View Full Version : Tibia nowszy wygl?d :)
Felietonista
07-02-2012, 00:01
JESZCZE TROCHE A ZOSTANIE POBITY REKORD GŁOSÓW NA NIE :)
Tytuł tematu brzmi na pewno dość zachęcająco, a co najlepsze to wszystko jest do zrobienia nie zmieniając silnika :) osoby które modyfikowały klienta na pewno już to wiedzą.
Jest taki plik w katalogu tibii jak tibia.spr wystarczy go podmienić na inny i cała grafika w grze ulega zmianie, znawcy potrafią ją zmodyfikować na tyle że klient 7.6 wygląda jak 8.4 bądź nowszy a więc z tego faktu wynika moja propozycja:
Potrzeba chętnej i zdolnej osoby która będzie potrafiła zbudować taki plik tibii 7.6 który graficznie będzie jak najlepiej odwzorowanym odpowiednikiem tibii
8.4 + taki plik byłby dostępny w zakładce download na głównej stronie APO
Mogłoby być ich kilka, klasyczny z jakimiś abstrakcjami i jakiś inny.
Dlaczego na stronie APO dlatego bo to nam się należy :) trudno znaleźć taki plik w google a jak nawet już znajdziemy to jest on zarażony wirusem.
Osoby które są przyzwyczajone do popularnej grafiki 7.6 mogli by przy niej pozostać :) byłoby to lepsze rozwiązanie (jeżeli chodzi o grafike niż zmiana całego klienta) Przemyślcie proszę:)
Jeżeli temat by przeszedł i GM by się zgodził można by było zrobić na coś takiego konkurs nagradzany jakimiś drobiazgami.
nie będzie udostępnione, bo Mortiis ma zasady
Jeśli chcesz zagrać na 8.42 lub nowszym to graj na innym Ots lub na Rl Tibi apo to ots 7.6 tak było i niech tak zostanie.
Felietonista
07-02-2012, 00:18
Jeśli chcesz zagrać na 8.42 lub nowszym to graj na innym Ots lub na Rl Tibi apo to ots 7.6 tak było i niech tak zostanie.
Jakbym chciał zagrać na 8.42 to by nie pisał tej propozycji nie rozumiem dlaczego ją negujecie jak nie mielibyście konieczności korzystania z tego. Może nie rozumiesz w czym rzecz ... ?
Fajne by to bylo..kto by chcial zostac przy grafice 7.6 to by zostal..kto woli nowsza to moglby wybrac.Jestem na tak.Tylko kto to zrobi;]
Jak już coś robić to coś konkretnego, a nie jakieś pierdoły. Niech się zajmują aktualizacjami i rozwojem serwera.
~~<Biohazard>~~
07-02-2012, 01:46
@up
Ale jemu chodzi o to ,zeby ktos(czyt.urzytkownik forum/gracz) zrobil cos takiego a nie administracja.
ofc. TAK
Jestem na nie. Jak już to APO ma w nazwie 7.6, to niech tak zostanie. (chociaż z tibią 7.6, to ona ma już wspólną tylko i wyłącznie grafikę)
Xienus o.O
07-02-2012, 08:50
dlatego większość osób gra na apo ponieważ to jest 7.6... ten wygląd tibi był najlepszy ze wszystkich klientów... wiec po co zmieniać na jakiś syfiasty 8+
-Palldino
07-02-2012, 09:50
Jakbym chciał zagrać na 8.42 to by nie pisał tej propozycji nie rozumiem dlaczego ją negujecie jak nie mielibyście konieczności korzystania z tego. Może nie rozumiesz w czym rzecz ... ?
Nie? od tego masz serwer 8.4 ;p Jak nie chcesz miec 'jeszcze lepszy klient idz na rl ;p
Delorian17
07-02-2012, 10:19
Nie bo po co tibia 7.6 ma swój klimat nie podoba się? elo ;p
Zawsze możesz sobie ściągnąć przerobione spr itp. albo zmienić serwer na którym graszz ;>
Tyle odemnie pjona :P
Knight Lukas
07-02-2012, 11:01
Możesz zrobić to sam i razem z kolegami używać ale nie zostanie to opublikowane na głównej stronie apo, ponieważ modyfikowanie klienta jest zabronione.
Zarexoholik?
07-02-2012, 13:00
Wiesz po co gra się na serwerze 7.6? Dla klimatu 7.6, więc jego zmiany nie mają sensu!? Chcesz nowszej Tibii to idź na innego OTS'a.
Chłopie mówisz o zmodyfikowanych kliencie w download, to sobie podmień skórki z neta i przerób jeśli umiesz, mało Ci ich ? ja tam tysiące ich widzę i każda jedna podoba mi się. Jak to ja wolę, zrobić swoją i lepszą, a więc użyj mózgu ściągnij programy i sam zrób, to nie zajmuje długo, wystarczy 1 dzień i masz tak odpicowaną lepiej niż z neta. Ja jestem na NIE.
Adobe Man
07-02-2012, 14:18
Najlepiej ,Tygrys niech usunie 8.42 , bo i tak czy tam 8,40 bo i tak nikt tam nie gra; P
takze macie co chwile pretensje.;]
Nie wiem o co dokładnie chodzi takze nie udzielam sie wiecej .
Dzięki.
Czarodziej Xardax
07-02-2012, 14:21
chcesz nowszego otsa, to idz na innego : ):confused:
po za tym, edytowanie klienta tibi jest nielegalne .
Da się tak ale tutaj nie chcą modyfikować całego klienta bo byś musiał pobrać bo inaczej miał byś debugi .
Trudno ci jest skórkę ściągnąć jakąś do tej wersji tibi ?
po pierwsze mortiis tego nie udostepni ponieważ bedzie to łamanie praw autroskich... jak bys napisal klienta od 0 to mozna by bylo o tym myslec.. aczkolwiek i tak była by to kradzież pomyslu... po drugie.. skórki sa dostepne na forum.. wielu forumowiczów jest zdolych (chyba xelix wydał własna skórke do klienta i to spolszczoną) i jak ktos chce to sobie sciagnie ją...
Takanori~
07-02-2012, 18:42
Jestem na nie, chcesz innego klienta (7.6) to go sobie zrob, ja wole klasyke...
Nie, nie, nie. Nie da rady bo to łamanie praw autorskich:S Chcesz to zrób sobie sam inny wygląd. Ja sam modyfikuję swoją Tibię tak jak mam ochotę. Aktualnie mam wiele rzeczy przerobionych na niestandardowe tj.tych których nawet w najnowszych tibiach nie ma, po prostu co mi się podoba to dodaje/przerabiam w photoshopie etc. To nie zajmuje dużo czasu - zrób coś sam!
Tak zapytam z ciekawości a po co to ? chcesz zmodyfikowany klient sobie pobierz skórkę jak jesteś leniem, a jeśli nie to sobie zrób i nie będzie problemu ja jestem na nie.
Jestem na nie,ekipa apo pisała już że Tibia to są pliki Cipsoftu,i nie ma zamiaru ich edytować łamiąc prawa autorskie.
Są na serwerze ważniejsze sprawy niż ta ;O A ogólnie jak chcesz nowszy wyglad idz na RL ;x
NIE
Magnatek.
10-02-2012, 09:00
Jestem na NIE.
Chcesz pograc sobie na nowszym wygladzie idz na inne ots pod Tibie 8,0+
Mandarynek
10-02-2012, 09:25
Apo zawsze korzystało z protokołu 7.6 i na tym polega jego urok. Myślę, że ci, którym się obecny wygląd nie podoba juz dawno go sobie przerobili. NIE :cool:
To jest tibia 7.6, armia podkarpacki ots 7.6 a nie 8.4+ jak to ujełeś, jeśli Ci się nie podoba zmień ots'a.
Nie! Dlaczego? Jak chcesz grać sobie z "lepszym" wyglądem idź na inny ots, bądź RL...
Nao - f.Vulpes (Otaku)
11-02-2012, 15:56
Jak chcesz nowe wyglądy to sobie sciągnij spr.:D 7.6 to 7.6
__________________________________________________ _
Old: Bal/Vulpes
Obecnie: Nao
Wkrótce: Vulpes
Dobra, koniec spamu - chcesz przerobionego klienta ? to zajrzyj niżej.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=2826&page=71
Close.
Gdyby nie było to łamanie praw autorskich, byłbym na tak.
A **** i tak zaznaczę 'tak' :P.
Shakur Shooter !
11-02-2012, 19:40
nie mi wystarczy xelix client jest spoko a gra sie lepiej
Kanibaal
11-02-2012, 20:15
Dobra, koniec spamu - chcesz przerobionego klienta ? to zajrzyj niżej.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=2826&page=71
Close.
Podbijam.
Masz skórki, rożne PICi które zmieniają wygląd klienta.
Niepotrzebne to i tyle.
Nie.
Według mnie brakuje po prostu w Tibi 7.6 kilku nowych wyglądów potworków, ile można zabijać tego samego demona tylko o innej nazwie?
Mortiis ma swoje zasady . Wiec to nie wejdzie :)
Hako but Husajn
29-02-2012, 22:59
Szczerze mówiąc uśmiałem się czytając treść tej jakże przemyślanej propozycji :D Pewnie Mortiis wprowadzi to na 100% :D, następnym razem zastanów się kilka set razy zanim napiszesz kolejny temat.
Rozwiązaniem twojego problemu będzie :
1) Pobranie przerobionego Clienta (Polecam Xelix'a)
2) Stworzenie własnej pic. oraz spr.
3) Zmiana serwera.
PS. nie rób więcej takich tematów.
Jestem na nie. Pytasz czemu? To proste. Gram na APO ponieważ chce grac na 7.6. Gdybym chciał wyższe to grał bym na real tibi. Proste.
DarkCokolate
01-03-2012, 01:08
Ty ziomus, to moze sobie ściągnij jeden z "APO client by Xelix" -.-
On ma ich tam troche do sciagniecia i to tez wirusów, a jesli masz obawy to polecam skan...
Co do propozycji jestem na nie a dlaczego to juz ci chyba inni dosadnie wytłumaczyli... -.-
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.