PDA

View Full Version : Skórka do chodzenia LPM po ogniu

Angelo
25-12-2011, 19:18
Witam!
Mam nadzieję, że w dobrym dziale umieściłem temat:)
Bez zbędnego przynudzania: czy ma ktoś może i mógłby udostępnić skórkę, w której można chodzić LPM po ogniu [np. bezproblemowe expienie na Bally- chyba wiecie o co chodzi ;)]?
Oczywiście wiem o klientach np. Xelixa- jednak jestem oldschoolowym graczem i bardziej odpowiada mi klimat tego starego klienta ;)
Jedyne co bym chętnie widział zmienione to: manasy (np. na te z klienta Xelixa zielone buteleczki), mort (to samo- ten z czaszkami). Ew. (lecz nie koniecznie, a nawet nie wskazane xD) zmienione outy na nowsze.

Ze zmianą spr. postępując wg poradników dostępnych na forum dam sobie radę, jednak zupełnie nie wiem jak zabrać się za to chodzenie myszką przez ognie.
W kliencie dostępnym na stronie APO można mieć namiastkę tego- przy użyciu PPM. Postać kończy ruch 1 sqm przed zaznaczonym polem. Nie lubię natomiast otwierania ciał/ bp czy po prostu wykonywania akcji na zaznaczonej "kratce"

Mam nadzieję, że w sposób dość zrozumiały opisałem o co mi chodzi:)
Z góry dziękuję za pomoc :)

NNFOF
25-12-2011, 19:25
to nie skórka tylko tibia.dat (:

Angelo
25-12-2011, 19:35
Dzięki za zainteresowanie i szybką odpowiedź:) Po moim poście od razu widać, że w tej sferze nie mam doświadczenia <skromny> Po prostu szukałem interesujące mnie .pic i .spr i wklejałem do folderu z Tibią.
Czyli: jeżeli skopiuję plik .dat z klienta Xelixa (to chyba nie reklama?) i resztę zostawię bez zmian to powinno działać w podany przeze mnie sposób?
Btw. chętnie bym za otrzymaną pomoc odwdzięczył się reputkiem (niestety nie widzę takiej ikonki- poczekam na info na PW i uzupełnię pomocnej osobie punkcika;))

NNFOF
25-12-2011, 19:52
jeśli jego klient ma przerobioną tibia.dat to jak najbardziej możesz tak zrobić : )

Angelo
25-12-2011, 20:31
Serdecznie dziękuję Ci za zaangażowanie :) Wreszcie znalazłem ikonkę "Dodaj punkt reputacji dla... " Mam nadzieję, że to jest to ;) Jeśli nie, to bardzo proszę o PW jak mogę Ci się odwdzięczyć pkt reputacji za otrzymaną pomoc :)

Edit- to chyba jednak to- otrzymałem podziękowanie za przyznanie Ci punkcika :)

Edit vol.2- niestety po skopiowaniu tego pliku z klienta Xelixa nie mogę wejść na postać. Mogę się zalogować, widzę listę charów, jednak nie da się zalogować - wywala błąd z powtórzonym słowem "graphics". Widocznie w jakiś sposób .spr (bądź) .pic są sprzężone z plikiem .dat.

Wciąż proszę o pomoc

NNFOF
25-12-2011, 20:47
sciągnij sobie nową tibię i podmień pliki, tyle, że one muszą się nazywać

tibia.dat tibia.spr tibia.pic

Angelo
25-12-2011, 20:50
Przez "nową tibię" rozumiesz APO Client czy tę od CipSoftu?
Wydaje mi się, że podmiana tych plików na niewiele się przyda- właśnie wracam do punktu wyjścia; tam NIE DA SIĘ LPM biegać po ogniu

Wieczny Knightt
25-12-2011, 21:00
To jest nie dozwolone :)
To jest jak boot!
Ognie są po to żeby nie można było biegać tzw wykorzystywanie błędów serwera jak się biega myszko!

Angelo
25-12-2011, 21:05
Odmieniaj poprawnie rzeczowniki przez przypadki: biega się "myszką", a nie "myszko" ;)
Nie uważam tego nawet za "prawie" bota. Chyba jednak jest dozwolone skoro można z tego korzystać w klientach oferowanych przez Xelixa (czyli osobę, która ma pozycję na tym serwie)?

Xelix
25-12-2011, 21:34
Ściągasz dat editor, wybierasz ognie i odznaczasz "Blocking" - chyba tak się to nazywa.