Zaloguj się

View Full Version : Konkurs 7.6! Zamek Evul

Tygrys
13-01-2012, 10:55
Ogłaszamy konkurs, na zrobienie nowego Zamku w Evul!
Zamek ten jest już bardzo stary (można to tak nazwać) i nigdy nie był przerabiany, a jak niektórzy wiedzą, zamek jest pełen debugów...
Tutaj znajduje się Zamek ->KLIK (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=4&id2=20&x=357&y=48&z=7&zz=6)<-

Dlatego zapraszam wszystkich chętnych, którzy mają talent do robienia map w wersji 7.6 o spróbowanie swoich sił w konkursie!
Konkurs zaczyna się już teraz, a trwać będzie do dnia 1 lutego (środa) 2012r. do godzin popołudniowych.

Chętnych do udziału w konkursie, zapraszam do TEGO (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=103787) tematu. Znajdziecie tam zasady konkursu oraz zasady zamieszczania swoich prac.

Wiadomo, tylko jedna praca może wygrać i tylko jedną pracę możemy zamieścić na mapie APO, lecz aż trzy pierwsze miejsca zostaną nagrodzone!

Nagrody, jakie można zdobyć:

1 miejsce: Dodanie zamku na mapę APO / 180 dni PREMIUM / Możliwość otrzymania namelock'a na wymieniony nick w grze na serwerze 7.6 (osoba, która wygra, ma prawo np. odsprzedać tą możliwość innej osobie) / 20 poziomów doświadczenia (zasada taka sama jak z namelock'iem) / Darmowy dodatek do domku

2 miejsce: 100 dni PREMIUM / 10 poziomów doświadczenia (zasada j.w) / Zniżka na dodatek do domku 75%

3 miejsce: 50 dni PREMIUM / 5 poziomów doświadczenia / Zniżka na dodatek do domku 50%

Prace konkursowe będę oceniał ja (Tygrys) i również ja wybiorę zwycięzcę.

Zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w konkursie!

!INFORMACJA!Tzw. "łzy" dające określoną wartość 'exp' będą działać do dnia 15 stycznia (niedziela) 2012r. do północy (24:00/00:00)!!

Pozdrawiamy!
Ekipa APO OTS

Magnatek
13-01-2012, 11:01
zgłaszam chęć i biore sie do pracy :D

Czarodziej Xardax
13-01-2012, 11:02
Życzę Powodzenia xd

Pamietajcie o NPC; Luminer (?)

Sorc Aka Siochacz
13-01-2012, 11:06
Dobry pomysł bo tam szkoda gadać ile debugów może nowa mapa przez dobrego mappera sprawdzi się nad zamkiem dragonów

Duży + dla Tygrysa który wreszcie postanowił żeby coś ktoś z tym zamkiem zmienił
:):):):):):):)

Magnatek.
13-01-2012, 11:12
xD znowu konkurs.
Przynajmniej sie cos dzieje na apo xD

Artis
13-01-2012, 11:49
Zamek jest dobry, tylko trzeba go przeróbic, ale dobra Tygrysie, ogarnę to wszystko :)

SaQ
13-01-2012, 12:42
Nowy konkurs ,a nagrody w starym jeszcze nie zostały rozdane O.o

Ok + ,że chcecie przyciągnąć wszyskich i fajna akcja promocyjna z waszej strony ,ale wiele os. nie otrzymało jeszcze nagród w konkursie 11.11.11 więc może to też przydało by się ogarnąć.
Na rrv nikt nie odpisuje na pw. tak samo a na forum mają nas w dupie.

Kowal'4.0
13-01-2012, 12:47
Prosze o nie kopiowanie mojej pracy!
Mój pomysł na zamek w EVUL!

http://i40.tinypic.com/mredsx.jpg

I dodane 2 potwory na wejściu...
http://i42.tinypic.com/xqdtvd.jpg
"A tam gdzieś w oddali biegnie Zarex z kolegami!"

Licze na miejsce w pierwszej trójce :)

[Tygrys] Super! Praca nadaje się na więcej niż pierwsze miejsce! Gratuluję! ;)

No to moze jakies wyróżnienie?? :D

//Sherlock
Wyróżnienie przyznane! :D

Dzieki za 4 punkty :D postaram sie nazbierac jeszcze wiecej :D bede robil dalej moje genialne prace

Misia <3
13-01-2012, 12:59
Zaj3bisty pomysł Tygrysie... Moze jeszcze ogarnij resztę ekipy... Zeby ruszyli tylki i zaczęli działać!

#Pit
Chodzi o GM'ow i ich zaangażowanie w ten serv...

Pit
13-01-2012, 13:15
Zaj3bisty pomysł Tygrysie... Moze jeszcze ogarnij resztę ekipy... Zeby ruszyli tylki i zaczęli działać!

?? O co chodzi z tym ruszeniem tyłków? Nikt się nie obija przecież...

Też wezmę i zrobie, chociaż na trzecie miejsce.

Lethornek
13-01-2012, 14:08
Coś będzie trzeba stworzyć ;)

Sasha Rookslayer
13-01-2012, 14:28
Ciekawy kokurs, lecz nie wezme niestety udziału, bo nie umiem takiego czegoś robić ;(
Mam nadzieje, że Artis wygra :)
Licze na ciebie Grzesiu! :)

2sty
13-01-2012, 14:50
chyba się pobawię! anyway hf&gl

Takanori~
13-01-2012, 15:05
O, fajny pomysł. Ale czy teraz co chwile społeczność APO, będzie wyręczać administracje ? Coś zbyt czesto są takie "konkursy". Osobiście udziału raczej nie wezme, ponieważ nie chce mi się męczyć i wytęrzać umysłu.

Franco de la Pucio
13-01-2012, 15:13
Fajny event. Pewnie zrobiony tylko dlatego, że Tygrysowi nie chce się robić tego zamku :>

Arad
13-01-2012, 15:15
Fajny pomysł z tym konkursem:)
Może znowu coś wygram:)

'Boonek
13-01-2012, 15:17
Tygrysowi sie nie chce samemu robic to konkurs daje XD!

#niestety nie wezme udzialu, jak zwykle, ale zycze wszystkim powodzenia :}

.Animal.
13-01-2012, 15:23
Wszystkim życzę Powodzenia :D może się wezmę za to :D

sqlterpa
13-01-2012, 15:26
jakbym tylko umiał, na pewno bym cos stworzyl, ale moje umiejetnosci komputerowe nie są zbyt wielkie, tak więc na pewno bym nie umial tego obslugiwac ;d ale zycze wszystkim powodzenia
ofc + dla Ciebie, Tygrys!

Mista Man
13-01-2012, 15:29
Ja na 100% wezmę udział :) może coś wygram... :D

Zuczek
13-01-2012, 15:41
Tygrysowi sie nie chce samemu robic to konkurs daje XD!

Dokładnie ;)
Powodzenia wszystkim :confused:

Tygrys
13-01-2012, 16:08
Nie, że mi się nie chce... Po prostu nie mam na to czasu, mam sporo na głowie.
W tej chwili głównie zajmuje się wraz z Santano kolejnym Update'em.

Ktoś podsunął mi taki pomysł, a że już wcześniej też nie raz ktoś pytał czy jeszcze kiedyś będzie konkurs na jakąś mapę na 7.6 (jak to było z miastem Soran), to pomyślałem "czemu nie?" :)

Więc nie zwalajcie na to, że jestem leniwy :<

Japan Fighter
13-01-2012, 16:37
Biorę się do dzieła. Może znajdzie się jakieś miejsce na podium dla mnie ;p Salik come back! :D

Domcio Old
13-01-2012, 16:37
Tygrys widze ze wszystko inni maja za Ciebie robic ;D ale przynajmiej jest to konkurs i widze ladne nagrody i ladnie pacc rozdajesz ;D

Heaven
13-01-2012, 17:00
Podejrzewałem, że takie coś może być :)
W Soran nie startowałem, bo z miast jestem kiepski, ale z expowisk...
Spróbuję, może wygram (w co wątpię) :P

Karpek
13-01-2012, 17:04
Widzę, że Tygrys po kilku latach w końcu wziął się za ten zamek. Do wzięcia udziału zachęca nagroda namelock'a na dowolną postać. Zapewne ktoś z czołówki będzie miał zmieniony nick. c;

ALbert Einstein
13-01-2012, 17:10
Dodajecie nastepny konkurs a nagrody za poprzedni nie dostałem, to jest troche zabawne. Wezme udział kiedy otrzymam nagrode.
I panie o nicku: tygrysie prosze o linka na map editor pod tibie 7.6 bez keyloggera z góry dziekuje

[Tygrys] Za rozdawanie nagród z poprzedniego konkursu odpowiedzialny jest Santano i to on rozdaje nagrody. Jednak nie zawsze może być w grze, aby móc rozdać te nagrody... Wszystko w swoim czasie. Co do edytora, możesz poszukać, wujek Google pomoże ;)

Same trojany w plikach które ściągam. W sumie mógłbyś umieścić go na forum ułatwi to prace i pewnośc że nic tam nie bedzie ciekawego. Skoro santano nie daje rady rozumiem powinień kogoś upoważnić i tyle.

PokerowyKoc
13-01-2012, 17:57
Zgłaszam się oczywiście :P
A skąd mogę pobrać dobry edytor map ??

KaZeK
13-01-2012, 17:59
Wstyd napisać że ja podsunąłem Ci ten pomysł? ;-(

#t
Powodzenia dla każdej osoby która weźmie udział w tym konkursie :)

[Tygrys] Nie pamiętałem kto o tym pisał, jeśli Ty to dziękuje. Ale chyba nie byłeś jedyną osobą i o ile dobrze pamiętam, wcześniej sam o tym myślałem wraz z ekipą. Dlatego tym razem nikogo nie wyszczególniłem w news'ie odnośnie 'pomysłu'.

John Cena
13-01-2012, 18:33
Fajnie że jest taki konkurs bankowo wezmę w nim udział życzę wszystkim powodzenia

Oskarqq
13-01-2012, 18:36
W końcu przyda się mój paru letni staż mappera :o

ALbert Einstein
13-01-2012, 19:42
Żeby otrzymać x lvl i x dni pacc trzeba byc online to chyba smieszne że nie. Mam nadzieje że Rozdasz je sprawniej niż Santano, który zbyt dużo bierze na głowe niż udzwignie na swoją banie xd

Caydon
13-01-2012, 20:34
Zmiana nazwy postaci na 2-3k lvlu ;) beka

#Kupie pierwsza nagrode za 250kcc;) Cena do negocjacji...

Tak poza konkursem, miales sie zająć dzileniem konta bo co 2 postacia gra 5 osob;)
Przydalby sie lepszy balans, chociaz oslabienie EK.

Wasz server a my musimy pisac propozycje "co zrobic, co ma byc w nastepnym update" smieszne.
Bedzie jeszcze 500 tematow o balansie i moze ktos to ogarnie ;) Jak widac był "płacz" o zamku ev i mamy konkurs..
Czyli to dziala ;x

#dół
Edwardem gra 10 osob wiec ciekawe na jaki nick zmieni, na 99% bedzie to nazwa wymyslona przez Zarexa, to ich bóg ! ;)

Ero Senin
13-01-2012, 21:01
Edward wykupi wszystkie nagrody lvlowe i jest miesiąc do przodu z expem xD

ALbert Einstein
13-01-2012, 22:33
Witam!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zacząłem juz tworzyć mapke aż tu nagle przypomniała mi sie wizja respa elfów.
Czyz resp nie był ładny?
Czy tygrys sie nie napracował nad wykonaniem jego?
Skoro pod wpływem skarg, że są debugi na respie znając przyczyne która leżała w wystroju respa usunął całość zostawiając zielone pola "podłoge". Jedno trzeba przyznać się expi lepiej ale na wysokim lvl bo więcej można na raz wziąśc elfów solo.
Nie wiem ale ta decyzja to chyba chwilowy impuls w głowie "pomysł"- niby fajny ale ja bym raczej po takim czasie zastanowił sie nad sensem prowadzenia konkursu.
Obecnie to jedyne czego brakuje to: Coraz więcej respów, ładnych itemek, i dopracowania znaczenia skili
Jeszcze zrozumiałbym gdybyś otworzył konkurs z "Zaprojektować resp z wymyslonymi monsterami (hp, exp, loot) na każdy przedział lvl." Powiem wtedy to miało by sens ale czy juz nie tworzycie upa, czy juz jeden bardzo pomysłowy konkurs sie nie odbył?.
Faktycznie brakuje wam ludzi do pracy. Chyba najwyższy czas rekrutować programistów co nie?

MOge stworzyc ten sam zamek usuwając ozdoby jesli mi zagwarantujesz 1 miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ja na twoim miejscu bym olał juz te konkursy na wizje pieknych obszarów. Tylko respy mają przebicie na apo, wizja piękności nie ma sensu xd

Venarek
13-01-2012, 22:49
Fajny event. Pewnie zrobiony tylko dlatego, że Tygrysowi nie chce się robić tego zamku :>

O tym samym pomyślałem. ;d

@topic

Nie wezmę udziału, lecz życzę powodzenia.

Dyziek
13-01-2012, 23:06
Róbcie mapki a nagrody czekają i to ładne. Dla kumatych :D

Artis
13-01-2012, 23:23
Witam!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zacząłem juz tworzyć mapke aż tu nagle przypomniała mi sie wizja respa elfów.
Czyz resp nie był ładny?
Czy tygrys sie nie napracował nad wykonaniem jego?
Skoro pod wpływem skarg, że są debugi na respie znając przyczyne która leżała w wystroju respa usunął całość zostawiając zielone pola "podłoge". Jedno trzeba przyznać się expi lepiej ale na wysokim lvl bo więcej można na raz wziąśc elfów solo.
Nie wiem ale ta decyzja to chyba chwilowy impuls w głowie "pomysł"- niby fajny ale ja bym raczej po takim czasie zastanowił sie nad sensem prowadzenia konkursu.
Obecnie to jedyne czego brakuje to: Coraz więcej respów, ładnych itemek, i dopracowania znaczenia skili
Jeszcze zrozumiałbym gdybyś otworzył konkurs z "Zaprojektować resp z wymyslonymi monsterami (hp, exp, loot) na każdy przedział lvl." Powiem wtedy to miało by sens ale czy juz nie tworzycie upa, czy juz jeden bardzo pomysłowy konkurs sie nie odbył?.
Faktycznie brakuje wam ludzi do pracy. Chyba najwyższy czas rekrutować programistów co nie?

MOge stworzyc ten sam zamek usuwając ozdoby jesli mi zagwarantujesz 1 miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ja na twoim miejscu bym olał juz te konkursy na wizje pieknych obszarów. Tylko respy mają przebicie na apo, wizja piękności nie ma sensu xd

Ja pierdolę, Waszym pierdoleniem gówno zdziałacie, o tak powiem. Stary ten serwer posiada coś, że przyciągnie wiele potencjalnych graczy-podróżników. Mi się spodobał pomysł z Dwarfami i Elfami, kojarzy mi się to fabuła z ******
którą wymyśliłem. Wiele respów jest przemyślona, loot jak na ten serwer jest dobry, bo co innego już nie można dodac, gdyż itemy na 7.6 zostały w pełni zastosowane, ale inne sprawy z tym wszystkim można wdrożyc. Tygrys ma wiele na głowie, chłopak ma 21 lat - może studia, praca, co jeszcze? Dlatego pomysł z konkursami jest bardzo dobrym i wręcz ciekawym rozwiązaniem, jeśli chodzi o przyciągnięcie zainteresowanie graczy serwerem. Im więcej tym lepiej. Pamiętajcie o tym!!

Usernames
13-01-2012, 23:31
No widzę, że pierwszą nagrodą jest namelock :o Tygrys się dalej będzie opierdalac i wymysli swietne pomysły "kto zrobi najlepszy resp dostanie... mozliwosc zmienienia profesji na wskazanej przez siebie postaci!!1" - żenada, danie namelocka poprawnej nazwie postaci, nie ma to jak łamać regulamin przez samych adminów, hehe

ALbert Einstein
13-01-2012, 23:34
Piszesz bzdury na bzdurach opierasz swoją nie znaczącą myśl. Czy ja pisałem,że elfy i krasnale to zły pomsył?
Uważam że tygrys się aż tyle napracował a w finale musiał usunąć all ozdoby i za tym poszło: Cały resp stracił urok.I co niby napracuje się "ja" jeszcze kilkadziesiąt osób razem ze mna i znwou w finale zamek bedzie albo przez nikgo nie zwiedzany albo wygladał jak resp wardów.
Ogarnijcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest tibia. Ja tez chciałem poczuć sie bohaterem ale to nie ten świat, nawet zarex ma świadomośc że tibia jest ograniczona pisał już raz to. Ja od jakiegos czasu przemyślałem to i wszystko nabrało innego kształtu.
Definicja tibia: rywalizacja między graczami mającymi mozliwość wybrana 1 z 4 profesji na podstawie zbieranych pkt. doswiadczenia. A piekność to se zwiedzaj np. na wyjeżdzie z kolegami, rodziną w POlsce lub za granicą. Podróżniku hahahahah dobre ci powiem sie uśmiałem

Rebgal
14-01-2012, 00:05
Nie zaszkodzi sprobowac:) dobry pomysl.

Refresh
14-01-2012, 08:56
już prawie gotowy zamek.

Zarexoholik?
14-01-2012, 11:35
Bardzo ładnie, fajnie, ale nie wezmę udziału. Nie chce mi się. Ja bym proponował zamiast zamku zrobić magiczne pole zbożo-zapomnienia - przynajmniej nie będzie debugów.

Sinisther
14-01-2012, 12:06
Ciekawe hehe :D
Dobry konkurs.

amik
14-01-2012, 15:42
ja może tez wezmę udział jeszcze się zastanawiam

Mosiu
14-01-2012, 15:59
ja mogę chętnie wziąść udział w konkursie :):):):)

TuK!
14-01-2012, 16:47
W końcu jakieś konkursy. Chociaż ja się na to nie piszę. :)

Mr Fsza
14-01-2012, 17:40
coraz częściej te konkursy i bardzo dobrze jakieś postępy ; DD.

po konkursie upek ;D??

DaKruzze (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27478) - haha ! dokładnie ! wbijam tu 1000 i w grze 1000

DaKruzze
14-01-2012, 21:15
coraz częściej te konkursy i bardzo dobrze jakieś postępy ; DD.

ty idz wyexpić ten 1000 lvl, a nie na forum się bawisz !!
chyba że mam rozumieć, że postów też chcesz mieć 1000

... zdecydowanie, dobry pomysł

Kto$
14-01-2012, 22:06
mam lepszy pomysł MOŻE BYŚ CIE SIĘ ZAJELI BALANSEM ?!! ACH NIE TYGRYS GRA EK WIĘC EK MUSI BYĆ NAJLEPSZY.

Oskarqq
14-01-2012, 22:19
@up, Tak, dokładnie.

Zajmijcie się zamkiem, zamiast tutaj pierdolić :>

Sethan
14-01-2012, 22:43
Robić zamek do ktorego wchodzi 1 osoba tygodniowo ;d

A balans ktory powinien byc juz 2 lata temu nadal nie zrobiony.........

kanavaro
14-01-2012, 22:51
Ja na 100% wezmę udział :) może coś wygram... :D
hej mam pytanie jak moge odzyskać postać jak tylko pamietam passy??

Zioomal
14-01-2012, 23:17
Witam , chciałbym wziąć udział w konkursie lecz nie wiem jak się robi mapy ;) , jest jakiś specjalny program do tego czy jak? pomoże ktoś? :D

Sciex
15-01-2012, 00:52
Uuu konkurs za konkursem! Oby tak dalej! Widac ze Administracja sie stara no i oczywiscie powodzenia dla wszystkich bioracych udzial w konkursie:)

Sir Tom'ek
15-01-2012, 01:46
Nie chce się robić to konkurs ?
Gz...

Refresh
15-01-2012, 09:28
Był płacz, że mało konkursów ... Teraz macie okazje bo jest takowy konkurs i możecie coś wygrać -.- zawsze warto spróbować.

adisek
15-01-2012, 16:23
troche dziwne że zabierają "łzy" to jest prezent.

SedaN*
15-01-2012, 16:51
Dobrze, że w końcu zmiany tego zamku, bo pisałem już o tych bugach, po 4 latach nadal nic się nie zmieniło ;D

Nocny Mistrzu
17-01-2012, 02:52
moze dalbys jakis program ktorym bysmy mogl to robic bo szukam i nie moge znalesc... ;/

Viseq
17-01-2012, 16:26
moze dalbys jakis program ktorym bysmy mogl to robic bo szukam i nie moge znalesc... ;/

Tak trudno jest wejść tu (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=103787) gdzie podał Tygrys i przeczytać 'ZASADY TEMATU' ?
Jak serio jest trudno :

1. Screeny muszą być zrobione bezpośrednio z edytora (nie ważne jaki to edytor, może być zarówno simone jak i rme).

A tak prawdę mówiąc jak nie miałeś nawet styczności z tymi programami to nie ma sensu się brać. Ja coś pomyślę, ale wątpię, że mi się będzie chciało.;b

'Boyka
17-01-2012, 16:36
Zamek tam nie jest najgorszy, lecz strasznie zbugowany ;/

Ale Kowal '4.0 zasłużył na 1 miejsce hshshshs

*#Merfius#*
21-01-2012, 15:27
Ja też coś zrobię ,ale jak pan Up. Dla Kowala 1 miejsce xD + wyróżnienie za oryginalność pracy. xD

Rebgal
21-01-2012, 20:28
Poki co jak dla mnie prace Oskarqq najlepsze.Oraz Nastan tez mi sie w miare podoba.Reszta nie.

Oskarqq
22-01-2012, 15:06
Nie wiem czy mogę, ale ocenię wszystkie prace i podpowiem, co można poprawić:

Arad:
Fajnie, że nie zrobiłeś jednego wielkiego kwadratu i bawiłeś się trochę architekturą, jednak kurde, skąd pod dachem trawa itp? Do tego drzewa jeszcze?
Do tego liczne bugi, które na pewno widzisz tj, brakujące groundy, zły border.
Podziemia w miarę okej, jednak tam też brakuje wielu borderów, tym razem od cave.
Ostatni pokoik z npc ładny;D Mogłeś jednak wymieszać więcej tego typu groundów.
Pracę oceniam na słabą.

Sorc_Soul:
Masakra jakaś, jeden wielki kwadrat. Dobrze, że bawiłeś się ściankami w rawie, dodawałeś zniszczone je. Jednak wtf! Nawet zamki w rl nie są takie kwadratowe! Strasznie pusto wewnątrz.
Mimo że na dachu są płomienie, to nie widać jakichś pourywanych kawałków dachu czy coś.
Praca : słaba

Gretish'ek:
Póki co, chyba najlepsza praca, jednak i tak nie zachwycająca. Skąd w środku zamku lawa? To, że był najazd dragonów, nie znaczy że jakiś wulkan dodatkowo wybuchł :D
Widzę, że zwróciłeś uwagę na dobieranie szczegółów, to dobrze, jednak średnio Ci to wyszło.Bamboo roof nie za bardzo pasuje do tematyki zamku dragonów ;D Spłonął by żywcem!
Podziemia są dobre, wyborderowane brzegi, tylko tp tak średnio pasuje.
Ocena : średniodobra

Kasta :* :
Spoko architektura, brakuje mi jakichś śmieci pozostawionych przez człowieka i ich ciał!!
Do tego za dużo ciał dragonów, jeśli to ma być zamek dragonów, to musieli polec ludzie!
Mało szczegółów typu kamyczki, śmieci(jak wspomniałem wyżej). Nie otwierają mi się coś zdj.
Ocena : Średni -

Daroo :
Tu w sumie nic nie trzyma się kupy ;d Lawa na 3 poziomie, która nie spływa nigdzie indziej, z dupy się wzięła :D Do tego trawa i dużo cave na każdym poziomie :/ Nie pasuje!
Do tego strasznie pusto, prawie w ogóle szczegółów nie ma!
Ocena : Słaba!

Nastan :
Za duża powierzchnia zamku, słabo to wyglądać będzie w grze. Porobiłeś różne groudny, fajnie, ale za dużo tych kółek, są jeszcze romby, i prostokąty :D Mała ilość szczegółów, po prostu straszna pustka, jakby nikt tam nigdy nie mieszkał! Ciał jest dużo, ale jednak lepiej by było, jakby krew była gdzieś na/pod nimi, niż gdzieś z boku :D
Ale za to podziemia dosyć dobre, ładnie popracowałeś ruinami, fajne klimatyczne przejścia itp.
Ocena : Dobra-

John Cena :
Wielki kwadrat! Fajnie, że dałeś krew, ciała stoły itp. Jednak przesadziłeś ostro z krwią! Zresztą z ciałami również:D Stół oki, ale nie za wielki? Zmniejsz powierzchnię zamku o jakieś 35% + zmień ten kwadrat w jakieś inne figury(nie jedną). Podziemia do bani.
Ocena : Słaba!

Oskarqq :
Jakiś pedał, nie oceniam.

*#Merfius#* :
Bardzo ładnie jak na 1 pracę, ogródek, klimatyczna architektura, spoko.
Jednak pamiętaj, że na zamek najechały smoki, czyli trawa przeżarta cavem, w zamku burdel: krew,śmieci,ciała. Cele takie słabe, bez drzwi po uciekali by więźniowie :D
Ocena : Słaba

Tak wygląda moja ocena na ten czas.

Gretish'ek
22-01-2012, 18:50
@up
dzięki za ocenę pracy ,
lava w srodku tylko dlatego , ze chcialem wprowadzic jakas nową wizje do tego zamku , a nie trzymac sie schematu ze jak zamek to pelno pomieszczen , krzesel , stolow itp itd.

##
A co do Twojej pracy jest najlepsza. pewnie wygra.
Tyle :*

Edit!@#

A ta zielen kolo lavy itp tylko przez to ze wczesniej zamieszkujacy ten zamek rycerze , nawozili tamte tereny solidnym gownem i niektore rosliny pozostaly caly czas zielone :)

*#Merfius#*
22-01-2012, 20:16
Dokładnie ,masz pro pracke ,dzięki za ocenę lecz te zdjęcia są z wczoraj gdy dzisiaj rano usiadłem dodałem trochę ciał ,ognia, smoków ,o trawie przeżartej nie pomyślałem ,dzięki za podpowiedź ,lecz co do cel się nie zgodzę ,bo drzwi są xD

Pozdrowienia ,i powodzenia ;D

Oskarqq
23-01-2012, 11:01
Tekonis :
Muszę przyznać, że praca dobra, a nawet bardzo. Jednak jak na tydzień roboty, to widać sporo błędów i kawałek zrobiony na odwal.
Chodzi mi o dziury w górze, zrobione autoborderem, które nie wyglądają zbyt dobrze.
Do tego w tych dziurach znajduje się milion pajęczyn :/ nie nie.
Na dachu dałeś pełno tego syfu;/ On nie pasuje na taką powierzchnie, on jest tylko do jasnych powierzchni.
Do tego nie widać by ten zamek był już zaatakowany przez smoki, nie ma praktycznie żadnej zniszczonej ściany. Żadnych ogni itp.
Skąd w podziemiach wzięły się wodospady? Tak z dupy trochę, żadnej wody przecież tam nie ma.
Ocena : Dobra+

Reven
28-01-2012, 15:26
Moim zdaniem tutaj większość tych prac jest dopracowana, lecz tutaj chodzi o dopracowanie, każdy sobie wyobraża to inaczej i każdy ma inny gust typu mapy, jeden woli kwadrat, a drugi woli inaczej (jak powinno być prawidłowo). Jak na tydzień roboty to troszeczkę nie chce mi się w to wierzyć, skoro ja robię coś od miesiąca, a tak jeszcze nie umiem. :P

Rebgal
30-01-2012, 15:56
CWKS bardzo fajna mapa jak dla mnie.Ja bym dal peirwsze miejsce TObie lub Oskarqq.

Sasha Rookslayer
30-01-2012, 16:12
CWKS/Deyna, widzę, że się postarałeś :)
Jak dla mnie bomba! Najlepsza praca jak do tej pory (Moje zdanie).
Na bardzo ładny pomysł wpadłeś, naprawde...
Gratuluje ci i zarazem zazdroszcze, bo sam nawet 1/10 tego co zrobiłeś bym nie umiał :D Mam nadzieje, że 1 nagroda własnie powędruje do ciebie! :)
Pozdr.

Artis
01-02-2012, 00:53
Nie miałem czasu i nadal nie mam czasu na uczestniczenie w konkursach organizowanych przez APO. Tak więc Sasha ktoś inny wygra :)

Hegez89
01-02-2012, 07:02
Mi sie podoba większość prac, ale jesli ja miala bym wybierać zwycięzcę musiala bym sie głęboko nad tym zastanowić. Najbardziej wpadły mi w oko prace (moi faworyci na "podium")
Oskarqq - bardzo innowacyjną, zaprezentowana w dobry sposób i to wlasnie prezentacja w klimacie rpg dodaje jej uroku, na żywo nie wiem czy bedzie to dobrze wyglądać ale zycze wygranej!
CWKS - no, tu juz całkowita innowacja, czegos w tym stylu nie ma w mieście ev, dobrze przemyślana i starannie zrobiona praca ale czy bedzie pasować do klimatu calej wyspy? Całość zamku pasuje mi bardziej do podziemi (podziemną forteca lub zamku w jakiejś jaskini, powiewa klimatami z Władcy Pierścieni) ale zycze wygranej!
Japan Fighter - bardzo estetyczna praca, przemyślana z nutka innowacji pasująca pod klimat całości mapy APO, co do prezentacji jest możliwość zobaczenia projektu na własne oczy i poczucia sie jak w prawdziwym zamku, nie bede sie za bardzo zagłębiac ale ta praca podoba mi sie najbardziej (ale to tylko moje zdanie)... Zycze wygranej w konkursie!
Pozdrawiam :)

Malahada?
02-02-2012, 15:05
fajnie ze robicie konkursy, mam nadzieje ze prace jaka wybierzecie bedzie bardzo dobra, siema.

-Palldino
02-02-2012, 15:18
i tak pewnie nikt tam expil nie bedzie wiec nie musi to byc dobra praca ;d

Kovalchuk
03-02-2012, 10:02
Oskarqq moim zdaniem masz 1 miejsce ;)

*#Merfius#*
03-02-2012, 19:26
Tak myślę ,czemu każdy piszę Oskareqq ,ok rozumiem iż jest to dobra praca ale większość ludzi patrzy chyba na ikonę Oskareqq Mapping (czy coś takiego) , Dla mnie praca Japan Fighter'a jest git ,ale parę prac z pierwszej strony też jest ładnych ,i mam swoich faworytów.

A pamiętajmy ,to ma być duży exp/resp ,a nie jakieś 2 korytarzyki a reszta skał itp. Pamiętajmy też ,że zamki za zwyczaj są duże.

Oskarqq
03-02-2012, 20:12
To teraz pomyśl.
Zamek opanowany przez smoki. Gdzie ruiny, gdzie ogień.
Smoki to stwory magiczne, wyłonione z otchłani, czyli zamek na wulkanie pasuje.
Co do prac, szczerze mówię, że są fajne itp. swojej komentować nie bd, bo to bezsensu.
Nie chce też wyjść jakoś na zapatrzonego w swoje prace itp. ale prace Japana przypominają troszkę moje(chodzi o zamek).

Cwks
03-02-2012, 21:14
Nie oszukujmy się, ale większość prac jest na poziomie poniżej średnim (nie twierdze, że moja jest super). Każdy zinterpretował zrobienie "zamku" na swój sposób. Nie musiał to być kwadrat z ogniami lecz coś więcej, Tygrys napisał, że chciałby, żeby prace były innowacyjne, a nie oklepane twierdze ze smokami... Co druga praca to kwadratowa mapa, z kilkoma ścianami, która łamie regulamin (dodane smoki, nie dokończony teren wokół zamku). Co do tego co napsiał *#Merfius#*, respy wcale nie muszą być duże, żeby fajnie się expiło. Uważam, że expienie na nudnym kanciastym zamku będzie bardziej mozolne niż zdobywanie doświadczenia na skałach.

Japan Fighter
03-02-2012, 21:30
To teraz pomyśl.
Zamek opanowany przez smoki. Gdzie ruiny, gdzie ogień.
Smoki to stwory magiczne, wyłonione z otchłani, czyli zamek na wulkanie pasuje.
Co do prac, szczerze mówię, że są fajne itp. swojej komentować nie bd, bo to bezsensu.
Nie chce też wyjść jakoś na zapatrzonego w swoje prace itp. ale prace Japana przypominają troszkę moje(chodzi o zamek).

Pewnie chodzi Ci o podziemia :p Sprostuję.

Koncepcja na te podziemia pojawiła się w dzień rozpoczęcia konkursu. W mojej poprzedniej galerii (~~>Galeria Salika<~~) Są warlocki wykonane tym stylem ;p Nie chcę, żeby ktoś brał to jako plagiat. Troszkę się to źle złożyło, gdyż dodałeś bardzo szybko swoją pracę a ja z tym zwlekałem (chciałem dopiąć wszystko na ostatni guzik). No ale trudno.

A jeżeli miałbym wytypować 3 najlepsze według mnie prace no to
1.Tekonis
2. Oskarqq
3.Anonim

To moje typy.

Artis
03-02-2012, 22:30
I mówi jak ktoś ma pojęcie o mapie, co prawda to prawda, jest wiele ciekawych prac, ale są i takie którymi mogłem pozygac. A co niektórzy zapominają, że prace parę osób to jedno wielkie gówno.

DarkCokolate
04-02-2012, 08:42

Prosze cie tak jak juz kiedys powiedzialam z pożyczonego konta hegez89 ze gdyby nie prezentacja twojej pracy to byla by ona po prostu denna, ok jest lawa super, ale to był kiedys zamek ludzi opanowany przez smoki a nie zamek smoków, ludzie nie mieszkają na lawie wiec spójrz troszkę na to w ten sposób...
Nie chce mi sie tego tlumaczyc bo i tak nie skumasz i jeszcze bedziesz sie na mnie spinal...

#Topic
Nadal podtrzymuje ze Japan jak narazie zrobil najstaranniejsza prace, dobrze przemyślana i świetnie wtopiona w mapke 7.6 i jak juz wspomniałam mozna zobaczyc ja na żywo po zalogowaniu sie na klijenta 7.6 :) tylko najpierw trzeba do Japana napisac pw...

Tekonis
04-02-2012, 12:38
Moimi trzema typami do wygrania konkursu są:
Miejsce Pierwsze: Anonim.
Miejsce Drugie: Japan Fighter
Miejsce Trzecie: Oskarqq

Ber Anir
06-02-2012, 17:28
Jest naprawdę kilka dobrych prac, którym życzę powodzenia. Samemu także dorzuciłem coś od siebie, wiec zapraszam do obejrzenia i komentowania
Dziękuję i pozdrawiam
Ber Anir

Reven
06-02-2012, 18:16
Moim zdaniem najlepszą pracę zrobił Japan = Salik, a dlaczego ?

- sporo szczegółów
- nie ma pustki
- sporo pomysłowości
- wygląd przyjemny

To chyba tyle.

Artis
07-02-2012, 01:58
Anonim chyba jako jeden z nielicznych zrobił zajebistą pracę. Jeśli mówic o Japanie, to też nie jest źle.

Marcelllo
07-02-2012, 14:54
Drobne przypomnienie regulaminu:

3. Zamek można robić na poziomach od 10 do 5 (10 - podziemia, 7 - powierzchnia, 6 i 5 - powyżej powierzchni). Czyli wraz z parterem nie licząc podziemi, zamek powinien mieć max 3 piętra. Podziemia również max 3 piętra.Czyli od +2 do -3 :)

Podsumowując:
Arad (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=23289) - Praca spoko.
Sorc_Soul (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27541) - Nie widzę pomieszczenia NPC :(
Gretish'ek (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=26347) - Słit a gdzie drzwi na klucz? Znajdzie je ktoś na tych ss? Bo ciężko ogarnąć :( Screeny miały zawierać całe piętra na jednym screenie... :(
Kasta :* (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=18460) - poziom 4: mówi samo za siebie (3pkt regulaminu)
Daroo (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=1065) - Trochę pusto :( Ale praca chyba spełnia wymogi pomimo miejsca NPC na poziomie 2?
John Cena (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=25308) - ? Screeny mi się nie wczytują...
Oskarqq (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=23227) - hyhy potwory wstawione więc nie wiem jak ta kwestia będzie uregulowana ;p
*#Merfius#* (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27544) - widać, że pierwsze starcie z map edytorem :D Dach się liczy jako +3? o.0
Tekonis (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=19525) - ?
Anonim. (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27552) - brak akceptacji regulaminu
Japan Fighter (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27445) - Dach jest na +3? :< Poza tym podziemia tak jakby znajome z jednej z prac wyżej ;p
Lethornek (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=23305) - brak akceptacji 13pkt...
Sybilla (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27493) - zagospodarowane +3 na dach :<
Dix (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27577) - całkowicie wyjechał poza wymiary (+6 o.0)
GRUBY IDIOTA (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27571) - drzwi na klucz - niby dodane więc nie wiem :P
Nastan (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27034) - screeny miały być w postaci linków a nie jednego który wywala do rejestracji maila... :D
Cwks (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=25492) - Piętro +3 -.^
Sobi (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=19446) - podpisy nie pasują do danych lokalizacji ale da radę się połapać
ArOSteLe$ (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=20739) - 3 piętro? ;<
Vivek (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=12232) - wykończenia dachów na +3 :<
Ber Anir (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=26716) - +3 !! -4 również
Mareczekk (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=6491) - +3 ;x
Marcelllo (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=1173) - nie będę komentował własnej pracy :D
Miodek (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=25523) - chyba niedokończone ale wszystkie wymagane elementy są HyHy

A więc nasuwa się jedno nurtujące pytanie: Kto czytał regulamin?!

Kasta :*
07-02-2012, 15:14
//up

Poziom 4- dach, wszystko jest zgodne z regulaminem. ;)

Marcelllo
07-02-2012, 15:34
//up

Poziom 4- dach, wszystko jest zgodne z regulaminem. ;)
No jak? W regulaminie nie pisze, że dach zamku może być na 4. To w takim razie wejściem może być teleport w środku city -.^ Masz podane, na jakich piętrach możesz tworzyć swój zamek... :)

*#Merfius#*
07-02-2012, 15:56
Dach zrobiłem tak dla wyglądu by zrobić screena całości ,dach i tak bęzie edytowany przez ekipę ,tak mi się wydaje.

Marcelllo
07-02-2012, 16:12
Dach zrobiłem tak dla wyglądu by zrobić screena całości ,dach i tak bęzie edytowany przez ekipę ,tak mi się wydaje.
Rozmawiałem z Tygrysem i dach na +3 będzie uwzględniany jeśli się nie da na niego wejść...

Japan Fighter
07-02-2012, 16:24
Drobne przypomnienie regulaminu:
Czyli od +2 do -3 :)

Japan Fighter (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=27445) - Dach jest na +3? :< Poza tym podziemia tak jakby znajome z jednej z prac wyżej ;p

A więc nasuwa się jedno nurtujące pytanie: Kto czytał regulamin?!

Ja czytałem regulamin dokładnie.
1. Rozmawiałem z Tygrysem i napisał, że zamek może być na 3 poziomach a dach jeśli się na niego nie da wejść to na kolejnym poziome w tym wypadku +3 :p
2. Co do podziemi- Tak jak pisałem wcześniej. Parę miesięcy wcześniej dodałem Warlocki wykonane tym stylem w mojej galerii. Więc nie widzę nic złego w tym, żebym użył tego po raz kolejny.

Tyle ode mnie. Swoich faworytów wypisałem gdzieś wyżej. Dziwię się jedynie, czemu Anonim nie zaakceptował 13 punktu regulaminu :O

Życzę wszystkim powodzenia :)

Xanavi
07-02-2012, 17:58
Moim zdaniem racja.

Poza tym wydaje mi się , że praca Japan'a Nie ma sobie równych. Prawdziwy zamek zaatakowany przez smoki :D

That's it baby :cool:

--------------------------------------

Trzeba rozwinąć nowe konto na forum :)

Sethan
07-02-2012, 18:18
Spodziewajcie sie zdania " Konkurs jednak do konca miesiaca bo nie mam czasu sprawdzic" haha.

Oczywiscie jesli osoba ktora wygra chce sie pozbyc nagrody to chętnie kupie za kcc namelocka/ wszystkie lvle, dam bardzo duzo.

Artis
10-02-2012, 18:43
Tygrys zawiodłem się trochę na Ciebie z tym wybieraniem, ale w końcu to Wy organizowaliście ten konkurs, nie ja. Chociaż ja bym inaczej patrzył na mapę każdego z uczestników. Od razu gdy spojrzałem na wyniki to spadłem z krzesła, no ***** to jest już totalny fail z waszej strony. Co do niektórych osób, a wiem kogo mam tutaj na myśli mappuja jak pani Jadzia ze sklepu. Ale, żeby nie obrażac nikogo, to stwierdzę, że ten konkurs okazał się totalnym failem. Wiem Tygrys, sporo się napracowałeś, ale to nie zmienia faktu, że zboczyłeś z toru. Z przykrością muszę tutaj stwierdzic, że najlepszą pracą były prace dwóch osób - Japana i Anonima, reszta osób albo zrobiła to na odpierdol, albo nie miała chęci lub co innego - jest na poziomie początkującego/amatora.

Pozdrawiam.

PS : Po za Anoniem i Japanem było parę prac, które zasługują na jakieś uznanie.

Ber Anir
11-02-2012, 16:22
No, to gratuluje tym co przeszli dalej :)
Mam tylko jedną prośbę. Czy ktoś obeznany w temacie mógłby skomentować moją prace? Tak jak napisałem wcześniej, to jest moja pierwsza publikacja i nie wiem co o tym sądzić
Z góry dziękuje! :-)
And one more time congratulations :D

EDIT
No to masz tu linka do posta :)
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=983282&postcount=25

Artis
11-02-2012, 17:19
Zapodaj tutaj linka to Ci ocenie :)

Tekonis
12-02-2012, 11:14
Ber Anir
Jak na pierwszą pracę jest dobrze. Widać odrazu, że pewnie się kierowałeś starym stylem mappowania, bo to odrazu widać. Dużym minusem jest to, że nie potrzebnie nawaliłeś tego syfu wszędzie i trudno by przez niego przejść. Zamiast do Zamku Evul, Twój zamek pasuje do małego rozwalonego Orc Zamku.
Ocena: 4.

Vertix
12-02-2012, 16:22
Jak dla mnie najlepsze prace zrobili Tekonis, Oskar, Japan, a dlaczego ? na mapie nie jest pusto, jest całkiem dopracowana, estetyczny wygląd, reszta prac nie jest taka wcale przepiękna, no jeszcze Arab całkiem ciekawą zrobił, lecz można byłoby zrobić kilka drobnych poprawek, co do pozostałych sporo osób robiło ją na auto-borderze jak widać i to jest moja wada, że to wcale nie upiększa gry tylko ją psuję, jak dla mnie to za dużo tych borderów obok siebie, powinno być to robione miejscami, jeśli już bądź tam, gdzie się nie umie czegoś wykonać. Oczywiście auto-border nie wykonuje całej pracy, ale jego większość, co prawda brzydko wygląda w użyciu jego 100%. Na przyszłość powiem Wam, abyście korzystali z RAW Palette.

Artis
12-02-2012, 21:25
No, to gratuluje tym co przeszli dalej :)
Mam tylko jedną prośbę. Czy ktoś obeznany w temacie mógłby skomentować moją prace? Tak jak napisałem wcześniej, to jest moja pierwsza publikacja i nie wiem co o tym sądzić
Z góry dziękuje! :-)
And one more time congratulations :D

EDIT
No to masz tu linka do posta :)
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=983282&postcount=25

Architektura dobra, pełno najebanych gówien w tym zamku. Mapa dla pokazu, nie na dająca się do gry. Ale idziesz w dobrym kierunku :)

Ber Anir
12-02-2012, 23:48
Artis i Tekonis,
Dzięki wielkie za ocenę, tego własnie mi brakowało.
Zwróciliście uwagę własnie na to, czego najbardziej się bałem, czyli na zbyt duży syf. Ogólnie rzecz biorąc, chodziło mi o trochę bałaganu wywołanego walką smoków z krasnoludami, dlatego tez w niektórych miejscach są zwalone ściany i rozsypane kamienie. Miał dać to taki efekt, że niby smoki narobiły szkód. Sadzicie, że wyszło mi to? Nie do końca rozumiem, co miałeś na myśli "stary styl mapowania" Tekonis, mógłbyś nieco przybliżyć? Skoro mówisz, ze zamek orków, to może na taki przerobie do mojej mapy. Jeśli chodzi o przejście, to jest ono specjalnie ułożone, ale rzeczywiście, przy większym tłoku mógłby być problem. Jest tam po prostu ciasno. Jeszce raz dzięki wielkie za uwagi, z pewnością pomogą mi one w dalszym tworzeniu map!

P.S. Vertix,
tak zauważyłem co napisałeś. Jeśli o mnie chodzi, nie używałem RME ani auto-borderów. Nigdy nie umiałem opanować tego programu. Nauczyłem się wszystko na SimOne i tak mi już zostało. RME używam wyłącznie do borderów przy dużych obszarach, czyli np. ściany podziemi czy brzegi dużych wysp i kontynentów. Tak chciałem tylko wtrącić ; )

Jeżeli ktoś jeszcze ma coś do dodania, niech się nie krępuje. Ja się nie biorę za oceny gdyż się na tym nie znam

Vertix
13-02-2012, 00:27
P.S. Vertix,
tak zauważyłem co napisałeś. Jeśli o mnie chodzi, nie używałem RME ani auto-borderów. Nigdy nie umiałem opanować tego programu. Nauczyłem się wszystko na SimOne i tak mi już zostało. RME używam wyłącznie do borderów przy dużych obszarach, czyli np. ściany podziemi czy brzegi dużych wysp i kontynentów. Tak chciałem tylko wtrącić ; )

Jeżeli ktoś jeszcze ma coś do dodania, niech się nie krępuje. Ja się nie biorę za oceny gdyż się na tym nie znam

Ja SME nigdy bym nie ogarnął, bo wszystko masz w jednej rubryce, a ja się jednak uczyłem na RME, jednak wszystko mam na widoku bądź zmienię rubrykę i również widać całą zawartość, a tak przesuwając w SME to trochę nudne, zresztą pracę są gorsze, długo trwałe i w ogóle mało osób z niego korzysta, jednak woli RME jak każdy z nas. Polecam Ci również się przenieść bo wiele na tym SME nie osiągniesz.

Tekonis
13-02-2012, 07:34
Ber Anir Chodziło mi o to, robiłeś to na stary styl Tibi, jeszcze za czasów 7.6 RL, czyli "Dużo nawalone, ściany cały czas te same, śmieci także na podłogach, oraz robione tak by wogóle nie dało rady przejść". Następnym razem nie bierz pomysłów z innych prac oraz jakiś terenów co zobaczyłeś, myślę, że kiedyś podpatrzyłeś jakiś zamek i teraz go chciałeś nie co odwzorować. Postaraj się sam wymyśleć jak ma właśnie wyglądać ta praca i co możesz zrobić nowego "Styl Tworzenia" by to odrazu przyciągało uwagę. Jak na 1 pracę jest dobrze, ale staraj się nie nawalać tyle dziadostwa na ziemię, oraz wymyślaj co raz to nowe sposoby tworzenia. :)

Ber Anir
13-02-2012, 15:30
Widzisz Vertix, to jest jedynie kwestia przyuczenia. Ja mógłbym Ci mówić, czemu preferuje SME, a Ty mi czemu RME. I nasz argumenty byłby by po prostu przeciwne, bo to co Ty lubisz, mi przeszkadza i na odwrót

Zaś Tekonis. No muszę Cie zmartwić, bo widzisz, cały pomysł na zamek wyszedł ode mnie. Nigdzie nie widziałem nic podobnego i już z pewnością nie chciałem niczego kopiować. Taką miałem po prostu wizje i tak też ją zrealizowałem. Tak jak mówiłem, właśnie tego ścisku i bałaganu się bałem. Następnym razem wezmę to pod uwagę. Stary styl mapowania wyszedł w praniu chyba z powodu wersji w jakiej mapuje. Jak się jednak przypatrzę na moje inne mapki, to nie widać tam takiego syfu. Chyba akurat, sam nie wiem czemu, tutaj mi to tak wyszło. Mówiłeś o różnych sposobach tworzenia. No właśnie to był jeden z tych nowych. Nigdy wcześniej nie miałem okazji robić zamku, już na pewno nie zniszczonego

Dzięki chłopaki za rady :)
Mam nadzieje, że nie tylko ja będę z nich mądrze korzystał
Pozdrawiam,
Ber Anir

P.S. Podoba mi się jak zaznaczasz mój nick Tekonis : D

Oskarqq
13-02-2012, 16:30
Praca jak na początek nie jest zła, ale mimo wszystko dodam swoje 3 grosze:
Stary styl mappowania, to właśnie nie syf, a pustka. Zobacz prace mapperów 7.6 sprzed 3-4 lat. Drzewo, kamyk i kawałek innego grounda.

Lethornek
13-02-2012, 22:13
Oczywiście gratulacje wszystkim ;)