View Full Version : Kim teraz gra? ?
Siema mam takie pytanie kim grać paladynem czy druidem knajtem czy sorcem kasy mam 17kcc :) więc pytam się i proszę normalne odp mi dawać :)
Graj tym czym Ci się przyjemniej gra- w końcu o to chodzi:)
Osobiście bym Ci ms odradzał- jest słabszą profesją od ed (czyli 2giej magicznej).
Eków na serwerze jest od groma. Ze swojej strony polecam właśnie ed. Dlaczego?:
- świetne leczenie, na którym można również zarobić
- obrażenia zbliżone do tych, które ma ms (jednak znacznie większy rozrzut: duże dmg<->małe dmg)
- sprawa dyskusyjna, ale mniejszy exhausted na gran mas morta od pozostałych profesji (mam ma myśli odpowiadające czary, tzn> gran mas vita vis, e max i max erex)
- świetny i bardzo szybki start.
Tym bardziej, że masz kcc na przyzwoite eq i manasy :)
Franco de la Pucio
31-12-2011, 15:20
Ed'ekiem fajnie się expi, nie nudzisz się, ale za to dość często padasz.
Ek jest najlepszą profesją, którą monotonnie się expi, ale za to mało padasz i możesz szybciej solować różne monstery.
Wybrałbym na Twoim miejscu ek, jeżeli jesteś początkującym.
Sorc Kingow
31-12-2011, 15:23
Ek lub Ed
Ek- bloczenie moobów na większym lvl na których nie dają rady postaci magiczne
questy itp
Ed- dobry bo ma sio, może leczyć osoby na queście np blokera
Ek- drogi w utrzymaniu za drogie eq dobre
Ed- tańszy eq dobre może mieć:
Za te twoje 17 kcc
Crystal wand-7 kcc
E shielda - 6kcc
B robe - tanie
M turban - tanie też
dsl- 1 sc (0,1kcc)
softy - 6 sc (0,6kcc)
Ek- podobnie jak wyżej ale już nie trza rozpisywać bo każde eq droższe
TuRoczeK
31-12-2011, 15:36
Tak samo, jak koledzy up Ci radzą - ek lub ed.
Ed na wyższym lvlu możesz siohać i kasa będzie wpadała, ale - jest taki, że będziesz często padał.
Ek ogólnie mówiąc jest czołgiem na Apo, polecam bardziej ek'a. No chyba, że masz kase na sl'e to ed xd
Ek lub Ed
Ek- bloczenie moobów na większym lvl na których nie dają rady postaci magiczne
questy itp
Ed- dobry bo ma sio, może leczyć osoby na queście np blokera
Ek- drogi w utrzymaniu za drogie eq dobre
Ed- tańszy eq dobre może mieć:
Za te twoje 17 kcc
Crystal wand-7 kcc
E shielda - 6kcc
B robe - tanie
M turban - tanie też
dsl- 1 sc (0,1kcc)
softy - 6 sc (0,6kcc)
Ek- podobnie jak wyżej ale już nie trza rozpisywać bo każde eq droższe
i po chuj mu takie eq? XD powiedz mi, po co mu softy, dsl, e shield, c wand? nie lepiej zbierać powoli na pandeme/miec na sle?
_down
ALE PO CO, skoro to eq mu nic nie da? + edytuj posty : /
Sorc Kingow
31-12-2011, 15:45
i po chuj mu takie eq? XD powiedz mi, po co mu softy, dsl, e shield, c wand? nie lepiej zbierać powoli na pandeme/miec na sle?
Chodzi mi oto jak by miał zamiar grać ed to za 17 kcc bedzię mógł kupić w miare eq na początek i do tego ma jakies 2-3 kcc na sl'e
Kamilio 2.0
31-12-2011, 15:47
Nic nie uległo zmianom, ek jest najlepszy bez dwóch zdań. Prawie w ogóle nie grałem edem, gdyż nie mam cierpliwości, że przez chwilowego laga/zapatrzenie padam i trzeba zapierdalac 5-10 min na respa... Polecam ek/rp
Takanori~
31-12-2011, 15:47
Ja osobiście polecam Ci na początek dla wprawy palka. Łatwy exp, zarabiasz dobrze bo masz quest na c arrow. Owszem, eq jest troche droższe, ale opłaca się pomeczyć. Ja gram knightem i nie narzekam, to chyba siódmy mój ek na apo i naprawde jestem zadowolony. Poduczysz się gry na apo i knightem będziesz wymiatać. Profesji magicznych nie polecam na początek. Łatwo paść, ciężko wykonywać questy samemu. Wybierz co chcesz.
Wnorekkk
31-12-2011, 15:53
EK/ED
Knight ma dużo hp, co ułatwia mu expienie i przyśpiesza wykonywanie questów.
ED ma dobre sio i czar obszarowy (exevo gran mas mort), zadaje dużo obrażeń, dużo się leczy, może zarabiać na siohaniu innych osób za loota.
Postanowiłem grać Druidem :) chcecie abym założył Lifa Postaci abyście widzieli rozwój i osiągnięcia tej postaci ?? :):confused:
Dobry wybor:) fajnie sie gra postaciami magicznymi,wg mmnie oczywiscie..No zaloz i wklejej screeny,chetnie zobacze przebieg Twojej kariery na apo;p
TuRoczeK
31-12-2011, 17:19
Aby założyć life to zależy tylko od Ciebie.
Jeśli chce Ci się wtawiać ss'y i pie.dolić z tym, no to zakładaj xd.
Grasz ed? No jak chcesz xd
@down
Ale na ed będziesz dużo padał :P
Na ek np. bh wykonasz na 700 lvl, a na ed wykonasz na 850 xd (to był tylko przykład).
Aby założyć life to zależy tylko od Ciebie.
Jeśli chce Ci się wtawiać ss'y i pie.dolić z tym, no to zakładaj xd.
Grasz ed? No jak chcesz xd
jak dla mnie EK jest zbyt nudny bo
tylko uh i exori max fakt może blokać szybciej moby itd na questach lepiej wypada ale jego dmg ? kumpel na 333 wali po 2.7 k z s setem...
A taki ED/MS fakt mało ma hp i może szybko paść na lagu np ale jego dmg pozwala na szybsze ubicie boss'a :)
Jak sie nie chcesz nudzic to ED,gra rycerzem jest monotonna,mało bije,jednak nie pada,szybciej idzie na lepsze potwory,od 1,4k (polecam jednak od 1,5) mozna cisnac na wardach ;)
#edit
Chcę dodać że ek prawie cały czas ma full manę :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.