Zaloguj się

View Full Version : Problem kolegi

Maciejas
03-01-2012, 16:21
Witam !

Otóż mój kolega Marianek ma problem z kompem. Ostatnio komputer zaczął mu słabiej chodzić, włączy steama i procek 100% uzycia . A gdy gra ze mną w lola to ciągle mu crashuje i tak samo 100 % uzycia proca. Czasami równiez pieprzy mu sie w lolu grafika nie cała tylko np. raz w shopie i czasami do pulpitu wejdzie i wróci do gry to jest normalnie ale czasami tylko reset kompa pomaga. Kiedyś chodził mu Garry's Mod a teraz to menu muli albo wyszukiwanie serwerów.

Więc może wiecie co poradzić ? Czego to jest wina ?
Przegrzana płyta główna/procesor ?

Greyback
03-01-2012, 16:54
Może być dużo przyczyn. Radził bym przeskanować kompa, może ma jakiś syf. Nie będzie nic, to walnąć formata. Jak to nie pomorze to prawdopodobnie trzeba będzie wymienić jakiś podzespół.

Savater
03-01-2012, 17:05
Płyta główna siada lub zasilacz według mnie, ew wirusy.
A komputer nie jest przypadkiem mocno zakurzony?
Miałem tak, że komp był w ch*j zakurzony i często się zawieszał.

unk
03-01-2012, 18:40
zobacz czy masz napuchnięte kondensatory na płycie głównej, jesli tak - to do wymiany (kondensatory)

Maciejas
03-01-2012, 19:06
Marian :

Formaty to ja miałem 3 od czasu tego problemu.
Raz instalowałem 1 windows 2 raz z innej płytki. Sterowniki tez z innych zródeł.

Odkurzymy go zaraz znowu lecz wątpie. Myśle ze strona leży po procku/płycie głównej bo kiedyś mu ostro w sprzęt dawałem więc teraz mogą być efekty. Lecz te wakacje były spokojne / upałów nie było wiatraczek chodził ciągle ( stojący koło biurka) nie jeździłem go jak kiedyś bo podwórko ważniejsze było.

Hehe narazie gramy w LoLa :D Jakoś idzie ale nerwy TAAAAAKIE.

Odkurzenie go nic nie dało :C Kondensatory sa wszystkie tame same w porządku.

Daroo
03-01-2012, 22:31
Radził bym na początku sprawdzić system, i wyczyść wentylatory w kompie bo może ci się przegrzewać karta graficzna/procesor.

Hegez89
03-01-2012, 22:38
Nie robiłbym nic w środku kompa, po prostu sformatował bym go.. To będzie najlepsze rozwiązanie

Again q.q
03-01-2012, 22:52
Moim zdaniem cos z zasilaczem ;x

Ernestus
06-01-2012, 23:55
Marian :

Formaty to ja miałem 3 od czasu tego problemu.
Raz instalowałem 1 windows 2 raz z innej płytki. Sterowniki tez z innych zródeł.

Odkurzymy go zaraz znowu lecz wątpie. Myśle ze strona leży po procku/płycie głównej bo kiedyś mu ostro w sprzęt dawałem więc teraz mogą być efekty. Lecz te wakacje były spokojne / upałów nie było wiatraczek chodził ciągle ( stojący koło biurka) nie jeździłem go jak kiedyś bo podwórko ważniejsze było.

Hehe narazie gramy w LoLa :D Jakoś idzie ale nerwy TAAAAAKIE.

Odkurzenie go nic nie dało :C Kondensatory sa wszystkie tame same w porządku.

a moze pasta termoizolacyjna ? czy jak tam sie zwie ;p

Laluś
07-01-2012, 13:32
a moze pasta termoizolacyjna ? czy jak tam sie zwie ;p

Raczej termoprzewodząca. Izolacyjna by uniemożliwiała odprowadzanie ciepła. :p

#
Jaki masz zasilacz? Najlepiej wrzuć zdjęcie tabliczki znamionowej z na obudowie zasilacza. ;)