PDA

View Full Version : Nowy Serwer?

1.St Nielegal
07-02-2012, 11:02
Jak wiadomo otsow jest malo co trzymaja dlugo...padaja po miesiacu - trzech
moja propozycja jest nastepujaca
zrobienie nowego serweru tibi o protokole 9.1+
mapa mogla by byc z apo 8.42 + dodadki

exp x15
skile x3
m lvl x2

rook by mogl zostac ale by dodac cos mozna bylo by np jakies questy na mounty czy cos

pewnie zaraz skrytykujecie ze propozycja denna ze zrobi sie to samo co z apo 8.42...

jezeli tak bedzie to czemu nie mozna np postawic otsa typowo funowego pod tibie 8.6 jak wiadomo tam elf dziala,dodanie wykup postac,sklepik sms,war guilds,raidy itp exp stages...balans postaci taki aby kazda mogla kazdego zabic a nie ze ed jest najlepszy i kazdego potrafi zabic a np rp nikogo ;p apo 7.6 czy ja wiem czy by padlo? napewno by bylo wiecej ludzi ogolnie na apo...

Artis
07-02-2012, 11:46
Nowy serwer = nowe problemy, ale i także nowe możliwości, tylko nie wiem jak będzie z zapałem naszej administracji. Tygrys na chwilę obecną jest zajęty aktualizacją 7.6, a Mortiis nawet nie wiem czy jest zainteresowany tworzeniem serwera pod 9.1. Moje próby reaktywacji 8.4 lub przemiana w wyższy protokół zostały zawieszone na okres nieokreślony.
Moim zdaniem nawet gdyby takie coś ruszyło, to i tak z biegiem czasu ten serwer przestanie byc zainteresowaniem graczy.

sPoxter
07-02-2012, 12:23
To jest bardzo duzo roboty z nowym serverem, dobrze jest z serverem 7.6 powinno byc tak jak jest czyli zajmowanie sie serverem 7.6 poniewaz tu wiekszosc ludzi gra a po co maja robic serva nowego gdy tu maja zarobek i jaki by byl sens tego wszystkiego?:x jestem na nie.

Rebgal
07-02-2012, 12:28
Przeciez pisal ktos z administracji ze zastanawiaja sie nad serverem z protokolem wyzszym niz 8.42.Moze akurat zrobia.Nie mam nic przeciwko.

Reven
07-02-2012, 13:00
Jeżeli mowa o nowym serwerze i kopii z 8.42 to jestem na NIE. To musi być coś inna mapka, musi być bardziej edytowana i zaawansowana do klimatu, bo inaczej to będzie kolejny serwer 8.42 po 10 osób dziennie.. Nie będzie zarobków ani nic, a jak na razie nie ma stabilnego dedyka, skoro 7.6 ma już problemy przy takiej ilości graczy, a na 9.+ to w 3 dni tyle osób będzie, także musimy również liczyć na to, aż najpierw wykończą pracę techniczne dedyka, tzn. wykupią lepszego, a dopiero możemy myśleć o nowym protokole z inną mapką niż APO znowu, bo to ludzi nie będzie moim zdaniem.. Trzeba byłoby sporo roboty w to zarzucić, a skoro nawet nie mają silnika, mapy to wiesz kiedy to wszystko zrobią ? na pewno nie po miesiącu tylko po kilku za pewne, aby wszystko było dopracowane.

Zarexoholik?
07-02-2012, 13:02
Kolejne gówno typu 8.42, czy roxa? Żeby upadło po kilku dniach, bo ty chcesz sobie pograć? Odpal swojego OTS'a i sobie graj.

Domcio Old
07-02-2012, 13:42
oczywiscie nie jestem za wprowadzeniem nowego servera poniewaz znow zasmieci tak jak server 8.42.. Spojrz co sie dzieje z 8.42 tam gra max 10 ludzi ;( .. a na tym nowym by gralo moze max 30 ludzi bo ludzie wola grac na starym serverze 7.6

Xienus o.O
07-02-2012, 14:40
Nowy serwer = nowe problemy, ale i także nowe możliwości, tylko nie wiem jak będzie z zapałem naszej administracji. Tygrys na chwilę obecną jest zajęty aktualizacją 7.6, a Mortiis nawet nie wiem czy jest zainteresowany tworzeniem serwera pod 9.1. Moje próby reaktywacji 8.4 lub przemiana w wyższy protokół zostały zawieszone na okres nieokreślony.
Moim zdaniem nawet gdyby takie coś ruszyło, to i tak z biegiem czasu ten serwer przestanie byc zainteresowaniem graczy.

jednym z powodow braku zainteresowania jest mala liczba respow dla duzych lvli... i takie zroznicowanie... np dwa respy demcow na ktorych expi sie extremalnie szybko a na innych extremalnie wolno... gdyby na wsystkich respach z demonami i podobnymi potworami expilo by sie podobnie to bylo by raczej lepiej

no i exp x4 jest za duży... już exp x3 był dość wysoki... no bo gra nie jest fajna gdy po miesiącu gry latają 400tne lvle... gyby 100 lvl na 8.42 był by czymś imponującym a 200 to już naprawdę "coś" to gra była by interesującą... bo co to za frajda postawić cave wbić 400 lvl i się cieszyć ze swojej zajebistosci???
nie chce mi się pisać więcej bo ten temat byl poruszony na setki jak nie tysiące rożnych sposobów... ale porostu trzeba przyznać ze nasza administracja nie potrafi zrobić otsa pod 8+ ponieważ nigdy nie grali za długo na takiej tibi i nie wiedza jakie są potrzeby ;D

@top
exp x15??

chyba cie posrało... x2.5 to będzie max

Czarodziej Xardax
07-02-2012, 14:43
Nie:confused::confused::confused:

Niech usuna 8,42 i niech tylko 7,6 zostanie ; <

Sorc Aka Siochacz
07-02-2012, 14:55
Niestety ale już jest server 8,4+ oraz rox był i co z tego rox'a nie ma a 8,4+ ledwie co działa bo mało osób na nim gra. :(

Nie

Dragon Slash
07-02-2012, 15:01
Bardzo chętnie pograłbym na takim servie :o

Moze wejdzie ;p

Mieniu
07-02-2012, 15:05
Można usunąć apo cs i 8.42, a dodać drugi 7.6 bez hotów, kapczerów i tych bajerów, stara mapa.

~~<Biohazard>~~
07-02-2012, 15:24
Server 8.6 dobra sprawa ;] Sam aktualnie gram na mazurski 8.6 tylko dlatego ,ze mozna sie calkiem fajnie pobic guild vs guild. XD

Takanori~
07-02-2012, 15:58
jestem na nie, bo bedzie to samo co i z 8.4... gracze z 7.6 odejda tam, potem beda jakies problem jak to bywa z nowo zalozonymi serwerami... i historia sie powtorzy, wolalbym, aby administracje calkowicie skupila swoja uwage na APO 7.6... yh ;f

Czarodziej Xardax
07-02-2012, 15:59
Można usunąć apo cs i 8.42, a dodać drugi 7.6 bez hotów, kapczerów i tych bajerów, stara mapa.

Jestem za ; )
:p;):D:o:):(:confused::mad::rolleyes::cool::eek:

Cuban 8.42
07-02-2012, 16:19
Jestem za ; )
:p;):D:o:):(:confused::mad::rolleyes::cool::eek:

jeżeli otworzą nowy serw. 7.6 to równie dobrze mogą zamknąć stare 7.6 bo i tak wszyscy pójdą tam.
Niech przeniosą postacie 8.4>7.6 i usuną 8.4
Potem jeżeli Mortiisowi będzie się chciało bawić w nowy serw. to 8.6

Mr Fsza
07-02-2012, 17:01
ludzie by grali na takim servie 9,4+ czy jaka wersja teraz tam jest ale trzeba zmieniać co nowsza wersja tibi na nowszą wersję .

Ale zresztą jeśli by ekipa tak zmieniała te misje przenosili all skrypty to czemu nie ;d.

Mieniu
07-02-2012, 17:05
jeżeli otworzą nowy serw. 7.6 to równie dobrze mogą zamknąć stare 7.6 bo i tak wszyscy pójdą tam.
Niech przeniosą postacie 8.4>7.6 i usuną 8.4
Potem jeżeli Mortiisowi będzie się chciało bawić w nowy serw. to 8.6

Wiadome, ze wszyscy poszli by na nowy serwer, bo na tym jest wszystkiego w chuj dużo, a na nowy można byłoby cos osiągnąć, lvl kase zdobyć. Tutaj każdy biega z full, z resztą starsi gracze wiedzą dobrze ile osób odeszło po wprowadzeniu uhów/manasów na hotkeye. Stara mapa, nie było m axe, hota, kaptura. Kiedyś 100lvl wbijało się tydzień :confused: teraz można 200+ w jeden dzień wbić.
#
Nie mówię, aby ten usunąć, bo dużo ludzi osiągnęło swoje, ale nowi gracze nie mogą osiągnac już nic. Można postawić taki serw 7.6 stary na próbę, nowi gracze graliby, bo byłby sens gry. Na aktualnym 7.6 nie ma. Z resztą administracja zrobi swoje.

Arcano Druid
07-02-2012, 17:12
Jestem na tak ale exp staly x3 ! skille tak samo jak teraz na 8.4 ;o

kamiloxed
07-02-2012, 18:07
ja nie zabardzo na serverach sie znam kiedys z kolegą pod 8.6 stawialismy i pod 7.6 ale to dawno temu i z tego co zauwazylem co na APO brakuje to USUWANIE STARYCH KONT
ile czasu stoi juz apo ? wystarczy ze usuneli by konta na których nikt nie gral od 3 miesiecy i powinno to serwer odciazyc bo jesli dobrze pamietam to konta przy starcie na ram sie wgrywają
niedługo 8.42 może zamkna to tez powinno odciażyć troche i możliwe by bylo ze LAGI NA APO ZNIKNA :D:D:D:D

Kanibaal
07-02-2012, 18:13
Jestem na tak, mimo ze jestem w zasadzie pewien że to nie wypali.
Natomiast jeżeli by wypaliło to byłoby sympatycznie - nowy ots - nowi gracze.

Tak.

Sethan
07-02-2012, 18:21
A ja proponuje zrobic restart postaci na 7.6.

Kimus The Master
07-02-2012, 18:24
Gram tylko na APO i nic nowego nie jest mi potrzebne wiec glosuje na NIE

Sasa666
07-02-2012, 18:27
A ja proponuje zrobic restart postaci na 7.6.
Błagam...

Jestem na nie, bo to dużo roboty, a i tak mało osób by tam grało.

..:KoMBoj:..
07-02-2012, 18:31
9.1?
Niech zrobia nowego serva 7.6 z expem x3 !
A nie jakieś gówna typu APO 8.42 na którym nikt niegra..

Cuban 8.42
07-02-2012, 19:28
9.1?
Niech zrobia nowego serva 7.6 z expem x3 !
A nie jakieś gówna typu APO 8.42 na którym nikt niegra..

nikt nie gra na 8.4 bo nie cieszył się, aż tak dużym zainteresowaniem ze strony administracji jak to całe śmieszne 7.6 na, którym gra teraz 200~osób :eek:

John Cena
09-02-2012, 10:08
Jestem na nie ponieważ ekipa serwera za dużo roboty zrobiła przy tym serwie i robienie nowego serwera pod innego klienta nie miało by sensu...

Vertix
09-02-2012, 17:11
Nie opłaca się robić nowego serwera, skoro nawet jednego do maksymalnej granicy nie można ogarnąć najpierw niech jednym się zajmą i wykończą pracę to, co mają na swojej głowie, a dopiero, jeśli już zaczną cokolwiek robić przy innym protokole, zresztą rozpoczną się za pewne kolejne problemy na temat serwera a mapka z 8.42 + poprawki odpadają kompletnie, skoro jest prawdopodobieństwo, że nawet ludzie tej mapy nie bardzo lubią, a nawet jego protokołu i, co to da zmiana klienta ? na pewno nie wiele osób, lecz, gdyby to była inna mapka i wszystko inne jest szansa na rozkręcenie nowego serwera, lecz to również wymaga sporo starań i prac, oczywiście najpierw niech wszystko wykończa na 7.6 dopiero niech kadra zdecyduje czy robić jakiś projekt pod najnowszą Tibię, ja nie mam zdania na ten temat, więc pozostawiam na obojętnie.

First yuuhi
26-02-2012, 12:25
Nie:confused::confused::confused:

Niech usuna 8,42 i niech tylko 7,6 zostanie ; <

no wlasnie nie usuna 8.42 a next nowy server to lipa bedzie tak samo jak byl rox ;/