Zaloguj się

View Full Version : Nagonka na Krzysztofa Rutkowskiego.

Eklerq
08-02-2012, 03:46
Fakty po Faktach.
Wydanie z 4 lutego 2012. Gośćmi Katarzyny Kolendy-Zaleskiej byli Mariusz Sokołowski, Krzysztof Rutkowski oraz Jacek Saryusz-Wolski i Ryszard Czarnecki.

Link do odcinka - http://tvnplayer.pl/seriale-online/fakty-po-faktach-odcinki,315/odcinek-156,4-02-2012,S00E156,9687.html

Ironiczny komentarz do tej całej nagonki na Rutowskiego:
Bardzo pouczające jest dzisiaj oglądanie telewizji TVN24. Można odnieść wrażenie, że bezsprzecznym antybohaterem dnia został Krzysztof Rutkowski, który spieprzył policji tak świetnie zapowiadające się śledztwo. A przecież wiadomo – policja już to wszystko wiedziała, tylko na razie nie ujawniała, poza tym Rutkowski działał nieetycznie, bo nie dość, że z matką „porwanej” dziewczynki normalnie porozmawiał (!), to jeszcze to nagrał (!!), a film udostępnił (!!!). Policyjni eksperci są zgodni: - To się w pale nie mieści!

Udostępnienie tego filmu jest szczególnie nieetyczne, dlatego TVN chętnie ten filmik pokazuje – żeby wiedzieć, o jakim nieetycznym filmie mowa i by wiedzieć, którego filmu nie powinno się oglądać. TVN nie emituje filmu, by przedstawić jego treść. O nie! TVN emituje, żeby uwidocznić obrzydliwe zagrywki detektywa. O tak!

Katarzyna Kolenda-Zaleska aż wyskoczyła oparzona, gdy w studiu ktoś śmiał użyć słowa „detektyw”. – Proszę nie mówić „detektyw”, bo ten człowiek nie ma licencji! – przywołała do porządku. Ale zaraz, zaraz… Czy to nie w telewizji TVN emitowany był program pod tytułem „Detektyw Rutkowski”? Nie, jednak nie tam? To nie TVN sprawił, że na hasło „Rutkowski” ludzie dopowiadają „detektyw”? To nie TVN urządzał sobie show, wykorzystując parcie faceta na szkło?

Ależ bezczelny cwaniaczek w ciemnych okularach. Jak on śmiał ujawnić, że dziecko nie zostało porwane? Tak się nie robi. A jak już się robi – należy grzecznie przeprosić policję za wtargnięcie na jej terytorium. I najlepiej zawczasu poinformować telewizję, żeby potem nie poczuła się zignorowana. Panie Krzysztofie, proszę przeprosić wszystkich oburzonych, przeprosić policję i dziennikarzy, przeprosić matkę "porwanego" dziecka, może całe zajście zostanie puszczone w niepamięć. W przyszłości proszę nie psuć telewizji poszukiwań.

Proszę, obejrzyjcie filmik, do którego link zamieściłem wyżej i napiszcie, co o tym wszystkim myślicie.

1st R. Boonek
08-02-2012, 06:56
Dla mnie to chore, ktos pomogl, rozwiazal za nich sprawe a oni zamiast nabrac troche pokory, podziekowac i zamknac morde to sie na niego spinaja...

Zeby nie ten caly Rutkowski to moze do dzis bysmy zyli w nie wiedzac co sie stalo... ;|

Viseq
08-02-2012, 10:31
Dla mnie to chore, ktos pomogl, rozwiazal za nich sprawe a oni zamiast nabrac troche pokory, podziekowac i zamknac morde to sie na niego spinaja...

Zeby nie ten caly Rutkowski to moze do dzis bysmy zyli w nie wiedzac co sie stalo... ;|

100% racji. Wyjasnil wszystko a go cisną jakby zjebal śledztwo, chorzy ludzie.

Zarexoholik?
08-02-2012, 12:28
A co wy myśleliście, że Policja jako jednostka odpowiedzialna za bezpieczeństwo pozwoli żeby ośmieszył ją jakiś detektyw? Teraz muszą się bronić, to normalne. Wszędzie tak jest.

Mów mi królu
08-02-2012, 15:01
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/396279_341879712512892_221412081226323_1057035_205 4815756_n.jpg

hahahahha

ahahahahhahahah leze
@topic
Tak, podzienkowac hahah beka z was. Ten zrobił sobie wielkie reality show + reklame z tego, ale i tak go udupia przeez tą konferecje, policja moze wszystkie jego argumenty jednym dokumentem rozwiac, i już go mają podawać do sądu. W sumie dobrze , nie cierpie typa- stracił licencje na wykonywanie zawodu za korupcje TO NA *** SIE *** W TO?

_woto_
08-02-2012, 16:13
Chuj Rutkowski pokazal im jak to powinno sie robic, a ten tredowaty policjant obok niego siedzi jak pala i sie jakimis regulaminami podnieca. Dla mnie prosta sprawa - jego biuro czy co tam odkrylo prawde sa lepsi niz ta policja. Ta prezenterka tez niezla ***** wnerwila mnie i tyle.

Tumanbuga
08-02-2012, 16:38
No Rutkowski ich totalnie przegadał , niewiem wogóle co ta prezenterka mówi za głupoty , ziomek pokazał niekompetencje policji , czy też może chęć zbicia tak zwanej kaski , bo jak wiemy im dłużej sprawa by się ciągnęła - co raz nowe "teorie" , oczywiście za pośrednictwem stacji TVN - tym więcej pieniędzy oni zyskują. Co z tego , że wydają jednocześnie hajsy na działania ludzi skoro i tak to wszystko idzie z kieszeni podatników. Proste i logiczne , widać to po stronniczości choćby tej prezenterki , która zamiast mówić konkrety cały czas dopierdala się do Rutkowskiego .

[Eklerq] Najlepsza beka z pseudo dziennikarki, bo ona wypominała Rutkowskiemu, że udostępnił te nagranie jej stacji, czyli stacji TVN.

DarkCokolate
08-02-2012, 17:37
Bo tu chodzi o to ze cala chwałę i zaszczyt rozwiązania tej sprawy zgarnela policji z przed nosa osoba ktora ma niestety nieciekawa przeszłość -.- Rutkowski był i bedzie dobrym detektywem, a tylko przez brak wdzięczności ludzi i ich chore widzi mi sie ma luke w życiorysie :(
Rozwiązanie tej sprawy to jego kolejny sukces, ale media przeciez muszą w kims znaleść sobie ofiarę...

Mikiel SZN
08-02-2012, 21:09
Gówno wiecie dzieci, nie mógł tak zrobić jak zrobił, to gówno a nie detektyw, oszust tylko. Człowiek chce być tylko w tv, pracuje bez przestrzegania prawa, jest nikim.

Anonimowy
08-02-2012, 21:39
Rutkowski dobrym detektywem? Żeby być detektywem trzeba mieć licencję, a ten Pan takowej nie posiada. Jeśli chodzi o to co zrobił, może i rozwikłał tą "zagadkę", ale w jaki sposób? Wchodził w dupę tej rodzinie, matka tego dziecka myślała, że może mu zaufać, a on wszystko nagrywał-beka. Zrobił wielkie show, jak oglądałem konferencję prasową to miałem wrażenie, że oglądam konferencję z jakimś superbohaterem, który uwolnił pół obozu koncentracyjnego podczas wojny. Nie będę się odwoływał do filmiku, ponieważ mam swoje własne zdanie i pier*lę media ;) A co do tej "matki", każdy normalny pierwsze co robi to wzywa pomoc, próbuje ratować, nikt nie ukrywa zwłok dziecka i nie kładzie się na chodniku inscenizując pobicie, porwanie ; p

Ryśku xD
08-02-2012, 22:09
Tak to jest jak człowiek jest dobry , i pomaga a potem dostaje po dupie.
Dla mnie to on , rozwiązał tą całą sprawę , a policja nic nie zrobiła.

Piko
08-02-2012, 22:18
Jak dla mnie to ta pani "redaktor" jest strasznie stronnicza.

unk
08-02-2012, 22:32
Jak dla mnie wszyscy co uważają Rutkowskiego za pajaca to gimby, zrozumcie w koncu to, że gdyby nie on nie rozwikłano by nawet do teraz tego GDZIE TO DZIECKO W OGÓLE SIE ZNAJDUJE a co mówiąc dopiero o wskazaniu podejrzenia na matkę córki.
Co zrobiła policja? Całkowicie nie podejrzewali Matki o porwanie/nieumyślne zabicie/cokolwiek. Sam psycholog policyjny ocenił stan matki, który o dziwo nie stwarzał żadnych podejrzeń. Nie wiem dlaczego obchodzi was to, że chce zdobyć fejm, zazdrość was ściska, bo daje sobie głowę urwać że macie w dupie te całą rodzinę.

Gówno wiecie dzieci, nie mógł tak zrobić jak zrobił, to gówno a nie detektyw, oszust tylko. Człowiek chce być tylko w tv, pracuje bez przestrzegania prawa, jest nikim.
przed skomentowaniem tematu pooglądaj cały odcinek i poczytaj cokolwiek o tej sprawie i o jego pozycji w społeczeństwie polskim bo to co napisałeś jest na poziomie gimbazy.

@Poza tematem
Każdy piszę, że pracuje poza prawem, ***** mać żałosne myślenie. Kto w tych czasach nie pracuje poza prawem? W *** ludzi jeździ na saksy całkowicie na czarno. Tak jesteście teraz zgodni z prawem, a każdy z was na pewno pił alkohol przed skończeniem 18 lat. Hipokryci.

Mikiel SZN
09-02-2012, 00:28
@Poza tematem
Każdy piszę, że pracuje poza prawem, ***** mać żałosne myślenie. Kto w tych czasach nie pracuje poza prawem? W *** ludzi jeździ na saksy całkowicie na czarno. Tak jesteście teraz zgodni z prawem, a każdy z was na pewno pił alkohol przed skończeniem 18 lat. Hipokryci.

hahahahah co za porównanie, porównaj teraz przejście na czerwonym świetle z zabójstwem człowieka, przecież to i to zabronione przez prawo. hahahahahah

unk
09-02-2012, 00:53
i co ty wniosłeś do mojej wypowiedzi bo nie widzę żadnych sensownych argumentów, prawo to prawo cyganie
a zreszta nie mowimy o zabojstwie a pracy

Rebgal
09-02-2012, 00:56
Ta cala kolenda zaleska jest jakas pieprznieta..gosciu rozwiazal sprawe to ona jeszcze wonty my.

Soi
09-02-2012, 07:32
Do tych wszystkich gimbusow ktorzy twierdza, ze jest zly bo dzialal poza prawem, bo nie ma licencji! NA UJ MU LICENCJA skoro nawet bez niej rozwiazuje sprawy a policja nie? ;d Zazdrosni jestescie, ze on potrafi a wy nie? :/ Boli was, ze on zarabia a wy nie? :(

Mikiel SZN
09-02-2012, 12:14
Do tych wszystkich gimbusow ktorzy twierdza, ze jest zly bo dzialal poza prawem, bo nie ma licencji! NA UJ MU LICENCJA skoro nawet bez niej rozwiazuje sprawy a policja nie? ;d Zazdrosni jestescie, ze on potrafi a wy nie? :/ Boli was, ze on zarabia a wy nie? :(

policja też by do tego doszła, tylko że później, bo prokurator musi się zgodzić itp, po to jest prawo. Gdyby go nie było, to równie dobrze mogli by ją torturować i by sama przyznała się, ale to jest niezgodne z prawem. Pewnie dla was takie coś by było dobre, gorzej jakby spotkało kogoś z waszej rodziny. Każdy mądry jak patrzy z boku i nie wie o co chodzi, takie tematy na takim forum, wy się uczcie do kartkówki z biologii lepiej bo znów 70% was nie zda w technikum/zawodówce. Wszysyc najmądrzejszy

Balibob
14-02-2012, 23:46
Napinają na tego Rutkowskiego, a to on w 90 % przyczynił się do szybkiego rozwiązania tej sprawy. Policja zamiast szukać potencjalnego porywacza może w pierwszej kolejności powinna zająć się najbliższymi, czyli rodzina? HEHS
Media są państwowe, a państwowa jest policja, więc kto im wejdzie w drogę na tego zawsze będzie nagonka(chodzi mi o osobę publiczną).