View Full Version : what da fack
Siema dzis cos odjebalo mojemu pctowi. Jak gram w Fife 12 to zucyie procesora utrzymuje sie 80-100 % a gdy siedze na necie to 50%. Jak chce cos nagrac frapsem ( co wczesniej nie stanowilo problemu) to dzis gdy zaczne nagrywac to gra sie tak zacina ze nie da sie nic robic dopoki frapsa nie wylacze :O
Wie ktos moze co moze byc nie tak? 1 raz mam taki problem
AMD Athlon II X3 450 /3.2GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/
Płyta główna: MSI 870-C45 /AMD870/
Pamięć RAM: Kingston 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 HyperX Blue
Karta graficzna: Asus Radeon HD4870 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI
Albo masz dużo wirusów albo w ch*j zakurzony komputer, ewentualnie coś się psuje...
@edit
666 postów
Satan ]:->
Devorious
14-02-2012, 19:35
przeskanuj kompa hijackthisem, jaki masz zasilacz?
Poziomek :P
15-02-2012, 14:25
graj przez mendia boostera, też mam podobny problem albo dokup ramy
Co ma obciążenie procesora do RAMu? Post zgłoszony jako prowokacja.
Jak grasz to zobacz w procesach co tak obciąża procka.
Kamor zabił Papkina
15-02-2012, 18:11
pewnie masz jakąś marną 2 rdzeniówke to sie nie dziw
Poziomek :P
15-02-2012, 18:22
pewnie masz jakąś marną 2 rdzeniówke to sie nie dziw
AMD Athlon II X3 450 /3.2GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/
DOBRA DWURDZENIÓWKA. :rolleyes:
Mógłbyś podać jeszcze system?
Mógłbyś podać jeszcze system?
W7 64 bit
znakiznakiznaki
Wejdź w menedżera zadań, następne w monitor zasobów i zakładka 'Procesor CPU'. Oczywiście jak komputer nic szczególnego nie będzie robił, dowiemy się co za proces go tak męczy i się sprawę rozwiąże.
Narazie jedyne co sie zmienilo to to, ze w spoczynku zuzycie spadlo i nie przekracza 10%. Potem gdy bede cos gral to zrobie screena i wrzuce gdy jest podczas pracy.
Kiedy ostatnio czyściłeś komputer z kurzu?
Kiedy ostatnio czyściłeś komputer z kurzu?
Yyyy dawno.....
Wlasnie w planach mialem kupic sprezone powietrze i przeczyscic albo oddac do komputerowego.
Wystarczy odkurzacz ;p
Lepsze jest sprężone powietrze, bo odkurzaczem może przez przypadek wciągnąć jakieś zworki z płyty głównej, czy coś innego i wtedy będzie lipa. :)
#
Kup jeszcze do tego dobrą pastę termoprzewodzącą, typu Zalman STG-2 (http://www.ceneo.pl/4378886?se=Aa3CQISQAtM1T_8-p-X2YD_H4ZjbMHZt&gclid=CKC9o_vHp64CFYKEDgoduVTaRQ) (chyba że już posiadasz takową) i zmień pod procesorem. ;)
Devorious
22-02-2012, 15:39
Lepsze jest sprężone powietrze, bo odkurzaczem może przez przypadek wciągnąć jakieś zworki z płyty głównej, czy coś innego i wtedy będzie lipa. :)
#
Kup jeszcze do tego dobrą pastę termoprzewodzącą, typu Zalman STG-2 (http://www.ceneo.pl/4378886?se=Aa3CQISQAtM1T_8-p-X2YD_H4ZjbMHZt&gclid=CKC9o_vHp64CFYKEDgoduVTaRQ) (chyba że już posiadasz takową) i zmień pod procesorem. ;)
Jak wciągłes kiedyś odkurzaczem jakis kondensator to jestes dobry , co do pasty to dla mnie nie potrzebna robota- pasta trzyma sie przez kilka lat. Jak chcesz sie upewnic to sprawdz temperatury.
Jak wciągłes kiedyś odkurzaczem jakis kondensator to jestes dobry , co do pasty to dla mnie nie potrzebna robota- pasta trzyma sie przez kilka lat. Jak chcesz sie upewnic to sprawdz temperatury.
Tym postem pokazałeś jakie masz marne pojęcie w temacie. To, że pasta 'trzyma się' przez kilka lat, nie oznacza, że trzyma swoje właściwości termoprzewodzące. Co do odkurzania - sam osobiście nie wciągnąłem, bo mam regulację siły i ustawiam na minimum, ale ktoś z małym doświadczeniem może coś wciągnąć. Dlatego sprężone powietrze jest lepszym pomysłem, choćby też dlatego, że da się wyczyścić radiator między żeberkami, a odkurzaczem nie zawsze.
Dlatego napisałem ,że ma sprawdzić temperatury?:confused:
Napisałeś również, że pasta trzyma się przez kilka lat, co jest kompletną głupotą. O tą część Twojej wypowiedzi mi chodziło.
Devorious
23-02-2012, 06:20
Tym postem pokazałeś jakie masz marne pojęcie w temacie. To, że pasta 'trzyma się' przez kilka lat, nie oznacza, że trzyma swoje właściwości termoprzewodzące. Co do odkurzania - sam osobiście nie wciągnąłem, bo mam regulację siły i ustawiam na minimum, ale ktoś z małym doświadczeniem może coś wciągnąć. Dlatego sprężone powietrze jest lepszym pomysłem, choćby też dlatego, że da się wyczyścić radiator między żeberkami, a odkurzaczem nie zawsze.
Dlatego napisałem ,że ma sprawdzić temperatury?:confused:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.