View Full Version : Komputer
Witam.
Planuję zakupić płytę główną: klik (http://www.komputronik.pl/product/129949/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Gigabyte_GA_G41MT_S2P.html) oraz pamięć RAM 8GB g-skill albo kingston. Dysk mam 1TB, procesor intel core 2 quad (4x 2,40) Czy pójdzie mi to na zasilaczu AmacroX WaRRioR 450 Wat? Z góry dzięki nagrodzę reputem. (Karta graficzna zwykła 256 MB jakaś stara dużo nie warta pod PCI, ale mam pytanie jaka karta spokojnie mi pójdzie do tego zasilacza, do ilu GB karta i najlepiej linka proszę, tak maksymalnie na tym zasilaczu) (GTX 260, 896 MB, pójdzie?)
Poziomek :P
03-12-2011, 09:44
Kupowanie takiej płyty i tyle RAMu to głupota. W tego kompa nie warto inwestować, ale jak już bardzo chcesz to kup max 4gb ramu. Najlepiej GoodRama. Kingston przy nim ssie pałe. Jaką masz teraz płytę główną? Grafikę możesz wymienić na radeona 4850. Gtx260 jest lepszy, sam go mam, ale ze względu, że bierze tyle prądu co mała elektrownia to nie polecam. Jak podasz model płyty głównej to ci powiem czy warto wymieniać i podam najlepszą w tej cenie.
Procek jest dobry Intel Core 2 Quad, chłodzenie, dysk, obudowa, też :D na pewno będzie lepiej chodził na tej płycie głównej i 8GB ramu DDR3 1333 MHz... Goodram to najtańsza i najgorsza marka ;p ATI nie chce karty bo są najgorsze ;o
teraz płytę główną mam: GIGABYTE GA-G31-M-ES-2C coś takiego :) i 2GB ramu kingston hyperx. ddr2 1066 MHz
Chodzi mi tylko i wyłącznie o to czy zasilacz 450 wat AmacroX WaRRioR pociągnie mi:
Tamtą płytkę, 8GB ramu ddr3 1333 MHz, dysk samsung 1TB, i jakąś kartę nVidi dobrą chyba że pójdzie GTX 260? aaa i procka Intel Core 2 Quad (4x 2,40)
03-12-2011, 10:30
Akurat GoodRam jest jednym z najlepszych Ramów. Tak samo ten Radeon, jest bardzo wydajny jak na ten przedział cenowy. Różnicy między 8 a 4 GB Ramu w domowych zastosowaniach nie ma. Płyta główna którą wybrałeś jest po prostu słaba. Ten quad którego masz to pewnie q8300 który ssie tak samo jak ramy kingstona. Chyba gorszej firmy produkującej ram nie ma.
No sorry, ale jak z ciebie taki znawca to po co zakładasz ten temat? Żeby pochwalić się swoim gównianym kompem? To twoja decyzja, kupuj co chcesz, ale pamiętaj, że ci lepiej doradzałem.
Może podaj budżet? O wiele łatwiej by było.
widzę że niektórzy mają problem z czytaniem. zadalem pytanie czy na zasilaczu 450 wat marki amacrox warrior pojdzie mi ta plyta glowna i ram... -,-
@Poziomek - to nie mój "gówniany" komputer :) pytam tylko i wylacznie powtarzam 2 raz o zasilacz!!! ludzie... nie chce wprowadzic kogos w blad wymieniajac czesci i dokladajac z wlasnej kieszeni na nowy zasilacz -,-
03-12-2011, 14:06
To chyba ty masz problem z myśleniem. Poczytaj sobie w necie opinie o tym zasilaczu i przelicz ile twoje podzespoły pobierają prądu. BTW. Po co ci tyle RAMu? Z ciekawości pytam, bo chyba nie do gier.
chodzi mi o Lalusia ze nie umie czytac bo pyta o budżet jak mi nie chodzi o nic w podobie... Ja mam 24GB ramu, a powtarzam że to nie dla mnie komp... Dlaczego mam 24? Bo tak chce i tyle, wiem że żadna gra tego nie wykorzysta, ale im więcej tym lepiej :P
03-12-2011, 14:58
Bardzo ciekawe stwierdzenie. Tobie i tak więcej niż 4 się nie przyda, bo z twojego toku rozumowania wynika, że jesteś gimbusem. Słyszałeś od jakiegoś kolegi jaka to nVidia jedt lepsza od ATI i teraz to ślepo powtarzasz. Szczegół, że ATI już nie istnieje od kilku lat.
Mam 18 lat skończone :) Miałem kartę ATI kiedyś za 1100 zł, spaliła się gwarancji nie uznali, kupiłem nVidia za 500 zł i była lepsza od ATI :) po prostu moim zdaniem jak i wielu osób ATI oraz GoodRam jest do "dupy" pogódź się z naszymi opiniami i tyle... Ja wolę nVidie i Intela, kingstona. :) a ten sie rzuca od razu...
Jakbyś pisał poprawnie po polsku, to by się dało zrozumieć o co Ci chodzi. W pierwszym poście pytasz też o kartę graficzną. Jak mogę Ci coś doradzić, skoro nie wiem ile chcesz wydać na nią?
Jakbyś pisał poprawnie po polsku, to by się dało zrozumieć o co Ci chodzi. W pierwszym poście pytasz też o kartę graficzną. Jak mogę Ci coś doradzić, skoro nie wiem ile chcesz wydać na nią?
Nie widzisz tam nigdzie że napisałem (taką którą utrzyma zasilacz przy obecnym sprzęcie) ??
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.