View Full Version : Sala Wymian - Propozycja
dziq76pl
26-02-2012, 00:01
Witam, przejdę do sedna:
Moja propozycja polega na tym żeby na sali wymian można było kłaść więcej itemów bo np. jak ktoś chce sprzedać jakiś item za item + kasa to np. z kasą trzeba się ,,kłócić" żeby kolo dał kasę, a każdy ryzykuję, do tego jak ktoś np. kupuję kasę w większej ilości np. 5kcc to kładzenie po 10kcc main, 2sc rook może być troszkę wkurwiające. Więc wy piszcie co o tym sądzicie i jak macie jakieś minusy tej propozycji to piszcie, plusy oczywiście też ^^
Dodaje sondę
Takanori~
26-02-2012, 00:11
Fakt, jest to denerwujące... Lecz można tam położyć jeden przedmiot. Rozwiązanie to np. dodanie dwóch podstawek... Były by już 3. Hehs.
faktycznie, osobiście bym się wkurwił i próbował ojebać / dał się ojebać
Kimus The Master
26-02-2012, 00:55
Teoretycznie jest to dobry pomysł, ale czy w praktyce da się to wykonać?
Swoją drogą już ktoś kiedyś zapodał nam taką propozycje.. heh
DarkCokolate
26-02-2012, 01:00
od tego sa wymiennicy, maja w swojej 'ofercie' mozliwosc wymian rook - main ;o
moze to troche denerwujace ze nie siedza 24/7 przed kompem ale to tylko ludzie i tez maja swoje zycie...
ehh... ja byla bym ewentualnie za tym jesli byl by limit ilosci wymienianych items (np zeby mozna mylo wymienis 2x tyle co teraz i starczy) (:
zaznaczylam tak!
#edit
Lepiej bylo by jak mozna by np kłaść items w bp i otwierać/zagladac do niego z odległości oczywiscie i bez ruszania items w środku, cos aka funkcja trade xd
dziq76pl
26-02-2012, 02:13
@Dark
No tak są wymiennicy, no ale skoro istnieje sala wymian to nikomu się chyba nie będzie chciało dawać 1kcc ...
Była już taka propozycja bardzo dawno temu. Jestem jak najbardziej na tak, ale jak dla mnie prościej jest wprowadzić nową walutę, która wymieni 10 kcc na 1 czegoś tam. Wtedy nie trzeba modyfikować sali wymian.
tak była propozycja i nawet ktoś dał fotke jak to mniej więcej ma wyglądać .
Ale skoro robią teraz, że 100sc będzie się coś w tam zamieniać więc może zostać jak jest bo będzie nowa waluta.
Mogli by dodać jeszcze 1 miejsce na przedmiot, bo troszkę jest to denerwujące ;)
TuRoczeK
26-02-2012, 15:40
Dobry pomysł, jestem na tak.
Ale zastanawiam się, czy da się tak zrobić :d
Co za dużo to nie zdrowo. Jeśli chcesz wymienić większą ilość itemów/kasy na raz to zrób to przez wymiennika. Z tego co widziałem to niektórzy też się tym zajmują. Jestem na nie.
~Bocianex~
26-02-2012, 18:33
Jak wymieniasz dużą ilosc itemow/rzeczy to proponuje zrobic to przez wymiennika ; latwo,szybko i bezproblemu ze ktos oszuka : )
@t TAK
Często sie zdarza, że ludzie sprzedaja rookerki/demonki itp. za kase main.
Gdy nie ma wymiennika to ciężko wymienić/a gdy jakis jest, to dodatkowo trzeba płacić.
Najlepsza opcją jest dodanie nowej waluty, a co do tematu to tak. ;)
Jestem jak najbardziej na tak.
Jednak ja bym dał 3 kadzie, bo by ładniej wyglądało. :D
Widzę to tak:
http://i52.tinypic.com/iptyx2.jpg
Pomimo, ze wtedy zdecydowana wiekszosc byla na tak, nie zostalo to wprowadzone. Sadze, ze problem lezy po stronie technicznej - czyli jak to oskryptowac? Ale przyznaje sie, ze nie mialem do czynienia z tego typu rzeczami, wiec sa to moje czyste przypuszczenia. xd
Dinnedhel
28-02-2012, 10:20
Od tego masz wymienników :) Jestem na Nie :) 5sc czy tam 10sc to nie jest wydatek i każdego stać na to :)
jak dla mnie jest dobrze jak jest :) tzw.. zostawić to i zająć się czymś lepszym :)
Bambucha Rook
28-02-2012, 13:01
Od tego masz wymienników :) Jestem na Nie :) 5sc czy tam 10sc to nie jest wydatek i każdego stać na to :)
jednak ta sala po cos jest? i wymienncy nie musza na tym zarabiac jesli mozna ja udoskonalic i nikt nie bd stratny?
#T
Zakladalem kiedys taki temat nawet Magik dodal ten sam ss co tutaj lecz administracja nic z tym nie zrobila? Czemu ? nie chcialo im sie albo jest jakis problem techniczny i sie nie da tego zastosowac
Propozycja była i nawet mieliśmy coś z tym zrobić, a konkretnie możliwość wglądu do plecaka na odległość, czyli byłoby widać co jest w plecaku, tym samym nikt by nie dał rady oszukać.
Mortiis chyba już nawet zaczął coś robić w tym kierunku, ale jak to później się stało, że przestał? Nie wiem... A szkoda, bo na pewno by się przydało.
Pogadam o tym z Santano, może on da radę to zrobić.
Jestem na nie .... Niech bedzie jak jest ... Cieszmy sie ze wgl takie sale zrobili ... a jak nie bylo sali to kazdy pisal zeby zrobili sale a teraz jakies wymagania dzikie .... JESTEM NA NIE
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.