View Full Version : Regulamin? Nie dla wszystkich jasny..
Witam. Dzisiaj Bart blokował kolegę z PK na jednym z mostków ulokowanych niedaleko Plains of Havoc. (link do interaktywnej mapy APO poniżej)
Po kilku sekundach 'pojawił się' nasz kochany ZDCalius (jak kto woli, ja tam nic nie sugeruje). I 'pogroził' banem. Jakim prawem, skoro Regulamin APO (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/), mówi jasno iż:
Utrudnianie innym graczom dostępu do jakiegokolwiek miejsca na mapie jest karane banem bez upomnienia. Nie dotyczy sytuacji, w której gracz blokuje innego gracza, aby ochronić go przed śmiercią (player killing, red skull) i nie blokuje tym samym dostępu do żadnego questa.
i nie blokuje tym samym dostępu do żadnego questa.
Z tego co mi wiadomo nie znajduje się tam żaden Quest. A nasz ulubieniec pojechał z tekstem że ten punkt nie dotyczy tego mostku, skoro nie dotyczy no to proszę o dodanie adnotacji do Regulamin APO (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/).
Zobacz na mapie APO 7.6 (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=6&id2=2158&x=328&y=335&z=7&zz=8)
#Tomek (Azielu$)
Blokował na drugim mostku, dalej nie ma żadnego domku.
#edit - Xelix
I po co edytujesz? Każdy wie kim tak naprawdę jest Calius.
#topic
Każdy interpretuje regulamin na swój sposób. ;x Ale skoro w regulaminie jest wyraźnie napisane, że można trapować kogoś na pk/rs jeśli nie blokuje to dostępu do questu. Może jemu chodziło o to, że tam jest domek? xd
NaPółEtatu.
06-01-2012, 12:14
Tomasz bylismy na 2 mostku, tam nie ma nic procz zbednego pz'ta, a jezeli tamci blocza nikt dupy nie ruszy za przeproszeniem, Zbujowi cos sie nie spodobalo i sie teraz bedzie wpier ;[
Takanori~
06-01-2012, 12:41
Na dobrą sprawe w naszym regulaminie jeden punkt wyklucza drugi i na odwrót. Tak więc nie dziwie się popełnionym błędem o ile można tak to nazwać...
Zarexoholik?
06-01-2012, 12:41
Widzisz, bo na apo ciągle ktoś coś robi źle. A te ich ukrywanie się pod innymi nickami jest co najwyżej śmieszne. Ciekawi mnie dlaczego oni nie ponoszą tego konsekwencji, bo skoro tutor, czy kim on tam jest nie zna regulaminu to jak może w ogóle upominać/banować innych?
na poh już była taka akcja .gdy blokowali tam rsa ,nagle zalogował sie obok niego kicaii jak i admin zrobił restart serwera.Nie chodiz o automatyczny restart tylko o ten
"serwer zostanie zamkniety na kilka minut"<coś w tym stylu a sami wiemy gdy pojawia sie napis
"serwer zostanie zamkniety za 5 minut potrfa tyle i tyle " <<< to jest włąsnie autotyczny restart
WAłek Wałek Wałek WAłek Wałek Wałek WAłek Wałek Wałek
ile razy usłyszałeś to słowo w swoim życiu???
Regulamin to regulamin :) Zasady są po to by je łamać ;) Nie trzeba sie z tego powodu odrazu załamywać :O
ALbert Einstein
06-01-2012, 12:56
Witam!!!!!!!!!!!!!
W sumie to że w administracji jest tyle przypadkowych dzieci powinno wpływać na wzrost atakcyjność podczas gry, ale cóż jest lipa!!!!.
Brak najazdów, żadnych informacji odnośnie ( postępu w aktualizacjach)- ogólnie to ja nie wiem po huj aż tyle ich tam jest.. Niby przestrzegania regulaminu chronią- róbta co chceta ja nawet za 1mld kcc bym tam nie siedział, co najwyżej moge pomóc podprogramować xD:D
Greyback
06-01-2012, 12:59
No może dlatego, że sam nie zna dobrze regulaminu.
Albo po prostu nie lubi Barta lub jego kolegi :D
Widzisz, bo na apo ciągle ktoś coś robi źle. A te ich ukrywanie się pod innymi nickami jest co najwyżej śmieszne. Ciekawi mnie dlaczego oni nie ponoszą tego konsekwencji, bo skoro tutor, czy kim on tam jest nie zna regulaminu to jak może w ogóle upominać/banować innych?
Czyli jestes za wywaleniem Caav'a? ;) Bo tylko on tak robi ;x
Administrator nie zna regulaminu? Nie wie, ze nie mozna biegac za kumplami?
#Nastepny płacz Jihadu bo jeden z ST chciał im dać bana a przecież KaZek był moderatorem /;
Poza tym wczoraj grał chyba Axelo co? Dzis juz Ty, jutro ktos inny...
na poh już była taka akcja .gdy blokowali tam rsa ,nagle zalogował sie obok niego kicaii jak i admin zrobił restart serwera.Nie chodiz o automatyczny restart tylko o ten
"serwer zostanie zamkniety na kilka minut"<coś w tym stylu a sami wiemy gdy pojawia sie napis
"serwer zostanie zamkniety za 5 minut potrfa tyle i tyle " <<< to jest włąsnie autotyczny restart
WAłek Wałek Wałek WAłek Wałek Wałek WAłek Wałek Wałek
ile razy usłyszałeś to słowo w swoim życiu???
PL :confused::confused::confused:
@t
na tym servie nie ma sprawiedliwosci i nie bedzie, musisz sie z tym pogodzic :D
<Magiczny>
06-01-2012, 13:07
A niby dlaczego 1/2 Apo odeszla? Za chuja, ze tak powiem, nie ma sprawiedliwosci i dodaja jakis dupkow do ekipy :o
Nastepny płacz Jihadu bo jeden z ST chciał im dać bana a przecież KaZek był moderatorem /;
Chyba źle zrozumiałeś nieprzyjacielu, nie płaczę o żadnego bana który byłby zapewne na godzinę, lecz o nieznajomość regulaminu przez jednego z ST. Już Crayon lepiej go zna a jest marnym szarym Tutorem.
Poza tym wczoraj grał chyba Axelo co? Dzis juz Ty, jutro ktos inny...
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, człowieku naucz się czytać, napisałem że ja grałem tą postacią ? Napisałem temat w ich imieniu a nie swoim, ogarnij pieczare.
Tak zawsze bylo... niestety ;< Ale ciesze sie, ze wreszcie ktos wytyka im bledy przy okazaniu dowodow :p Moze cos sie zmieni na serwie
Cóż, muszę przyznać Ci racje, nie powinien dać bana za trapowanie w tym miejscu. A wyszukiwanie powodu że np blokuje dostęp do domku jest śmieszne, chyba że by udowodnił że ktoś na prawdę chce do niego iść.
A sprawiedliwość na APO? Hmm, zawsze tak było, że jej nie było :D. Chociaż nie wiem co ostatnio tworzy Zarex, ale jedyny Ferrum widzę że go sprawdza, i tak ma być :).
Btw. Kto to Calius? XD
;d to muszą wytłumaczyć bardzo szczegółowo
administracja tu jak policja myślą że są kimś to wszystko im wolno pozdro ;d
Koleżka mnie też blokował jak miałem pk i koleś chciał inny mnie zabić i gadał ,że raport poleci ,że blokuje mostek -,- Bezsens za to nie powinno byc bana.
Arcano Druid
10-01-2012, 08:41
Skoro ktos blokuje mostek to go wyspamuje z pk w 2 i po klopocie jezeli GM nic nie zrobic...
Wgl ten regulamin jest chory skoro sami Gm'owie nic nie robia z tego co w nim pisze -.-
NaPółEtatu.
10-01-2012, 15:32
Skoro ktos blokuje mostek to go wyspamuje z pk w 2 i po klopocie jezeli GM nic nie zrobic...
Wgl ten regulamin jest chory skoro sami Gm'owie nic nie robia z tego co w nim pisze -.-
pl? o to wlasnie chodzi, jest napisane ze nie mozna banowac, w przypadku pk/rs'a/ a takie cos mialo miejsce, znaczy nie bylo bana ale bylo ostrzezenie, kick po czym bylby ban, do tego sa fragi, chcesz kogos ubic-fraguj prosta sprawa, nie dajesz rady wolaj kolegow! a nie odrazu sie wcinaja skoro jest napisane inaczej beka.
.Animal.
10-01-2012, 15:37
Jak taka sytuacja nastąpi najlepiej dać kicka graczowi który "chroni" kolege.
Kowal'4.0
10-01-2012, 18:12
Jak ci sie cos nie podoba to wylacz tibie i wyjdz wreszcie na dwor do kolegów o ile ich w ogole masz...
.Animal.
10-01-2012, 18:19
Teraz znów tak samo robi Bart broniąc Neko trochę wkurwiające
Misia <3
10-01-2012, 20:13
Kazdy rozumie ten regulamin na swój sposób, a skoro administracja nie pilnuje tego zeby był przestrzegany przez graczy, lub naginaja go dla znajomych, bo nie chcą zeby ich pseudo kolega sie obraził, to trudno... Nic na to nie poradzisz ani ty ani nikt inny, pozostaje tylko wyłączyć komputer i pi3rdolic to wszystko -.-
#down
Kto? Ja?
masz racje,ale po jak huj sie tak wywyzszasz ??i udajesz kogos kim nie jestes?
There is Armia Podkarpacki Ots.
Nie ma co się dziwić, oni łamią to co stworzyli sami :confused:
Dla mnie sprawa jest jasna.
Blokuje przejście - nie wolno
Blokuje przejście, żeby nie dopuścić do zabicia kolegi, który ma skulla - wolno, do czasu, kiedy skull gracza nie zniknie.
Nie wiem, czemu inni mają problem z interpretacją takiej sytuacji
Robienie z igły widły. Nie dał bana nie ma co przeżywać.;s
Zarexoholik?
11-01-2012, 14:01
Robienie z igły widły. Nie dał bana nie ma co przeżywać.;s
Nie dał bana, bo się odsunęli, a koleżka padł? Calius poniósł jakieś konsekwencje? Nie, bo gracz stracił tylko użycie amuletu, ale to nie zmienia faktu, że ST nie zna regulaminu.
Mis Push Upek
11-01-2012, 16:15
Jak możecie się kłócić, skoro stjudent Wam wszystko wyjaśnił. On znajomość regulaminu APO ma w małym paluszku. Niedługo sesja i będzie miał z tego egzamin.
A co do blokowania przejść... Każdy tak robił i robi, nagle płacz bo nam nie pozwolono. Mało to razy Wy wołaliście przydupasów, żeby kicka dali albo bana bo ktoś trapuje kumpla na pk/rs?
Kazek nibyś taki światły, a robisz z siebie idiotę, tworząc tematy o łamaniu regulaminu, którego sami nie przestrzegacie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.