View Full Version : He?my i UW
Mam kilka pytań (za dobrą odpowiedz podziekuje reputem xd).
Pierwsze pytanie: jezeli mam kase tylko na 1 helm to uzywac hota czy kaptura? Slyszalem, ze w takim przypadku hota jest lepsza, ale mi zalezy na wysokich statystykach chara. Wole miec nizszy lvl i lepszy magic i skille. Czy dodatkowe +3 -3 jest warte zainwestowania w kapczer?
2. Jak sie ma 2 uw to sie liczy podwojny defense? Czy w lapie sie trzyma 2 zeby szybciej uzyc uw ue? A obrona jest tylko z 1 uw?
.Animal.
10-01-2012, 16:42
Obrona jest tylko z jednego UW
A co do pierwszego pytania polecam jednak Hote lvl szybciej leci i większe obrażenia a kaptur tylko troszkę większe obrażenia a obrażenia od magii to bzdura :D
Sorc Aka Siochacz
10-01-2012, 16:46
Mam kilka pytań (za dobrą odpowiedz podziekuje reputem xd).
Pierwsze pytanie: jezeli mam kase tylko na 1 helm to uzywac hota czy kaptura? Slyszalem, ze w takim przypadku hota jest lepsza, ale mi zalezy na wysokich statystykach chara. Wole miec nizszy lvl i lepszy magic i skille. Czy dodatkowe +3 -3 jest warte zainwestowania w kapczer?
Hota do expienia szybszego wbicia lvl'a a kaptur do lepszego pvp
2. Jak sie ma 2 uw to sie liczy podwojny defense? Czy w lapie sie trzyma 2 zeby szybciej uzyc uw ue? A obrona jest tylko z 1 uw?
2x uw nic nie daje tylko chyba to że można z ue (te niebieskie) jak sie kliknie to szybciej , bo uw jak sie klika to można użyć raz na 5 min
Ogolnie wiem ze hota do expa, a kapczer questy i pvp. Chodzi mi jednak o polecenie jednego z nich do ciaglego uzytku. Mam kase tylko na 1 znich. Nie zalezy mi na superszybkim expie, raczej wole mniej padac, szybciej magic level bic. Nie wiem tylko czy te dodatkowe +3,-3 jest tego warte. Chociaz takie shamanki warte ponad 300kcc daje wlasnie tle??
Czyli 2 uw nie rosnie shielding w trainie i sie liczy def tylko z 1.
Terez pytanie: czy te 5 minut to przy 1 uw czy wszytskich? Chodzi mi o to czy moge uzyc tego z 1 reki, a za kilka sekund tego z drugiej reki. Czy 5 minut musze poczekac, ale zamiast 20 razy na dzien moge 40?
1 postać = 20 użyć UW na dobe od ( 0.00 do 24.00) :)
Misia <3
10-01-2012, 17:36
ue uw przypada 20 razy na postać i bez względu czy bedziesz mial 1 czy 2 uw to i tak mozesz ue uw użyć raz na pięć minut, czyli jak masz 2 uw to jedno jak jakby nie działało... Rozumiesz?
to zostalo nie wyjasnione jedno pytanie: co z tymi helmami xd
Nie zalezy mi na bardzo szybkim expieniu, wole mniej padac i nie tracic czasu na dojscie na respa. Czyli niby dla mnie kaptur jest lepszy. Tylko jednak czy te dodatkowe procenty bede odczuwalne? na postaci (od kolegi) bedzie prawie full eq- braknie mi kasy na uw.
.Animal.
10-01-2012, 17:48
Moim zdaniem kaptur to przereklamowany item :d jak dla mnie małe różnice :D.Polecam Hote
bylo by milo jakby ktos sie jeszcze wypowiedzial. poki co kilka reputkow polecialo
Marcelllo
10-01-2012, 18:16
bylo by milo jakby ktos sie jeszcze wypowiedzial. poki co kilka reputkow polecialo
Zależy jeszcze jaki poziom postaci ;) Na niskim poziomie nie opłaca się tego 3% więcej gdyż to jest około 30 pkt obrażeń :) A na dużym lvl to już jednak jest to odczuwalne ;)
Creatynka
10-01-2012, 18:22
Mogles spytac sie kolegi od ktorego kupiles kcc za zł. Hota do expa kaptur do pvp.
myslalem w ten sam sposob, ale kolega, ktory daje mi postac sie upieral zeby jednak kaptur miec. dzieki, reputki rozdane. mozna zamknac
creatynka- nie kupilem kcc za zl- dostalem postac z itemkami za kilka piw...
chcialm wybraz ktory z tych 2 itemow bedzie lepszy do ciaglego uzytku, a nie zmiana, pvp - exp. chcialem sie upewnic czy te te dwie 3 wiecej przy kapturze sa tyle warte
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.