View Full Version : Propzycje na przysz?o??
ALbert Einstein
11-01-2012, 17:21
Witam!!!!!!!!!!!!!!
Po przeczytaniu wątku dotyczącego skilowania uważam, że poruszony został watek dotyczący przszłości serwera, ponieważ jak dotąd jedynie są dodawane monstery które umozliwiają wbcie 3k, 4k - [?], lvl co nie stety zniechęca do dalszej gry. Administracja słabo umie "planować: wystarczy kilka wypowiedzi i niby dla ogółu cos jest robione.
Już teraz nadszedł czas wprowadzenia nowego porządku który to musi przedrzeć sie przez kolejne etapy:
1) zrobienia wreszcie cos z tym pvp. Moja wizja jest prosta dodanie takich przedmiotów które pozwola rozróżnić dane profesje od siebie. Skoro pracujecie nad tym upem to uważam że nagroda powinna zależeć od danej profesji np. dla ed, sorca jakas wypasiona różdżka którą po doladowaniu z xx [kcc], użycie na niej np. krwi, broszki umożliwi przez x min. mocniejsze hity lub umozliwi odblokowanie jakiś czarów do ataku lub obrony [x%]. Dla ek powinień to byc jakis fajny miecz o zasiegu 1 sqm, i tarcza- umożliwiajaca pewniejszą obrone, dla rp- jakiś nie koniecznie "niekończący się" bolt albo cos innego. Zlikwidowałbym, critical chyba że po doladowaniu za xx kcc odblokowanie go np. na 30 uzyć.
2) Obecne życie na apo polega na siedzeniu kilka set godzin na respie i wbijanie coraz to wyższych poziomów żeby móc wykonać daną misje, quest. Tutaj propozycja jest prosta dokonaniu około 30% udziału skili do siły ataku jak i obrony. Zreszta wiecie jak to obecnie wygląda.
3) dodanie takich bossów, respów z bossami na których wyprawa bedzie bardzo droga i mega trudna. Nie chodzi mi żeby wejscie kosztowało 100 kcc tylko o rozbudowanie (dodanie) lepszych manasów, uhów nie na "hotkeya" których cena bedzie bardzo droga a uzycie ich podczas walki z bossem bedzie niezbędne. Ponieważ obecnie na danego bossa trzeba miec odpowiednio wysoki lvl i do tego 1 sio, uhera i finish quest (done).
A tak na boku// Uważam że pownien zostac troche rozbudowany resp na wardy a nie dodanie jakis nowych "ward king" mających 10 mln expa których w min. zabije 10. uważam że jeśli zrobicie porządek z tymi skilami to grając 4 h na apo 2h bedzie sie expiło reszte skilowało- co wprowadzi nas wreszcie w poczucie jakiegoś watku po co wogóle wprowadzono tibie
pozdrawiam was bohaterowie z APO
Jedynie jestem za poprawieniem znaczenia skilli.:)
Takanori~
11-01-2012, 18:03
Chyba zły dział.
Pomysł mi się podoba, aczkolwiek jest zbyt "zbajerowany" z tym "doładowywaniem" wandów, swordów, kończącymi się boltami. Takie coś nie miałoby praktycznego zastosowania, ponieważ wątpie by kto kolwiek wyłożył większą sume kcc tylko na to aby przez pewien czas zadawać większe obrażenia.
Z tymi mega trudnymi dojściami tam i tam też jest lipa, bo jakiemu mapperowi chciałoby się zawalić 1/5 mapy dojsciem do czegoś tam. To byłoby marnowaniem mapy i nie potrzebnym obciążaniem silnika.
Ludzka wyobraźnia nie ma granic, ale klient 7.6 owszem. Nadchodzi małymi krokami czas monotoni... Będzie się liczyć lvl, co jest normalne... Nie da się tego zatrzymać i takie rozwiązanie nie znalazłoby zastosowania na APO. Lepiej robić takie questy jakie zostały dodane ostatnimi czasy, takie respy jakie są dodawane... Nie ma potrzeby robić nowych, innych i oddalonych, bo ludzie będą mieli gdzie expić w pobliżu, a niestety u nas aż tak tłoczno nie jest.
ALbert Einstein
11-01-2012, 19:08
W sumie to jest prawda tłoczno nie jest, np. zmienioy resp na elfy zawsze jest wolny. NIe wiem ale mi cos brakuje moze powinni otworzyc jakiś nowy serwer z nowszą wersja tibii. A ten nowy quest może i jest mega trudny ale schematyczny i misje są niektóre podobne na shaman armor i shaman mask. Nie wiem ale ja oczekuje że poczuje sie czasami jak bohater i zgrana ekipa bedzie miała znaczenie. chciałbym widzieć Duzo fajnie wyglądającyh itemków ale może to na silnik już zbyt wiele.
Dragon Slash
11-01-2012, 19:14
Skądś ty się wziął ?
Kosmosu?
I tak nie wejdzie : ]
A jeśli już to tylko propozycja ze skillami :D
Zarexoholik?
11-01-2012, 19:15
Skillowanie powinno mieć troszkę inny sens niż obecnie [pozycja w statystykach]. Co do nowych przedmiotów to jestem na NIE. Wolę żeby stare zostały poprawione. A ta twoja propozycja o mieczu dla knighta na 2-3 sqmy - beka. Grasz knightem, rozumiem. Ja bym wolał, żebyś bił z miecza na 1 sqm!
Dodanie nowych bossów? Bossem to jestem ja i zawsze możesz się sprawdzić o ile znowu nie będziesz uciekać przez 20 minut i się tylko uhać.
Sorc Aka Siochacz
11-01-2012, 19:35
Skądś ty się wziął ?
Kosmosu?
Racja racja ziomuś :)
Wielki Ajsztajnie masz coś z głową ?
Jak tak to polecam Ci iść do lekarza lub Psychologa czy tam Psychiatry :)
Jestem na nie na all.
Najlepiej będzie jak Ci dostawca internetu i inni też odmówią dostarczanie łącza internetowego, bo moim zdaniem Jesteś świrnięty gorzej niż Marek Kondrat z filmu pt: ,,Dzień świra"
@down
Omg, on co chwile zakłada banalne tematy itd, że szkoda gadać a tak po za tym, mi nie potrzeba psychiatry itp:)
Chyba że lekarza bo jestem przeziębiony i mam kaszel :P
@SoniQ
Aha no i co masz do powiedzenia jeszcze na mój temat?
Ja się wkurzam jak on pisze wszystko na kupke, że szkoda gadać nie oddziela tekstów itd tylko wszystko na raz że ja muszę to czytać gorzej niż nauczyciel jak sprawdza zeszyt ucznia
ktory nie umie sleic zdania
Ale mam beke z twojego pisania SoniQ
A tak po za tym jaką masz lub miałeś ocenę z J.Polskiego?
Takanori~
11-01-2012, 19:41
@up
Ogarnij się koleś, on tylko złożył taką propozycje. Swoim postem ukazałeś to, że to jednak Tobie potrzebny lekarz oraz jakieś tabletki na uspokojenie... A o łączu internetowym wspominać chyba nie musze.
Racja racja ziomuś :)
Wielki Ajsztajnie masz coś z głową ?
Jak tak to polecam Ci iść do lekarza lub Psychologa czy tam Psychiatry :)
Jestem na nie na all.
Najlepiej będzie jak Ci dostawca internetu i inni też odmówią dostarczanie łącza internetowego, bo moim zdaniem Jesteś świrnięty gorzej niż Marek Kondrat z filmu pt: ,,Dzień świra"
a ty jestes przykrym gnojkiem ktory nie umie sleic zdania ;[
@t
jestem za poprawieniem skilli
ALbert Einstein
11-01-2012, 19:56
I tutaj słuszna uwaga poprawienie znaczenia skili powinno skutkowac wprowadzenie zasięgu maksymalnego broni dla ek 1 sqm, w końcu to rycerz a nie dystansowiec. A itemki powinny mieć jakieś mozliwości poniewaz chyba widać jakie onie tworzą armory jak shieldy. Wystarczy poprawić -racja ale i dodac kilka jakiś wrzucających sie w oko.
Ja juz pisałem w pracy konkursowej, że smiesznie wygląda jak ek rzuca jajami "uw" zamiast jeb.. z jakiegoś sworda, axe. Oczywiście taki axe musi mieć o wiele wiekszy atak niż broń dla pala czy ed, ms. W końcu jak ek się zblizy to powinien hita aż do reda klepnąć xd
Zmniejszenie zasięgu uw do 2sqm i osłabienie obrażeń z tej broni o 10%. No i oczywiście zmiana zależności hitów od skilla.
Creatynka
11-01-2012, 20:18
Doceniam twoje staranie sie o lepszy byt na serverze. I mysle ze powinni zrobic jak wspomniał Aziel ;)
Pierwszy 3000 lvl został wbity 8 miesięcy temu, teraz największy to 3145, więc raczej szybko 4k lvl'a nie zobaczysz. A wątpie, że wprowadzą jakieś nowe expowiska podobne do tych z Wardami, dające 4-5 mln expa.
Jestem tylko za drugą propozycją.
ALbert Einstein
11-01-2012, 21:45
W sumie gdyby dopracowali udział procentowy znaczenia skili respy by sie rozladowaly o jakies 50%.
Może jak rozbudują arsenał amuletów bedzie ciekawiej nie wiem (?).
chciałbym zobaczyć mozliwości serwera odnośnie tworzenia nowych itemów, monsterów, z mozliwością konfiguracji elementów. Wtedy by mi sie wyjaśniło i zarzuciłbym wizje nowych monsterów, itemków.
Pospek^^
11-01-2012, 22:09
Mistrzu fizyki - nie zrozumiałem Cię wiec nie zaznaczylem nic w sondzie. Jestem takze zeby wprowadzili Quest na Słownik Języka Polskiego od 2800 lvla, wiez powinienes juz expic :|
Co do propozycji - kogo skille obchodza, strata czasu, wole popekowac
Ja tak samo jestem tylko za zmiana co do skili.Reszta mnie nie obchodzi.
Misia <3
12-01-2012, 02:36
Jestem takze zeby wprowadzili Quest na Słownik Języka Polskiego od 2800 lvla, wiez powinienes juz expic
XDDDD nom, ty tez raczej wykonasz tego Questa (:
Przeczytalam całe (o dziwo nie zasypiajac) i podoba mi sie jedynie propozycja (albo raczej jej czesc) odnoszącą sie do skili...
I to ty bylo na tyle, dziekuje i dobranoc :)
.Animal.
12-01-2012, 06:33
Małymi kroczkami a do celu najpierw zmienić skill później myśleć nad czymś innym
Niech minimalnie poprawią vite na pallu, a potem się biorą za skille, uw :mad: ;)
Sinisther
17-01-2012, 11:57
Dobry pomysł lecz niepotrzebnie się starasz o coś czego nie zrobią.
Magnatek
17-01-2012, 12:15
dla mnie nie głupiu pomysł , lecz kto inny musi to przemysleć/zmodyfikować
Niech cos zrobią z tym wszystkim :)
Jedynie co mi się tutaj podobało to skile :)
Po co wprowadzać jakieś przedmioty jak jest już wystarczająco dużo.
Magnatek.
17-01-2012, 15:51
Jestem tylko za punketem ze skilami inne mi wisza.
ZA zmiana dotyczaca skilli, ale i tak to nie przejdzie, sad ;'(
Czemu gdy widzie twoje posty to mi się śmiać chce odraz za bardzo nie chce się czytać jestem troszkę na nie i troszkę na tak.
Więc nie mam zbytnio zdania ; ]
Jeff Chang
17-01-2012, 19:50
ze skilami świetny pomysł;]
Sasha Rookslayer
17-01-2012, 20:25
Jestem jak najbardziej za skilami ;<
Bo teraz to bezsens jest ;<
DaKruzze
17-01-2012, 22:42
jestem za 2 i 3 propozycją, jednak że odnosząc się do bossów, mam nadzieję, że będą nich lecieć rare, które tylko i wyłącznie z nich (bossów) będą mogły dropić.
Ryśku xD
18-01-2012, 09:34
Moje zdanie jest takie że ludzie wbijają te skile , tylko dla ozdoby .
Skille , powinny jednak coś dawać .
Nivelato
18-01-2012, 12:00
propozycja dodania cos ze skillami wiecej atk za 1 skill albo cos
Mnie się podoba jak najbardziej ;) coś by mogli zrobić :p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.