokładnie kupując dwarfy znikają kcc z serwera. Za bardzo przyzwyczailiście się do questów na które nie trzeba nic wydawać. 200kcc to nie jest dużo więc bez płaczu :D
200kcc to bardzo dużo dla takiego 1,5k lv. Więc ogarnij
John Cena
27-11-2011, 15:56
Wszyscy co zrobili już tego questa to są cwaniaki bo już zabiły te osoby ,a ci którzy nie zrobili to mają zdecydowanie trudniej bo trudno znaleźć te osoby a zapłacenie 200kcc + jeszcze kasę za zabójstwa to jest nie opłacalne
Jestem na tak
TyruS aka Tyr'ek XD
27-11-2011, 16:34
Oczywiscie, ze wszystko jest w porzadku z ta misja. Nie nalezy nic zmieniac, chcesz nagrode? Musisz sie wykosztowac :} Ktos juz chyba wyzej pisal, ze przywykliscie do robienia questow nie dajac nic w zamian. [w tym przypadku są to kccki na dwarfy]
@Asill
Zacznijmy od tego, że 1,5k lvl nie zrobi tego questa.
Ernestus
27-11-2011, 17:12
200kcc to bardzo dużo dla takiego 1,5k lv. Więc ogarnij
tez tak sadze ;]
ciekawe co wy byscie pisali jakbyscie dopiero zaczeli to robic a kazdy inny wczesniej wykonal i nie ma kogo zabijacc :S
Ja się podpisuję pod tym co napisał zarex. Sposób na pozbycie się kasy z serwera na ilość której każdy narzeka.
Nie zmieniajcie, bo to nie będzie miało sensu.
Oczywiscie, ze wszystko jest w porzadku z ta misja. Nie nalezy nic zmieniac, chcesz nagrode? Musisz sie wykosztowac :} Ktos juz chyba wyzej pisal, ze przywykliscie do robienia questow nie dajac nic w zamian. [w tym przypadku są to kccki na dwarfy]
@Asill
Zacznijmy od tego, że 1,5k lvl nie zrobi tego questa.
Ale robiąc questa może wbijać lv no nie i wbić 1,7k;)
Patryk1551
29-11-2011, 17:03
Pozbywanie się kasy z serwa xD te 2k lvle srają kcc to dla nich 200 to nic, ale 1.5k może tego nie mieć. Jak chcecie się pozbyć ich kasy to wyjebcie im ją do wody to nie będą mieli. Jak tutaj ma ktoś grać od zera, jedni co grają 124120 lat na tym serwie i mają od chuja kasy kupią sobie wszystko, a np. ja co mam kupić na allegro żeby zrobić misję, która miała być dla wszystkich(oczywiście nie mam 1.5k lvl, kasy, a to tylko taki przykład)?
Panek Kitara
29-11-2011, 17:09
Ale robiąc questa może wbijać lv no nie i wbić 1,7k;)
Zacznijmy od tego ze osoba z lvlem powyżej 2,4k będzie miała problem ze zrobieniem tego questa.
Top wypowiadałem się.
.Voorlon.
01-12-2011, 21:38
no, teraz osoby które wykonaly quest, bądź tą misję będą na nie, bo po co im to c'nie ?
zmienic to i bedzie git.
Ja jestem jak najbardziej za zmianami. Wszystkie osoby które są na nie na 99% wykonały już tą misję i ciekawe co by pisały gdyby teraz musiały ją zrobić. Niedługo (o ile już tak nie jest) będzie niemożliwe wykonanie tej misji bez kupowania ludziom dwarfa. Dla 20 osób to jednak sporo kasy wyjdzie.
Po prostu jest to dobry sposób na pozbycie się pieniędzy z serwera!!!
Siemka.
Nie robiłem tej misji jeszcze (i prawdopodobnie długo jeszcze nie zrobię , gdyż mam dopiero 300 lvl , więc zanim wbije odpowiedni lvl to będzie jeszcze trudniej zrobić) i wg. mnie to jest zarąbisty qest z tego co czytam. W końcu trzeba się coś namęczyć ,poszukać, wykosztować.
Piszecie, że dla 1,5k lvl 200 kcc to bardzo dużo...
Lecz nasuwa się pytanie, kto wam każe od razu wydać te 200 kcc ??? Expisz sobie dalej, spotkasz kogoś, kto nie został zabity i zabijasz, nabijasz sobie. Nie znajdziesz to wydajesz te 10 kcc , zabijasz i masz 1 na +, i znów wracasz do expienia , i gdy będziesz znów miał nadwyżkę 10 kcc to znów kupujesz...
Proste
Nic nie zmieniać ,jest dobrze tak jak teraz
Pozdrawiam
kiler-ow '2-och
02-12-2011, 22:05
Przeciez było mowione ze ten quest nie bedzie łatwy, zreszta te misje sa na logike, troche myslenia i kombinowania jest przy tym.
Dlatego byle de*il nie podoła temu zadania. Z gory sory za obraze XDD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.