Zaloguj się

View Full Version : Najlepszy miecz - Kpina ?

Takanori~
22-01-2012, 22:18
Przejde do rzeczy...
Jak wiadomo Phoaro Sword (czy jak go tam zwą) jest aktualnie najlepszym mieczem na serwerze... Ale jest stosunkowo tani biorąc pod uwage Magic Axe czy Magic Mace... Moim zdaniem powinien on doruwnywać cenie owym przedmiotom, ale jest z w miare łatwego "questu" co powoduje taką cenę... Więc proponuje, aby dodać coś w stylu jakiejś misji/questu(nie wiem jak i co) aby jego cena wzrosła.
Może wy macie jakiś pomysł/rozwiązanie ? Czy chcecie tego co ja ?

Splaxor
22-01-2012, 22:25
Ten miecz jest już potrzebny do misji. Ta misja związana jest z włamaniem do skarbca DAO, więc nie ma sensu dodawać kolejnej misji.
Według mnie niech zostanie tak jak jest. Magic Axe 70 kcc, Macka z 30 kcc, więc niech coś zostanie dla mniejszych lvli.

Ernestus
22-01-2012, 22:34
zalezy do czego jest najlepszy bo do expa to chyba zadna bron biala poza uw <o ile mozna ja nazwac bronia biala ; o ] sie nie nadaje ; ) do pvp najlepszym mieczem jest MLS ! A do expa? trzeba byc idiota zeby marnowac czas i zaznaczac moby walac z miecza /axa po 1k? heh btw to gracze ustalaja cene itemow ; ] rippierka i crystal wand tez sa z tego questu a sa drozsze , popatrz ze po przylaczeniu go do misji z wlamaniami jego cena wzrosla ; )
@@@
dobrze jest niech tak zostanie

@@@@

pharao 10kcc, ripperka 6-7kcc, c wand 7-8kcc :O a to sie nie znam ;D

Rebgal
22-01-2012, 22:36
Jest dobrze tak jak jest.Niech i mniejsze lvle maja cos za mniejsza cene.

Zarexoholik?
22-01-2012, 22:52
Najlepszym mieczem jest mls, ponieważ można go używać z odległości 2 sqm. Nie expi się ze swordem, expi się czarami, a na apo w większości przypadków moby to massówki, więc nie ma czasu na zaznaczanie. Jestem na NIE, bo tak jak już wspomnieli PS'em można wejść do skarbca DAO.

Misia <3
22-01-2012, 23:02
Zgadzam sie ale ze Splaxor'em... Zostawmy jakas z mniejszych broni dla low lvl (: i tak wiekszosc z items maja zajebiscie wysokie ceny :| przyklad pandemki kiedys kosztowala 20kcc a teraz az 40 kcc ; o trzeba sie niezle namęczyć zeby zarobic na to lepsze eq...
Wiec jestem na nie... :<

Soi
22-01-2012, 23:07
Nie, po prostu nie ma sensu tworzyc nowego questa/misji itd. tylko po to zeby cena itemu wzrosla (O.o)... + low lvl tez musi czyms bic, a latanie z sca do czasu az sie kupi magic axe jest glupota, jest to tak jakby kolejny stopien w eq po podstawowym ;p (nie wiem jak to opisac)

1st R. Boonek
22-01-2012, 23:24
Zgadzam sie ale ze Splaxor'em... Zostawmy jakas z mniejszych broni dla low lvl (: i tak wiekszosc z items maja zajebiscie wysokie ceny :| przyklad pandemki kiedys kosztowala 20kcc a teraz az 40 kcc ; o trzeba sie niezle namęczyć zeby zarobic na to lepsze eq...
Wiec jestem na nie... :<

Zapasniczko, bron ktora wybierasz na poczatku jest decydujaca, poniewaz skilowanie zajmuje duzo czasu ...

#t kiedys wszyscy szli w sworda, teraz juz niestety nikt poniewaz po prostu sie to nie oplaca ... mogliby mu dodac jakies wlasciwosci lub zrobic cos nowego...

/na tak

Karpek
23-01-2012, 00:10
To już lepiej niech zrobią w jednym z najbliższych uptade'ów jakiegoś trudnego questa na nowego sworda, który będzie miał podobne właściwości jak magic mace.

Dementor
23-01-2012, 00:19
Jestem na nie. Poza tym ceny i tak ustalają gracze. M axe i m mace i tak są dosyć drogie... Niech zostanie też coś tańszego... :)

Miodek Banned
23-01-2012, 06:42
Jest Crstal wand dla Msa i Druida jest riperrka dla RP a dla Ek od mniejszego levla jest własnie Pharo
następnie
jest Silverka dla msa/ed jest bolt dla RP i dla Eka jest axe/mace ///////////////<tutaj własnie brakuje Sworda

zapomniałem dodać o C arrow też jest dla palla coś jak mls i jak sprite wand

*#Merfius#*
23-01-2012, 07:02
Dla mnie mogli by dodać właśnie lepszy wand cena (ok. 200kcc) , lepszy bolt/strzałę (też coś ok. 200kcc) i jakąś bron dla ek (ok 150kcc) bo ek ma już 2 bronie na mniejsze lvl tj. m axe i mace.

A uw poszło by w górę xD (tak myślę)

Takanori~
23-01-2012, 07:36
# Misia <3
Pandemka spadła kiedyś nawet do 5kcc...
# up
Takie itemy nie miałyby raczej zastosowania... Na jakim poziomie były by te questy ? 1.5 k... Wtedy 95% ma już uw... Chodziło mi raczej o to by żadna broń nie odstawała...
# ktoś tam
Mówicie, że to gracze ustalają cene, zgodze się z tym, ale nie wpełni, gracze ustalają cene pośrednią, że tak to ujme... Spróbójcie go sprzedać chociaż za 15kcc... Nie da się, a zmiejszona ilość ich + zadanie(musi być potrzebny by je wykonać) zwiększyło by zainteresowanie tą bronią...
# top
Quest i tak jest od 550 lvl... To tłumaczy low lvl... Do 500 lvl'u teraz spokojnie da się na niego uzbierać, a gdyby kosztował chociaż 25kcc raczej nie... 550 lvl miałby wtedy większe źródło dochodu z tego questu... A teraz sprzedając go nie ma zarobku, są straty...
#down
Po 1.
Tak się składa, że posiadam ani jednego...
Po 2.
Nie rozumiesz mnie, nie chodzi mi o zmiane możliwości zdobycia go, ale o zrobienie czegoś w dalszym etapie gry tj. większy angaż tego przedmiotu w jakimś queście.

Arcano Druid
23-01-2012, 08:59
Jestem na NIE !
Po1 Uwazam ze masz owych mieczow pare w dp i teraz chcesz cos zrobic zeby cena wzrosla
Po2 jest ich juz troche na serwie i to by bylo nie fair gdyby zrobili jakis trudniejszy quest na niego

Holender
23-01-2012, 10:41
1.Pharo Sword niech zostanie taki jaki jest.
2.Zrobić jakiś nowy quest na nowego sworda :D

>>Kluczko<<
23-01-2012, 11:48
rippierka i crystal wand tez sa z tego questu a sa drozsze

pharao 10kcc, ripperka 6-7kcc, c wand 7-8kcc

#t

I tak na dłuższą metę nie potrzebne, bo jest UW.

scimex pallll
23-01-2012, 12:21
Jestem na nie, dosc jest broni dla eka.

Czarodziej Xardax
23-01-2012, 12:46
nom może cene Sova lub Mls podniesiemy do 50kcc?:confused::confused:

ceny c wanda - r lance - p sworda, MUSZĄ być mniej więcej takie same : )

Loki
23-01-2012, 16:33
Jestem na nie. Proponuje zwiększyć zasięg do 2sqm tak jak ma to magic axe i magic mace i będzie git.

:) Rey Mysterio :)
24-01-2012, 17:06
Jestem na Nie ponieważ potrzebny jest do questow niektórych ! ale z 2 strony mogl by byc trochę droszy bo jest dobrym mieczem :cool:

HpX3
24-01-2012, 17:10
Jest tani ponieważ jest gówniany , ma mały atak i bije na 1 sqm. Tyle na ten temat

Xzaz!t
24-01-2012, 17:54
Jestem na NIE... Ciekawe po co? Tak samo porównać G bolta z riper lance(czy jak to się tam pisze)... 50kc i 8-10kc. Bezsensu, niech zostanie tak jak jest.

Fursion$
25-01-2012, 02:22
Jestem na Nie bo po co robic 2 sworda ??odpowiedz.

Romus
25-01-2012, 02:27
Wystarczy dodać drogą i trudną w wykonaniu misję na umagicznienie tego sworda a co za tym idzie wzmocnienie jego właściwości.

SoniQ
25-01-2012, 11:56
jak nie pasuje bij z mace albo axe, na nie

John Cena
26-01-2012, 11:22
Jestem na nie ponieważ ten miecz jest tani i mogą go kupić za niewielką kasę nowi gracze.