Zaloguj się

View Full Version : Monitror z tunerem TV czy TV

Kamilos xD
07-02-2012, 11:37
Siema
Przymierzam się do kupienia monitora. Chciałbym kupić monitor 24 cale LED z tunerem TV, ale nie wiem czy się opłaca. Mam do wyboru jeszcze Telewizor z możliwością podłączenia do komputera. Który według was się bardziej opłaca? Który ma mniejszy pobór mocy? Jeśli macie takowe monitory, polecajcie, piszcie wady i zalety.
Z góry dziękuję.

P.S Za dużo informacji leci reput ;d

NNFOF
07-02-2012, 12:24
może napiszesz jaki telewizor? bo mogę Ci porównać z telewizorem za 15k albo za 1k ; | z góry obstawiam monitor+tv > tv+monitor, sam mam monitor z tunerem i jest okej

Maciejas
07-02-2012, 18:25
Ja to wogóle nie polecam telewizora z mozliwoscia pc bo to syf chyba ze ogladasz wiecej tv w co watpie.
Bierz Monitorek jak mówisz + Tunerek/ DVB-C

Kamilos xD
07-02-2012, 19:47
może napiszesz jaki telewizor? bo mogę Ci porównać z telewizorem za 15k albo za 1k ; | z góry obstawiam monitor+tv > tv+monitor, sam mam monitor z tunerem i jest okej

Monitor z TV tak do 1200 zł ;D jeżeli są w miarę dobre xD A jaki masz monitor?

A wiesz może jakie zużycie prądu masz u siebie?

Maciejas
07-02-2012, 20:14
Polecam ci Samsung B2330HD kupiłem go za 850 zł
A co do prądu to nie martw sie ^^ Chyba ze sam sobie płacisz i odkłdasz każdy grosz to można sie zapytać sprzedawcy lub google i masz jaki monitor ile ciągnie.

Splaxor
07-02-2012, 23:33
Ja posiadam monitor BENQ Mk 2442 23.6" i jestem bardzo zadowolny. Full HD, są wejścia HDMI i tuner TV. Kupiłem go za 980 złotych rok temu, ale teraz cena jest nieco niższa.

Taki! (http://www.ceneo.pl/7458001?se=zXTKIoBYZwIIUMNRYikHDz_H4ZjbMHZt&gclid=CMSIi8j1jK4CFVRItAod5lDCdQ)

Cena minotora przez rok nie poszła drastycznie w dół co oznacza, że jest solidny i godny polecenia.

P.S. Niestety nie jest to LED... Nie brałem LED'a z wiadomych powodów.

@down
Jak kupowałem telewizor do pokoju to wstępnie rozmawiałem z gościem przez telefon i on mi mówił, że te LEDy to jest zwykły chwyt. Prawdziwy diodowy TV to OLED. Rok temu szukałem i samsung pokazał na targach taki TV. Cena za 32" około 20 tysięcy złotych. Kazał mi przeczytać taki fajny artykuł, który pokazuje o co chodzi w tych LEDach. Postaram się znaleźć i dam edit.

@edit
Udało mi się znaleźć ten artykuł. Jest on na stronie proline, więc raczej nie jest to jakaś ściema jednak każdy może interpretować go na swój sposób. Fakt, że artykuł jest z przed dwóch lat, ale możesz się sugerować tym wybierając starsze modele LEDów.
Zapraszam do lektrury! (http://www.proline.pl/?n=led-tv-szum-marketingowy-czy-zwykle-oszustwo&grupa=art)

P.S. Nie jest to reklama innego serwisu. Chcę tylko pomóc użytkownikowi, który ma problem z wyborem.

Kamilos xD
08-02-2012, 13:19
P.S. Niestety nie jest to LED... Nie brałem LED'a z wiadomych powodów.

Dlaczego? Co złego jest w LED'ach? Wydawało mi się, że Led'y mają lepszy wyświetlany obraz...

Laluś
08-02-2012, 14:14
Chciałbym kupić monitor 24 cale LED z tunerem TV, ale nie wiem czy się opłaca. Mam do wyboru jeszcze Telewizor z możliwością podłączenia do komputera.

Wszystko jeszcze zależy od Twojej karty graficznej, która jeśli jest słaba, to może nie wyrabiać na dużej rozdzielczości. ;)

Poziomek :P
08-02-2012, 15:50
blablabla

Nie polecaj mu monitora na gównianej matrycy TN, jeśli w tej cenie spokojnie wyrwie IPS.

Anonimowy
08-02-2012, 16:22
To może i ja się wypowiem. Z własnego doświadczenia wiem, że monitor z tunerem to badziewie. A dlaczego? Siedząc przed kompem, nawet pisząc na gg chcesz coś obejrzeć i nie możesz : ) Mając monitor 24" nie ma komfortu oglądania telewizji/filmów- to moje zdanie. Telewizor z możliwością podpięcia pod PC? Praktycznie każdy telewizor można podłączyć pod kompa, jest to o wiele wygodniejsze. Chyba lepiej ogląda się filmy nawet na tych 32" niż na 24" ;) Pogoogluj trochę i poczytaj porównania.