View Full Version : Kwadrans Maratonu d?u?sza zapowiedz
Felietonista
09-02-2012, 15:12
Celem maratonu jest świetna zabawa i to by było zalogowanych jak najwięcej graczy, jeżeli tak ... to jest możliwość by graczy było jeszcze więcej tylko czy serwer to wytrzyma ;]
odpowiednio wcześnie przed maratonem (24 godziny) umieścić na głównej stronie zegar który odliczałby zbliżony czas ( +-30min) do startu 15 minutowego maratonu. Myślę że graczy mogłoby się pojawić może i nawet 400 :]
poza tym na stronie również zostałby umieszczony news dotyczący tego zdarzenia.
Czarodziej Xardax
09-02-2012, 15:28
Nie, właśnie o to chodzi by ludzi byli cały dzień online i czekali na maraton.
w innym razie ludzie logali by jedynie na te 15min :confused:
Poniewż oczekujesz odpowiedzi dlaczego zaznaczyłem nie :
Podbijam ;)
Chodzi o to aby cały czas grali,a nie tylko na maraton
o to w tym chodzi, zeby przez te kilka h ludzie byli online : /
nie
Takanori~
09-02-2012, 15:29
No ciężko by było, gdyby miało być na dłuższą chwile te 400 osób... Jak jest 300-320 lagi są nie do zniesienia, podczas samego maratonu jest jakieś 360 osób i jest masakra... Takie odliczanie... Hmm... Pomogłoby w trafieniu w odpowiedni moment na zalogowanie się tuż przed maratonem, a tak jest troche trudniej...
Jestem na nie. ;f
Będzie dużo graczy = Brak miejsca do expa -> bardzo duże lagi.
Jestem na nie ;/
Może jeszcze zrobić dokładną godzinę rozpoczęcia ? nie macie co wymyślić lepszego widzę, skoro to zapowiedz, że będzie w ten dzień, ale godzinę musisz sam się dowiedzieć a najlepiej grać ten dzień i sobie nabić skilla lub expić swoją drogą i czekać do tego "kwadrans maratonu" aż się rozpocznie, a 400 osób na pewno nie zyskasz, bo to Tibia 7.6 ponadto serwer już zacina przy 200 osób co dopiero powiedzieć na 400 to już nie wyobrażam sobie tego może, gdyby Mortiis wykupił dużo lepszą maszynę to i tak nie przekroczy 300 osób online co do propozycji jestem na nie.
Zarexoholik?
09-02-2012, 17:48
NIE, przecież Tygrys i tak wypisuje mniej więcej w jakich godzinach odbędzie się maraton, więc jakiś śmieszny zegran na stronie jest zupełnie zbędny.
Mnie to obojetne..poki co na zadnym nie bylem..a po 2 to juz nawet nie gram to jestem i na tak i na nie:D
Kimus The Master
09-02-2012, 23:42
Jestem na NIE.. Tutaj chodzi o to by zaskoczyc graczy, a nie zeby kazdy wiedzie o ktorej ma sie zalogowac zeby poexpic te kilka minut.. Tygrys wystarczajaco wczesniej na informuje o wystepujacym maratonie... A ze ktos nie ma czasu by w tym momenice sie zalogowac jego problem..
Chyba mniej osób będzie bo wtedy każdy będzie tylko wbijał na to 20 min .
a tak to są cały czas po 2h czekaniem na maraton proste.
Zegar to wtedy by to GM musiał być czujny a nie gracz
a ogólnie nie da się tego zrobić bo wtedy gdy wypadnie reset a one są automatyczne .
Przemusiek
10-02-2012, 17:42
Celem maratonu jest świetna zabawa i to by było zalogowanych jak najwięcej graczy, jeżeli tak ... to jest możliwość by graczy było jeszcze więcej tylko czy serwer to wytrzyma ;]
.
Czy server to wytrzyma ? Kiedyś server wytrzymywał po 600 osob online .... Więc nie ma problemu
@ myślę że to dobry pomysł :)
junesongnow
15-02-2012, 04:06
Mo?at the jeszcze zrobi dok?adn godzin? rozpocz?pro's nie macie corp wymy?li? lepszego widz?, skoro in order to zapowiedz, ?elizabeth b?dzie t 10 dzie¡§?, draught beer godzin? musisz sam cuando? dowiedzie? the najlepiej gra? five dzie¡§? we sobie nabi? skilla lub expi swoj drog we czeka? accomplish tego "kwadrans maratonu" a? suppos que? rozpocznie, a new 300 os¡§?b na pewno nie zyskasz, bo to be able to Shin 6.Six ponadto serwer ju? zacina przy Two hundred os¡§?b corp dopiero powiedzie? na Four hundred for you to ju? nie wyobra?are sobie tego mo?e, gdyby Mortiis wykupi? du?a lepsz? maszyn? to be able to my spouse and i tak nie przekroczy More than 200 os¡§?b on-line corp perform propozycji jestem na nie.
Jestem na Tak
Ostatnio sam wyszedłem z domu 5 minut przed kwadransem ...
Dragon Slash
15-02-2012, 23:31
Ta i żeby ten maraton trwał jeszcze przez 24h + zapowiedz tydzien przed i dla każego kaptur
Ok?
Zdecydowanie nie jak i tak server ledwo trzyma 300 os.
1st R. Boonek
15-02-2012, 23:39
Jestem na NIE (dlaczego, i konkretnie prosze)
Uwazam, ze nie powinno byc zadnych zapowiedzi, a sam maraton w takiej sytuacji bylby dla tych co maja fart :]
Tomek Soyer
16-02-2012, 00:10
niech ci jeszcze osobnego respa zrobi do expa w czasie maratonu... Tygrys i tak pisze na stronie apo o ktorej mniej wiecej godzine bedzie maraton wiec..
Nie wiem co Ci się uroiło. O to chodzi, że Tygrys napisze przykładowo od 10-14 może być maraton to taka osoba zainteresowana nim będzie grała od 10 siedząc na respie i czekając na maraton bo w city czy gdzieś czekać nie będzie by potem nie marnować czasu na dojście. Co za tym idzie ciągle gra/expi i jest online. Wszyscy właściwie tak robią którzy chcą być na maratonie. Tygrys jeszcze na tyle mądrze daje maraton, że pod koniec tego czasu dzięki czemu większość osób te kilka h spędza na expie x 5 zanim zacznie się maraton co jest bardzo dobrym pomysłem.:)
John Cena
16-02-2012, 10:02
Jestem na nie ponieważ właśnie w tym o to chodzi żeby było to niespodziewane
wtedy musisz czekać i pilnować respa
RekruT #21
16-02-2012, 11:23
Jak by było online 400 graczy to były by takie lagi że nie dał byś rady expic. Jestem na NIE :(
Lethornek
16-02-2012, 11:30
Zapowiedź jest idealnie dopasowana i tak niech zostanie. Jestem na nie.
Dobry pomysł Przyda się zawsze wiadomo kiedy online być.
DarkCokolate
26-02-2012, 04:14
Nie!
A wiesz dlaczego, bo w całym tym evencie wlasnie chodzi o to ze nie wiadomo kiedy on dokladnie bedzie :) xd
Cala zabawa wlasnie w tym oczekiwaniu...
Everlastek
26-02-2012, 06:58
Zgadzam się :) Jest to jakby nagroda za to, że jesteś :D
First yuuhi
26-02-2012, 12:15
Dobre intencje miales ale jestem na nie za duze lagi by byly jakby bylo tylu graczy wiemy to dobrze jak bylo wczosniej przy 350 online;/
"Kwadrans Maratonu" jest zapowiadany do kilku dni wcześniej wraz z przedziałem, w których godzinach może się odbyć i myślę, że to wystarczy. Jestem na nie.
VeriSsek
26-02-2012, 22:14
A Ja jestem na tak.
Nie kazdy moze 24/7 Siedziec przy komp :)
po co, chcesz skorzystać? pomęcz się i pograj 3h : )
Jest DObrze jak jest ... i niech tak zostanie
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.