View Full Version : Samochody: Co Wybrac?;P
Opcja dotyczy zakupu pojazdu i ..co wybrac ,mysle ze na tym forum jak na malo ktorym mozna spotkac wielu fanow i znawcow motoryzacjii wiec tak:
Audi Q7 3.0 TDI
BMW X5 35d
LR Range Rover TDV8
czy cos innego ,musi byc typu SUV?
Tylko niemieckie auta.
Tutaj wybrał bym Q7
To zależy w jakim celu... Czy całkowicie turystyka czy tylko po mieście. Jak po mieście to Range Rover. Podróże - Audi / BMW, ale BMW to tylko jak masz dużo hajsu na paliwo wydać.
Ja bym brał BMW - sam mam takie (tzn. mój wujek) i jakoś nie ma kłopotów.
Co do Audi nie mam wątpliwości - niemieckie, też dobre.
Bambucha Rook
06-01-2012, 10:42
To zależy w jakim celu... Czy całkowicie turystyka czy tylko po mieście. Jak po mieście to Range Rover. Podróże - Audi / BMW, ale BMW to tylko jak masz dużo hajsu na paliwo wydać.
Ja bym brał BMW - sam mam takie (tzn. mój wujek) i jakoś nie ma kłopotów.
Co do Audi nie mam wątpliwości - niemieckie, też dobre.
Jesli kogos stac na takie auto w full wyposazeniu to nie musi sie chyba martwic o wahe?
#T
Dla mnie latwiej by bylo jak bys podal parametry tych samochodow co maja a co nie wtedy by byl latwiejszy wybor ale mysle ze Audi (marka porownywalna z Porsche Ferrari) to jest najlepszy wybor.
W gre jeszcze wchodzi Mercedes GL i Infiniti FX35(moj tata takie ma)
A co do spalania to w dieslu nie jest duze jesli chodzi o x5;p
nie ma to jak BETA,ale wybrał bym Q7 wgl inaczej wygląda od X5
Misia <3
06-01-2012, 11:31
Tomek, hulajnoge sobie kup... xd
Btw. Tylko i wyłącznie X5 ^^
Wizualnie ciesząca oko sportowa sylwetka auta, pomimo dużych rozmiarów pelna dynamiki, niemiecka precyzja, i doskonale współdziałający z kierowca układ sterowniczy... Pelna klasa sama w sobie, super sie prowadzi bez względu na polskie dziurawe drogi, o wyposażeniu tez mozna by podyskutować...
O Qrwa to zaczyna brzmieć jak reklama wiec zamknę sie juz... XD
Ide sobie nq :)
Ryśku xD
06-01-2012, 13:14
Niemieckie auta według mnie są najlepsze ;p
Audi Q7 3.0 TDI
Jeśli miałoby być to BMW to X6, a nie X5, ale to też wiąże się z większymi kosztami :D Jednak z tego co jest w sondzie wybrałbym Q7 :)
Q7, jak nie lubiałem AUDI to się przekonałem, że AUDI - dobra marka
Mortalix
06-01-2012, 17:10
Może weź Cayenne'a?
A z tych co tu masz lepsze Audi.*
*zależy w co grasz ;-)
Hmm... AUDI, ew. moja laska ma Kia Sportage ta najnowasza, zajebista jest!!! :)
http://www.google.pl/imgres?q=kia+sportage&hl=pl&client=firefox-a&hs=12s&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1058&bih=576&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=jZyWTCcklJupbM:&imgrefurl=http://www.caradvice.com.au/103882/kia-sportage-diesel-wait-blows-out-to-over-six-months/&docid=h9JfmDRg_OQRzM&imgurl=http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2010/12/Kia-Sportage-2-625x416.jpg&w=625&h=416&ei=9iAHT8P1HoqcOrzTzawB&zoom=1&iact=hc&vpx=328&vpy=280&dur=651&hovh=183&hovw=275&tx=168&ty=149&sig=112615833374873059277&page=8&tbnh=139&tbnw=209&start=56&ndsp=8&ved=1t:429,r:1,s:56
Nawet ten sam kolor :D
Bierz audice i wbijaj do mnie (jeśli jeszcze mnie pamietasz) :D:DD:D
Dementor
07-01-2012, 03:39
Ja z tych samochodów powyżej wybrałbym audi, lecz i tak wybór należy do Ciebie. :)
audi, bwm mi się kojarzy z prostymi ludźmi : d
Krulowiec
07-01-2012, 13:02
Tomek, hulajnoge sobie kup... xd
Btw. Tylko i wyłącznie X5 ^^
Wizualnie ciesząca oko sportowa sylwetka auta, pomimo dużych rozmiarów pelna dynamiki, niemiecka precyzja, i doskonale współdziałający z kierowca układ sterowniczy... Pelna klasa sama w sobie, super sie prowadzi bez względu na polskie dziurawe drogi, o wyposażeniu tez mozna by podyskutować...
O Qrwa to zaczyna brzmieć jak reklama wiec zamknę sie juz... XD
Ide sobie nq :)
Dobre ctrl + c, ctrl + v
# topic
BMW, bo podoba mi się wygląd.
Franco de la Pucio
07-01-2012, 14:23
Audi, ziombelku. Możesz też kupić BMW, ale wtedy musisz doliczyć koszty kupienia dresu.
Audi owszem, podoba mi się, ale Q7 to typowe auto na trasę. W teren nim nie wjedziesz tak zbytnio, nie nadaje się. To tylko styl i nic więcej - moim zdaniem. BMW mi się widzi lepiej z wyglądu, wnętrza itd. W tej kasie chyba na paliwo się nie patrzy? ;) Akurat Audi jak i BMW mają mocne motory i jest w co depnąć, ale skłaniałbym się bardziej ku BMW. To typowe silniki Diesla typu 'GT', więcej poczytasz o tym w internecie. Chociaż TDI zawsze mocne jest i te Q7 z nowego rocznika i nowa dwusprzęgłową skrzynią (wcześniej tiptronic, obecnie zastąpiony s-tronic czyli inaczej DSG w VW/Audi/Skoda/Seat) również robią cuda z tym 3.0 TDI. Jest przy niej bardzo elastyczny i wkręca się jak szalony. Zobacz sobie na filmiki yt. :)
Ja myślę, że dla znawców marki BMW nie ma innej opcji, jak tylko X5. Wiadome, skoro się decydujesz na taki samochód kwestia paliwa nie robi dużo. Tak więc BMW. Ferrum doskonale wyjaśnił Ci dlaczego lepsze bmw.; )
zdecydowanie AUDI Q7 + m-pakiet fajne autko ładny wygląd szybkie , zabezpieczenia itp .
Mazde 6 lub najnowszą Toyote Avensis.
Ojciec ma Q7mke, wypasione auto. Miło i bezpiecznie się jedzie przy dużej prędkości, komfort full wypas.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.