View Full Version : Limit wymian postaci
"Od dnia 1 grudzień 2011r., każdy wymieniający musi dostosować się do nowej zasady, która brzmi: Postacie (tyczy się to całego konta! Dlatego osoba wymieniająca przed wymianą, musi sprawdzić czy postać, która jest wymieniana, nie znajduje się przypadkiem na koncie, które było już wymieniane w ciągu miesiąca! Jeśli było, do wymiany nie może dojść!) nie mogą być zamieniane częściej niż raz w miesiącu! Jeśli np. gracz Tygrys wymieniał postać, a po kilku dniach gracz Tygrys znowu będzie chciał wymienić postać (nie ważne, że inny owner), to osoba wymieniająca ma prawo mu odmówić, a wręcz musi mu odmówić! Jeśli gracz Tygrys chce wymienić znowu tą postać, musi odczekać miesiąc od ostatniej wymiany! Jedna postać z danym nickiem nie może być wymieniana częściej niż 1 miesiąc. Jeśli osoba wymieniająca mimo tego zakazu wymieni taką postać, która niedawno była wymieniana, zostanie ukarana. Pozwolenie do wymian zostanie odebrane + możliwy ban na całe konto. Dlatego osoby wymieniające, niech lepiej sobie zapisują kiedy kogo wymieniali."
Cineq został wymieniony 15. stycznia. Ponownie został wymieniony dziś z dopiskiem "Cineq- Wymieniony 4 dni wczesniej za zgoda Tygrysa!".
Więc zadam pytanie: po co ten limit skoro ktoś może go omijać?
Może Tygrys się wypowie, co trzeba zrobić, żeby nie mieć ograniczeń...
To jest moja sprawa jak i całej reszty, którzy się tym interesują. Jest jasno napisane, że nie można wymieniać postaci częściej niż raz w miesiącu i że będą tego konsekwencje. Więc niech sam pomysłodawca tego przestrzega, a nie są równi i równiejsi.
Nie chodzi o to, że ja chcę wcześniej. Po co wprowadzać coś co i tak jest nieprzestrzegane? A nie napisałam tego na prv do Tygrysa, bo chcę, żeby każdy na to zwrócił uwagę.
Po, to jest limit, aby uniknąć tych wymian na serwerze, może i czasem ludzie zapominają i jednak widują kolejny taki sam nick, a może to po prostu kpina i oszukują ? wątpię, że po takim czasie mają na to chęci, skoro są tymi zaufanymi, może Ci się nicki pomyliły lub to był zbliżony nick ? nie wiem jak Ty to widzisz, ale pomyłki się zdarzają. Sam nie ogarnąłbym tak łatwo wszystkiego, a człowiek uczy się na błędach, tak jak każdy z nas i powinieneś do docenić.
Jak już masz zamiar się wypowiadać to czytaj dokładnie o czym jest mowa.
@Edit
Znów przeglądałam wymiany i nick Bekas Nylon wydał mi się znajomy. Benn wymienił tą postać drugi raz, wcześniej wymienił ją Haat.
Tu dowód:
http://i43.tinypic.com/35jgojr.jpg
"Pozwolenie do wymian zostanie odebrane + możliwy ban na całe konto."
Nie rozumiem Was. Jedna połowa twierdzi, że płaczę niepotrzebnie, inni, że mogę wymienić przez allegro, a jeszcze kolejni, że zazdroszczę. Otóż nie! Chodzi mi tylko o to, żeby regulamin był przestrzegany. Nawet administracja się nie wypowiada na ten temat. Niewygodny temat?
Nick|Data wymiany
Strong Mann|22.02.12 Pozwolenie na wymiane od Tygrysa
Super. Tygrys był online, nie zainteresował się kompletnie tą sprawą,chyba, że z tym pozwoleniem to kolejny szwindel, którego Benn nie potwierdził. Na dodatek Benn ciągle wymienia! I co to znów za pozwolenie? Usunąć limity i tak nic nie znaczą.
Nawet jeżeli Benn'a zdegradują ze stanowistka wymiennika, to dalej będzie mógł wymieniać, bo kto mu zabroni? Nawet ja mogę wymieniać postacie bez zgody Tygrysa.
Będzie mógł też oszukiwać w nieskończoność, bo w końcu nie będzie regulaminowym wymiennikiem ;)
Knight Lukas
11-02-2012, 18:40
4 dni to nie dużo więc rozumie to, że Tygrys się zgodził ale po co w ogóle jakieś limity? :D ktoś pogra tydzień i jak mu się znudzi postać to musi czekać :|
ps. niektóre wymiany nie są wgl wpisywane dzięki czemu mogłem wymienić jedną postać dużo wcześniej :)
Może ja się wypowiem, bo ta wymiana dotyczy mnie: Gość chciał się wymienić i miał limit do 15.02. Dla mnie to żaden problem poczekać do 15.02, ale on postanowił napisać do Tygrysa czy może zrobić to wcześniej. Uzyskał pozytywną odpowiedź może to dlatego, że moja postać nie była wymieniana od listopada~? Poza tym nie wiem co was to boli jeśli zadecydował tak sam Tygrys? Może miał takie widzimisię? Nie zapominajcie, że gdyby nie ingerencja Tygrysa i rekrutacja wymienników to do dziś byście się wymieniali sami.
@Ten z jeblicza
Jak było tak było ważne, że pomagają i nie ma wałów, a że zarabiają to chyba też dobrze, bo za darmo nikt by nie wymieniał ;)
Takanori~
11-02-2012, 18:50
"Zasady są po to żeby je łamać". Tyle chyba wystarczy... Normalka :)
Nie podoba mi się to Tygrys ! :f
Usernames
11-02-2012, 18:50
Nie wiem co Tygrys chcial tym osiągnąc wprowadzając ten limit... Skoro już go wprowadził niech przypilnuje edzio first`a bo oni wymieniają się postaciami co tydzien, wniosek? sharują. (:
#Adasik
W dupie byłeś gowno widziales, tygrys zadnej rekrutacji nie zrobił na wymiennikow to oni zgłosili się do niego bo mieli poparcie kolegi(ów) i tym sposobem dostali pozycje 'wymiennika' jak kazdy wie dla swoich zyskow nie dla dobra servera. :c Wymienialibyśmy się sami? ok to niech wyjebią wymienników.
Mysle ze to nie jest Twoja sprawa dlaczego Tygrys pozwolil wymienic Cinqowi postac. Pozwolil to pozwolil, widocznie mial ku temu powody zeby Cineq mogl przeprowadzic wymiane.
ps. niektóre wymiany nie są wgl wpisywane dzięki czemu mogłem wymienić jedną postać dużo wcześniej :)
Tez moglem wymieniac duzo wczesniej poniewaz nie zapisali.
Niech przynajmniej Tygrys skroci do dwoch tyg.
Zarexoholik?
11-02-2012, 19:13
Dobra, ale wyjaśnij po co ten płacz? Wyjaśnij to sobie z Tygrysem na priv albo napisz w zgłoszeniach. Może ci się to nie podoba, ale taka decyzja zapadła i możesz się z tym tylko pogodzić. Tygrys pozwolił wymienić się 4 dni wcześniej, pewnie dlatego, że Pietro nie był wymieniany wiele miesięcy. Jak również chcesz szybciej się zamienić to poproś Tygrysa i po sprawie.
Shakur Shooter !
11-02-2012, 19:34
co to ma być ja jak chciałem tana przed czasem to wymiennik ani nikt z erkipy ja pisałem report sie nie zgodził co ma być równi i równiejsi żal mi ekipy
-Palldino
11-02-2012, 19:58
co to ma być ja jak chciałem tana przed czasem to wymiennik sie nie zgodził co ma byś równi i równiejsi żal mi ekipy
idiot. wymiennik a Tygrys to coś innego.
ALbert Einstein
12-02-2012, 07:41
Witam!!!!!!!!!!
Przecież te limity są wprowadzone w celu zablokowania możliwości dzielenia konta przez np. 10 uzytkowników na legalu. A to że 4 lub 8 dni szybciej się wymienia nie ma najmniejszego znaczenia. Zawsze można sie dogadać, wystarczy senswonie przedstawic argumenty sa przecież srodki: gg, skype . Do celu dochodzą nie najmądrzejsi ale najwytrwalsi!
W takim razie new ownerowi można już tylko życzyć tzw. osiagnięć
1st R. Boonek
12-02-2012, 08:35
co to ma być ja jak chciałem tana przed czasem to wymiennik ani nikt z erkipy ja pisałem report sie nie zgodził co ma byś równi i równiejsi żal mi ekipy
bo wymiennik nie moze egzekwowac prawa nalozonego przez tak zwana sile wyzsza xd
Nie wiem po co taki temat.. ekipa sklada sie z ludzi i w prosty sposob mozna sie dogadac... bez beczenia plx?
Assassin Mateusz
12-02-2012, 10:20
Brawo, poplacz sie, ze on wymienil sie az 4 dni przed odczekaniem miesiaca...
Na twoim miejscu juz bym sie zabil, co to za serwer, odpuscili mu az 4 dni! Ja juz kasuje postac. :(
4 dni to nie dużo więc rozumie to, że Tygrys się zgodził ale po co w ogóle jakieś limity? :D ktoś pogra tydzień i jak mu się znudzi postać to musi czekać :|
Było dokładnie mówione 1 miesiąc od ostatniej wymiany. Jeśli nie będzie się ktoś tego trzymać poniesie konsekwencje.
Więc pytam który z wymienników dokonał wymiany? ;)
Ofc. Chyba że miał śmieszne pozwolenie od Tygrysa.
Wnorekkk
12-02-2012, 10:34
Czy na tym serwerze Administracja przestrzega tego, co sama ustali?
No właśnie, nie.
Dziwne. Sam chciałem wymienić postać o 6 dni wcześniej, napisałem do Tygrysa dostałem odpowiedź 'Nie po to ustalałem zasady, żeby je łamać'. To ja się pytam w jaki sposób przy tym wypadku zasadę złamać można było, a dla mnie nie? To 2 dni różnicy i rozumiem, że robiły o wiele większą różnicę ? Zasady to zasady wymienianie co miesiąc to co miesiąc a nie co 27~ dni. Jeżeli zasady są tylko dla niektórych osób no to nie ma sensu ich wgl.trzymać.:)
Na APO jest system RÓWNI i RÓWNIEJSI od bardzo dawna, więc nie dziwi mnie to w ogolę. Jest delete za cave? Co z tego RÓWNIEJSI i tak postać odzyskają... To jest jednym słowem poje*** sami łamią to co stworzyli(regulamin) :confused:
Ofc. Chyba że miał śmieszne pozwolenie od Tygrysa.
Cały czas o tym mowa... Takie jest pisanie z osobami takimi jak ty: gówno wie, ale będzie się odzywał...
Zamknijcie ten temat, bo niepotrzebna spina się wywołuje. Wszystkie wypociny kierujcie do Tygrysa choć nie wiem o co jeśli to on sam wyraził na to zgodę. Ma tutaj Administratora więc może sobie pozwolić niemal na wszystko.
Shakur Shooter !
12-02-2012, 12:04
tak adasik ale po co jak pozwolił jest ten regulamin aby go łamać chyba ...
Delorian17
12-02-2012, 12:27
TO może ja się wypowiem bo nic nie wiecie a się odzywacie.
Napisałem do Tygrysa, bo mi zależało na tym żeby szybko wymienić (własny powód).
Po czym na pewnych warunkach Tygrys się zgodził.
A o warunkach nie musicie nic wiedzieć.
Dziękuje i dobranoc.
Temat Close.
MrMagicBoy
12-02-2012, 13:33
Norma, tak jak Ferrum banuje bez powodu, tak samo inni moga sobie wymienic postac szybciej. Zobaczymy do czego taka konsekwencja doprowadzi
Po, to jest limit, aby uniknąć tych wymian na serwerze, może i czasem ludzie zapominają i jednak widują kolejny taki sam nick, a może to po prostu kpina i oszukują ? wątpię, że po takim czasie mają na to chęci, skoro są tymi zaufanymi, może Ci się nicki pomyliły lub to był zbliżony nick ? nie wiem jak Ty to widzisz, ale pomyłki się zdarzają. Sam nie ogarnąłbym tak łatwo wszystkiego, a człowiek uczy się na błędach, tak jak każdy z nas i powinieneś do docenić.
TO może ja się wypowiem bo nic nie wiecie a się odzywacie.
Napisałem do Tygrysa, bo mi zależało na tym żeby szybko wymienić (własny powód).
Po czym na pewnych warunkach Tygrys się zgodził.
A o warunkach nie musicie nic wiedzieć.
Dziękuje i dobranoc.
Temat Close.
ale rozumiesz, ze gowno nas obchodzi to na jakich zasadach zostales wymieniony?? Jak dla mnie mogles oddac cnote za wczesniejsze wymienienie a mimo to zasada zostala zlamana i nic tego nie zmieni.
Znowu system rowni i rowniejsi z reszta jak zawsze na apo...
Czarodziej Xardax
22-02-2012, 12:28
Proszę przestać płakać .
Wymień sobie przez allegro : )
Zabrania Ci ktoś?
#
i tak z tym nic nie zrobia juz .
jedyne co to zabrac mu pozwolenie ; )
Nie raz pisałem z kimś z Jihadu o postać i za każdym razem słyszałem
nie ma problemu, Sciex i tak mi wymieni .
np. Maradona był co 2/3 dni wymieniany i co?
1.St Nielegal
22-02-2012, 14:07
a nie bylo by np zrobic tak aby powstala opcja gdy wymiennik wymienia to wchodzi na konto w strone w zakladke "postac wymieniana" by mial haslo ktore tylko on by znal i pasowalo do all acc nie chodzi o passy tylko o specjalne haslo na strone i wtedy bylo zazaczone ze ta postac byla wymieniona wtedy i o tej porze i by w kazdej chwili ktos z administracji sprawdzil nick w wyszukaj gracza i tam bylo by napisane "postac zostala wymieniona np 15 stycznia 2011 roku o godzinie 15 : 32
Czarodziej Xardax
22-02-2012, 14:16
#1.St Nielegal
i tak się ciesz, że sa osoby od tego.
Benn sie nie stosuje wiec cofnijcie mu pozwolenie.
Dziękuje, Dobranoc. :confused::confused:
#Sciex
Powiedziałem jak było : )
Sprzedawalem Xiraza, KaZeK (?) proponowal mi Maradone ktory nie mogl byc wymieniany w tym czasie i usłyszałem
nie ma problemu, Sciex i tak mi wymieni .
niewidomy
22-02-2012, 14:46
mam pytanie to po co są limity na wymianę ! nie chce by jakiś neo kid pisał bo tak Tygrys napisał bo to chroni przed sharowaniem charów itp... jaki jest sens blokowania wymian ?
Nie raz pisałem z kimś z Jihadu o postać i za każdym razem słyszałem
To ze ktos tak Ci pisze nie znaczy to ze ja wymienie ta postac a maradona byl wymieniany co 2h a nie co 3 dni:)
Gdy wymieniałem się z Cineqiem to on miał pozwolenie od Tygrysa i sam Sciex pisał z Tygrysem w celu upewnienia się, a jeśli Benn wymienia wedle swojego uznania to niech wymienia na innym serwerze, bo tu już jest spalony za nieprzestrzeganie odgórnego regulaminu napisanego przez Tygrysa.
Do prima aprilis jeszcze daleko...
1st R. Boonek
22-02-2012, 17:09
Cały czas o tym mowa... Takie jest pisanie z osobami takimi jak ty: gówno wie, ale będzie się odzywał...
Zamknijcie ten temat, bo niepotrzebna spina się wywołuje. Wszystkie wypociny kierujcie do Tygrysa choć nie wiem o co jeśli to on sam wyraził na to zgodę. Ma tutaj Administratora więc może sobie pozwolić niemal na wszystko.
Szkoda tylko, ze jak nam mortiis dao wyczyscil to ty i caly jihad plakaliscie jak male dzieci :]
#t Regulamin jest po to by go lamac.. proste...
A bena to bym zostawil, bo sciex fajnie placze XD
a nie bylo by np zrobic tak aby powstala opcja gdy wymiennik wymienia to wchodzi na konto w strone w zakladke "postac wymieniana" by mial haslo ktore tylko on by znal i pasowalo do all acc nie chodzi o passy tylko o specjalne haslo na strone i wtedy bylo zazaczone ze ta postac byla wymieniona wtedy i o tej porze i by w kazdej chwili ktos z administracji sprawdzil nick w wyszukaj gracza i tam bylo by napisane "postac zostala wymieniona np 15 stycznia 2011 roku o godzinie 15 : 32
yyy, wystarczy by taki wymieniacz wszedl w temat "Wymiany!' Gdzie są wpisane wszystkie wymienione postaci i użył takiego skrótu ctrl+f i już olśnienie! wie wszystko, wpisuje nick i siema: O serio nie ogarniam, czy benn nie zna tej opcji czy co XD.
#oczywiscie moim zdaniem powinien tygrys odebrac mu pozwolenie;p
Kovalchuk
22-02-2012, 18:30
no jajca jak regulamin to jest regulamin a nie ;)
Czarodziej Xardax
22-02-2012, 19:34
Może ktoś doda sondę, kto jest za cofnięciem mu pozwolenia? : )
#Bonus
Nie wiem jakie by niby miały być powody ku temu by byli równi i równiejsi ; )
Nie twój interes, na pewno nie było żadnych " przekrętów " , Tygrys nie podjął by takiej decyzji bezmyślnie , najwidoczniej miał ku temu powodu, i pozwolił mu się wcześniej wymienić, tyle.
Super. Tygrys był online, nie zainteresował się kompletnie tą sprawą,chyba, że z tym pozwoleniem to kolejny szwindel, którego Benn nie potwierdził. Na dodatek Benn ciągle wymienia! I co to znów za pozwolenie? Usunąć limity i tak nic nie znaczą.
Widzialem ss'a na ktorym niby Tygrys pozwolil na wczesniejsza wymiane ale nie wymienilem bez potwierdzenia od Tygrysa iz faktycznie moge ta postac wymienic wczesniej.
Cuban 8.42
23-02-2012, 12:55
Nawet jeżeli Benn'a zdegradują ze stanowistka wymiennika, to dalej będzie mógł wymieniać, bo kto mu zabroni? Nawet ja mogę wymieniać postacie bez zgody Tygrysa.
Assassin Mateusz
23-02-2012, 13:52
Będzie mógł też oszukiwać w nieskończoność, bo w końcu nie będzie regulaminowym wymiennikiem ;)
Ale mimo wszystko bedzie mogl wymieniac i nic mu nie zrobicie. :)
@top
Jak dla mnie powinien dostac jakies ostrzezenie lub cos w tym rodzaju.
Czarodziej Xardax
23-02-2012, 14:09
Kazdy moze : )
ale na wlasna odpowiedzialnasc .
nie wiem jak inni ale ja bym nie wymienial u osoby bez pozwolenia :confused:
Owszem możesz, ale na własną odpowiedzialność, a lepiej być tym "zaufanym" niż takie przekręty robić, bo nigdy nie wiesz czy ktoś Cię z kadry obserwuje. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.