View Full Version : Zmiana domeny "pl" na "com"
Felietonista
19-02-2012, 00:53
Domena com jest domeną globalną i wzbudza większe zainteresowanie niż końcówka pl co wy na to by administracja postarała się o jej zmianę może właśnie to przeciągnie obcokrajowców.
jeśli to nie kłopot, ani dodatkowy wydatek to czemu nie
Shervolia
19-02-2012, 01:08
Przyciagnie obcokrajowcow? -.^ Raczej watpie...
W sumie obojetne mi xd Zaznaczyłam tak ;p
W sumie zrobić coś takiego można i to nie dużo pracy ale jestem na nie. Niech zostanie tak jak jest.:)
Dokładnie niech tak zostanie jak jest chyba że chcecie tu Brazoli XDDD
Moim zdaniem nie jest to zły pomysł, ale można by trochę graczy ściągnać na server ;p choć jest dziennie 200+, trochę lipa by była jakby brazole się zlecieli ;d no ale mi by to nie sprawiało kłopotów nie wiem jak wam, jestem za żeby zmienili domenę z 'pl' na 'com' zobaczymy jak inni się wypowiedzą ;)
DarkCokolate
19-02-2012, 03:34
Brazole po pierwszym spotkaniu z jihadem zrezygnowali by z gry tutaj xd
#Topic
Jestem na tak, o ile to nie był by problem dla administracji xd
Taka opcja raczej nie wchodzi w grę.
Domena toproste.pl jest już na tyle dobrze wypozycjonowana np. w Google, że zmiana domeny mogłaby jedynie zepsuć całe pozycjonowanie.
Pozdrawiam,
Heaven.
Do wszystkich niżej:
Tylko, że język gry na serwerze można zmienić po zalogowaniu się na stronie ;|
Język strony też zmienić można ;|
Kimus The Master
19-02-2012, 09:03
Jak dla mnie jest to wcale nie potrzebne wiec glosuje naNIE
czemu w jesteście tacy asertywni ?? Ja tam jestem na Tak :) ale wątpię że będzie im się chciało :):p
Japan Fighter
19-02-2012, 10:17
To i tak nic nie da. Wszystkie questy, npc, misje, są pisane w jeżyku polskim więc taki obcokrajowiec nic i tak tu nie zdziała. ;x ale jak nie sprawi to kłopotu to każdy krok MOŻE (ale nie musi) dać jakiś rezultat.
Takanori~
19-02-2012, 10:44
@up
Jeżeli na APO nastałby taka era, że graliby tutaj obcokrajowcy trzeba było by zmienić/dodać w dialogach język angielski... Troche pracy by nad tym było, ale jeżeli Mortiis chciałby więcej zarobić takie coś już by było...
@top
Właśnie... Jeżeli Mortiis tego nie zorganizował tzn. że zysk z ots jest dla niego wystarczający... Ale i tak chciałbym mieć tutaj jakiś obcokrajowców. Fajnie by było prowadzić "wojny". RASIZM !
jak dlamnie to ie jest zbyt dobry pomysl.
ale jak by Mortiis chcial to juz dawno by o tym pomyslal xD jestem na NIE
*****, zrozumcie że nikt nowy tutaj raczej nie zagra. Wystarczy, że zobaczy czołówkę serwera. Jedyne co ratuje 7.6 to reset postaci.
Ryśku xD
19-02-2012, 13:40
A czy ta zmiana jest potrzebna ?
Przecież na tym servie i tak grają tylko polacy.
Domcio Old
19-02-2012, 13:49
przyciagnac na server obcokrajowcow , pomysl dobry ; ) tez bym chcial jakichs obcokrajowcow na tym servie .. :) jestem na tak
Felietonista
19-02-2012, 13:50
*****, zrozumcie że nikt nowy tutaj raczej nie zagra. Wystarczy, że zobaczy czołówkę serwera. Jedyne co ratuje 7.6 to reset postaci.
RESETU NIGDY NIE BĘDZIE
Reset jest niepotrzebny !!!
Z tym musicie się pogodzić a ze względu że poziomy bije się coraz ciężej to postacie z obecnymi 3000 poziomami po wbiciu 5000 będą mieli towarzyszy 4000 (którzy obecnie maja 1000poziomy) dlaczego ? dlatego bo na tych poziomach prawdopodobnie 500 lvli będzie się bilo tak długo jak teraz 1500:)
i osoby z dobrym pvp będą radziły sobie z czołówka APO ;]
To co by mogło się tu przydać to domena "com" :) i coś jeszczee...
Zarexoholik?
19-02-2012, 13:54
Można zmienić, ale czy ty na serio sądzisz, że to spowoduje większe zainteresowanie starym klientem Tibii?
To polski OTS i niech zostanie tak jak jest. Nawet jakby zmienili na "com", to wątpie, że obcokrajowcy zaczęli by tu zaglądać. Teraz już mało kto zaczyna grać na kliencie 7.6 bo jest przestarzały i prawie każdy idzie na nowsze wersje. Na 7.6 grają już tylko w większości stali gracze tego klienta...
Mi to jest obojętnie już i tak nie piszą newsów po angielsku ani nic to tylko tak na samym początku jak zawsze ;P..
Zresztą flaga na forum powinna być bardziej widoczna na środku .
a co to ma kosztować xdd? darmowe .
Tak, 100% za :) Tylko pytanie czy sie da?? W sensie czy nei ksoztuje zbyt duzo?
mistrzu2012
19-02-2012, 18:08
po co zamieniac?? nie lepiej wykupic druga domene i to by byla strona taka sama tylko w jezyku angielskim??
RESETU NIGDY NIE BĘDZIE
Reset jest niepotrzebny !!!
Z tym musicie się pogodzić a ze względu że poziomy bije się coraz ciężej to postacie z obecnymi 3000 poziomami po wbiciu 5000 będą mieli towarzyszy 4000 (którzy obecnie maja 1000poziomy) dlaczego ? dlatego bo na tych poziomach prawdopodobnie 500 lvli będzie się bilo tak długo jak teraz 1500:)
i osoby z dobrym pvp będą radziły sobie z czołówka APO ;]
To co by mogło się tu przydać to domena "com" :) i coś jeszczee...
Romus dobrze gada !
Reset to jedyne rozwiązanie, żeby przyciągnąć potencjalnie nowych graczy.
Po Twoim uzasadnieniu "czemu jesteś na nie", leżałem dobre 5 minut na ziemi rechocząc co Ty p1erdoli$z !
Jestem na NIE, bo to kolejny durny pomysł, żeby tylko zaistnieć. Felietonisto: wyjdź i nie wracaj (przynajmniej z takimi durnymi pomysłami) ! JOŁ !
Strona była indeksowana przez kilka ładnych lat i się dobrze wypozycjonowała w google, więc jestem na NIE! Zmiana domeny - ponowna indeksacja na google etc.
Nie podoba mi się ta propozycja, ze względu na czas istnienia serwera, jeżeli przez taki długi okres widnieje domena " pl " nie ma co zmieniać na " com " .
APO to polski serwer, więc moim zdaniem powinna zostać domena 'toproste.pl'. Jestem na nie.
moim zdaniem wystarczy domena pl nie ma co zmieniać na com
Moim zdaniem nie jest to zły pomysł, ale można by trochę graczy ściągnać na server ;p choć jest dziennie 200+, trochę lipa by była jakby brazole się zlecieli ;d no ale mi by to nie sprawiało kłopotów nie wiem jak wam, jestem za żeby zmienili domenę z 'pl' na 'com' zobaczymy jak inni się wypowiedzą ;)
Jestem za :) W sumie dobry pomysł, Polacy przestają grać pod tibie 7.6 Może racja może i więcej obcokrajowców gra pod 7.6 :) TAK
taaa będzie tak jak na rl :D br ? hunted noob :) więc dla mnie jest dobrze jak jest :) albo w sumie mi to osobiście nie przeszkadza :)
Witem . Moim zdanie jest to dobry pomysł ... :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.