Zaloguj się

View Full Version : 250/800 ledwo 21,25% a serwer dead

ALbert Einstein
30-12-2011, 17:36
Witam!!!!!!!!
Jak dla mnie to śmieszne cały czas mamy zabiegać o nowych graczy skoro serwer apo nie nadąża obsłużyć 200+ osób na raz. Powiem tak błędy w grze można wybaczyć w końcu to fakt program różnie reaguje czasem wystarczy po prostu jescze raz go przepisać i jest gites!.Mam 2690 ek i on podzcas gry powinien płynąc a jakoś jedyny efekt to powolne przemiesczenia z żadkim cofaniem sie podzczas trajektorii do przodu. Skoro sewer nie obsłuży 250 graczy to po co ten limit na 800? Co to by się działo gdyby grało 300 osób crash?. To już wasz główny problem pierwszorzedny żeby dopracowac płynnośc serwea podczas przerw od szkoły!!!!!. Tego po prostu się żąda o up mozna prosić!
:mad:

Daroo
30-12-2011, 17:42
no to chyba u ciebie bo ja nie mam żadnych laggów nawet przy 300 osobach ;i kup sobie lepszego neta.

@down
na apo nie gralo nigdy 600 osob;/ i jak sie pacc mialo to nie bylo kolejek no chyba ze jak crash byl

Arcano Druid
30-12-2011, 17:44
Wez ogarni dupe kiedys jak ja zaczynalem to gralo 600 OSOB i nawet kilka razy NA PACC CZEKALEM W KOLEJCE Z KUMPLAMI XDDD i nie mialem lagow ;D a teraz? Jak narazie nie widze problemu z serwem ;]
Pamietaj Tibia to juz przestarzala gra ^^

Sa nowsze gry ;D

Franco de la Pucio
30-12-2011, 17:45
wyłącz sh, zainstaluj leatry fix latency.

Soi
30-12-2011, 17:45
Hmm.. proponuje ogarnac umiejetnosc wypowiadania sie, bo lezysz i kwiczysz w tym temacie ;D
Powiem ci szczerze, jak gram na apo juz pare lat to moze pare razy byly lagi ktore trwaly dluzej niz 1-2h. To ,ze sa chwilowe problemy, no coz wszedzie sie zdarzaja..

Kamilio 2.0
30-12-2011, 17:51
Lagi? pierwsze słyszę, prawie w ogóle nie mam lagów, a jak już są to z mojej winy. Jeżeli coś ci muli, to wyłącz jakieś programy, lub zresetuj kompa, mi to przeważnie pomaga.

ALbert Einstein
30-12-2011, 17:57
Jedna wypowiedż jest słuszna tibia to stara gra. Przykre że maniactwo nie dostrzega różnicy gdy wbija 200+ osoba do gry. Płyność spada i taka jest prawda. A to że grasz 10 czy tam 15 lat nie interesuje mnie serwer nie daje rady osbsłużyć 200, a ty wyjeżdzasz tutaj 6 lat temu. Zauważ że teraz obsluguje on o wiele większy teren, questy, mnóstwop graczy, monsterów. Powinni troche dopracować to i taka jest prawda. Może zacinki postaci są rzadki ale biega się z małymi przerwami wiem bo od razu widac różnice a neta mam zajebistego zreszta sami wice wszystko na falowodach a to niemalże w 95% odzwierciedla to co na wejsciu jest.

Dideek
30-12-2011, 18:01
no to chyba u ciebie bo ja nie mam żadnych laggów nawet przy 300 osobach ;i kup sobie lepszego neta.

@down
na apo nie gralo nigdy 600 osob;/ i jak sie pacc mialo to nie bylo kolejek no chyba ze jak crash byl

beka.. widze duzo o apo wiesz -.-
#
Kiedys gralo 800/800 + 200 bylo w kolejkach ..
Pamiętam te czasy,nie było w ogóle lagów,a teraz przy 250-300 już cisną na serwer lagi,i Mortiis i inni z ekipy wciskają kita że dedyk jest ten sam.. mam netea 8mb/s wiec nie mowic ze zly,bo kumpel na 1mb ma takie same jak ja,a drugi 24mb/s i lagi identyczne -.-
Jednak chce powiedziec ze wystepuja one bardzo rzadko,lecz przez kazdy maraton sa straszne(wydaje mi sie ze od skryptu lagi) :s
#edit
w sumie,od tamtego czasu rozbudowali silnik,mape itp. ale to nie wytłumaczenie lagów :O

Takanori~
30-12-2011, 18:09
Nie jest tak źle, aczkolwiek mogłoby być lepiej... Poczekaj, dojdzie do 300 graczy (oby tak się stało) to usprawnią serwer. Na dobrą sprawe o ile się nie myle teraz jak był kwadrans maratonu grało 360~ osób, a lagi zaczęły sie przy 320~, także jeszcze troche wytrzymaj.
Wszystko jest wporządku.

Jarken
30-12-2011, 18:14
Większość z was pjonki co się wypowiedziała i wypowie gówno wie o Paul Diracu :D. Pozdro.

#To fakt. Słusznie ktoś napisał że kiedy nie było lagów przy 600 osobach. Stało się w kolejkach. Wiem, bo sam grałem w tych czasach :D. I nie przypominam sobie ani jednego laga szczerze :P. I ty Albert dobrze zauważyłeś że wtedy nie było tyle i takich potworów jakie są teraz, nie było takiej mapy. Myślę że to jest właśnie powodem - dokładanie więcej rzeczy do starego 7.6.

Knight Lukas
30-12-2011, 18:24
Kiedyś na maratonie napisałem na raporta, że tu są większe lagi niż na mazurku to Mortiis odpisał, że planują zmienić serwer bo ten nie wyrabia :|

btw te x/800 jest na pokaz bo i tak już się tylu nie zaloguje :D

Loki
30-12-2011, 18:59
Siemka. Nie żebym się czepiał, ale to jest 31,25%, taka mała poprawka :)
A co do lagów to ostatnio też mam większe niż dawniej... Apo się sypie i tyle.

Czarodziej Xardax
30-12-2011, 19:09
Teraz jest słabszy silnik : )
i dlatego lagi przy 300+ osob

jesli masz jaki przy 250 to raczej problem leży po Twojej stronie.:confused:

Lethornek
30-12-2011, 19:49
Powinieneś pisać wiersze a nie swoje mongolskie teorie na temat serwera, ja jakoś lagów nie mam jeśli o to Ci chodzi.

sPoxter
30-12-2011, 19:54
Spokojnie, osoby przybywają a na pewno mortiis zrobi coś aby nie było lagów ale musimy też poczekać spokojnie..

Siemka. Nie żebym się czepiał, ale to jest 31,25%, taka mała poprawka :)
A co do lagów to ostatnio też mam większe niż dawniej... Apo się sypie i tyle.

kolego jak niby apo się sypie to po co grasz na servie? ; o

Pss.Sam się sypiesz-.-

Misia <3
30-12-2011, 20:15
Jak masz kompa z 95 roku i neta 512kb to masz lagi... -.-
Fakt zdarzają sie lagi przy najazdach np, ale nawet ja mając neta w play z chu.jowym zasięgiem nie mam lagow... :(
Zmien neta albo zainwestuj w lepszego kompa :)

SoniQ
30-12-2011, 20:34
z góry założone jest, że online nie będzie nawet 400, więc nie opłaca sie robić, lagi są ale rzadko.

Faamous
30-12-2011, 21:26
Gram długo, by nie powiedziec bardzo. Kazdy wie jakie byly pcozatki za Neka starej ekipy, bla bla bla duoz by mowic. Chodzi o to ze bylo 600 + osoby w kolejkach i dalo sie grac,owszem lagi sie zdarzaly alee rzadko wrecz sporadycznie. Mysle , ze twoj internet jest zbyt slaby lub poprostu sciagnij porgram ktory opisal kolega wyzej.

ALbert Einstein
30-12-2011, 21:50
:DA odnośnie problemów psychicznych, to ludzie dzielą sie na zdiagnalizowanych i jescze nie nie. Niestety ja należe do jednej z tych grup, a ty?
Po pierwsze to pisanie : " nie mam żadnych lagów", "masz słaby net" beka z braku przemyslenia. Oczywiste jest że łatwiej jest obsłużyć 100 kont niż 200 gdzie każdy ma te same "prawa", nie ma wyboru kto ma większe a kto mniejsze xD.
Biedne dzieci uzyjcie bani do myslenia a nie do klikania.
Kożystam czasem z neta bezprzewodowego i na 1h ściągnie mi maksymalnie 20 MB podczas gry więc wnioski nasuwają się same.
Uważam że administracja powinna jako pierwszorzędną sprawę załatwić właśnie udoskonalnie serwa i wiem że to koszty ale wiekszośc z nas kupuje te "pacc runki" dajemy zł i mamy prawo żądać ulepszeń, płynności podczas gry.
Muszą być niezłe zyski z serwa 8.42 skoro nadal istnieje, skoro podtrzymują taki zapomniany serwer to niech przypomną o serwerze 7.6 xd

Zarexoholik?
30-12-2011, 23:21
żadkim

Żądam, żebyś nauczył się poprawnej pisowni w języku polskim!

#topic

Obstawiam, że nie znajdziesz lepszego serwera niż apo, a cudów się nie spodziewaj. I tak jest dobrze, jedynce co mnie irytuje to lagi podczas maratonów.

Rebgal
30-12-2011, 23:41
Co do lagow to gdy mialem to z powodu neta ktory posiadam.. owszem zdarzaly sie tez lagi ze stony administracji ale czesto byly one wytlumaczone jakims powazniejszym problemem..nie placz tylko jak nie mozesz grac i bardzo CI zalezy na tej grze na tym serverze to zainwestuj w noego lepszego neta.

Nights
30-12-2011, 23:43
Zauważcie, że kiedyś mapa była mniejsza, serwer miał też znacznie mniej systemów. Do teraz wszystko się rozrosło. Powstało więcej opcji, to jest normalne, że silnik staje się mniej wydajniejszy. Kiedyś nawet Mortiis o tym pisał.

ALbert Einstein
31-12-2011, 00:01
Żądam, żebyś nauczył się poprawnej pisowni w języku polskim!

#topic

Obstawiam, że nie znajdziesz lepszego serwera niż apo, a cudów się nie spodziewaj. I tak jest dobrze, jedynce co mnie irytuje to lagi podczas maratonów.

Od tego jest Word żeby podkreślał i poprawiał błędy. ja nie chce zbyt wiele wystarczy że ulepszą serwer i już. Niech sie gra przyjemnie nam wszystkim nie tylko podczas maratonów, ale cóz tam to wyłazi jak szybko serwer pracuje podczas obsługo 300+ graczy

Ekzterso
31-12-2011, 00:41
Wylaczysz sh w bic trainerze to problem zniknie :)

SaQ
31-12-2011, 00:58
Nom ,ja też nie mam problemu z serverem APO ,a skoro tak jest to chyba jest git ,może twój net zawodzi ;S

Patryk1551
31-12-2011, 10:01
Ale niektórzy pierdolą głupoty :) hotkeye były wprowadzone jakiś czas temu to jak możecie pisać że apo się przez to sypie? Przecież dalej gra 200 osób+
Co do tematu nie wiem o jakie lagi ci chodzi, ja mam tylko na maratonie, ale w normalne dni fajnie się gra. Może ty masz jakieś problemy z netem i przy biegu cię scina i zatrzymuje cię.

#deads
Ty też na 100% nocka dzisiaj, bo wolne respy

Fobir
31-12-2011, 10:35
Lagi :confused::confused:
U mnie całkowity brak lagów no chyba że ściągam parę filmów ale tak to wg nic nie ma :)

Zuczek
31-12-2011, 10:44
Jakie lagi ?
Chyba tylko ty je masz kup sobie lepszego neta :confused:
Jedynie na maratonach są w chuj duże lagi ; )

Santano
31-12-2011, 12:25
Serwer bez problemu nadąża obsłużyć taką liczbę graczy, czasem jedynie zdarzają się pewne wyjątkowe sytuacje (najczęściej wywołane przez inne aplikacje działające w tle), w których serwer przez chwilę gorzej pracuje. Cały czas staramy się ograniczyć wszelkie kłopoty z tym związane.
Pomijając, że masz lekkie problemy z liczeniem pragnę zauważyć, że od dawna bardzo dużo się zmieniło. Niedawno grało 380 osób, w ciągu ostatnich dwóch tygodni, w trakcie eventów - nie było żadnego crasha, zdecydowana większość osób pisała również, że lagów nie było.

Zamiast jęczeć "Co to by się działo gdyby grało 300 osób crash?", radziłbym się najpierw doinformować jak to wyglądało jakiś czas temu.

W czasach, w których na serwerze "grało po 600" osób, serwer był o wiele biedniejszy w skrypty, nowoczesne rozwiązania. Wtedy każde zabicie potwora nie wywoływało skryptu akcji, wtedy silnik nie wykonywał wielu rzeczy, z którymi musi się męczyć teraz. Oczywiście jednak, naszym celem jest m. in. zwiększenie liczby graczy (co mam nadzieje w ostatnim czasie sukcesywnie udaje się wprowadzić w życie), zapewniam, że jeśli liczba będzie wzrastała, będziemy robili wszystko, aby komfort gry poprawiał się i nigdy nie spadał.

Drogi autorze, któremu wydaje się, że brzmi mądrze, to, że "Twój ek nie płynie" jest najprawdopodobniej spowodowane przez Twojego dostawcę internetu. Zapewniam Cię, że moja postać, Santano, również nie płynie i bynajmniej nie jest to spowodowane jakimikolwiek problemami z serwerem, a jedynie beznadziejną radiówką. Udaj się do siedziby tegoż dostawcy i powiedz pracownikom o "powolnym przemieszczaniu z rzadkim cofaniem się podczas trajektorii do przodu", a następnie obserwuj banana na ich twarzy, jako iż na pewno pomyślą, że mają do czynienia z normalną, wybitnie inteligentną osobą, która wiele wie o Internecie jak i o zjawiskach w nim zachodzących. Powiedz im też, że żądasz, żeby owych problemów nie było i więcej nie oskarżaj nas o jakiekolwiek zaniedbania, bo to jest skrajnie irytujące.

ALbert Einstein
31-12-2011, 15:06
nie wmawiaj mi tu głupot ziomek dostrzegam różnice gdy gra 100 osób a gdy jest 250. Tylko nie czaje do końca o co biega w próbie porównania częstości fali do szczególengo przypadku w grze?. Rozumiem że nie można krytykować miejsca pracy żeby sobie nie obrzydzić robote ale zauważ że dużo mówicie a niestety kiedy już nie ma wyjścia dokonywane są poprawki itd. A graczy jest wielu online tylko dlatego że jest przerwa świąteczna. Ja tylko oczekuje 2 rzeczy : płynności w grze oraz trudności w wbijaniu ogromnych lvl. Temat uważam za zamkiniety bo bajerować se można ;p

Santano
31-12-2011, 16:24
Popatrz na opinię innych. Większość osób nie dostrzega lagów. Nadal sądzę, że problem leży po stronie Twojego internetu, otóż w momencie, w którym rośnie liczba graczy na APO, rośnie również liczba użytkowników Internetu online w całej Polsce, tak więc i w Twojej sieci, przez co możesz zauważać różnice w ładowaniu się stron, w pingach, w grze na APO - zupełnie niezwiązaną z serwerem. Po prostu Twój net działa czasem gorzej, czasem lepiej.

Co do kolejnej części Twojego posta: ja właśnie również nie rozumiem "o co w tym biega", a pseudo-naukowy język w połączeniu z bardzo słabą ortografią brzmi co najmniej śmiesznie.

Dużo mówimy = dużo zmieniamy. W naszym przypadku ten znak równości nie jest przesadzony, bo nigdy nie zdarzyło się poinformować, że coś zostało poprawione na serwerze, zanim faktycznie to zrobiliśmy.
Liczba graczy przed przerwą świąteczną była podobna, mam nadzieję, że się utrzyma i będzie wzrastać.

No i jeśli chcesz krytykować płynność gry na serwerze - nie ma problemu, jeśli tylko masz ku temu podstawy. Zauważ tylko, że ewentualne lagi są zjawiskiem globalnym i dotyczącym całego serwera. Jeśli inne osoby piszą Ci tutaj, że lagów nie ma, a Ty uparcie przyznajesz, że są - naprawdę radzę pogadać o swojej przypadłości z dostawcą Internetu.

KaZeK
31-12-2011, 17:17
Nie wiem jak Ty, ale ja swoim rycerzem z poziomem trzytysięcznym czwartym 'pływam'. Fakt, zdarzają się sekundowe 'frizy' serwera ale to rzadko spotykane zjawisko. Częściej mam spowolnienia ze strony internetu (Neo <3). Prawda jest taka że szukasz dziury w całym. Wolno biegasz? Poszukaj w internecie speedhacka, będziesz zapierdalał biegał jak struś pędziwiatr. Pozdrawiam Bartosz super rycerz.

#edit Paul Dziurak
Oczekujesz 'trudności w wbijaniu ogromnych lvli' jak już sam wbiłeś dość wysoki? Nie rozśmieszaj mnie..

Die Hard
31-12-2011, 17:48
Nie pływasz? A chcesz? Mam dla ciebie rozwiazanie:)klapki, wh nk time ring wh amulet. Tanie eq i twoja postac będzie zapierdzielac jak Bugatti.

#Mam neta 1mb (radiówka) rozdzielona na 2 komputery. Nie wyobrażasz sobie jakie mam lagi. Ale czasami sprawiają radośc jak moim rp rozwalę o 10 lvl wiekszego ek. (graniczy to z cudem, ale zdarzyło się to nie jednokrotnie) więc nie mów że twoja postac nie chce pływac. Bo ty chyba nie wiesz co to znaczy "Prawdziwy lag"

Ps. Do wszystkich. Mój post nie jest narzekaniem, tylko uświadomieniem że niektórzy maja gorzej niż "ty" "on" i jeszcze "jakiś tam" Po prostu, cieszcie się z tego co macie. A co byś robił gdyby "APO" nie istniało? W "Maincrafta" Byś grał?

Shoarev
01-01-2012, 13:01
Zmień dostawcę internetu, gdyż na APO nie występują żadne lagi przyjacielu.

Sorc Kingow
01-01-2012, 18:16
Zmień dostawcę internetu, gdyż na APO nie występują żadne lagi przyjacielu.

Podbijam, Ja osobiście nie mam lagów, jak już to tylko kicki sporadycznie.
Zmień sobie dostawce na innego.

Jozek DJ
01-01-2012, 23:09
Serwer bez problemu nadąża obsłużyć taką liczbę graczy, czasem jedynie zdarzają się pewne wyjątkowe sytuacje (najczęściej wywołane przez inne aplikacje działające w tle), w których serwer przez chwilę gorzej pracuje. Cały czas staramy się ograniczyć wszelkie kłopoty z tym związane.
Pomijając, że masz lekkie problemy z liczeniem pragnę zauważyć, że od dawna bardzo dużo się zmieniło. Niedawno grało 380 osób, w ciągu ostatnich dwóch tygodni, w trakcie eventów - nie było żadnego crasha, zdecydowana większość osób pisała również, że lagów nie było.

Zamiast jęczeć "Co to by się działo gdyby grało 300 osób crash?", radziłbym się najpierw doinformować jak to wyglądało jakiś czas temu.

W czasach, w których na serwerze "grało po 600" osób, serwer był o wiele biedniejszy w skrypty, nowoczesne rozwiązania. Wtedy każde zabicie potwora nie wywoływało skryptu akcji, wtedy silnik nie wykonywał wielu rzeczy, z którymi musi się męczyć teraz. Oczywiście jednak, naszym celem jest m. in. zwiększenie liczby graczy (co mam nadzieje w ostatnim czasie sukcesywnie udaje się wprowadzić w życie), zapewniam, że jeśli liczba będzie wzrastała, będziemy robili wszystko, aby komfort gry poprawiał się i nigdy nie spadał.

Drogi autorze, któremu wydaje się, że brzmi mądrze, to, że "Twój ek nie płynie" jest najprawdopodobniej spowodowane przez Twojego dostawcę internetu. Zapewniam Cię, że moja postać, Santano, również nie płynie i bynajmniej nie jest to spowodowane jakimikolwiek problemami z serwerem, a jedynie beznadziejną radiówką. Udaj się do siedziby tegoż dostawcy i powiedz pracownikom o "powolnym przemieszczaniu z rzadkim cofaniem się podczas trajektorii do przodu", a następnie obserwuj banana na ich twarzy, jako iż na pewno pomyślą, że mają do czynienia z normalną, wybitnie inteligentną osobą, która wiele wie o Internecie jak i o zjawiskach w nim zachodzących. Powiedz im też, że żądasz, żeby owych problemów nie było i więcej nie oskarżaj nas o jakiekolwiek zaniedbania, bo to jest skrajnie irytujące.

Posadę masz... Ale kłamiesz jak ... Ja bijąc choinkę koło DP ev przy liczbie około 280 graczy w tym tygodniu co był doświadczyłem CRASHA, więc nie KŁAM! Ekipa jak i server upada oby jakoś powstał... I jeszcze jedno jak by było już nawet 700 graczy to server by normalnie WYBUCHŁ... i rozsypał się na kawałki pierwsze a niby może obsłużyć 800 graczy, haha. Napiszcie prawdę na stronie że mieści te 350 czy 400 graczy a nie robicie graczy w +++a. 100% prawdy elos.

[Eklerq] Urzekła mnie twoja historia.

Samuraj
02-01-2012, 14:09
u mnie tez są lagi gdy jest 250+ osób offline ale u mnie to niestety powód słabego neta :(

Miodek
02-01-2012, 14:15
Osobiście nie przypominam sobie żadnych lagów w ostatnim tygodniu,przypominam sobie te z ostatniego miecha pamiętam dokładnie
iż z Saquenem(4um SaQ) rozmawiało sie na skajpaju i tylko było:

"lag? no mam ...ble..ble...ble... długo ten lag bedzie no K***** "

nie ma sie co dziwić dawne kolejki to przeszłość
a nasza przyszłością jest 150/250 graczy dziennie na to 800 .

nigdy nie ujżymy śmiesznego napisu ktorego znam z CSA

"Server is full"

zróbcie coś z tym, może reklama?

NNFOF
02-01-2012, 15:35
Osobiście nie przypominam sobie żadnych lagów w ostatnim tygodniu,przypominam sobie te z ostatniego miecha pamiętam dokładnie
iż z Saquenem(4um SaQ) rozmawiało sie na skajpaju i tylko było:

"lag? no mam ...ble..ble...ble... długo ten lag bedzie no K***** "

nie ma sie co dziwić dawne kolejki to przeszłość
a nasza przyszłością jest 150/250 graczy dziennie na to 800 .

nigdy nie ujżymy śmiesznego napisu ktorego znam z CSA

"Server is full"

zróbcie coś z tym, może reklama?

ej ludzie się rozwijają, APO to już nie jest APO, hoty, manasy, loot channele, wardy, 3k lvle + to, że bez eq jesteś nikim + inne OTS'y z rl mapą + rl balansem, które są 10000% lepsze od 7.6

a co do lagów, 800 by uciągnął, ale spójrzcie na to z strony masy skryptów, które się uruchamiają kilkanaście milionów razy dziennie, np. loot-channel [każdy potwór wywołuję reakcje skryptu, o ile się nie mylę]

Thor Razar
02-01-2012, 16:16
beka.. widze duzo o apo wiesz -.-
#
Kiedys gralo 800/800 + 200 bylo w kolejkach ..

ahsauihsuasa

DIDEK 600/600 grało + 200 w kolejkach

ahsaushaushas

No gralo 600, ale po dodaniu tych z kolejki : ] a slotow bylo ledwo 400 nie wiem skad wam sie te smieszne kolosalne liczby biora hah wydawalo sie ze gra wiecej bo mapa byla mniejsza wiec ogarnijcie te swoje mongolskie teorie XD

#t nie mam lagow

Santano
02-01-2012, 19:27
Posadę masz... Ale kłamiesz jak ... Ja bijąc choinkę koło DP ev przy liczbie około 280 graczy w tym tygodniu co był doświadczyłem CRASHA, więc nie KŁAM! Ekipa jak i server upada oby jakoś powstał... I jeszcze jedno jak by było już nawet 700 graczy to server by normalnie WYBUCHŁ... i rozsypał się na kawałki pierwsze a niby może obsłużyć 800 graczy, haha. Napiszcie prawdę na stronie że mieści te 350 czy 400 graczy a nie robicie graczy w +++a. 100% prawdy elos.

Nie, nie kłamię. Doświadczyłeś crasha - OK. A gdzie ja pisałem, że w ostatnim czasie nie było crashów? Człowieku, jeśli masz mi coś zarzucać - naucz się czytać. Wspomniałem jedynie, że serwer bez crasha obsłużył 380 osób.

Hegez89
02-01-2012, 19:38
Ja nie mam żadnych lagów i nie narzekam na nic... może zdarzą się jakieś tam małe przy save lub coś a tak to nie mam nic..

Dikkuś
03-01-2012, 00:50
Ja mam 1mb neta w dzień a w nocy 4mb i jest różnica, w "płynnym" Poruszaniu się mojej postać. Wiec to zależy główniej od twojego internetu.

A jeśli chodzi o to że kiedyś niby grało 800 osób, to grało bo silnik nie był tak napakowany tymi skryptami, jak i mapa była mniejsza...

Teraz zauważ że jest masa dodatków(Skryptów) jak i jest większa mapa a silnik ten sam... Nie umiesz tego zrozumieć to nie krytykuj Santano za to że stara się jak najlepiej poprawić nam grę. Tibia to kody lua i c++ i jeszcze wiele różnych kodów połączonych. Wiec jak chcesz żeby twoja postać Poruszała się szybciej to powiedz Santano jak ma to zrobić a nie wymagasz żeby się męczył a ty go będziesz krytykował. Każdy ma wkład w serwer.
Do przemyślenia dla tych co krytykują.
Dziękuje Dobranoc :)

Zezikan
03-01-2012, 14:46

chyba grasz od wczoraj ... jak tak mówisz :P

a co do lagów zawsze były jakieś.

co do Twego problemu z tymi lagami to jest przez zabity procesor lub przez neta który ma słabe łączę lub słaby transfer.

ALbert Einstein
03-01-2012, 17:55
:D:DWitam!
Z ogromnym zapałem moge pomóc w pisaniu skrytpu odnośnie sprawności obsługi serwa, jestem otwarty na nowe mozliwości poznawcze. Znam dostatecznie: c/c++,Java, D. Jesli Santano poprosi mnie w czasie wolnym z checią zamiast grac porozkminiam sobie. Więc niechaj santano wkręca mnie kto wie może mnie to zaciekawi!!!!!!!!!!!
Zamknijcie te kmine bo żal niektóre newsy czytać o sytuacjach bez odkrycia przeszłości xD

Azielu$
03-01-2012, 18:22
:D:DWitam!
Z ogromnym zapałem moge pomóc w pisaniu skrytpu odnośnie sprawności obsługi serwa, jestem otwarty na nowe mozliwości poznawcze. Znam dostatecznie: c/c++,Java, D. Jesli Santano poprosi mnie w czasie wolnym z checią zamiast grac porozkminiam sobie. Więc niechaj santano wkręca mnie kto wie może mnie to zaciekawi!!!!!!!!!!!
Zamknijcie te kmine bo żal niektóre newsy czytać o sytuacjach bez odkrycia przeszłości xD

Nie wiem jak Santano, ale ja, po tym jak zrobiłeś z siebie debila, nie zaproponowałbym ci opróżnienia mojego kosza na pulpicie, nie wspominając już o proszeniu o pomoc przy pisaniu skryptów.
'Po tym co tu zobaczyłem nie wiem czy chciałbym z tobą ubić muchę w kiblu.' :c

#topic
Co do tego 'pływania' to błąd leży po stronie ustawień prędkości poruszania się. To nie wina neta, bo sam widzę to biegając 3k ek'iem i 1,1k ek'iem. Tym mniejszym biegam dużo płynniej.