View Full Version : co to mo?e by??
Cze. Dzisiaj zaobserwowałem pewne "zmiany" na komputerze. Przeglądam sobie fejsa itp. aż tu nagle włacza sie zamykanie systemu windows, zapobieglem temu wpisujac w w uruchom... shutdown -a. Wszystko ok, po jakims czasie lag... po 5 sekundach norma i nagle pasek menu zmienia kolor na szary, No mysle co jest... pozniej zaczelo mnie non stop wylogowywac z gg xD
To jakis wirus czy cos? :D
W miedzyczasie skanuje kompa antyvirem, zaraz napisze jezeli cos wykryje.
@edit
30% przeskanowanego dysku C - 1 wirus
Od kiedy zaczęło się to dziać? Ściągałeś coś wtedy?
Od poniedziałku, często komp zaczyna mulić a przy winampie, gg i przeglądarce procek 2x 3,1 ghz nie powinien mulić już nie wspomnę o RAMie, płycie czy karcie graf. Ściągałem trochę muzy i parę serwerów 8.6~ chciałem mapą się pobawić. Tak to raczej nic.
I jak skanowanie?
parę serwerów 8.6~
Często w tym jest jakiś syf.
27 wirusów w jakiś google toolbarach coś takiego. A serwery to usuwałem tego samego dnia xD jakieś debugi... To było w tamtym tygodniu.
z 20 win32 gameserwer i z 2 trojany a reszta jakies toolbary - wirusy
Mów mi królu
02-02-2012, 19:02
polecam formata- zawsze pomaga
start-> uruchom i wpisz regedit i sprawdź czy jest nie zablokowany
start->programy->akcesoria->sprawdź czy jest taki słupek jak pulpit zdalny (o ile go wczesniej nie było)
jak mi powiesz to ci pomoge xd
regedit dziaua
jest cos takiego: podlaczanie pulpitu zdalnego
znowu wlaczylo sie zamykanie systemu :d
@edit
w miedzy czasie pasek menu zaczal migac kolorami, raz niebieski raz szary xD
wlacz firewall w routerze i w komputerze i przywroc komputer pare dni wstecz kiedy tego nie miales.
odpal combofixa, przeskanuj wyslij skan i zainstaluj jakis antywirus najlepiej AVG 2012 free
i w sumie to powinno pomoc..
radzilbym wszystkie dane wyczyscic z komputera typu hasla do banków, bo gosc siedzi na pulpicie zdalnym i smieje sie przed komputerem bawiac sie twoim kompikiem heh
http://www.speedyshare.com/file/CAsNG/ComboFix.txt
Link do skanu z combofix'a
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.