Zaloguj się

View Full Version : Regulamin pod lup? :)

Felietonista
02-02-2012, 15:58
Regulamin pod lupą w celu jego logicznego przestrzegania warto zerknąć na kilka podpunktów:

1.
Konta usuwane są po 2 miesiącach braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie.

To jak dobrze wiemy nie jest przestrzegane proponuje więc by było lecz okres nielogowania się mógłby zostać wydłużony do okresu 6 a nawet 12 miesięcy

2.Domki na terenie facc usuwane są po 1 miesiącu braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie.

Tak się nie dzieje więc proponuje wydłużyć ten czas do okresu 3 miesięcy i go przestrzegać. Więcej domków będzie w obrocie

3.Domki na terenie pacc usuwane są po skończeniu się promocji na koncie.

Po pierwsze nie domki są usuwane tylko właściciel przestaje być właścicielem, a po drugie o ile mi wiadomo to tak też się nie dzieje. Proponuje by tak było i okres nieposiadania pacc mógłby wynosić max 7 dni. GM/Tutor zbierałby wszystkie items oczywiście poza tymi co można kupić w OBI i wysyłałby parcelem do byłego właściciela domku. Właściciel traci domek a przecież nic nie jest napisane o przedmiotach które się w nim znajdują.

PROSZĘ ADMINISTRACJE O DODANIE W ANKIECIE OPCJI WIELOKROTNEGO WYBROU.

Czarodziej Xardax
02-02-2012, 16:03
1. Niech zaczną usuwać acc.
2. Niech zaczną odbierać domki.*
3. Niech zaczną odbierać domki wraz z itemami.*

*- w razie zbanowaniej postaci, termin wydłużał by się o 1 dzień od dnia odbanowania.

Hegez89
02-02-2012, 16:04
Przestrzega sie tego, ale robi to osobiście administracja a trudno dopilnować kiedy komu kończy sie pacc albo kto kiedy sie logowal a tym bardziej przy takiej ilości domków... Sam tego sobie pilnuj i pisz na rrv jesli chcesz koniecznie w ten sposób kupic domek i nie płacz...

Ofc. Zadna z propozycji (:

Rebgal
02-02-2012, 16:04
Zgadzam sie.CO jak co ale przez Administracje regulamin powinien byc przestrzegali skoro sami go pisali...Zapomniales dodac opcji WSZYSTKIE.

-Palldino
02-02-2012, 16:12
postacie i tak nie sa usuwane po 2 miesiacach ;pp gdyby je usuwali to pol topki niebylo by ;d

SoniQ
02-02-2012, 16:15
haha to jest dla picu, oni i tak nie usuwaja nawet po roku ;d

Mr Fsza
02-02-2012, 16:53
domki są odbierane od właścicieli co jakiś czas i wtedy na paccu jest xxx wolnych chyba lepiej powinni zrobić aby nigdy nie można było odebrać domku na pacc po skończeniu się go wtedy by domki zyskały na wartości ;P <- być może

Arcano Druid
02-02-2012, 17:16
Hdyby tak dokladnie to przestrzegano to by na serwie nie bylo zapeny tyle kcc bo by wiecej szlo na licytacje ;O

Wiec dobra opcja jest przestrzeganie tego po nie logowaniu sie ale i na terenie PACC ;]

Ja mam taki przyklad kiedys kupilem domek w CoD jak bylo jeszcze PACC potrzebne zeby tam chodzic i doszlo do tego ze pacc mi sie skonczyl i myslalem ze domku nie ma XD Zalozylem 2 acc i po pewnym czasie zczailem ze domek dalej mialem heh i dopiero po MOJEJ interwencji mi go odebrali ;[

Zarexoholik?
02-02-2012, 17:44
można zacznaczać kilka opcji

Raczej nie.

#topic

Ten regulamin wymaga poprawy - fakt. Jednak najpierw każdy powinien go znać, żeby móc się do niego stosować. Zakładam, że 'kilka' osób go nie zna.

Po co komu regulamin skoro i tak 50% graczy/administracji się do niego nie stosuje?

Takanori~
02-02-2012, 18:13
Przestrzega sie tego, ale robi to osobiście administracja a trudno dopilnować kiedy komu kończy sie pacc albo kto kiedy sie logowal a tym bardziej przy takiej ilości domków... Sam tego sobie pilnuj i pisz na rrv jesli chcesz koniecznie w ten sposób kupic domek i nie płacz...

Ofc. Zadna z propozycji (:

No nie aż tak trudno... Wystarczy napisać porządny skrypt, a to wszystko będzie robione automatycznie.
@Top
Wystarczy zmodyfikować regulamin. Co do usuwania kont - nie są one usuwane tylko blokowane. Można je odzyskać podając jak najwięcej danych konta administracji.

Splaxor
02-02-2012, 19:55
1. Zgłoś to Administratorowi to na pewno usunie taką postać jeżeli żadna inna nie była logowana.
2. Zgłoś to Administratorowi to domek zmieni właściciela.
3. Zgłoś to Administratorowi to domek zmieni właściciela.

P.S. Domki i postacie są ręcznie usuwanie, więc nie wymagajcie, że Administracja dziennie będzie siedzieć i szukać domków czy postaci do usunięcia.

@Do autora
Proponujesz coś co jest wprowadzone na serwerze, więc temat zamykam.