Zaloguj się

View Full Version : Totalny brak pomys?u

Ktoś II
28-02-2012, 01:05
Cześć wszystkim

Jestem typowym kinomaniakiem. Uwielbiam dobry film i w tym tkwi mój problem. Obejrzałem już tyle filmów, że przeglądając portal zalukaj.tv albo kinomaniak.tv widzę tylko znane mi tytuły.
Mam do was ogromną prośbę. Chciałbym abyście wypisali mi tutaj max. po 5 tytułów filmów które warto obejrzeć i na których nie zasnę. Mam nadzieję, że znacie coś czego jeszcze nie widziałem.

Prosiłbym tylko, aby nie wypisywać horrorów. Mogą być to filmy lekkie i przyjemne, ale również takie, które dają do myślenia.

Będę próbował odnieść się do każdego postu i powiedzieć co myślę o danej produkcji.

Pozdrawiam

Greyback
28-02-2012, 16:46
Podam kilka tytułów, które mam na kompie obejrzane:
"Jestem Bogiem"
"Numer 23"
"Sobowtór diabła"
"Prawo Zemsty"
"Clubbed"

Może spróbuj obejrzeć jakieś anime. Jeśli chciałbys jakieś tytuły warte uwagi pisz na pw.

SedaN*
28-02-2012, 16:54
Ciężko mi wymienić 5 najlepszych, ale może wymienię 5, które ostatnio oglądałem i je polecam, może któregoś nie oglądałeś :)

1. Incepcja
2. Prestiż
3. Skazani na Shawshank (klasyk, na pewno oglądałeś!)
4. Ocean's eleven
5. Hooligans

Szczególnie polecam numery 1, 3 i 5 :) oglądałeś wszystkie?

Ktoś II
28-02-2012, 18:35
"Jestem Bogiem"
"Numer 23"
"Sobowtór diabła"
"Prawo Zemsty"
"Clubbed"

1. Jestem Bogiem - oglądałem, film zrobił na mnie dobre wrażenie ale nie rewelacyjne.
2. Numer 23 - miałem zamiar wczoraj obejrzeć ale jakoś nie potrafiłem wyobrazić sobie Jimiego Careya w thrillerze :P Postaram się obejrzeć wkrótce
3. Sobowtór diabła - nie słyszałem o tym filmie w ogóle, również postaram się obejrzeć, bo sam tytuł bardzo mnie zachęcił
4. Prawo zemsty - genialna produkcja, gra aktorów była po prostu znakomita o fabule nie wspomnę
5. Clubbed- nie oglądałem ale słyszałem o nim

1. Incepcja
2. Prestiż
3. Skazani na Shawshank (klasyk, na pewno oglądałeś!)
4. Ocean's eleven
5. Hooligans

1. Incepcja - oglądałem, dobry film. Wiele ludzi się nim strasznie zachwyca ale we mnie nie wzbudził jakiś specjalnych emocji
2. Prestiż - pierwszy raz widzę ten tytuł i ocena na filmwebie motywuje mnie do obejrzenia
3. Skazani na Shawshank - oglądałem kilkanaście razy - jest to jeden z moich ulubionych filmów
4. Ocean's eleven - mogę szczerze, z czystym sumieniem powiedzieć, że po prostu 'pożarłem' całą serię :D
5. Hooligans - film godny uwagi, oglądałem go bardzo dawno temu ale jakoś nie ciągnie mnie żeby włączyć kolejny raz

Podsumowując, kolejny seans filmowy zapowiada się bardzo przyjemnie. Szczególnie chcę zobaczyć 'Sobowtóra diabła' i 'Numer 23'.

SedaN*
28-02-2012, 18:42
A Ty empajer, jakie filmy byś najbardziej polecił? Twoje ulubione, chociaż wiem, że ciężko będzie określić przy tak dużej liczbie filmów obejrzanych ;D

*Esende Mylffon*
28-02-2012, 20:23
Wymienie kilka, jezeli nie chcesz to nie musisz czytac wszystkich tytulow xd
Kolejność losowa:

1) Abduction (Aktor ze Zmierzchu, ale film jakos mi sie spodobal, niekonieczne innym musi :>)
2) Assassination Games (Van Damme i Scott Adkins znany chociazby z Undisputed dali rade:D)
3) Blitz (Statham i wszystko jasne ^^)
4) Ghost Dog The Way of the Samurai (Polecam dla fanow amerykanskiego rapu, bo soundtrack rozpierdala system:D)
5) Hitman (Pewnie widziales, ja do niego czesto wracam)
6) Killer Elite (To co w punkcie 3 + De Niro)
7) Once Upon A Time In America (Stary film pokazujacy droge gangstera od najmlodszych lat. Film troche w stylu Tarantino - koniec na poczatku itp. xd)
8) Unthinkable (L Jackson w roli "kata" :D Ciekawy film, trzymajacy do konca w napieciu ;>)
9) 11-11-11 (Cos w stylu Numeru 23, goscia przesladuje liczba 11 :o)
10) Source Code (Troche psychologiczny :])

Wiecej mi sie nie chce pisac, a i tak chciales tylko 5 :D

DarkCokolate
29-02-2012, 04:09
Ehh... Ciezko jest w glowie znaleść kilka dobrych filmów xd
Na pewno polecam ci obejrzenie biografi Notoriusa
"The Notorious B.I.G"
Cos z polskiego kina ponieważ tu go w ogole nie wymieniacie, hmmm moze:
"Symetria"
Cos z komedi z lekko czarnym humorem xd
"Poniedzialek" i kontynuację "Wtorek" malo znany film, mnie sie osobiście podobał ...
Rowniez zachęcam do obejrzenia :
[b]"2046" oglądałam go juz troche czasu temu i jak znajdę czas znow obejrze, taki film na odmiane od kobiety, powiem tylko ze mnie zaskoczl :)
No i moze jeszcze dodam :
"Gattaca-szok przyszłosci" :( super film mówiący duzo o ludziach xd
No i przypomniał mi sie jeszcze jeden film wiec pozwole sobie edytowac
"21" świetny film prosto z kasyn Vegas :)
I daj znac co o nich myslisz...

-ZolteX-
29-02-2012, 22:13
1. Donnie Darko
2. Vanillia Sky
3. Mulholland Drive
4. Lot nad kukułczym gniazdem
5. Efekt motyla

Trzeba trochę poukładać sobie w głowie żeby filmy zrozumieć.

Zarexoholik?
02-03-2012, 12:48
Oczy szeroko zamknięte.
Podziemny krąg.
Piątek.
Bez twarzy.
Twierdza.

Finderlow
02-03-2012, 20:14
a więc tak:
- Imię róży
- American history X
- Miasto gniewu
- Pora umierać (może Cię trochę znudzić, ale według mnie film doskonały, zwłaszcze że polski, gdzie o dobre kino ciężko)
- Chrzest

unk
03-03-2012, 18:26
- Iluzjonista
- Mechanik
- Kod niesmiertelnosci
- Wyscig z czasem
- Serial: Californication wszystkie serie =d

Romus
09-03-2012, 02:39
Chłopcy z ferajny
The Shottas (bandziory)
Felon
Plan doskonaly
Cios ponizej pasa

Pisałem to co przyszło mi do głowy (oczywiście wszystkie obejrzałem i myślę, że są godne polecenia).

Asami
09-03-2012, 13:48
Jestem Legendą
Never Back Down
Weekend
Kac Vegas[1 i 2]
Adrenalina

Napisałem moje ulubione filmy, nie wiem jaki gatunek chciałeś, ale tu masz różne.

Bysio
19-03-2012, 02:35
1. Fanatyk,
2. American history X
3. Hooligans (druga część słaba)
4. Football Factory
5. Never Back Down (1,2)

...

I dużo dużo więcej ;p

Sir Krystian
05-04-2012, 07:57
Poranek kojota
Demony wojny
Gang dzikich wieprzy
To tyle

Sasa666
09-04-2012, 11:52
- Watchmen
- Sunset Limited
- Larry Crowne
- Kołysanka
- Remember Me

Pontius
09-04-2012, 13:10
Football Factory
Boski Chillout
Blow
Spun
Adventureland
Amerykańskie Ciacho
Dick and Jane

wiecej nie pamietam ;p

swiety mikolaj
25-04-2012, 20:53
Więc tak, 3maj same do myślenia.

1 - Cooler, opowieść, o gościu który miał niefart, pracował w kasynie,
poznał kobiete i jego loss sie zmienił...
2 - Traffic - Opowieść o 5 osobach, po części każda z nich ma udział w wielkim spisku narkotykowym, żadna z nich się nie zna.
3 - Dziennik Motocyklowe - jak dla mnie jeżeli chodzi o film do myślenia, ten daje najbardziej
4 - Bruce Wszechmogący - Pewnie ogladales ale polecam!;D
5 - Lista Schindlera - Najlepszy.