View Full Version : Plastry Tape
Mam do was takie pytanie... mam kontuzję i wielu gimnastyków używa plastrów TAPE, lecz nigdy ich nie nosiłem i nie wiem czy to ma sens... :
http://www.extrasklepmedyczny.pl/_var/gfx/497e251c13792bab2a59c51d9dcb485a.jpg
czy ktoś z was używał ich ? i czy coś pomagało ? zmniejszało ból ?
@ps..
Czytałem dużo w googach :) i w necie ale chcę wiedzieć z własnego doświadczenia ..
:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused:
Dodam, że chodzi o prawy bark...
IljaWaleriewiczKowalchuk
22-12-2011, 21:11
z calym szacunkiem ale na forum tibijskim raczej nie znajdziesz odpowiedzi.
slyszalem ze trenujesz gimnastyke? to zapytaj trenera swojego ;)
mi bardzo pomogły jak mi je rehabilitant po złamaniu nogi załozyl odrazu pomogły :)
z calym szacunkiem ale na forum tibijskim raczej nie znajdziesz odpowiedzi.
slyszalem ze trenujesz gimnastyke? to zapytaj trenera swojego ;)
Właśnie sęk w tym, że mój trener narazie wyjechał na święta ... i niestety ale ja chodzę na rehabilitacje i narazie go nie będzie cały tydzień :|
mi bardzo pomogły jak mi je rehabilitant po złamaniu nogi załozyl odrazu pomogły :)
możesz mi opisać jak to 'działało' ? Bo chcę konkrety ... :D
Musisz skonsultować się z jakimś dobrym lekarzem. Oczywiście, że tejpy się przydają, lecz muszą być założone przez specjalistę. Mój kolega ma problemy z kolanem i lekarz zakładał mu tejpy na kolano za 30/40zł i dzięki temu gra w piłkę nożna sprawia mu przyjemność, a nie ból, przez który nie mógł uprawiać tego sportu.
Musisz skonsultować się z jakimś dobrym lekarzem. Oczywiście, że tejpy się przydają, lecz muszą być założone przez specjalistę. Mój kolega ma problemy z kolanem i lekarz zakładał mu tejpy na kolano za 30/40zł i dzięki temu gra w piłkę nożna sprawia mu przyjemność, a nie ból, przez który nie mógł uprawiać tego sportu.
Wszystko zależy od urazu, często zdarza się tak, że nie można grać w piłkę itp. np po zwichnięciu rzepki,
Tak jak Eklerq napisał, te plastry powinny być zakładane przez specjalistę
dlatego, że tylko on je popranie założy. Ortopeda etc
W moim przypadku zastępowało mi to ortezę/gips.
edit;
reasumując, założysz je sobie sam to Ci gówno dadzą.
Mam do was takie pytanie... mam kontuzję i wielu gimnastyków używa plastrów TAPE, lecz nigdy ich nie nosiłem i nie wiem czy to ma sens...
Czytałem dużo w googach :) i w necie ale chcę wiedzieć z własnego doświadczenia ..
To w koncu chcesz wiedziec z wlasnego doswiadczenia czy od kogos? zdecyduj sie?
#t podbijam do tego co pisali up, pomagaja ale musisz miec je zalozone przez kogos kto to umie zalozyc...
#down no to ci mowia przeciez, ze daje ...xd
To w koncu chcesz wiedziec z wlasnego doswiadczenia czy od kogos? zdecyduj sie?
#t podbijam do tego co pisali up, pomagaja ale musisz miec je zalozone przez kogos kto to umie zalozyc...
Literówka :) z waszego, własnego ... :D
wiem mam dobrego lekarza który na pewno by dobrze mi to założył tylko dalej mnie ciekawi czy to coś daje...
[Eklerq] Tak, to coś daje.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.