PDA

View Full Version : Problem ze Skypem

~Bocianex~
19-02-2012, 01:43
Witam od pewnego czasu mam problem ze skypem,a mianowicie gdy prowadze rozmowe i gram w tibie to po pewnym czasie rozmowa sie zacina i trace połączenie,dopiero gdy zminimalizuje tibie to skype prubuje przywrocic tą rozmowe co często trwa 20-30 sekund.Problemu tego nie mam gdy tibia jest wylaczona,wczesniej taka wada nie wystepowala i nie wiem czym spowodowana ta usterka.Jezeli ma ktos jakis pomysl co moge zrobic albo co naprawic to piszcie.

PS. Format nie wchodzi w gre : )

DarkCokolate
19-02-2012, 03:12
Jest to wina połączenia sieciowego/internetowego, masz najwyraźniej słabego neta, albo podłączych kilka kompow pod jeden modem :) błędy nie wyskakują ci jak masz wyłączona tibie bo wtedy ilosc mb twojego neta nie rozdziela sie, bedzie tak sie tez dziać jak bedziesz mial włączynego skype i np przeglądarkę...
Rozwiązanie? Zmiana neta na silniejszy lub nie korzystanie z wieku aplikacji na raz xd

#Edit
Posty ponizej nie wnoszące nic (rozwiązania problemu) do tematu bede reportowala jako nabijanie postów :)

Laluś
19-02-2012, 11:31
Jaki masz ustawiony tryb grafiki w Tibii? Też miałem kiedyś podobne problemy, które zniknęły po przełączeniu na OpenGL. Może tu leży pies pogrzebany. ;)

[Magik] Proszę się nie rzucać mięsem... Niech autor tematu stwierdzi co mu pomogło i czy problem został w pełni rozwiązany.

~Bocianex~
24-02-2012, 15:44
Zadna z waszych pomocy mi nie pomogla : / Sam doszedlem do rozwiazania problemu.Wystarczylo zmienic priorytet tibii na Niski