PDA

View Full Version : Kupno starych postaci.

Felietonista
02-02-2012, 01:20
Ze względu iż każdy obrót, zmieniejszenie ilości kcc w grze wpływa korzystnie na serwer wymyśliłem sobie takową propozycje którą chciałbym zbadać z waszą pomocą poprzez opinie i głosy na tak/nie.

Każde konto(z postaciami minimum 500+ main/ 100+ rookard) na które na żadną postać nikt nie logował się od 24 miesięcy wystawiałoby się na licytacje przeprowadzaną przez GMa albo w grze albo na stronie albo na forum.

Warunkami wygrania licytacji byłoby oczywiście posiadanie odpowiedniej kwoty tak jak w przypadku domku a zwycięzca dostawałby możliwość
Nemlocka (zmiane nicku/ow) postacie takie byłby licytowane bez eq i z opisem wykonanych questów. Sprawdzałem takich postaci jest przynajmniej 50 i z miesiąca na miesiąc jedno dochodzi, myślę urozmaiciłoby to grę żaden ots gra czegoś takiego nie stosuje.

# Konta usuwane są po 2 miesiącach braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie.

TAK NIE JEST

# NNFOF to co pokazujesz to kupno postaci a nie odsprzedaż starych :)

Mieniu
02-02-2012, 01:29
Konta usuwane są po 2 miesiącach braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie......................................

NNFOF
02-02-2012, 01:31
żaden ots gra czegoś takiego nie stosuje.
ta? ciekawe ; o
http://i42.tinypic.com/2m6agk3.jpg
pierwszy lepszy przykład : \

jestem na nie, sorry.

Pit
02-02-2012, 01:48
Mazurski również coś takiego oferuje.

Oczywiście jestem na nie, głupi pomysł.

Reven
02-02-2012, 06:45
Boże, trzymaj mnie ! chcesz sprzedawać "kogoś własność" ? nie chodzi o to, że będą zyski z kupionych postaci, ależ ktoś się namęczył przez czas i postanowił nie grać, wchodzić raz na jakiś rok, a może wcale.. To jest jego postać i decyduje o tym sam, co ma zrobić z kontami, czy tutaj jest tak wielki EXP, nie ma potworów, że trzeba od razu kupować postacie jak dzieci sklepu ? tak, wiem, lecz to nie przejdzie w życie po moim trupie. Poza tym masz ch*jowe pomysły z Mazurka w sumie to nie ważne skąd, bo tylko dzieci tak się zachowują, a przez kupione konta nie zyskasz nic graczy tylko odejdą, skoro serwer staje się taki, może jeszcze SMS SHOP zaproponujesz ? no właśnie to od razu temat Ci zamkną. Jak najbardziej nie zgadzam się z propozycją, w ogóle to zamknąć mi to proszę ładnie.

Malahada?
02-02-2012, 07:04
Nie, moze ktos nie mial czasu nie mial ochoty grac? a po jakims czasie ma zmaiar wrocic? usuna mu postac, ale jest mozliwosc pewnie podania wszystkich starych danych, ip itd, na odzyskanie postaci.
NIEEe

Hegez89
02-02-2012, 08:26
Przyjdzie jakis allegro kid wbije 15 lvl zeby wyjść na maina kupi kase na allegro
I bedzie biegał jakims 1k jak sida i pytał sie jakie sa czary itp.
-.- każda twoja propozycja dotyczy zmniejszenia kasy na serwie a wiesz ze to nie przejdzie wiec nie nabijaj postów :(
Co do propozycji to jestem na NIE !

1st R. Boonek
02-02-2012, 08:31
Jestem na nie, wolalbym aby moja postac zostala usunieta niz sprzedana bez mojej zgody

Takanori~
02-02-2012, 09:20
#up Podbijam.
Jestem na nie, choć te postacie/konta teoretycznie zostały usunięte to ich nie ma, więc ? Są one nadal trzymane, bo może właściciel danej postaci chciałby pograć, ale nie chce mu się znów od 1lvl... I tutaj ma rozwiązanie...
PS. Mam takie 3 konta, ale nie pamiętam czegoś od nich i kont nie odzyskam, wole, by zostały całkowicie usunięte niż ma je ktoś kupić.

Czarodziej Xardax
02-02-2012, 09:42
Nie ; )

Pomyśl ile z tych postaci ma nierobione questy :confused:
Jeśli wszyscy zrobili by na tych postaciach wszystko przedmiotów by przybyło i ceny gwałtownie by spadły :)

Chcesz mieć postać? kup od innych lub sam wyexpij .

John Cena
02-02-2012, 10:14
Jestem na nie ponieważ mogę nie logować rok ale nie chciał bym żeby moja postać trafiła w niepowołane ręce,..........

Rebgal
02-02-2012, 11:43
Albo niech faktycznie usuwaja te postacie po 2 miesiacach tak jak jest w regulaminie(ktorego administracja w ogole nie przestrzega) albo niech sprzedadza.Na tak.

Dalomor
02-02-2012, 12:00
Tak jak niektórzy pisali. Już wole żeby moja postać została usunięta niż żeby grał nią jakiś allegro kid.
NIE!

Zarexoholik?
02-02-2012, 15:24
No tak, ktoś zainwestował tyle czasu, żeby wyexpić chara, a ty sobie go kupisz od GM'a? Tylko, dlatego, że ten ktoś nie gra? Ja bym sobie raczej nie życzył, żeby moja postać została wystawiona na sprzedaż tylko, dlatego że się na nią nie logowałem i w dodatku kasa ze sprzedaży poszłaby do administracji.

Lethornek
02-02-2012, 16:50
A może ktoś wyjechał za granice na 2 lata i nie może się tam logować, w sercu dalej tęskni za apo i odlicza czas, kiedy będzie mógł grać, wraca do domu, a tu jego super kontem gra jakiś dziesięcioletni nołnejm ? Chłopak wyskakuje przez okno z dwunastego piętra bo życie bez jego postaci nie ma sensu. Mortiis czuje się winny i wyłącza serwer apo, giną kolejni natolatkowie, świat opanował głód i zaraza, ludzkość wygineła, JESTEM NA NIE.

Mr Fsza
02-02-2012, 16:50
haha ale propozycja jak można kupić kogoś postać i to gm ma sprzedawać to może niech zrobi konto z xxx od razu poziomem i niech sprzedaje ;P.

Tomek Soyer
02-02-2012, 17:01
Wielu graczy na tym serwerze gra z przerwami... Wbij sobie 1k lvl, zrób sobie przerwe, wróć i patrz jak jakis idiota gra twoją postacią. Oczywiście, że NIE ! tak jak wielu już napisało, uważam podobnie, iż wolałbym, aby moja postać została usunięta niż zlicytowana przez GM'a i wykorzystywana w celu zaspokojenia potrzeb uzależnionego 10-latka !!!

Arcano Druid
02-02-2012, 17:11
Jestem na nie bo:
Moze kiedys komus sie przypomni o postaci i co wtedy ? Wielki problem sie robi do Administracji :]

Marek
02-02-2012, 17:28
Witam nie pisałem na tym forum już hoho czasu ale przeglądam sobie tematy które mnie zaciekawią i ten mnie zaciekawił i aż muszę go skomentować. Ludzie kur...co Wam znów nie pasuję w tym , że ktoś by sobie kupił chara który nie jest w ogóle używany ? Co Wam się stanie od tego , że char który np. pół roku offline i nikt na niego nie loguje może być w posiadaniu innej osoby oczywiście odpłatnie ? Dajcie mi argumenty które opisują ta metodę za złą , błędną. Założę się , że zaraz ktoś napisze : taaa my nie chcemy jakiś noobów co sami nie umieją expić , taaa i respy będą pozajmowane. Kur...ludzie ogarnijcie się. Ja zupełnie nie widzę nic na przeszkodzi by ktoś mógł takiego chara kupić. Jeśli coś Ci nie pasuję , że ktoś np. na gotowe kupi 1klv to nie interesuj się tym tylko skup się na swojej grze. Jak zwykle połowa forum apo mnie rozwala i sama nie wie czego chcę....to już się przykre robi z Waszej strony - zapłakane zakompleksione dzieciaki.

PS: co do sprzedaży kont wiadome , że gracze by w newsie o tym byli poinformowani i czarno na białym by pisało , że :

np. OSOBA NIE LOGUJĄCA SIĘ ANI RAZU W CIĄGU NP.6 MIESIĘCY ZOSTAJE POZBAWIONA KONTA I OWE ZNAJDUJĘ SIĘ NA LICYTACJI/SPRZEDAŻY.

PROSTE I LOGICZNE CO ? A co ciężko tej osobie raz na 5 miesięcy np. zalogować na chwilę skoro grać się nie chcę ? Wasze argumenty są niczym 5 latka...

Old-Don Ja
02-02-2012, 18:53
Jestem na nie al możecie tego serwa wyłączyć:D:D na tydzień ciekawe ile dzieciaków bd się wkurwiało i odliczało dni;d;d

azii
02-02-2012, 19:40
tak tak ;]

bede musial sprzedac laptopa bo niebede mial z czego zyc, kupie innego jak sie dorobie po 2 tygodniach, wbijam chara i go nie niema x.X dowiaduje sie ze nim gra jakies 13 latek, ja tu ***** zbieralem gp by uzbierac sobie na uw a ktos podjebal mojego chara <film>

nie?!