Zaloguj się

View Full Version : Co to za syzyfowa praca która wykonuj? niy cz?ownkowie administracji!!!!!!

Alber Einstein return
01-03-2012, 21:17
Witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jaki wogóle ma sens banowanie za macro/bota i niby cos tam innego?

Pamiętam raz ja mortiis pisał o programie wykrywający szybkie uhanie przez danego gracza ale wywnioskował że lepiej bedzie zaangażowac graczy żeby tak troche pilnowali. Pozytywy:

Nie trzeba pisac nowych programów do ułatwień w grze a szkoda. Zawsze można coś dopracować!!!!!
Negatywy:

Słaba efektywność ogólna niby tych osób którym powierzono pilnowanie "stanie na straży prawa", żeby każdy gracz miał równe szanse w grze. Znaczy wyłącznie od strony technicznej ( klawiatury, myszki, monitora i urządzeń przetwarzających sygnał)
Niech mi wreszcie ktoś wytłumaczy: " Jaki ma sens banowanie skoro taki gracz tak czy siak przez 2 tygodnie bez przerwy używa bota potem dostaje bana na kilka dni i znowu to samo?" - walczycie z wiatrakami a może z paczka falową znaczy "wiatrem".

Mortiisowi bym radził wyje"ban"-ie z członków administracji tych tam banujących i zatrudnił normalnie: programistów.
Jednyna mozliwość która ma sens: " każdy gracz z apo powinien zbierać dowody znaczy: kilka-"4-5" filmików na bezpośrednie używanie bota przez jednego gracza i tyle". Wtedy jedna może 2 osoby odpowiedzialne za wyciągniecie konsekwencji: ban conajmniej 2-3 miechy by zmienił tą patologie która panuje obecnie na apo i GITES.
Pozytywy:

skoro nowi programiści to z pewnością dużo lepsza jakość gry. Nie mów mi Mortiis że cięzko zaufać komuś!!!!! Takie sprawy nie załatwiasz przecież telefonicznie tylko jakąś umową na zlecenie, skoro jesteście firma to żaden problem. fajnie by było żeby powstało kilka nowszych serwerów niekoniecznie o tematyce tibia. Czym większa ekipa tym pomysły ciekawsze, wiecej można zrobić
Gracze by nie byliby tak perfidni jak teraz żeby normalnie bocić przy innych graczach musieli by sie kryć jak psy- w końcu to oszustwo a tego trzeba się wstydzić a nie chodzic jak buc np. xixe albo neko knight i wielu innych.

/* Zwrot do Pana mortiisa kiruje również do Pana Tygrysa oraz Santano lecz ze względu na niechęć do powtórzeń pisałem jeden nick*/

Zanika umiejetność czytania ze zrozumieniem w końcu wypowiadaja sie narazie nic nieznaczące osoby!
czy ja pisałem w temacie że programiści mają zając sie pisaniem programów na boty: nie?
Ja bym olał sprawe banów za boty w obecnym systemie i za inne przewinienia tylko wygenerował taką sytuacje że botterzy musieli by sie kryć ze swoją nieuczciwością
To że jihad sie spina to rozumiem w końcu chyba to oni wprowadzili te patologie na serwer swoja pustą osobowościa i idiotyzmem oraz pragnieniem dowartościowanie się w grze- może coś tu osiągnięcie> hahahah

Co to za tłumaczenie grało by 80 osób?
jakby można było kraść w sklepie to chleb kupowałoby osoób super!

Pisanie skryptów do gry nie wymaga wiedzy potężnej z programowania, w końcu oni bazuja na jakimś środowisku. Jak napiszesz kilkaset programów np z c++ też umiesz juz full wypas programować to samo tutaj no problem.
najpierw piszesz że jest wszystko spoko a nagle że jednak jest problem!

Spinki kidów mnie smieszą.

W obecnej sytuacji:

pvp straciło sens i wgóle to tendział prezentacje graczy nie ma sensu również: " co to za osiagnięcie gdzie wszystko jest ustawione na hotkeju albo na auto".
bezsesnu jest wybierać kolejnych na pozycje gm, tutor czy tam coś innego. Wiecie ciężko jest zmusisć takie osoby żeby zapirdalały na serwie za free, zaniedbując szkołe, prace. To błędne koło, nic nie mam do nich tylko nie wiem po jakiego grzyba przydzielono im takie zadania.Ja bym odebrał im mozliwośc banowaniaza cokolwiek.
Uważam, że to gracze powinni zbierac informacje w postaci filmików naruszających zasady regulaminu i tyle. B. duzo idzie wysiłku administracji na przeskanowywanie botterów i po co?. Lepiej żeby taki gm, tutor który tam słabo ogarnia środowisko na którym pracuje apo np. dokonał jakiegoś dniowego najazdu. To jest męczące może jakis program do tego a on by tylko co jakis czas nadzorował poprawne działanie- taki ktoś już troche musi ogarniać.

Ktoś pisał że powinienem założyć serwer, i sobie rzadzić nim. Żebym miał pomysł na inna gre od obecnie powstałych wiec że juz bym w tym kierunku tworzył srodowisko.

Inne typowo chamskie zwroty traktuje jako typowe zachowanie dzieci na podstawie sytuacji panującej w domu- brak szacunku do najbliższych a to SZKODA

KaZeK
01-03-2012, 21:30
Skoro jesteś taki błyskotliwy to zadaj sobie pytanie:

'Po co zakładam takie bezmyślne tematy'
'Na hoj mnie takie mondre posty'
'pozjadałem wszystkie rozumy'

Programistów? Po co? Żeby zrobili program który ma wgląd do naszych procesów i będzie można w 100% określić czy ktoś ma bota?:D B* Please..

Powiem Ci tak - 'Kto umie bocić, bana nie dostanie, kto nie umie -> [01/03/2012 18:34] Caav -> Xixe was banished because of Uzywanie macro/botow itp.'

Skoro jesteś taki pokrzywdzony przez los to odejdź od monitora, przejdź się po parku, rozmyślaj nad swoimi teoriami z ptaszkami ćwierkającymi w owym parku. A nie wypłakujesz się jak 3letnie dziecko które nie dostało cukierka po wizycie u lekarza na zastrzyku. Jedyna obecna tutaj patologia to Ty.

Ja bym olał sprawe banów za boty i za inne przewinienia tylko wygenerował taką sytuacje że botterzy musieli by sie kryć ze swoją nieuczciwością.

Ty chyba olałeś szkołę... A jaka jest teraz sytuacja z botterami?! Robią sobie zrzuty ekranu z nimi i wstawiają bezpośrednio na forum (zdarzają się takie przypadki bezmózgich zombi)...

To że jihad sie spina to rozumiem w końcu chyba to oni wprowadzili te patologie na serwer swoja pustą osobowościa i idiotyzmem oraz pragnieniem dowartościowanie się w grze- może coś tu osiągnięcie> hahahah

http://www.bestwaytoloseweightfastblog.com/wp-content/uploads/2010/12/cool-story-bro.jpeg

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRuhZ_wG6pvPbwuj0uabBgConmIJfe3 W8w_7CnmuLLwp0aZn-H

jakby można było kraść w sklepie to chleb by kupowało 5 osoób super!

Można kraść, tylko że jak Cię przyłapią to pójdziesz 'siedzieć' (TAK, 25 lat za kradzież chleba), a jak nie to kradniesz dalej.

HpX3
01-03-2012, 21:31
Czytam te pierdoły i po prostu nie mogę się połapać co ty piszesz. Pl ? Swe? Br?
A jesli chodzi o boty to raczej nie ma innego sposobu niz banowanie ich przez gmów. Jak chcesz to zatrudniaj sobie programistów i płac im 10 tys za jakis gowniany program. Te kary co sa teraz , są bardzo dobre. Za cave delete , a za innego bota miesiąc przerwy.
I naprawde nie wiem skąd ty się wziąłeś chłopie, bo na Polaka to mi nie wyglądasz, piszesz jak prawdziwy kaleka...

Jarken v2
01-03-2012, 21:32
[SIZE=3][B]Witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/* Zwrot do Pana mortiisa kiruje również do Pana Tygrysa oraz Santano lecz ze względu na niechęć do powtórzeń pisałem jeden nick*/

Wyczuwam komentarz Java, Milordzie. :D

Banowanie na 2-3 dni za bota CHYBA nie występuje... I myślę że występują bany na twoje upragnione 2-3 miesiące ale jest to zależne od rodzaju bota według mnie... Np jakieś głupie sh powinno być na mniejszy okres czasu w porównaniu do np automatycznego zbierania loota, auto Uh...(i chyba tak jest cnie?)

Programiści... Jeżeli ktoś jest na prawdę dobry w tym co robi to nie będzie marnował siebie i czasu na banalne APO XD. Tacy ludzie niekiedy nie mają czasu się wysrać a co dopiero na grę i wykrywanie botów itp . Po drugie ile by oni dostali z tych smsków po 11 zł... Bez komentarza.

Mimo wszystko pierwsza opcja w sądzie podoba mi się bardziej.

Malahada?
01-03-2012, 21:32
Ale ty jestes nie madry! jezeli ktos ma bota, dostanie bana, jezeli nie ma to nie, podam przyklad Sciexa, wlaczyll na chwile auto attack i dostal bana wiec ocb? dzieki ze wymieniles mnie tutaj, czuje sie bardzo doceniany przez ciebie i podziwiany, mam nadzieje ze cale Jihad tak samo bo wiadomo ze o mistrzach servera pisales.
Beka z ciebie czlowieczku ze studiow ktory nie potrafi dobrze zlozyc zdania, a co dopiero ortografia, nie czepiam sie bo mam to gdzies, ale jezeli masz zamiar pisac takie glupoty to nie pisz wcale, padasz slo od kazdego po wyzej 2.1k i placzesz, prosze cie zakoncz ten placz bo jestes zabawny

Kimus The Master
01-03-2012, 21:39
po 1 jesli ludzie dostawali by bany na 2/3 miesiace to na apo gralo by dziennie 80/100 soób
Nowa ekipa raczej nie jest tu potrzebna tylko wystarczy wieksza KONTRONA NAD TYM CO ONI ROBIA~!!!

Crayon
01-03-2012, 21:53
Programistów? Po co? Żeby zrobili program który ma wgląd do naszych procesów i będzie można w 100% określić czy ktoś ma bota?:D B* Please.
Nie wspominając o tym, że tego typu program może zostać przez wiele programów antywirusowych uznany za szkodzący i po prostu uznany za wirusa, so - wywalony w kosmos.

Sethan
01-03-2012, 23:58
Wystarczy ogarnac pozycje na APO.
Co to za ST/GM ktory nie odpisze na raport gdy dotyczy on jego " tibijskiego cumpla".

Prawda jest taka. Mortiis po wybraniu tych 10 tutorow z konkursu zaczal olewac OTS'a.
Znalazl sobie osoby ktore siedza poł dnia na serverze za niego, nie zawsze robia co powinni ale za to ADMIN nie musi robic nic!

Wybrali COMA do kontrolowiania GMów?
Jeszcze dostała go osoba na ktora jest najwiecej skarg!
Poprawy nie widac.

Jak nie bedzie darmowych to mozecie wprowadzil bana za bota na 3 miesiace+

Artis
02-03-2012, 00:31
Nie przesadzacie trochę? Mortiis już ma swoje lata, możliwe że już od dawna pracuję, zamiast studiowac. Tego nie wie wiele osób wypowiadająca się w tym temacie. Pamiętajcie też, że niektórzy nie mogą miec czasu na ogarnięcie wszystkiego, lecz nie zawsze widziałem członków administracji podczas mojego tzw. gawędziny ze znajomymi.
Dobra, mamy rok 2012, w 2010 roku zostali wybrani tutorzy i wiele z nich nie ma czasu - dajmy sobie taki przykład. Od wielu lat jest tak, że nie każdy GM, Tutor czy Senior Tutor mógł odpowiadac na każde zgłoszone przez Was raporty w sprawie złamanie przez innych graczy punktu jakiegoś tam regulaminu obowiązującego podczas gry. Jeżeli chcecie i to bardzo, to lepiej pomyślcie nad lepszym rozwiązaniem. Ewentualnie jak mówicie przeprowadźmy nowy wybór tutorów, który zareaguję szybszą interwencją. Ja sam zaś nie widzę innego rozwiązania, ale według mnie to tylko niecierpliwośc osób trzecich.

DarkCokolate
02-03-2012, 00:52
Hmmm... Powiem krótko, jak ci nie pasuje ten server, ludzie na nim grający, administracja ktora wszystkim kieruje oraz jakość nagród/kar to mam dla ciebie jedno rozwiązanie...
Wypi3rdalaj na inny server albo zrob sobie swoj, i rządz nim jak ci sie tylko nie wymarzy...
Tyle ode mnie, zegnam! :(

Takanori~
02-03-2012, 08:46
Mam dość tych twoich dziwnych tematów więc powiem krótko

WYPIERDALAJ

Właśnie...
@top
Człowieku ! Ogarnij się ! Co ty tam napisałeś to nie wiem. Musiałem wszystkie posty czytać, żeby rozkminić ten twój durny temat... I co ci to da ? Gówno... Ludzie i tak będą bocić... Nie rozumiem cie i twojej złości... Popatrz na serwer ze strony administracji.

Miodek
02-03-2012, 09:02
Przeczyta-jąć ten jego Temat a nieczytający innych wypowiedzi stwierdzam że ten człowiek ma trochę racji trochę głupoty
Bo jak by ten programista zrobił program żeby wykrywał BOty jakie tylko się wł. to by było git
a z tej głupoty to chyba cała reszta sam nie wiem co ty napisałeś chcesz wywalić polowe ekipy?

Ja nawet wiem teraz i mam takie podejrzenia że Mortis tego Tematu nie przeczyta !!!

Goatee v222
02-03-2012, 11:25
Jedynym dobrym rozwiązaniem dotyczącym botów na tym serwie jest wprowadzenie criminal records. Pierwszy ban - 7 dni, drugi ban - 30 dni, trzeci ban -delete. Każdy ban zapisywałby się na koncie. Dotyczyłoby to tylko banów za bota. Wtedy wszyscy zastanowili by się czy włączyć bota. Ale na APO jest patologia, że jeśli ktoś dostanie bana albo delete to jest płacz, że on nic nie miał a gm to stary chuj który się nie zna i banuję tylko swoich nieprzyjaciół. Taka jest rzeczywistość na tym serwie.

PS. Zapomniałeś dodać jednej opcji w tej ankiecie. Mianowicie; "Tego serwera już nic nie uratuje"

Zarexoholik?
02-03-2012, 12:34
jest dobrze kto ci szkodzi używać bota

KTO CI SZKODZI UŻYWAĆ BOTA? <hahahahahahahahahahaahahhahaha>

#topic

O jakich ty programistach piszesz skoro średnia wieku na APO wynosi 13 lat? Wypracuj wzór na szybkość warda, mając podaną tylko jego siłę. :(

Masz bota - masz bana. Tak powinno być i jest, jeśli tylko któryś z gm'ów, tutorów cię sprawdzi i nikogo nie faworyzuje. Jeśli ktoś używa bota, napisz raport i czekaj na reakcję. Zresztą zacznij od siebie i wyłącz wreszcie blackD.

Adasik
02-03-2012, 14:45
Czytam twoje durne posty i widzę, że ciągle ci coś nie pasuje. Ciągle masz jakieś 'ale'. Nie wiem czy chciałbyś takiego systemu banowania, bo byś musiał te 2-3 miesiące nie grać. A co do twoich teorii o programach wykrywających boty to jesteś censored jeśli w to wierzysz :D
Jakbyś chciał zakończyć erę botów to musiałbyś zacząć od siebie. Jeśli chciałbyś wyeliminować patologię tu panującą to musiałbyś przestać tu grać.

Soi
02-03-2012, 14:59
Dobra, grasz na serwie 3 msc i myslisz, ze wszystko o nim wiesz...
Twoje propozycja se idiotyczne, nic nie warte, jedynie spamujesz + widze, ze jedno konto ci juz zbanowali :)

Nie jestem za "propozycja" (?!)

Kto$
02-03-2012, 15:53
Zrobić coś z tymi boterami ban za bota miesiąc przerwy następny ban 3 miechy następny i delect i tyle. Widoamo każdy kto boci będzie przeciw ale jak ktoś nie boci to nie ma czego się bać. To jest śmieszne dzieci na botach grają i się cieszą i mówi "pisz raport" na który prawie w ogóle nikt nie odpisuje.

First Adrian of Sork
02-03-2012, 20:13
KTO CI SZKODZI UŻYWAĆ BOTA? <hahahahahahahahahahaahahhahaha>

#topic

O jakich ty programistach piszesz skoro średnia wieku na APO wynosi 13 lat? Wypracuj wzór na szybkość warda, mając podaną tylko jego siłę. :(

Masz bota - masz bana. Tak powinno być i jest, jeśli tylko któryś z gm'ów, tutorów cię sprawdzi i nikogo nie faworyzuje. Jeśli ktoś używa bota, napisz raport i czekaj na reakcję. Zresztą zacznij od siebie i wyłącz wreszcie blackD.
Nom nom, mam zacząć wymieniać GM/ST faworyzujących Zareksa aka Studenta PŁockej szkoŁy wardowej? XD xd "Santano, Disc aka Zbuj, Fast wiadomo, Magik, Ferrum, Caav aka Franeq"
Nie ma faworyzacji xd tylko caŁy Jihad na blackd zapierdala _/
Top,
Beka z tematu, nawet nie mam zamiaru tego komentować :?

Alber Einstein return
02-03-2012, 23:50
Witam!!!!!!!!!!!!!!!!
Zarex geniuszu co ty wogóle wypisujesz, uzyj chciaż raz tego orzecha mózgowego. Niby cos tam piszesz a nic to nie wnosi do całej sytacji. Czy ja gdzieś napisałem że jako pomysłowdawca otrzymuje immunitet?. Jest beznadzejnie na serwie bo kazdy biega na bocie a administracja niema żadnego pomysłu żeby rozwiązać ta sytacji.
A jesli ktos ciekaw: Czy chce zdegradowania połowe administracji: Tak przynajmniej w stosunku do podjęcia decyzji odniosnie bana za bota. Napisałem tam jaką mam wizje: gracze bedą zbierac informacje w postaci kilku filmików i wtedy 2 osoby odpowiedzialne beda podejmowac decyzje o długości bana.
Niby tak panikujecie a krytyka jest uzasadniona.

jeślisz ciekawi używałem bota podczas czyszczenia labiryntu dao ale to kilka razy!!!!!!!!!!!!!!!
Życze mortiisowi zeby jednak zajął sie tą sytacją bo serwer upadnie i zostanie sam ZAREX w końcu to wieczny studen wardohologii.

Nie bedzie mnie długi okres w tibii i na forum jesli kogos obraziłem to sorry ale studenta chciałem!