Zaloguj się

View Full Version : Automatyczne przenoszenie postaci do temple po crashu.

Caav
16-12-2011, 07:00
Cześć! Proste pytanie: czy chcecie, aby opcja automatycznego przenoszenia waszych postaci do temple po crashu została wyłączona? Wiemy, że wielokrotne wracanie na respy/questy może być uciążliwe, stąd ta propozycja. Jeśli będzie wystarczająco dużo głosów na opcję 'tak' to możliwe, że obecne ustawienie zostanie zmienione. Chciałbym was przy okazji poinformować, że administracja cały czas pracuje nad usunięciem przyczyn poszczególnych crashy występujących ostatnio nad wyraz często. Za wszelkie niedogodności serdecznie przepraszamy i prosimy o cierpliwość.

Takanori~
16-12-2011, 07:31
jestem na nie, poniewaz gdy expimy i jest crash po zalogowaniu sie jestesmy w temple, a nie na respie i to ratuje dupe przed zgonem

Sasha Rookslayer
16-12-2011, 07:31
Caav, oczywiście, że chcemy, bo wracać po Crashu na Respa się już nie chce i nie motywuje to do Expa. Jestem jak najbardziej na Tak ;)

Carmell
16-12-2011, 08:02
Jestem na nie . Expisz , jest crash i nagle sie loguje bez otwartego bp z uh i dead :( Automatyczne przenoszenie do temple jest OK . Nic nie trzeba zmnieiac,

Magnatek.
16-12-2011, 08:51
Jestem na tak.
Jezeli ktos jest blisko Depo temple na respie to mu to nie robi roznicy a jak ktos jest tak jak to jest na main siedzi na APO godz drogi to troche to wk..rwia.

Knight Lukas
16-12-2011, 09:20
Z jednej strony dobrze że takie coś jest przynajmniej się nie pada ale zato jesteśmy w temple lecz jeden sl kosztuje niewiele a może sie okazać ze nie padniemy i nie będzie trzeba lecieć 20 minut na vol albo wchodzić na nowo na questa ale dużo questów jest tak zrobionych, że jak jest res lub damy loga to przenosi nas do temple.

Splaxor
16-12-2011, 09:56
Jestem na nie . Expisz , jest crash i nagle sie loguje bez otwartego bp z uh i dead :( Automatyczne przenoszenie do temple jest OK . Nic nie trzeba zmnieiac,
Zawsze możesz w razie "w" nosić jeden chuj w głównym plecaku, a otworzenie tego plecaka to pół sekundy.

@topic
Jestem na tak, ale tutaj moje pytanie czy można zrobić tak, aby postacie z maina po crashu zostawały na respie, a postacie z rooka zawsze teleportowało do temple?
Jak wiadomo na mainie strata jednego sla to nic, ale na rooku sl a co gorsza lvl to już coś. Taki teleport do temple po crashu byłby bezpieczniejszy dla graczy z rooka, którzy mogą się nie zgodzić z tą propozycją.

Joogi
16-12-2011, 09:58
Jestem na nie, jak po crashu logne sie w srodku respa z darkami, chwile zajmuje otwarcie bp z lfami, bylyby zgony ;x Wole juz tego temple wracac, niz parenascie sekund po zalogowaniu sie znalesc sie tez w temple, tylko z lvl'em nizej ;c

Albo tak jak to napisal Splaxor, main na respa, a rook do temple (;

Mr Fsza
16-12-2011, 10:34
To powinno się wybierać na str tak jak języki kto chce na resp a kto temple bo ktoś może paść bo przed resem bił bossa ?

A ogólnie mi to obojętnie szybko chodzę za crash jest wynagrodzenie x10 exp nie ma narzekania ;D

Rebgal
16-12-2011, 10:50
Ja tam jestem na nie.Koledzy wyzej dokladnie opisali i jestem tego samego zdania.Juz tak padlem kilka razy jak nie przenioslo do temple.

Zarexoholik?
16-12-2011, 10:59
Jestem na NIE. Jest exp x5 -> można szybko się wyexpić i mieć większy poziom -> jak ma się większy poziom to szybko wróci się na respa. Nie widzi mi się również logowanie do gry w momencie gdy mam mało hp i gram na rooku. Zaloguję i nie zdążę otworzyć plecaków z fluidami/ih'ami - padnę.

Magnatek
16-12-2011, 11:29
jestem oczywiscie na tak , przykladowo w dniu jest 5 crash'y i co mam 5 razy zapindalać? jak np. Expie na rooku koło npc z ihami? to chyba paranoja...
Z drugiej strony w temple jest bezpieczniej ...ale ta droga mnie nie przekonuje...

Fate
16-12-2011, 11:56
Jestem na Nie.
Gram na rooku i wole stracić 10 minut na dojście na resp, niż 3h na odrobienie lvl'a

Arab
16-12-2011, 12:50
Jestem na tak.
Trochę denerwujące jest to, że za każdym razem trzeba wracać na respa.

Bastek10
16-12-2011, 12:51
Jestem na nie . Expisz , jest crash i nagle sie loguje bez otwartego bp z uh i dead :(

Dokładnie,lepiej być po crash'u w temple niż złapać zgona i stracić tam tego sl'a po czym tak czy siak jesteśmy w temple.

Pit
16-12-2011, 13:35
Zawsze możesz w razie "w" nosić jeden chuj w głównym plecaku, a otworzenie tego plecaka to pół sekundy.

Nosić jeden chuj ??

Jestem na tak, bo przez crash serwera wywaliło ekipe z questa.

Zuczek
16-12-2011, 13:40
Z jednej strony dobrze że takie coś jest przynajmniej się nie pada ale zato jesteśmy w temple lecz jeden sl kosztuje niewiele a może sie okazać ze nie padniemy i nie będzie trzeba lecieć 20 minut na vol albo wchodzić na nowo na questa ale dużo questów jest tak zrobionych, że jak jest res lub damy loga to przenosi nas do temple.

Muszę się zgodzić .
Np jak siedzimy na apo vol to po crashu się już nie chce tam lecieć !
JESTEM NA TAK! :D

Wnorekkk
16-12-2011, 14:32
postacie z rooka zawsze teleportowało do temple?

Jeżeli da się zrobić tak, jak napisał Splaxor, aby graczy z rooka teleportowało do temple, to czemu nie?

Rebgal
16-12-2011, 14:32
jestem oczywiscie na tak , przykladowo w dniu jest 5 crash'y i co mam 5 razy zapindalać? jak np. Expie na rooku koło npc z ihami? to chyba paranoja...
Z drugiej strony w temple jest bezpieczniej ...ale ta droga mnie nie przekonuje...

Masz przeciez tp skrot dzieki ktoremu polowe mniej musisz "zapindalac" lepiej chyba isc niz odrabiac pozniej lvl;p

@ juz sie wypowiadalem

Santano
16-12-2011, 15:10
A hipotetycznie - teleportowanie do temple po crashu + dodanie komendy, która przenosi na respawn, na ostatnią pozycję gracza, którą serwer pamięta (a można jej użyć tylko w pz do 2 minut po za logowaniu)? Oczywiście nie obiecuję, że coś takiego wprowadzimy.

Arab
16-12-2011, 15:13
A hipotetycznie - teleportowanie do temple po crashu + dodanie komendy, która przenosi na respawn, na ostatnią pozycję gracza, którą serwer pamięta (a można jej użyć tylko w pz do 2 minut po za logowaniu)? Oczywiście nie obiecuję, że coś takiego wprowadzimy.

Ooo to jest dobry pomysł :)

Jestem zaaa XD

Domcio Old
16-12-2011, 15:17
takiej propozycji nie powinno byc nawet ; ) takie cos powinni zrobic juz dawno : )

Pit
16-12-2011, 15:26

Ty chyba żartujesz w tym momencie? Może dodajcie jeszcze teleporty z temple na respy... Craash jedynie denerwuje jak wykonuje się jakiś quest, a przy expie zawsze można wrócić

Sinisther
16-12-2011, 15:27
Jestem na tak, bo nie mam zamiaru po CRASHU wracać na pathe. xD:D

Xzaz!t
16-12-2011, 15:52
Jestem na TAK!
Nie będzie płaczu, że ktoś tam szedł na Dao i ma tp do temple...
A jak już padnie po crashu był na owym quescie więc może wypłakać się w rękaw mamy... Jak najbardziej na tak, chociaż i tak nadal będzie płacz bo "nam" nigdy nie dogodzi się ;)

Nive
16-12-2011, 16:35
jestem na tak, moze nareszcie wykonam fallen magi ;/

Lethornek
16-12-2011, 17:54

Miałem głosować na nie, aleee wujek Santano wymyślił prześwietne rozwiązanie ;>

Angelo
16-12-2011, 18:07
Propozycja Santano dogodzi wszystkim :) Nie będzie płaczu o deda na respie, czy o traceniu czasu na powrót na expowisko. Chciałbym jednak zwrócić uwagę na ograniczenie czasowe przy użyciu takiej komendy. 2 minuty moim zdaniem jest zbyt wysoką wartością. 1 minuta (otworzenie bp z runami, manasami) jest odpowiedniejsza.

Zarexoholik?
16-12-2011, 18:31
Niedługo na wszystko będą komendy. Jak padnę to będzie komenda, żeby doładowało mi amulet i przeniosło mnie na pozycję przed śmiercią?

`Palldino
16-12-2011, 22:55
Niech tak zostanie ile to jest wrocic na respa ;p

Mieniu
17-12-2011, 00:08
W sumiem mamy wtedy możliwość wbicia na respa jako pierwsi, ale jednak przy wykonywaniu questów, gdy jesteśmy, daleko, daleko, to jest źle. Jestem za wyłączeniem, tego bajeru.

Nights
17-12-2011, 00:53

Co Wy chcecie robić z tego serwera. Na domyślną pozycję, z której gracz został wylogowany nie wróci, bo crash to crash - silnik pada i nie ma szans, aby aktualizować dane kilkuset graczy. Gra na APO domyślnie chyba miała być RPG, więc wgl. skąd pomysł na przywracanie na respa, człowieku? Jeśli nie ma możliwości aby powrócić do pozycji w chwili crasha, a takiej opcji nie ma, to propozycja wgl. nie powinna ujrzeć światła dziennego.

SoniQ
17-12-2011, 09:34
jasne, że tak
będzie mniej płaczu :D

Vinai
17-12-2011, 09:50
Nigdy nie chce mi się wracać na respa po crashu i jeszcze na dodatek ktoś go może zająć.

Wieczny Knightt
17-12-2011, 10:17
Po wypowiedzi Santano jestem na tak !!

Sciema
17-12-2011, 11:52
Opcja którą dał Santano byłaby świetna 2 min wystarczy żeby pootwierać bp i wrócić na resp a jesli ktoś nie chce (wie że zaloguje się na respie pełnym mobów to wtedy nie musi. :D

Poiwo
18-12-2011, 21:49
jestem jak najbardziej na nie dlatego że za to masz x10 exp więc co tracisz 1 min ? za dojściem do expu ? jak by nie było expu 10 był bym na tak d;

DaQ?!
18-12-2011, 22:31
Ludzie niedługo będzie może możliwość teleportowania o x kratek! Pewnie że na nie! Wrócić na respa to nie problem! Propozycja ogólnie do dupy.

Heaven
19-12-2011, 07:09

Takie coś by było dobrym rozwiązaniem.
Co do kasacji automatycznego przenoszenia do temple po crashu to jestem na nie. Ktoś siedzi w środku respa i jest crash a miał załóżmy red hp i co? Zaloguje się, padnie i będzie płacz na forum.

Soi
19-12-2011, 08:53
Tak, wkurza mnie to gdy jestem gdzies daleko na respie i nagle jeb, swiatynia i trzeba sie wracac 10 minut...:|
Natomiast na rooku nie chcialbym tej funkcji, expie na darkach na gorce i nagle jeb crash, powrot i 4 darki mnie leja= gleba w ciagu 10 sec? :(

Main-tak
Rook- nie
+ ew. propozycja Santano.

Bern
19-12-2011, 10:51
Jasne ze tak, pamietam jak kiedys cos sie dzialo z serwerem i crashe byly 5-10 razy na dzien , co ludzie musieli czuc jak chodzili na wardy ale wtedy to tez lvl cofalo :[

elmO.
19-12-2011, 18:54

To by był bajer ! :) jestem za tym pomysłem chociaż ten pierwotny też jest dobry :D nie chce mi się za**&&&*^& na respa jak jest crash chyba, że padam -.^:eek::mad:

Noe aka Capitan
19-12-2011, 18:57

ta opcja jest dla wszystkich dobra

jestem za :D

Snoob
20-12-2011, 00:15
A hipotetycznie.. gdyby wprowadzić jakieś kamienie milowe ? O co chodzi - gracza po crashu logowałoby w najbliższym obszarze z PZ, które można by ustawić w drodze na Pathe, APO etc.. wiadomo, kawałek będzie trzeba iść, ale i nie z temple (chyba, że to temple będzie najbliższym kamieniem milowym ; d). Tak czy siak - coś trzeba z crashami robić - robiłem pandemke na 500lvl i oczywiście w stage'u drugim miałem crashe z dźwignią -.-

Dragon Slash
20-12-2011, 14:34
Nie,gdyż kolejne dedy dojdą po zalogowaniu :D

Nemiks
20-12-2011, 14:46

To jest dobre np !tp i już xD

Caydon
22-12-2011, 16:47
W moim przypadku bylo to dosc kosztowne.
Zabilem 340 Fallen Magów jak wiadomo wejscie 6666cc, byl crash znalzlem sie w temple.
Czekalem godzine any nie bylo nastepnego, wszedlem siedzialem chwile, crash.
Stracilem nastepne 7kcc + 5 godzin na wybijanie magow.
Za 3 razem sie udało ';D

1000 lvl= 500cc/h z lota?
Policz ile musialem expic zeby zarobic na wejscia. 3x 6666cc, moze gdybym wlogowal sie na respie, mialbym szanse...
Jestem na Tak.

KaZeK
22-12-2011, 18:40

A co w przypadku gdy padniemy normalnie na respie? System też pamięta naszą ostatnią pozycje (pozycja kratki na której ponieśliśmy obrażenia tak ogromne że nasza postać straciła życie). Też będzie działało na takiej samej zasadzie? (Mam nadzieje że nie. Nie wiem na jakiej zasadzie znajdujemy się w temple po crashu)

Xomethost
22-12-2011, 23:52
@edit

zle przeczytalem faktycznie, jestem za usunieciem tego !

@down
dzieki

Cinek1992
23-12-2011, 01:05
polowa glosuje na nie bo nie umieja czytac ze zrozumieniem jak pan up... wg mnie nie powinno po crashu logowac w teple wiec jak najbadziej jestem za zmiana tego

Misia <3
23-12-2011, 13:19
Jestem na tak, ale tutaj moje pytanie czy można zrobić tak, aby postacie z maina po crashu zostawały na respie, a postacie z rooka zawsze teleportowało do temple?
Jak wiadomo na mainie strata jednego sla to nic, ale na rooku sl a co gorsza lvl to już coś. Taki teleport do temple po crashu byłby bezpieczniejszy dla graczy z rooka, którzy mogą się nie zgodzić z tą propozycją.

Wlasnie głównie ze względu na rook zaznaczyłam zeby nie wył. teleportu do temple... A po drugie na maine jak po zalogowaniu sie na respie padniesz i tak musisz zapi3rdalac na respa tylko ze w tym momencie tracisz jeszcze use amu badz sl -.- wiec prawie jeden chu.j czy jest to włączone czy nie... Ratuje ci du.pe przed dedem...

OFC. Nie!

Viseq
25-12-2011, 14:05
Jestem na tak ale tylko i wyłącznie gdy jest możliwość, by system odczytywał crasha i TYLKO WTEDY była możliwość komendy z tp na respa etc. Myślę, że na rooku też to dobre rozwiązanie + ciekawi mnie sprawa questów np.DAO czy Shaman Armor albo Helm, jakby to wyglądało gdzie np.na DAO ubiliśmy większość mobów nagle crash i przerzuca nas do labiryntu ale musimy już bić wszystko od nowa? Czy dźwignie na Shaman Armorze byłyby zapisywane wtedy w jakiś sposób by nie robić wszystkich od nowa?

John Cena
25-12-2011, 17:11
Najlepiej wprowadzić to co napisał santano wyżej jeśli jest to możliwe bo to jest troszkę lipa wracać na respa od nowa

Ryśku xD
25-12-2011, 17:49
Jestem , na tak żeby przenosiło do temple bo jak zostanę na respie to może mnie jakiś potwór zabić , jak się zaloguje a poza tym jak piszę santano wyżej to ta komenda może być bardzo przydatna.

adisek
25-12-2011, 18:11
wystarczy jak po crashu bedziemy tam gdzie bylismy,nie wymyslajmy,kazek dobrze napisał.