PDA

View Full Version : Japo?ska bryka '94~ nfsy itp.

Takanori~
21-02-2012, 22:25
A więc mam pytanie oraz chciałbym poznać waszą opinie na ten temat:
Marzy mi się rasowa bryka z klimatów nfs'ów, czy też filmu z serii "Za szybcy, za wściekli"... Konkretniej chodzi mi o auta wyżej wymienione(w ankiecie). Co sądzicie o kupnie takiego auta w dzisiejszych czasach ?
Nie chodzi mi o to by jeździć nim do pracy/na małe wycieczki, a raczej auto do rozrywki, lansowania się w mieście. Co o tym sądzicie ? Które byście wybrali ? I dlaczego ?

Crayon
21-02-2012, 23:00
Skyline R34, bo zawsze o takim potworku marzyłem. I spełnię to marzenie, prędzej czy później!

Viseq
21-02-2012, 23:14
Oczywiście, że R34. Klasyk.

Okey
21-02-2012, 23:20
R34 zawsze spoko, ale sprowadzenie go i przełożenie stron trochę kosztuje...

Jarken
21-02-2012, 23:45
Żadnego z tych ;]. Bierz Nissana 350Z. Zajebista bryka, moja ciotka ma, przewiozła kilka razy i majty urywa, 350 KM... Droższy od tych w ankiecie ale niesamowite wrażenia. A jak już to brałbym Toyote, ofc za pare ładnych lat :).

Demon
22-02-2012, 07:52
moje malutkie marzenie, do którego spełnienia będę dążył to

http://szybkooferty.pl/uploads/photos/full/310/sprzedam_sprzedam_mitsubishi_lancer_evolution_ix_2 006_r__1_310596.jpg

Krac
22-02-2012, 13:35
Skyline kosztowna przekładka, konieczność dostosowania wydechu na europe
Supra TT w polsce praktycznie nie do wyłapania
RX7 podobnie

Sory, że zniszczyłem ci marzenia

Takanori~
22-02-2012, 13:44
Skyline kosztowna przekładka, konieczność dostosowania wydechu na europe
Supra TT w polsce praktycznie nie do wyłapania
RX7 podobnie

Sory, że zniszczyłem ci marzenia

Hehs, nie udało Ci się ! Liczyłem się z tym od kiedy zacząłem interesować się motoryzacją i marzyłem o takim aucie. Na dobrą sprawę jakoś we wakacje przeprowadzam się do Wielkiej Brytanii. Choć tam jest ich więcej, ciężko jest o kupno takich wozów w dobrym stanie za rozsondną cenę... Jedyne wyjście to sprowadzenie z kraju ojczystego tych marek czyli Japonii, albo poprostu standardowo z USA. Cena takich aut wraz ze sprowadzeniem, przeróbką na Angielskie drogi, przerejstrowaniem itp. to koszt ok. 50tys zł... Drogo, ale marzenie spełnie xD Za kilka lat może się uda... ;)
@#Lordzik#
O moje umiejętności w prowadzeniu auta się nie martw. Co do "wyliczeń" uważam, że są one jak najbardziej trafne... Chyba, że miałeś na myśli kupno auta po tuningu... A mh jednak chodzi o auto w stanie "firmowym", tuning potem. ;)

ciiq
22-02-2012, 16:48
to co podal demon, evo nie do wyjebania <3333333333

#Lordzik#
22-02-2012, 17:51
to koszt ok. 50tys zł Trochę za mało sobie wyliczyłeś...

Sorki, ale nie kupisz sobie takiego wozu. Pograj jeszcze więcej w nfs'a i kolejne bryki sobie odblokuj. Kup kierownicę i naucz się nią wpierw operować...

July 15, 1995 (16) Ty o samochodzie marzysz? XD

1st R. Boonek
22-02-2012, 18:04
Skyline R34

Samochod marzenie ... :rolleyes:

Ehhhh no wlasnie, marzenie xd

Ale osobiscie chcialbym miec cos takiego jak w tym teledysku, tylko ze koloru czarnego :]

FThuVI_maAs

Na propsie +500% do szpanu XD

Viseq
22-02-2012, 18:13
rozsondną

NONONONONONO!

Wiadomo, w Polsce raczej nie ma co marzyć o tym raz to, że drogi interes dwa problemy przy rejestracji [nie będę tu się wgłębiał w szczegóły bo masz 16 lat więc jeszcze Ci nie spieszno do tego] trzy samochód z przekładką już nie będzie tym czym był wcześniej XD. Tak jak ktoś napisał, pograj lepiej jeszcze w NFS'a bo założę się, że jesteś teraz chwilowo zafascynowany tym bo grasz właśnie w tą grę.

Takanori~
22-02-2012, 18:46
NONONONONONO!

Wiadomo, w Polsce raczej nie ma co marzyć o tym raz to, że drogi interes dwa problemy przy rejestracji [nie będę tu się wgłębiał w szczegóły bo masz 16 lat więc jeszcze Ci nie spieszno do tego] trzy samochód z przekładką już nie będzie tym czym był wcześniej XD. Tak jak ktoś napisał, pograj lepiej jeszcze w NFS'a bo założę się, że jesteś teraz chwilowo zafascynowany tym bo grasz właśnie w tą grę.

Fascynacja trwa od kiedy dostałem pierwszą konsole Playstation (psx) i zagrałem w grę z serii Gran Turismo, było to jak miałem 5 czy 6 lat. W NFS grałem, gram i grać będę... Puki nie kupie pierwszego auta i nie zalicze jakiegoś drzewa czy rowu... Xd Wiecie... Może i mam te 16 lat, ale to moje marzenie i je spełnie prędzej czy później.
@Fakt... Cena za takie auto jest wysoka, można wyrwać za te 50tys. młodsze, nowocześniejsze auto, ale to nie będzie to samo... W każdym bądź razie nie będzie to pierwsze auto jakie kupie, przecież nie chce się zabić :<
#edit
Z racji tego, że ktoś wyżej napisał, iż 50tys za takie auto to za mało podam ceny aut bez modyfikacji, na rynu amerykańskim gołych, bez żadnych "ulepszeń":
Nissan Skyline R34 - ok 17 tys dolarów.
Nissan Skyline R33 - ok. 13tys dolarów.
Mazda RX7 - ok. 13tys dolarów.
Toyota Supra TT - ok 15tys dolarów.
+++
Mitsubishi Lancer Evo(V,VI,VII) - ok 12tys dolarów.
Mitsubishi 3000GT(na rynku europejskim zwane GTO) - ok 11tys dolarów.
@SoniQ
Fajny sprzęcik, niezły, naprawdę. Ople, szczególnie te nowsze coraz bardziej mi się podobają, jeżeli miałbym takiego kupić, tylko w tym kolorze. Wiesz, zanim ja sobie kupie auto o którym marzę będę musiał najpierw popracować kilka lat... Kasa... Nie chciałbym brać jej od rodziców.

Jarken
22-02-2012, 19:35
50 tysi ... Ucz się aby mieć dobrą pracę i żebyś nie strzępił się pół życia na tą bryke :).
Ale za taką kasę naprawdę polecam Nissana 350Z , 370Z ! :)

SoniQ
22-02-2012, 19:54
jezeli masz 16 lat to chyba za wczesnie na wybieranie samochodu, ale jesli mialbym wybierac, to zadne z nich ;[ za 2 lata bedziesz myslal, ja bym nie bral zadnej fury w tym stylu, wolalbym niepozorne aczkolwiek zrywne auto typu: http://s1.blomedia.pl/autokult.pl/images/2011/03/Opel-Vectra-OPC.jpg, wydaje mi sie ze do lansu tez sie nadaje. chyba ze twoi rodzice maja kasy jak lodu to kup sobie te 4 ktore podales!XD

Viseq
22-02-2012, 20:25
Puki

XDDDDDDDDDDDDDDDD

No właśnie, zrozum, że masz 16ście lat i za co najmniej 2 lata możesz wylądować pod mostem lub wylądować w trumnie lus. Nie myśl na zapas i nie pytaj o takie rzeczy na forum Tibijskim XDDDDDDDDDD. Tak jak już pisałem : taki samochód z przekładką - morderstwo klasyku.

*Esende Mylffon*
23-02-2012, 12:21
Nie wiem czy wiesz, ale sprowadzenie fury z ameryki wiąże sie z zaplaceniem cła, ktore bedzie prawdopodobnie drozsze niz Skyline. Taty kumpel chcial kupic Voyagera, ale cena cła zabila :O Nie pameitam ile to bylo, ale prawie rownowartosc samochodu. Takze, te 17kafli za Skyline pomnoz co najmniej razy 2.

#Odpowiada zespół motoexperta:
W przypadku sprowadzenia samochodu z USA obowiązują Pana następujące formalności oraz opłaty. Przede wszystkim cło w wysokości 10% wartościa auta, następnie akcyza 13,6% (bo silnik powyżej dwóch litrów) od wartości auta plus cło i następnie podatek VAT liczony od wartości auta powiększonej o cło i akcyzę.

Sorry za zepsucie marzen, tez chcialem Skyline zawsze :D Mozna go ewentualnie sprowadzic z UK i jest w Polsce, gdzies na Śląsku firma, ktora zajmuje sie tuningiem i przekladkami do Japonczykow. Cena takiej przekladki jest nieoplacalna po prostu, ale mzoe keidys.. xd

Hegez89
23-02-2012, 14:22
Moim marzeniem jest mieć Mazdę RX-7 dla mnie to auto to cacko, chciałbym się więcej o nim dowiedzieć co i jak...

Takanori~
23-02-2012, 15:52
#^up
Parametry masz na Wikipedii, jeżeli chodzi o cenę poszukaj na zagranicznym rynku (Japońskin, USA), wpisz sobie w google "import japan cars". Jest wiele stronek typu allegro dot. tych aut. Niestety nie ma dobrych w języku polskim.

1.St Nielegal
08-03-2012, 18:02
moje malutkie marzenie, do którego spełnienia będę dążył to

http://szybkooferty.pl/uploads/photos/full/310/sprzedam_sprzedam_mitsubishi_lancer_evolution_ix_2 006_r__1_310596.jpg
czyli kochamy ten sam samochod xD

tak wiem ze odkopuje temat ; >

nie dostaniesz tych samochodow w polsce
w europie tez trudno