Zaloguj się

View Full Version : Pytanie dotyczace android market i nie tylko.

Kamilio 2.0
29-12-2011, 22:24
Witam mam problem, kupilem dzis htc wildfire s i nie wiem jak zainstalowac cos z android marketu, nie wiem czy mam to zrobic przez telefon, czy przez komputer, probowalem podpiac pod kompa telefon, ale na stronie pisalo mi, ze nie ma go. Jest to moj pierwszy smartfon, wiec jestem zoltodziobem w tym. Prosze o pomoc, mam jeszcze jedno pytanie, chodzi o internet w telefonie. Mam telefon na karte orange, nie podpisywalem zadnej umowy i czy moge miec jakis internet w telefonie? czy jest on wylacznie dla abonamentowcow?

Prosze podajcie mi jak mozecie fajne aplikacje i gry na telefon, najlepiej darmowe.

KaZeK
30-12-2011, 14:10
Tutaj masz 'ciekawe' aplikacje.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=102024

Znajdowanie i instalowanie aplikacji z Android Market - HTC Wildfire S (http://www.htc.com/pl/howto.aspx?id=54603&type=1&p_id=392)

Może znajdziesz tam satysfakcjonującą Cię odpowiedź :)

Tutaj bodajże są oferty pakietów internetowych w Orange na kartę [Click (http://www.orange.pl/portal/map/map/prepaid_services?category=promo_3&articleId=6002508)]

#down
Wystarczy wyłączyć Transfer Danych. Wtedy połączenie do internetu jest możliwe TYLKO przez Wi-Fi.
Nie ma co uważać, przy aplikacji jest wyraźnie napisane 'Bezpłatna' czy '3,99'.

Maciejas
30-12-2011, 19:21
1. Na Smartfonie najlepiej mieć ciągle internet bo Android musi to mieć
Jeśli cie nie stac na jakies pakiety i inne cuda to wylacz sobie opcje bo ci bedzie kase zreć szybko nawet i zrób zebys sie laczyl tylko przez WI-FI
2. Na Android markecie musisz uwazać ponieważ są tam płatne jak i darmowe aplikacje.

Z poważaniem,
LG GT540

Kamilio 2.0
31-12-2011, 14:30
Wczoraj zjadlo mi 20 zl przez to, ze sie bawilem, moze parnascie min.

Wlasnie przed chwila kupilem ten pakiet co kazek podal linka za 10 zl 100 mb na 30 dni i mam pytanie, jak skonczy mi sie ten pakiet 100 mb, to dostane jakas wiadomosc, lub bede mogl dalej uzywac internet ze zmniejszona predkoscia? I czy po 30 dniach automatycznie mi kupi ten sam pakiet?

Juz pomalu instaluje aplikacje.

Poziomek :P
31-12-2011, 14:31
Polecam wgrać andka 2.3.7 i cyana.

Kamilio 2.0
01-01-2012, 11:12
Ku*wa mac jakim cudem zjadlo mi 15 zl z konta, jezeli mialem pakiet internetowy, jeszcze mam 82 mb, nie sciagalem nic platnego, nawet na neta nie wszedlem. Moze mam cos wlaczonego? prosze napiszcie mi co odlaczyc zeby mi tej kasy nie zjadalo bo to juz ***** 35 zl w ostatnie 3 dni.

Wlasnie podczas pisania tego postu przyszedl mi sms, ze juz caly pakiet uzylem, a ***** na neta nie wbilem, bo pisalem ten post, nawet nic nim nie robilem. Jeszcze 3 min temu mialem 82 mb bo sprawdzalem.

Ruhk
12-01-2012, 16:16
Ku*wa mac jakim cudem zjadlo mi 15 zl z konta, jezeli mialem pakiet internetowy, jeszcze mam 82 mb, nie sciagalem nic platnego, nawet na neta nie wszedlem. Moze mam cos wlaczonego? prosze napiszcie mi co odlaczyc zeby mi tej kasy nie zjadalo bo to juz ***** 35 zl w ostatnie 3 dni.

Wlasnie podczas pisania tego postu przyszedl mi sms, ze juz caly pakiet uzylem, a ***** na neta nie wbilem, bo pisalem ten post, nawet nic nim nie robilem. Jeszcze 3 min temu mialem 82 mb bo sprawdzalem.

Znajomy miał podobny problem, z tym że dlatego że przychodziły do niego złośliwe reklamy w treści sms'a które odejmowały mu hajs z konta .
Najlepiej pogadać o tym z operatorem Twojej sieci, lub korzystać tylkoz wi-fi .