PDA

View Full Version : Si?ownia

Denim
12-12-2011, 19:51
Elo otóż zamierzam chodzić na siłownie i nie wiem od jakich serii zaczynac
16 lat 180cm 75kg wagi podałem jesli sie przyda

Kimus The Master
12-12-2011, 20:55
Jeśli pójdziesz na profesionalta silownie to z pewnoscia trener/instruktor ci doradzi jaki trening bedzie dla ciebie najlepszy mozesz tez skorzystac z slynnej wyszukiwarki google xD

Franco de la Pucio
12-12-2011, 21:01
kfd.pl plx.

Nawet nie podałeś jaką partię mięśni chcesz ćwiczyć, lol

Neko^
12-12-2011, 23:04
A jaki cel masa, rzezba? Jezeli idziesz pierwszy raz polecami ci 2tygodnie- do miesiąca cwiczenia ogolnorozwojowe+ 'rozcwiczenie' kazdej z partii, nie zapominaj o dobrym rozgrzaniu nadgarstków i stawów łokciowych, mialem ostatnio problemy z tym ;).

Alfonsik
13-12-2011, 19:55
Nie ma jak to sie pytać na forum tibijskim pzdr byś wbił na inne fora np sfd.pl

Jarken
13-12-2011, 20:10
Zajrzyj na inne popularne fora sportowe / siłowe.
Tak jak kolega wyżej napisał przez 2-3 tygodnie rozćwicz wszystko, rozgrzewaj się dobrze przed treningiem, tzn np rowerek do dolnych partii i inne ćwiczenia do górnych (jak na wf gimby ;p).
Pamiętaj że najważniejszą rolę odgrywa jedzenie. Nie jedz dużo słodyczy, przed treningiem banany i sałatki, białko.. tzn stejki, kotlety, wołowina. Po streningu to samo. I oczywiście na rozpoczęcie i zakończenie dnia. Zabieraj ze sobą na siłownie butelkę wody - suszy w pysku a uzupełniać płyny trzeba :). Polecam żywca zdrój 0.5 l truskawkowa -towarzyszy mi już od 10 miesięcy na treningach.

Jeśli dopiero zaczynasz, nie myśl o białkach, kreatynach, gainerach itp.. Masz na to jeszcze czas.
Przykładaj się do treningów i ćwiczeń :). Jak zaczniesz chodzić, nie ma że 'mi sie niechce pierdole ide spać' :D. Ja jestem w twoim wieku a zacząłem 2 lata temu. Były przerwy a teraz od 10 miechów 3 razy w tygodniu ciskam ostro i efekty są jak ********.
Nie szalej z ciężarami. Że np ' a ***** dziś wycisnąłem 80 na klate to za tydzień 90' . Wszystko przyjdzie po woli :).

Jak się wciągniesz, ćwicz na treningach łącząc małe grupy mięśniowe z dużymi np poniedziałek - biceps + klata, środa- triceps + plecki. Po dłuższym czasie zacznij już jedną grupę np poniedziałek - górna klata, środa - biceps, piątek-kaptury i nowy tydzień inne partie. Ja tak robie i jest zajebiście :D czuje jak rośnie hueuhe.
Tyle ode mnie sorry że się rozpisałem.

Mr Fsza
14-12-2011, 22:25
heh polecam ci Roberta - co poniedziałek na żywo o 21 - pytaj się go on ci na 100% pomorze i posłuchaj wcześniejszych audycji

http://soundcloud.com/radiokoksu/radio-koksu-robert-burneika

Sewcioo
20-02-2012, 19:22
Polecam poszukac na paru forach zajmujacymi sie takimi sprawami :)

SedaN*
20-02-2012, 19:47
Oczywiście, sfd.pl najlepsze od tych spraw ;D załóż tam temat tylko dokładniej opisz, jaki jest cel twoich ćwiczeń, jakie partie itp itd..

Usernames
20-02-2012, 23:22
Kolego, chyba pojebales forum... kfd.pl jak wyzej pisali tam wszystko jest napisane, trening dla poczatkujacych i w ogole jak daną partię mięsni cwiczyc, nawet gify sa.

palobo
06-03-2012, 14:17
A jaki cel masa, rzezba? Jezeli idziesz pierwszy raz polecami ci 2tygodnie- do miesiąca cwiczenia ogolnorozwojowe+ 'rozcwiczenie' kazdej z partii, nie zapominaj o dobrym rozgrzaniu nadgarstków i stawów łokciowych, mialem ostatnio problemy z tym ;).

Co Ty dupczysz? "Rzeźba" dla gościa, który dopiero zaczyna? GZ :D

kfd.pl plx.

Nawet nie podałeś jaką partię mięśni chcesz ćwiczyć, lol

Następny znawca... Idąc na siłkę zwykle ćwiczy się wszystkie partie, no nie?

Zajrzyj na inne popularne fora sportowe / siłowe.
Tak jak kolega wyżej napisał przez 2-3 tygodnie rozćwicz wszystko, rozgrzewaj się dobrze przed treningiem, tzn np rowerek do dolnych partii i inne ćwiczenia do górnych (jak na wf gimby ;p).
Pamiętaj że najważniejszą rolę odgrywa jedzenie. Nie jedz dużo słodyczy, przed treningiem banany i sałatki, białko.. tzn stejki, kotlety, wołowina. Po streningu to samo. I oczywiście na rozpoczęcie i zakończenie dnia. Zabieraj ze sobą na siłownie butelkę wody - suszy w pysku a uzupełniać płyny trzeba :). Polecam żywca zdrój 0.5 l truskawkowa -towarzyszy mi już od 10 miesięcy na treningach.

Jeśli dopiero zaczynasz, nie myśl o białkach, kreatynach, gainerach itp.. Masz na to jeszcze czas.
Przykładaj się do treningów i ćwiczeń :). Jak zaczniesz chodzić, nie ma że 'mi sie niechce pierdole ide spać' :D. Ja jestem w twoim wieku a zacząłem 2 lata temu. Były przerwy a teraz od 10 miechów 3 razy w tygodniu ciskam ostro i efekty są jak ********.
Nie szalej z ciężarami. Że np ' a ***** dziś wycisnąłem 80 na klate to za tydzień 90' . Wszystko przyjdzie po woli :).

Jak się wciągniesz, ćwicz na treningach łącząc małe grupy mięśniowe z dużymi np poniedziałek - biceps + klata, środa- triceps + plecki. Po dłuższym czasie zacznij już jedną grupę np poniedziałek - górna klata, środa - biceps, piątek-kaptury i nowy tydzień inne partie. Ja tak robie i jest zajebiście :D czuje jak rośnie hueuhe.
Tyle ode mnie sorry że się rozpisałem.

Mądrze prawisz, jedyne do czego bym się przyczepił to woda której używasz. Przecież wszystkie wody smakowe maja w pizdu cukru, którego staramy się unikać (jak sam napisałeś, "ogranicz słodycze") :p