PDA

View Full Version : Ten serwer ju? nie ma sensu :)

Marek
10-03-2012, 21:22
Witam na starcie chciałbym zaznaczyć , że gram tutaj jedynie dla zabawy. Chara dostałem z 8.42 z przenosin i wbijam naprawdę rzadko by odpalić pk czy coś zabić ( można powiedzieć , że nie gram ) , także nie mam na celu pisać tego by kogoś specjalnie zdenerwować albo , że jestem zazdrosny itp bo tak nie jest. Ogólnie tak jak ktoś kiedyś napisał liczba graczy spada powoli lecz konsekwentnie i to widać. Pvp tutaj nie ma w ogóle sensu na dzisiejszym apo i nie mówcie , że nie a Ci co będą się kłócić między obecnym a starym apo to chyba nie grali na starym. Kiedyś grałem tutaj charem o nicku Fightter z 900+lv ek. Było to kilka lat temu i muszę przyznać , że po tym jak wszedłem po przenosinach pobawić się teraz to zobaczyłem jedną wielka orshbombę. Kiedyś potrafiłem dać radę wygrać 900ek z 1300+msem ( wiem , wiem napiszecie zaraz noob nie miał pvp - ja miałem bota ) a byłem sprawdzany kilka x . Wyzywano mnie od botów bo ludzie denerwowali się ,że z takim lv nie mogą zgasić mnie a jednak to pvp miało sens - była rywalizacja. Aktualnie widzę jakieś uw , sety i to wszystko popsuło serwer. Dziś widziałem kilka walk i zauważyłem , że to już nie jest pvp lecz spam ( kto 1 ten lepszy ) . Kiedyś walka między ek polegała na b.dobrym uhaniu - ręka i suwaniu się teraz to ek lata na map clicku nawet - porażka aż grać się odechciewa. Hoty i spam to naprawdę dno i te lvele : / przyznam nie potrafię grać rp i nie zamierzam tutaj grać ( oprócz zabawy czasem ) lecz to co się dzieje na tym ots to porażka. Pomyślcie sobie , że wszystkie możliwości zostały wykorzystane - setów ani broni już dodawać nie mogą bo to co teraz jest już niszczy serwer a co dopiero jakby dodawali nowe rzeczy o lepszych właściwościach to dopiero byłoby dno. Mapa jest zaje..bista więc lepszej nie trzeba. Tak naprawdę ten serwer jest już wypalony i nie pisze tutaj by zrestartować go bo szanuję czas włożony w postacie przez Was graczy ale naprawdę nie widzę przyszłości dla tego ots'a. Jakbyście postawili nowe 7.6 bez tych bajerów i hotów głowę dam ściąć , że sporo osób by grało bo aktualnie zakładać chara to już nawet sensu nie ma - żadnej rywalizacji. Jak dla mnie ten serwer jest już na skraju upadku i wybaczcie , że tak piszę ale to moje zdanie. Kiedyś w pvp liczył się skill a aktualnie map click , umiejętność wciśnięcia hotkeya i bot na ringa - to wszytko. Porażka jak dla mnie. Cześć

Jeśli są jakieś błędy to wybaczcie - pisałem na szybko i proszę o zachowanie się od głupich komentarzy w stylu " kup se char jak zazdrościsz , naucz się expić itp itp..." ja naprawdę wbijam w ten serwer , także darujcie sobie.

Wiesz co rozumiem , że są osoby co zaczną grać od nowa ale ile tych osób będzie ? zobacz , że tych osób praktycznie nie przybywa. Każdy jedzie na Mortissa ale tak naprawdę to człowiek któremu na kasie nie zależy bo jakby zależało to zakończyłby tą edycje i wyj...miał na graczy a stworzył nową gdzie grałoby na pewno sporo więcej osób znając armia podkarpacki ots ale widać mu nie zależy aż tak na kasie jak innym twórcom ots typu narvia gdzie gra 1000+ osób przez 3 tyg. potem restart i znów to samo. Tu się grac odechciewa widząć obecny system pvp z tymi hitami. Kiedyś zgasić 1500ms to było coś a aktualnie hmm 2 strzały i leży. I w ogóle to pvp najbardziej razi mnie ek uciekający na map clicku używający hotkey to przecież parodia jakaś jest. Kiedyś aby grać ek trzeba było już trochę skila mieć by się wyuchać itp a teraz ? Słów szkoda. Jak dla mnie to ots jest wypalony i rozumiem , że się powtarzam ale co ekipa apo może dodać nowego na tym protokole ??

taski są , uw jest ( więc żadna lepsza bron już nie wchodzi w grę ) , inne b.dobre bronie są ,sety są , mapa jest wielka jak na 150 osób więc czego Wy się spodziewacie ? Gra tutaj coraz mniej osób. Każdy normalny gracz który pamięta czasy kilka lat temu wolałby apo gdzie ganiały max 800lv i walka o potwora na respie - b.ciekawe czasy mające sens. I naprawdę nie zazdroszczę tutaj tym 2klv bo jakbym chciał nawet przez 4 miesiące odłożyłbym po 50zł z wypłaty i miał chara lepszego ale nie chce. Ots porażka już.

I WIECIE nie wkurzajcie się , że coś takiego piszę ale każdy serwer ma swój początek i swój koniec ( no dobra rl tibia się trzyma ale to co innego ) tak więc zrozumcie to :)

Nie porównuje ots'a 7.6 z 8.6 itp tylko postawę Mortiisa bo mógłby równie dobrze robić z 7.6 tak samo jak inni robią z 8.6 tyle , że wiadome restarty takie na 7.6 byłby co sporo większy okres z względu całkowicie innego systemu. Ale nie o tym tutaj mowa. Nie mam nic do nikogo ani też nie mam zamiaru wywoływać spiny tak więc drodzy gracze ( gracze którzy tutaj są długo ) odpowiedzcie sobie na pytanie - jaką dalszą satysfakcje z gry da Wam ten serwer o ile w ogóle taką przynosi ? To co miało być dodane zostało dodane. I co dodadzą teraz potwora do ubicia na 3.5klv i co to będzie naprawdę sensem by expić aby go zabić ? Wydaje mi się , że nie. Dodali UW które jak dla mnie załatwiło sprawę dodawania broni , gdyż są inne b.dobre więc co oni tutaj mają jeszcze dodawać ? Setów już nie dodadzą bo jeśli tak to już w ogóle będzie totalna kicha. Ja to się dziwie , że oni jeszcze wene twórczą na update mają.

Jakby odpalili nowy serwer z tym wszystkim tylko bez uw , hotów to dopiero byłby "czad" dla osób lubiących tibie 7.6 bo była by motywacja do zdobycia jako pierwszy itemów itp a teraz ? Allegro - sprawa załatwiona. To tylko moje skromne zdanie. Oczywiście serwer stary by pozostał.

.LOGEST.
10-03-2012, 21:28
Przeczytałem wszystko, trochę się z Tobą zgadzam, trochę też nie.
Aktualnie zaczynam grę od 1lev, może to będzie jakaś frajda, innego tak dobrego otsa pod 7.6 nie znam.
Pozdrawiam

SoniQ
10-03-2012, 21:36
zupelnie sie z toba zgadzam i podbijam pomysl z nowym serverem 7.6

Sciex
10-03-2012, 21:38
A czy granie w Tibie ma jakis sens? Oczywiscie ze nie:) Grasz tylko dla zabawy jezeli nudzi Cie ta gra to czas najwyzszy ja zmienic na inna:p Jesli chodzi o serwer to rzeczywiscie wszystko idzie w zlym kierunku ale miejmy nadzieje wszystko sie zmieni na lepsze.

Wiesz co rozumiem , że są osoby co zaczną grać od nowa ale ile tych osób będzie ? zobacz , że tych osób praktycznie nie przybywa. Każdy jedzie na Mortissa ale tak naprawdę to człowiek któremu na kasie nie zależy bo jakby zależało to zakończyłby tą edycje i wyj...miał na graczy a stworzył nową gdzie grałoby na pewno sporo więcej osób znając armia podkarpacki ots ale widać mu nie zależy aż tak na kasie jak innym twórcom ots typu narvia gdzie gra 1000+ osób przez 3 tyg. potem restart i znów to samo. Tu się grac odechciewa widząć obecny system pvp z tymi hitami.

Ty porownujesz OTS'a pod klienta bodajze 8.6 do APO 7.6? Pffff(brak slow).

xxxElteserxxx
10-03-2012, 21:57
Witam!!!
Jak ja zaczynałem grę na apo a były to początki 2008 roku to wtedy było zajefajnie (atmosfera,ludzie,wieksze zainteresowanie gm serverem) a teraz?
Nigdy nie myslałem ze doczekam takich czasów że knight bedzie rzucał jakąś kulką na polowe mapy no ale cóż jest jak jest.
Popieram autora tematu ze apo powoli się wypala a przyczyniły się do tego nstępujące sytuacje: dodanie hotów(najwieksza klapa),dodawanie items +/- xxx od/do magii przez co oczywiscie najwiecej tracą profesje magiczne ms/ed ktore bija bardzo mało.
Do konca apo według mnie brakuje tylko jednego itemu typu -100% od magi i po sprawie:)

Loki
10-03-2012, 22:02
Sciex, kiedyś miało sens. Bo szło popisać z innymi graczami, było można hmm... ,,poszpanować" pvp, fajnie się expiło, bo walczyło się o respy. A teraz??? Pvp zależy więcej od ilości kasy niż zdolności, expienie jest nudne i żmudne (bieganie i klikanie f1, f2, f1, f3 itd.) W 100 % zgadzam się z Markiem.

Alber Einstein return
10-03-2012, 22:04
Witam!

Trochę to bezsensu otwierać konkurencyjny serwer taki sam. Uważam że to bzdura znaczy pomysł do dupy. Zauważcie, że jak jest wprowadzone nowe update to przez kilka tygodni loga więcej o 30% graczy do gry w godzinach szczytowych (14.00-22.00). A więc wystarczy częste upy.
A, że pvp nie ma sensu to prawda.

Huj z tym: "Kto lubi dużo ded, szybki exp idzie na otsy" - PROSTE!!!!!!!!!!!!!!

KaZeK
10-03-2012, 22:08
Trochę to bezsensu otwierać konkurencyjny serwer taki sam.

Mortiis zrobił by Mortiisowi konkurencje, heh.

#t
Hoty jakoś da się przeboleć, ale uw? Totalnie zniszczyło PvP.

Na miejscu Mortiisa otworzyłbym drugi serwer 7.6 z mniejszym exp rate.

dziq76pl
10-03-2012, 22:10
Witam!!!
Jak ja zaczynałem grę na apo a były to początki 2008 roku to wtedy było zajefajnie (atmosfera,ludzie,wieksze zainteresowanie gm serverem) a teraz?
Nigdy nie myslałem ze doczekam takich czasów że knight bedzie rzucał jakąś kulką na polowe mapy no ale cóż jest jak jest.
Popieram autora tematu ze apo powoli się wypala a przyczyniły się do tego nstępujące sytuacje: dodanie hotów(najwieksza klapa),dodawanie items +/- xxx od/do magii przez co oczywiscie najwiecej tracą profesje magiczne ms/ed ktore bija bardzo mało.
Do konca apo według mnie brakuje tylko jednego itemu typu -100% od magi i po sprawie:)
+ Mortiis którego w ogóle nic nie dodaje, na forum nic nie pisze, ani w tibii. Jedynych gm'ów których widuję to: Tygrys, Sayto, Crayon, Ferrum, Mc Maciek, James (dość rzadko), prawda - klapa totalna, ale jak mi się całkiem znudzi to sprzedam eq i chara za kcc, potem na allegro i jakiś typ kupi i przejdę na jakąś grę FPS ...

Cynmus
10-03-2012, 22:19
Masz w *** racji w tym co napisałeś.
To jest praktycznie cala prawda o tym co się stało na apo.

dziq76pl
10-03-2012, 23:01
Wyłączyć APO! .

Taa ... potem goście co wydali po 200zł na grę by płakali

Mr Fsza
10-03-2012, 23:07
ja to proponuję zrobić nową tibię ze swoimi potworkami z wyglądem ze swoimi itemami i niektóre rzeczy zmienione wtedy to jestem pewny, że grało by wiele osób .

klienta by się ściągało z APO można przerobić całą tibie 7,6 tak .

ale wiesz ludzie przestają grać bo mają życie zresztą reklam tibi nie ma już a cały czas są lepsze gry z lepszą grafiką ; d.

palobo
10-03-2012, 23:16
Taa ... potem goście co wydali po 200zł na grę by płakali

Peszek. Jak to zawsze w aukcjach jest ladnie ubrane w slowa - "sprzedaję czas poświęcony na grę". A czas ma to do siebie, że mija ;)

Demon
10-03-2012, 23:34
fakt faktem masz racje, bo każda rzecz przemija, każdy server musi mieć swój koniec, a on jest bliski

Adasik
10-03-2012, 23:36
Stawiać nowego serwera nie ma sensu, bo czołówka ze statystyk nie pójdzie na nowy serwer jeśli tutaj mają takie poziomy i takie możliwości...
Co do pvp to każdy jest świadomy, że to właśnie UW zepsuło cały balans, a właściwie to moc UW u ek/rp.
Jak dla mnie ten serwer ma swój klimat, który i tak strasznie się zmienił od czasów 2007~, ale teraz jest dobra beka z ludzi takich jak Paul Dirac czy Nivelato :D

Pyrtówka
10-03-2012, 23:41
W sumie to sie zgadzam. Uw, shaman sety, amulety itp. to porażka. Pandema czy hota to ujdzie jeszcze. Ale niedługo bedzie jakiś item typu 15 % do magii pewnie.. Powinni też cześć potworów przerobić bo teraz są takie respy że przez pół dnia wbiłem 100 lvli.

Zarexoholik?
11-03-2012, 00:11
Peszek. Jak to zawsze w aukcjach jest ladnie ubrane w slowa - "sprzedaję czas poświęcony na grę". A czas ma to do siebie, że mija ;)

bardzo interesujące

#topic

Kiedyś tym swoim 900 knightem biegałeś z przesadzonym uhem, sorc/druid mieli mniej hp niż teraz, a ty biłeś więcej z exori maxa. Ciebie to jarało? Balansu nie było w ogóle, teraz jest marny, bo marny, ale jest. Jak nie potrafisz grać to się naucz albo nie graj.

Kovalchuk
11-03-2012, 00:54
#Zarex
Nie porównuj pvp dzisiejszego z wcześniejszym, nawet mi to przez myśl nie przychodzi jak możesz takie głupoty wypisywać, teraz knight to jest tank i nitk na to nic nie poradzi. Przesadzeniem było dodać uw, oraz uhy i manasy na hocie, wcześniej dużo graczy bociło, ale była tam jakaś adrenalina i to poczucie, że możesz dostać bana ekipie sie nie chcialo siedzieć i banować to na łatwizne dla wszystkich poszli... DLA TEGO SIE GRA NA 7.6 BO NIE BYLO HOTOW, jak chcesz hoty to idz na 7.92+ i pokazuj pvp.

# temat

Trochę masz racji.
W końcu Apo istnieje już około sześciu lat. Moim zdaniem i tak Ekipa tego serwera jest na tyle odpowiedzialna i elokwentna żeby utrzymać ten serwer rozwijając go po przez nowe pomysły, itemy potwory. Zrozumcie, każda rzecz na świecie rozwija się macie na to masę dowodów - np. Wy sami rozwijacie się, jakieś rzeczy Was nudzą inne rzeczy Was ciekawią, tak jest z Apo, co by to było, gdyby serwer nie był rozwijany? 3k lvl expiłby na demonach z mpa, g legami itp. Także nie płaczcie, że przez te 6 LAT WPROWADZONE ZOSTAŁY NOWE ITEMY TJ. UW, SHAMAN SET. Tak jak w mojej wcześniejzej misji, serwer MUSI się rozwijać, zobaczycie zaraz jak poupadają inne serwery 7.6 typu extra exp (100000exp) bo na tym ots nic już nie osiągną. Żeby coś normalnie funkcjonowało musi się rozwijać taka natura, Administracja o tym wspaniale wie, dodając ciekawe misje oraz questy.
Nie PVP, nie Przedmioty lecz niestety nic innego jak gracze - to jest problem tego serwera, nie jest ich mało i nie jest ich dużo, lecz najbardziej pyskatych, zarozumiałych i nie wdzięcznych smarkaczy, 60% serwera to dzieci, które wbijają na respy, kupują postacie, itemy z allegro, wyzywają twoich rodziców bardzo wulgarnie i można byłoby wymieniać i wymieniać... z moich obserwacji wynikło, że jedynie 20% graczy na serwerze jest w miare normalnych, ale wiecie jak to jest w praktyce...

First Adrian of Sork
11-03-2012, 03:48
Pierdolicie juz tak od 2007 tylko lata się zmieniają :[

Okey
11-03-2012, 04:14
....

napierdoliłeś tyle błedów, że to masakra XD
_

No z tym nowym serwerem to byłaby fajna sprawa. A co do teraźniejszego apo - to zgadzam się z tobą, teraz wszystkie profesje używają ringa, ekowie biegają na m clickach i 1.7k ek teoretycznie jest nie do zabicia. Knight bijący z różdżki, palladyn bijący z różdżki, to jest trochę śmieszne :| Expienie nie ma sensu + od 2595 lvla jest 2x więcej expa na lvl, czyli czas wbijania lvl'a podwaja się. Przybywa nołnejmów z allegro typu akuzino, adasik czy kicaii. Żeby kogoś zabić wystarczy założyć ringa na redzie i spamować ile wlezie. Uh na hocie to było najgorsze posunięcie Mortiisa : o Rozumiem, wtedy nie było tylu gmów, tutorów, senior tutorów, ale teraz? Teraz jest tego masa, chyba daliby radę przypilnować graczy? Teraz nawet nagrywanie filmików nic nie daje, jedyne co odpisują to "XXX będzie monitorowany". Ogólnie tu się już dzieją śmieszne rzeczy, ale co poradzisz XD Jak na moje mogliby zamknąć apo w chuj, ale 100 z tych 200 osób, by się powiesiło. PIS JOŁ i w ogóle _/

ps. miaueś 700 lvl i cie zabijałem edekiem XD Miix hir joł

..:KoMBoj:..
11-03-2012, 07:53
Zgadzam sie z Kazkiem,
Mogli by założyc nowy serv z mniejszym exp rate, bez uw i hotow. Napewno by grało po 400 osob, a nie 150?

Marek
11-03-2012, 08:05
No dobra każdy ma coś racji a mi nie rozchodzi się tutaj ani nie jest to temat proponujący restart charów czy usunięcie Wam tego serwera tylko stwierdzam , że on powoli traci sens. Tutaj już nie przybywa żadnych nowych graczy ( oprócz tych z allegro i co jakiś czas ktoś na chwile wbiję po czym ucieka widząc te spamy pod dp itp...). I co dodadzą Wam potwora którego zabicie wymaga min.4k lv ? I to będzie dla Was motywacją by expić ?? Przecież zastanówcie się piszę to jeszcze raz i po raz ostatni naprawdę.

1.) Dodać żadnych itemów to chyba już nie mogą bo przecież jest tyle tego , że już jest wyczerpany limit. Przecież już nie dodadzą nic lepszego niż " uw " skoro na to jest narzekanie to w takim razie sprawa broni jest wykorzystana.

2.)Mapa - mapa jak na 150 osób jest potężna i dodawanie jakiś respów to omija się z celem i tak stworzyli b.dużą mapę z expami tak więc na te osoby co expią wystarczy - ok rozumiem mogą dodać nowe tereny jeśli chcą.

3.)PVP - owszem kiedyś knight miał dobrego uha a teraz jest ek jeszcze lepszy tak więc nie gadajcie , że kiedyś to knightem łatwo itp. W żadnej grze ek nie biję na dystans a tutaj ? porażka jakaś.

4.)Kiedy na serwerze takie lv już są to powinien być otwierany drugi serwer dla graczy którzy chcą pograć na nowo bez uw itp. Przecież takich graczy na pewno z 500 byłoby którzy znając dawne apo po usunięciu niektórych rzeczy powrócili by do tego klimatu , jakże dobrego.

5.)Teraz to tutaj nawet gildią się nic nie zrobi i to jest spory argument. Kiedyś za czasów "nln" szło się na sporo wyższy lv w kilka osób i zabijało się go tymi 600-800lvelami a teraz ? Teraz 2.5k ms , 3k lv wykasza cała taką gildie złożoną z takich lv. I jaki tu sens rywalizacji ??

Wybaczcie , że się powtarzam ale już nie będę . Dla mnie ots jest całkowicie wypalony.

1st R. Boonek
11-03-2012, 09:55
Dzieci, to sie nazywa POSTĘP zeby nie zmiany jakie Mortiis wprowadzal przez te wszystkie lata to zapewne nikt juz by tu nie gral... tyle w temacie siema _/ :cool:

Marek
11-03-2012, 10:00
Dzieci, to sie nazywa POSTĘP zeby nie zmiany jakie Mortiis wprowadzal przez te wszystkie lata to zapewne nikt juz by tu nie gral... tyle w temacie siema _/ :cool:

Oczywiście , że masz rację bo bez update żaden serwer nie istniał by długo. Nikt by nie chciał grać ciągle na tym samym. Jakbyś dokładnie czytał temat a nie tylko odpisał co masz na myśli ( chociaż masz rację ) to byś wiedział , że ja nie opisuję tutaj jakiś narzekań , że wprowadzano updaty tylko , że niektóre rzeczy popsuły ten serwer i zmiany były zupełnie nie potrzebne. A i myślę , że jak przeczytasz temat zrozumiesz co miałem na myśli , że serwer jest już "wypalony" i bez przyszłości.

Takanori~
11-03-2012, 10:15
Faktycznie, server upadł już dawno temu... Teraz gra 200~ osób, kiedyś grało ponad 3x więcej... Ja mam koncepcje na ten "dramat" na serwerze, gdy liczba graczy spadnie poniżej 100 osób serwer został by wyłączony, a na jego miejscu powstał by nowy. Exp mógłby być taki jak teraz, mógłby być mniejszy, wyrzucamy shity typu uw itp. Napewno zagrałbym tam od zera z większą chęcią i z MOTYWACJĄ, bo miałbym szanse być jednym z najlepszych... Ale to jeszcze nie ten czas, jeszcze z rok, może dwa lata i APO upadnie całkowicie... Także droga Administracjo, przemyślcie to. Jaman.

Shakur Shooter !
11-03-2012, 10:28
Ta postawić nowy serwer pod 7.6 exp 4x bez uw i gitara by była grało by ponad 350 ludzi napewno

.Animal.
11-03-2012, 10:38
Reset charów komu się to nie będzie podobało krzyż na drogę :D

Marek
11-03-2012, 10:48
Reset charów komu się to nie będzie podobało krzyż na drogę :D

Wiesz na miejscu Mortisa stworzyłbym jeden punkt w regulaminie mianowicie

1.Serwer w każdej chwili może zostać zrestartowany według woli mojej. Jeśli komuś się to nie podoba niech nie gra.

Oczywiście to tylko przykład a można to inaczej sformułować. Myślę , że takie coś w regulaminie byłoby jasnością dla osób które do pixela przywiązują sporo uwagi. Nie chce aby ten serwer był zrestartowany bo nie zależy mi na tym i szanuję czas poświęcony na grę tylko tym osobom co wbijały chara od 0 i są nadal ownerami tych postaci. Te osoby co kupiły chara czy kasę itp powydawały na nie po 300zł to jeb..ich sprawa i nie powinno interesować to w ogóle administracji. Przecież nikt nie kazał im wydawać pieniędzy na postacie itp..to samo tyczy się z pacc i innymi rzeczami. Gracie dla przyjemności.

Ale nie róbmy of topu. Ten temat nie jest propozycją usunięcia serwera ani restartu. To była moja sugestia na serwer i chciałem też posłuchać Waszych. Proszę o dalszą kulturę i o nie zamykanie tematu pozdro

Kamilio 2.0
11-03-2012, 10:52
Także chciałbym nowy serwer 7.6, bez uw i niepotrzebnych hotów, które zniszczyły grę, dawniej trzeba było się nieźle zwijać, aby wbić lvl. Exp x3/x4 i gicior. Na pewno grało by więcej osób.

@Up
Masz racje, jeżeli kupiłeś postać/kcc za złotówki to masz problem, po co kupowałeś? Nie umiesz sam grać? Pacc kupujesz bo chcesz, nigdzie nie jest napisane, że musisz kupować. To jest tylko gra i kiedyś nie będzie tego otsa, wszystko przemija. Dajmy przykład serwery 8.6, tam bocą/expią dla zabawy.

Ryśku xD
11-03-2012, 10:58
Ten server kiedyś był lepszy , i było ciekawiej ale teraz co się dzieje to już masakra.

W zupełności się z tobą zgadzam.

Krulowiec
11-03-2012, 11:06
Musieli coś takiego zrobić bo gracze płakali, że nic nie robią. Wiadomo, że kolejny update = kolejne itemy, czy potwory. To było nieuniknione.
Poza tym co da kolejny temat o tym? Chcesz to grasz, nie to nie.

Marek
11-03-2012, 11:18
Musieli coś takiego zrobić bo gracze płakali, że nic nie robią. Wiadomo, że kolejny update = kolejne itemy, czy potwory. To było nieuniknione.
Poza tym co da kolejny temat o tym? Chcesz to grasz, nie to nie.

Po to jest forum i lepiej by był jeden temat ciągle otwarty i aktywny niż zakładanie innych :) Nic się nie stanie forum od takiego tematu a można poczytać opinie innych bo póki co to 90% którzy się tutaj wypowiedzieli widzą jak jest :) a 10% ma przymknięte oczy i chyba nie zdaję sobie sprawy z dalszego sensu istnienia tego ots'a :D

Hide
11-03-2012, 11:24
Faktycznie, server upadł już dawno temu... Teraz gra 200~ osób, kiedyś grało ponad 3x więcej... Ja mam koncepcje na ten "dramat" na serwerze, gdy liczba graczy spadnie poniżej 100 osób serwer został by wyłączony, a na jego miejscu powstał by nowy. Exp mógłby być taki jak teraz, mógłby być mniejszy, wyrzucamy shity typu uw itp. Napewno zagrałbym tam od zera z większą chęcią i z MOTYWACJĄ, bo miałbym szanse być jednym z najlepszych...

zgadzam się, ale nie żeby było tak, że wypierdalamy i mamy wyjebane na obecny serwer ; ) po prostu stworzyć nowy serwer pod 7.6 z takim samym expem, ale bez mmm? uw/hotkeyów/shaman seta ; D mapke zostawić ; P i mieli byśmy 2 serwery i aby nie konkurowały ze sobą wyłączać i wyłączać je na zmianę Xd jeden tydzień np jest włączony obecny, a drugi tydzień nowy

1st R. Boonek
11-03-2012, 11:59
Oczywiście , że masz rację bo bez update żaden serwer nie istniał by długo. Nikt by nie chciał grać ciągle na tym samym. Jakbyś dokładnie czytał temat a nie tylko odpisał co masz na myśli ( chociaż masz rację ) to byś wiedział , że ja nie opisuję tutaj jakiś narzekań , że wprowadzano updaty tylko , że niektóre rzeczy popsuły ten serwer i zmiany były zupełnie nie potrzebne. A i myślę , że jak przeczytasz temat zrozumiesz co miałem na myśli , że serwer jest już "wypalony" i bez przyszłości.

No to ja doskonale cie rozumiem, ale robiac update nie wiesz jakie beda tego konsekwencje ... A potem juz nie ma mozliwosci cofniecia bledu.. proste, jasne wiele rzeczy jest wprowadzone ktore zyebaly server ale patrz na to inaczej, unikatowe itemy ktorych jest dosc duzo daja jakis wybor nie kazdy biega w tym samym.. hoty... no niby fail, ale jaki server 7.6 ma hoty? chyba zaden, mysle ze to dobre posuniecie wczesniej i tak byl scar, wosso... teraz jeszcze wiceps i chooy wie jakie boty, wiec rozgrywka nie byla fair bowiem knight i tak leczyl sie z hota (jakas tam ich czesc) a uh byl znacznie silniejszy... kumasz?

W tym momencie server ma zryty balans przez to uw knight nie powinien bic na dystans a mortiis nie umie tego zrozumiec, zeby nie to uw to mysle, ze by bylo wszystko ok

Vertix
11-03-2012, 12:08
Marek, zgadzam się z Tobą Mortiis mógłby bardziej się zainteresować i wprowadzać coraz częściej jakieś UPDATE, tak jak było całkiem nie dawno i ludzi trochę przybyło, wiec dlaczego już zakończył robić to, co kiedyś na upartego ? niech dalej coś wprowadza sensownego i ogarnie ekipę przynajmniej bądź ich powiększy na większą ilość, którzy są w stanie 4h dziennie przesiedzieć, nawet w tygodniu tyle nikt nie siedzi, a nawet, gdyby to 2h chyba na dzień, a boty sobie mogą chodzić. Moim zdaniem również to UW, SETY zniszczyły grę, powinno być jak kiedyś itemy, a tutaj normalnie robi się 4FUN. Jednak jako RPG mało udoskonalony, skoro nawet mapka tego RPG nie bardzo przypomina wszędzie, a itemy nie wspomnę już. Rozumiem, że stara się coś ogarnąć, aby ludzie grali, ale najpierw niech coś pomyśli i ogarnie profesjonalną administrację, która będzie grała dość długo, aby ogarnąć ten serwer.

Alber Einstein return
11-03-2012, 12:31
Witam!
Normalnie żal czytać takie głupoty, typu otwierać taki sam serwer bez shaman seta i uw. Gracie tutaj tyle czasu jak niektórzy piszą 2007 roku była atmosfera (Ja gram prawie 2 lata), a mało czaicie co się stało. Po prostu dodali nowe monstery typu: wardy, double z przesadzonym expem, co skutkować zaczęło możliwością wbijania coraz to wyższych lvl, a każdy chce wbijac te lvl coraz szybciej a więc dodawana są coraz to nowe itemy ( bardzo sensownie z większym udziałem procentowym do ataku.), i czyt. hotkeje .
Po jakiego grzyba otwierać znowu to samo i tak dojdzie do tej samej sytuacji.

Kiedy widze sens z nowym sererem 7.6:

exp normalny bez mnoznika
bez uw, shaman seta, zmniejszenie obrażeń do czarów przez wszystkie itemy.
amulety działające jak Sl, wyjebane zamiast tego blessy
zmniejszenie loota z potworów

Zadnych przenosin z serera na serwer chyba, że lvl/5 bez itemów. Wtedy bezie fajno.
Oczywiście zmniejszyłbym ataki zadawane przez monstery odpowiednio do lvl. I żeby maksymalnie można było wbic 1k lvl np. po 3 lata expienieu systematycznym.

Knight Lukas
11-03-2012, 12:52
Tak chcecie nowego serwa z mniejszym expem bez itemów itp a zastanówcie się komu będzie się chciało siedzieć tyle i expic? To nie to co kiedyś, może na starcie liczba graczy skoczy w górę ale po miesiącu zostanie kilkadziesiąt osób.

Oczywiście zmniejszyłbym ataki zadawane przez monstery odpowiednio do lvl. I żeby maksymalnie można było wbic 1k lvl np. po 3 lata expienieu systematycznym.
Ciekawe ile osób chciałoby wbić ten 1k :D

1.St Nielegal
11-03-2012, 13:57
ja troche innaczej widze nowe apo
ja bym zagral na apo 7.6 z expem max x3,bez wszystkich itemow
najlepsze byly by g boots blesska dsle mpa golden helmet
potwory jak na rl w czasach tamtych demce : )
co nieraz mozna bylo by dawac atak orsha.
przerobic niektore elementy mapy na bardziej rpgowe
w sklepie nie bylo by uhow sd itp lub poprostu duze ceny walnac
wszystko trzeba bylo by robic przez postacie wtedy sens stania przed dp i robienia run by byl xD...wyj...ten caly expgard czy jak to sie zwie.
mozna bylo by dodac potwory cos silnego jak demce lecz np inny loot :)
sadze ze szybciej by sie utrzymal taki serwer niz inne.

Vertix
11-03-2012, 14:03
ja troche innaczej widze nowe apo
ja bym zagral na apo 7.6 z expem max x3,bez wszystkich itemow
najlepsze byly by g boots blesska dsle mpa golden helmet
potwory jak na rl w czasach tamtych demce : )
co nieraz mozna bylo by dawac atak orsha.
przerobic niektore elementy mapy na bardziej rpgowe
w sklepie nie bylo by uhow sd itp lub poprostu duze ceny walnac
wszystko trzeba bylo by robic przez postacie wtedy sens stania przed dp i robienia run by byl xD...wyj...ten caly expgard czy jak to sie zwie.
mozna bylo by dodac potwory cos silnego jak demce lecz np inny loot :)
sadze ze szybciej by sie utrzymal taki serwer niz inne.

Po co robić kolejny serwer 7.6 ? nie lepiej zrobić coś pod najnowszy klient bądź 8.6 ? moim zdaniem to lepsze rozwiązanie. ;)

Takanori~
11-03-2012, 14:08
@up x2
Ale chyba nie nad tym powinniśmy debatować w tym temacie ? ^.-
@top
Tak jak wcześniej pisałem, apo nie ma sensu od dawna.

Larusso
11-03-2012, 14:35
Jestem na nie ponieważ ten serwer zbyt dużo osiągną żeby go niszczyć,po prostu niech ekipa apo nie wprowadza więcej żadnych setów ataku x100 itp.Ten serwer jest najlepszy pod wersje 7.6 szkoda by było to niszczyć.

1.St Nielegal
11-03-2012, 14:38
@2up Takanori~
to temat czysto dyskusyjny wiec dalem dodalem do dyskusji swoje 2grosze xd

HpX3
11-03-2012, 17:14
takie pierdolenie , apo w przeciwieństwie do rl tibii nie idzie w złym kierunku.
Dlatego tu sie źle gra na początku bo ten server ma juz x lat i wszyscy sie po prostu wyexpili. Mała liczba graczy jest spowodowana tym ze po prostu juz mało kto gra w tibie. Tych co ta gra kręciła po prostu mają inne zmartwienia niz lvl w tej grze. A nowi gracze tzn kidy od 10 do 15 lat po prostu w to nie grają.
Ilość graczy jest ogólnie niska a nie "gracze odchodzą bo gówniany update".
Wg mnie te updaty są jak najbardziej dobre , własnie utrudniaja opuszczenie servera.
Hoty są tez jak najbardziej dobre , po prostu wygodne. Nie trzeba zapierdalać myszką podczas expa tylko mozna wygodnie grać wciskając hota. Gdyby nie hoty to nikt by nie expił bo sie nikomu nie chciało. Skończcie wkońcu płakać , bo gdyby wprowadzili to co wy pierdolicie , automatycznie odchodzi 100 osób a przychodzi moze 5. Cos co wam odpowiada nie odpowiada większosci.
Mi osobiscie gra się idealnie z hotami , uw i wszystkim tym co was denerwuje.
Przez takie tematy administracja traci jakiekolwiek chęci do dalszego rozwijania servera, czego zajebistego nie wprodwadzą to jest ***** płacz.
@ Down
Nie da sie tak zrobic zeby 800 lvl był całyczas największy.
Dajmy na to otwierają serva gdzie najlepszym potworem jest King, ktos wbija 1000 lvl i nie ma juz co zabijac , ma full eq po prostu nie opłaca mu się grać, to dodają nowe itemki do zdobycia i nowe potworki zeby mógł się jeszcze z kimś bic. I tak było przez pare lat aż wkońcu doszliśmy do sytuacjii jaka jest teraz. Kto ci broni wbic 800 lvl i bic się z równymi sobie, wbrew temu co wy pierdolicie moze jeden na dwudziestu 800 lvli ma full eq z drugiej postaci.

Marek
11-03-2012, 19:46
takie pierdolenie , apo w przeciwieństwie do rl tibii nie idzie w złym kierunku.
Dlatego tu sie źle gra na początku bo ten server ma juz x lat i wszyscy sie po prostu wyexpili. Mała liczba graczy jest spowodowana tym ze po prostu juz mało kto gra w tibie. Tych co ta gra kręciła po prostu mają inne zmartwienia niz lvl w tej grze. A nowi gracze tzn kidy od 10 do 15 lat po prostu w to nie grają.
Ilość graczy jest ogólnie niska a nie "gracze odchodzą bo gówniany update".
Wg mnie te updaty są jak najbardziej dobre , własnie utrudniaja opuszczenie servera.
Hoty są tez jak najbardziej dobre , po prostu wygodne. Nie trzeba zapierdalać myszką podczas expa tylko mozna wygodnie grać wciskając hota. Gdyby nie hoty to nikt by nie expił bo sie nikomu nie chciało. Skończcie wkońcu płakać , bo gdyby wprowadzili to co wy pierdolicie , automatycznie odchodzi 100 osób a przychodzi moze 5. Cos co wam odpowiada nie odpowiada większosci.
Mi osobiscie gra się idealnie z hotami , uw i wszystkim tym co was denerwuje.
Przez takie tematy administracja traci jakiekolwiek chęci do dalszego rozwijania servera, czego zajebistego nie wprodwadzą to jest ***** płacz.

Bo kur.wa widocznie nie grałeś kiedyś i nie wiesz jak było. Frajdą jest walić takie hity z uw i manasować się na hocie ? Konia też wolisz walić bo z dziewczyną więcej wysiłku weź się człowieku ogarnij. Wiele osób wolałoby grać 800lvelem i bić się takimi lvelami bez wszystkich wygód jakie teraz są a , że Ty odmieniec to nie nasza wina. Jakoś kiedyś nikt nie narzekał na to , że ręcznie trzeba się manasować/uhać.

.LOGEST.
11-03-2012, 19:49
Jakoś kiedyś nikt nie narzekał na to , że ręcznie trzeba się manasować/uhać.
To z czyjej inicjatywy powstały hoty?XD

Marek
11-03-2012, 19:58

Z Mortiisa który posłuchał jakiś ludzi których w ogóle nie powinien posłuchać :)

Artis
11-03-2012, 20:03
O *****, o ja jebię, co ja tutaj widzę. Kolejny temat, który nie ma prawa bytu. Dzieci, Wy tylko płaczecie, a ekipa jebnie to wszystko w pizdu. To jest Wasza wina, to ty pisaliście propozycje do różnych questów itp. na forum. Co by tutaj więcej mówic, wiele z Was nawet nie grała za czasów świetności APO. Co więcej, niektórzy z Was nawet nie ma pojęcia o czym pierdoli. Nowy serwer pod 7.6? Po chuja, nie macie nic innego do roboty!!
Było o tym gadane ze 150 razy i gówno z tego wyszło. Starajcie się dalej, ale pamiętajcie - nie dacie rady, oni to zlekceważą :)

Mr Fsza
11-03-2012, 21:21
Apo też upada od dużej ilości gmów

było 800 graczy update był co jakieś 3 miechy a teraz 2 razy w roku ;d

było 800 graczy było 4 gmów i wszystko ogarniali

a teraz z 20 gmów na 250 graczy i nic nie mogą ogarnąć xDDDDDDD

Bysio
11-03-2012, 21:55

Lepszy jeden dobry niż 20 słabych ;] Masz racje idą w ilość nie w jakość.

~#*Nalesniczek Zla*#~
12-03-2012, 07:13
O *****, o ja jebię, co ja tutaj widzę. Kolejny temat, który nie ma prawa bytu. Dzieci, Wy tylko płaczecie, a ekipa jebnie to wszystko w pizdu. To jest Wasza wina, to ty pisaliście propozycje do różnych questów itp. na forum. Co by tutaj więcej mówic, wiele z Was nawet nie grała za czasów świetności APO. Co więcej, niektórzy z Was nawet nie ma pojęcia o czym pierdoli. Nowy serwer pod 7.6? Po chuja, nie macie nic innego do roboty!!
Było o tym gadane ze 150 razy i gówno z tego wyszło. Starajcie się dalej, ale pamiętajcie - nie dacie rady, oni to zlekceważą :)

Podbijam ,pewnie nikt z administracji nawet tego nie przeczyta ,co było by dobrym posunięciem ;D

Haa ,już nigdy nie będzie lepiej ew. może być tylko i wyłącznie gorzej.
Lecz zrobienie nowego servera pod 7.6 nie było by takim głupim pomysłem.

RekruT #21
12-03-2012, 10:11
Jak wam nie pasuje ten serwer to idźcie grać w coś innego i tyle. A nie kombinować coś, zmieniać i w ogóle...

1st Plutek^.^
12-03-2012, 10:52
Ty chyba nie wiesz co ty piszesz. Piszesz cos o tym, ze teraz nie ma balansu i wgl a sam napisales ze na old apo miales 900 eka i wygrywales z 1.3k+ msem, aha czyli mam rozumiec ze teraz nie umiesz wygrac z 40lvli wiekszym charem od cb to juz nie ma balansu zrobionego? Balans jest w miare zrobiony qale nie do konca, ze masz 0 pvp to nie wypisuj tutaj takich glupot, ze ten serw nie ma sensu pod tym wzgledem. Ogarnij lep i jak nie chcesz grac tutaj to nie graj proste...

Mioo
12-03-2012, 18:20
Hmmm... dzisiaj po roku - 2 latach przerwy od APO pomyślałem - zobaczę co na tym starym 'ukochanym serwie', a może by nawet do niego powrócić ?

Sprawdzam LVLe - wszyscy ogromne.
Sprawdzam ceny na allegro [ szczerze powiem, jak wcześniej grałem to motywowało mnie to że wszystko miało wartość i w każdej chwili mogłem zarobić te parę groszy za wkład w grę ] - obecnie 50kcc 6-7 zł
Sprawdzam ilość graczy online - 180 w godzinie szczytu
Sprawdzam ceny przedmiotów - klapki 70kcc , pandemka 40kcc czyli nie jest najgorzej

Podsumowując - nie powrócę bo to już za późno. Kiedyś APO było naprawdę świetne [ neko knight 700 lvl/ drako 500 - czołówka ]. Później było także wporządku jak assasin knight miał ~1500 lvl i był najlepszy. Ale po tym wszystko już się spieprzyło. Jakieś ultimate weapony itd. Według mnie z lepszych przedmiotów które mogłyby zostać to : pandemka / s.set / klapki / winged helmet / softy / burning heart / magic mace,bolt,silver wand i to wszystko.

Powiem Wam tak - gdyby Mortiis zechciał teraz otworzyć APO 7.6 bez tych ultimate weaponów, kapturów i innych gówien ew. z czasem dodać tylko niektóre z tych "nowych przedmiotów" to powrócę do gry.

To na tyle.

Ciao

Artis
12-03-2012, 18:39
W co wy kur.wa wierzycie? O ja jebię, zaraz jebnę śmiechem, no kur.wa nie mogę.
Gdyby Mortis chciał się zajac serwerem, to by to dawno zrobił. Santano i Tygrys są zajęci.
Na chwilę obecną to oni zajmują się nową aktualizacją, która nadejdzie za x miesięcy.
Never say never... Nigdy nie dojdzie do tego, że oni otworzą dla Waszego widzi mi się nowy serwer pod 7.6, zwłaszcza z czymś nad czym pracowali tyle lat.

Sethan
12-03-2012, 21:23
ten server to dno. .

\/po co piszesz z 10 kont
poza tym chciales napisac "jesli ktos moze uzywac botow to ogarnie pvp kazda profesja?"

Akananto
12-03-2012, 21:48

Cipsoft, widzisz, Tibia jest gra, ktora caly czas sie rozwija. Ludzie graja, zdobywaja poziomy, wysoco lvlowi magowie nie chcieli by uzupelniac 10k many mana fluidem recznie - stad tez powstaly boty.

Armia jest prywatnym serwerem, najprawdopodobnie najstarzym jaki istnieje i wyobraz sobie ze przez ten caly czas porobily nam sie 3k lvle, taki 3 k lvl mag musialby manasowac sie 15 minut recznie, to bylo by nie mozliwe.
Coraz wiecej ludzi uzywalo by botow, co za tym ciagnie gra by upadla juz do konca. Wprowadzenie hotkeyow to najlepsze rozwiazanie, odbilo sie to na pvp, ale jezeli ktos jest dobry w pvp to i nowosci mu w niczym nie przeszkodza.

Lethornek
12-03-2012, 23:19
Jakby nie było hotów, na serwie grałoby po 10 osób, reszta by czekała na unbana za te wasze auto manasy, które troszkę się maskują przez hoty ;x
conajmniej 90% knightów by się uhało na scarze - czyli też na hotkeyu tyle że z 25% więcej więc KURFA NIE PŁACZCIE.

Pyrtówka
12-03-2012, 23:43
Moim zdaniem najlepiej by było zrobić delejta wszystkich s setów, shaman setów, amuletów, a na miejsce ich dodać itemy typu zmniejsza obrażenia np od magii zwiększając obrażenia fizyczne. Zmodernizować mape typu "na dalekiej pøłnocy lodowe wyspy na których by byly respy urge i innych lodowych stworkøw, w centrum mogły by być jakieś pustynie i by na nich były respy um, msc, ms. Zmodernizować loota z mobkøw tak aby dalej sovy i sca byly w cenie (bo teraz to śmieci szczerze). Usunąć wszelkiego rodzaju dracule (ja w ciągu dnia wbiłem na nich 120 lvli więc lekka przesada) a zastąpić je demon lordami jak kiedyś. Zmiejszyć ilość cc i expa otrzymywanego za taski, zrobić jakiegoś npc co np w city by skupował zbroje, na ank legi, na exp helmety itp. (żeby ludzie polatali trochu), i oczywiście usunąć uw i zmiejszyć właściwości pand, hotow itp. żeby dalej softy były w cenie bo teraz ludzie kupuja wh i softy na ozdobe albo do questøw a nie do eq i dużo by tu wymieniać ;)

Cinasek
13-03-2012, 11:38
Moim zdaniem najlepiej by było zrobić delejta wszystkich s setów, shaman setów, amuletów, a na miejsce ich dodać itemy typu zmniejsza obrażenia np od magii zwiększając obrażenia fizyczne. Zmodernizować mape typu "na dalekiej pøłnocy lodowe wyspy na których by byly respy urge i innych lodowych stworkøw, w centrum mogły by być jakieś pustynie i by na nich były respy um, msc, ms. Zmodernizować loota z mobkøw tak aby dalej sovy i sca byly w cenie (bo teraz to śmieci szczerze). Usunąć wszelkiego rodzaju dracule (ja w ciągu dnia wbiłem na nich 120 lvli więc lekka przesada) a zastąpić je demon lordami jak kiedyś. Zmiejszyć ilość cc i expa otrzymywanego za taski, zrobić jakiegoś npc co np w city by skupował zbroje, na ank legi, na exp helmety itp. (żeby ludzie polatali trochu), i oczywiście usunąć uw i zmiejszyć właściwości pand, hotow itp. żeby dalej softy były w cenie bo teraz ludzie kupuja wh i softy na ozdobe albo do questøw a nie do eq i dużo by tu wymieniać ;)

Przeczytałem dwie pierwsze linijki, po czym stwierdziłem że jestes jebnięty i nie ma sensu dalej czytac.

^ Prosta zasada, nie chcesz - nie graj ! Nikt Ci nie karze :)

sqlterpa
13-03-2012, 14:24
@up adi
oczywiście 'nie chcesz nie graj!' wszystkie problemy rozwiąże!

@top
masz dużo racji ;p

Domcio Old
13-03-2012, 17:41
czytalem tak wasze posty i co wam da drugi server 7.6 skonczy sie jeszcze szybciej niz obecny 7.6 .
Hoty powstaly zeby bylo sprawiedliwie na servie , by nie bylo hotow to by biegaly same boty ;/
Server sie rozwija to dlatego powstaja takie itemy jak shaman set, uw, kaptur.
Oni biora wszystko z waszych propozycji ktore sami zamieszczacie na tym forum .
server stoi juz prawie 7 lat ( o ile sie nie myle) i sie nie dziwcie ze biegaja 3k lvl
Tyle odemie , drugi server 7.6 mam nadzieje nie powstanie poniewaz to zniszczy obecny server 7.6.

Finderlow
15-03-2012, 00:43
Serwer ma 6 lat. W takim razie z okazji 6-tych urodzin cofnąć levele o 6x. Wszyscy będą zadowoleni! Kto ma najwyższy poziom doświadczenia, nadal go będzie miał.
Noe kid będzie chciał wydać 200 zł na high lefela, wyda!
+ ewentualnie jakieś inne kosmetyczne zmiany.

Phoenixlee
15-03-2012, 08:18
Thanks for that, it's much appreciated!

brbzw
15-03-2012, 08:30
Najlepiej jak by zrobili server pod aktualna wersje tibii i rl mape to by osob sie dopiero osob zlecialo. Ale exp zeby byl 1,5x bo jak dacie wiekszy to bedzie to samo co z 8.4

~Bocianex~
15-03-2012, 15:21
Według was server upada juz od 2007 roku a nadal sie trzyma..to cud? ; ooo
Zapewne rl też jest bez sensu bo jak można sie wybic przy 600 lvlach ; /

niewidomy
15-03-2012, 18:07
zamknąć temat .... komu nie pasi niech swój ots stawia ,mape kupi od Mortiisa za 10000 dolarów i będzie happy
Bo ile można słuchać lamentu dzieci to złe to nie dobra i to też

Miodek
16-03-2012, 07:58
Twoje życie nie ma już sensu,
Nie dla aCtA
Dodać SErwer 7.92 !!!!
CLOSE

Xienus o.O
16-03-2012, 20:10
Bo kur.wa widocznie nie grałeś kiedyś i nie wiesz jak było. Frajdą jest walić takie hity z uw i manasować się na hocie ? Konia też wolisz walić bo z dziewczyną więcej wysiłku weź się człowieku ogarnij. Wiele osób wolałoby grać 800lvelem i bić się takimi lvelami bez wszystkich wygód jakie teraz są a , że Ty odmieniec to nie nasza wina. Jakoś kiedyś nikt nie narzekał na to , że ręcznie trzeba się manasować/uhać.

no ja i wielu moich znajomych (którzy dziwnym trafem już nie graja) by tak woleli...
jak bym sarumar z 2k lvl to mogli zrobic exp rate od 2k exp x2 i elton...

no ale to byla ekipa mlodych ambitnych ludzi... a teraz maja własne zycie a nie tylko tipje!!!

W co wy kur.wa wierzycie? O ja jebię, zaraz jebnę śmiechem, no kur.wa nie mogę.
Gdyby Mortis chciał się zajac serwerem, to by to dawno zrobił. Santano i Tygrys są zajęci.
Na chwilę obecną to oni zajmują się nową aktualizacją, która nadejdzie za x miesięcy.
Never say never... Nigdy nie dojdzie do tego, że oni otworzą dla Waszego widzi mi się nowy serwer pod 7.6, zwłaszcza z czymś nad czym pracowali tyle lat.

100% prawdy...

reasumując... nowego servera nie będzie, mówił to juz tygrys daaaawno temu...
ale... ale już nie jedno nam mówili a co innego robili gdy brakowało graczy...

nowy server 500 graczy?? hmm... może na początku ale po kilku miechach wróciło by do normy 150 graczy... aby nowy server przyniósł zmiany trzeba by było ogłosić otwarcie 3 miechy wcześniej i reklamować to na wszystkie możliwe sposoby...

apo upada od 2008 roku.. każdy o tym wie ale nie każdy chce o tym mówić...

Soi
17-03-2012, 11:15
A zycie ma sens?? Prawdopodobnie zaden z was nie trafi do pierwszej 5 swiatowych bogaczy, nawet do pierwszego tysiaca i co? Zyjecie?? Przeciez to nei ma sensu, bo nawet za 100 lat jakbys odkladal 90% zarobkow to nie bd tak bogaty, ale zyjesz... Tak samo z serwerem, choc nie wiem czy porownywanie jakiegokolwiek serwera do zycia jest odpowiednie no ale coz.. ;f

jeden gra, drugi nie. Jeden dazy do swoich marzen/celow, drugi nie...

Lucaseq
22-03-2012, 17:11
Online:111/800
Godzina 17:00 czyli zaczynają się godziny szczytu, a tu taka ilość ludzi online. Jeszcze z pół roku temu o tej porze grało ~180-200 osób. Serwer nie jest zaraz po restarcie bo uptime jest już ponad 1h

.LOGEST.
22-03-2012, 17:17
Godzina 17:00 czyli zaczynają się godziny szczytu, a tu taka ilość ludzi online. Jeszcze z pół roku temu o tej porze grało ~180-200 osób. Serwer nie jest zaraz po restarcie bo uptime jest już ponad 1h
Problem tkwi w tym, że ten serwer nie ma nigdzie żadnej reklamy i jedzie na renomie od x lat. Tutaj nie przybywają nowi gracze. Co nie zmienia faktu, że fajnie mi się na nim gra.

Artis
22-03-2012, 17:32
Ile razy mam wałkowac ten sam temat? To już staję się nudne i żałosne, tylko ciągle pierdolic i pierdolic, ja pierdolę.

@up
Tutaj się z Tobą zgodzę.

scimex pallll
22-03-2012, 17:45
Tylko zobacz ze teraz robi sie cieplej i nikt nie ma ochoty siedziec przed kompem i grac w Tibie.

Problem tkwi w tym, że ten serwer nie ma nigdzie żadnej reklamy i jedzie na renomie od x lat. Tutaj nie przybywają nowi gracze. Co nie zmienia faktu, że fajnie mi się na nim gra.

Tak to prawda.

Takanori~
22-03-2012, 18:15
Tylko zobacz ze teraz robi sie cieplej i nikt nie ma ochoty siedziec przed kompem i grac w Tibie.
Nie ośmieszaj się, poprostu taka jest prawda, na apo jest coraz mniej graczy, bo są tutaj ci sami co rok, dwa, pięć lat temu bo Mortiis nie dba o reklame serwera... Może i chce, aby wkońcu te APO upadło, bo go to zwyczajnie nudzi !? Tak, Santano napisał, że pracują teraz na "największym" update w historii serwera, ale co z tego ? Skoro APO upadnie zapewne niedługo ? tj początek 2013 roku ?
Nie dawno, bo jakoś rok/dwa lata temu gdy było ciepło na dworzu wiosna/lato na apo siedziało ok 250 osób, teraz jeszcze nie źle piździ, a mamy ledwo setke...

Pozderko!

Artis
23-03-2012, 20:28
Skąd wiecie, że ten serwer jeszcze upadnie? Chyba wyssaliście sobie z palca te informacje. Bo dałbym głowę, że oni coś kombinują :) -- yep, it's joke.... <hahaha>

Nie wiem, to już jest ich sprawa, co z tym serwerem zrobią. Ile mogłem, to tyle mogłem, i gówno zdziałałem. Gadajcie z Santano, z Tygrysem, może oni coś Wam odpowiedzą :)

@up
Na chwilę obecną ta liczba nie przekracza nawet 400 osób, a co dopiero mówisz o 250 :)

Vertix
26-03-2012, 05:24
Myślę, że next serwer 7.6 nie przyniesie żadnego skutku, bo i tak stoi tu jeden 7.6, więc po co Wam drugi, że tak zapytam z ciekawości ? ...

Mylisz się, serwer ma 6 lat, ale to i tak listę graczy zniszczyły ogólnie tibie 8.6 +
Jeśli chcecie, aby graczy przytrzymać musicie działać i najlepiej coś na 8.6 zrobić.

Lord Piachu
01-04-2012, 15:09
W końcu ktoś prawde napisał ;d Ci co są przecież i twierdzą że jest ok, to nie wiedzą jak kiedyś było na apo... jak Neko latal z 600lev, kolejki po 500+.. ludzi na servie ponad 600.. to były czasy..

PS. Zmiejszyc każdemu lev.. i zmiejszyc exp ;d wiem glupi pomysł.. ale bardzoooooo dużo old graczy by znowu zaczeło grac;d i usunąc UW.. bo to gowno niszczy server.

Shakur Shooter !!!
01-04-2012, 15:15
Reset Serwera wyjebać uw i shaman seta i exp 4x i git by był

Okey
01-04-2012, 15:30
Jeżeli według was nie ma sensu, to po co tu gracie?

kakaowiec4
07-04-2012, 18:54
Krotko i na temat.Zgadzam sie z toba dokladnie ,zacznijmy od tego ze po tym jak dzieci zaczely zostawac gmami a grac swoimi charami mam tu na mysli przedewszystkim craydona i ferruma ,to byl 1 krok przez ktory apo schodzi na psy.Jak wogole GM moze grac na otsie ? To jest zalosne.Prowokuja ,potem relog i ban sam bylem swiadkiem takich akcji pozatym to zakompleksione dzieci i wiecej nie bede pisal na ich temat bo szkoda mi cennych sekund zycia.Gra na tym ots nie ma sensu to wyglada tak ,nooby zakladaja nowe konta po czym dochodza do wniosku ze sobie kupia pro hara i beda rzadzic i zabijac tych z ktorymi mieli spinki.Co do wprowadzenia hotow na manasy i uhy to bylo najwieksze dno ale sprawa jest prosta.Decyzja przeszla bo wiekszosc tak chciala ,a wiadomo ze wiekszocs to dzieci i debile wiec ich jedyne rozumowanie to to ze fajnie sie szybko bedzie expic(przyklad o waleniu i lasce jest idealny).Widac to rownierz w wyborach w naszym kraju ,wiekszosc debili glosuje a pozniej widzicie co sie dzieje syf brud smrod i ubustwo ,sodoma i gomora dno i wodorosty.Ale tak to jest w europie gdy wiecej do powiedzenia na temat panstwa ma 2 meneli z pod budki z piwem niz doktor ekonomii.Map klick i ucieczka i czekanie az zlapie cie 2 kolesi i moze na spama zejdziesz to jest pvp na apo.Map klick powinien byc wogole wylaczony ,powinno byc tak jak na real ze czar przerywa map klicka.Co do mortisa to jego praktycznie nie ma ,ciagnie kase i ma wszystko w dupie jakies nedzne updejty zleca swoim pacholkom na odczepnego a sam ciagnie kase i sie smieje z nas debili i ma racje.Konczac ta inteligentna wypowiedz podsumuje wszystko.Nowy serwer 7.6 zachowujac stary to idealny jedyny i najlepszy pomysl.Dodam jeszcze ze zapomniales o kluczowej sprawie ,wprowadzenie dark lordow to bylo najwieksze gowno gowien.Nikt nie siedzi na expgardzie i cieszy sie lootem bo po co ? skoro od 15 lvl do 100 wbijasz na dark lordach lol.Oczywiscie powrot do recznego uchania i manasów oraz usuniecie uw ,s setow i innych gowien ,dodalbym jeszcze zeby armor ze zbroi cos dawal a nie ze wszyscy biegaja w blue robe i turbanie bo jest lepsze od mpa bo to jest zalosne.Mls ,magic mace i magic axe maja miec tyle samo ataku i wlasciwosci.Napisze jeszcze ze co jak kto ale ja mam prawo sie tu wypowiadac bo gralem w czasach jak 90% z was ukladalo klocki lego i bawilo sie lalkami oraz stykalo penisami z kolega ,czyli jakies 6 lat temu jak do zalogowania sie byly kolejki ,mialem rowniez kilka 1.5+ postaci a w pvp przodowalem.Nie ma ten post za dobrej skladni bo byl pisany "duszkiem" ale ma bardzo dobra wartosc merytoryczna ,o takie tez odpowiedzi prosze.Co do dzieciakow napinajacych sie do mnie to h wam w plecy jak jakis problem to zapraszam telefon albo real.Pozdrawiam wszystkich Prawych Ludzi.:)

Sasha Rookslayer
07-04-2012, 21:01
Dla was ten serwer już nie ma sensu od 2007 roku. Piszecie te swoje zbędne tematy od 5 lat i ja się pytam po co, na co? I tak wam to nic nie da, a APO nie upadnie, nawet gdyby grało 50 osob. Zawsze by znalazło się kilka ludzi, którzy by wysyłali smsy/przelewy na Pacc. A Mortiis z tego waszego Pacca utrzymuje ten server. Więc ja napiszę, że raczej nie upadnie ten server, bo nie raz się znajdzie jakiś dzieciak, który zabierze rodziom telefon i zamówi 10 pacc run XD. Takie tematy nic wam nie dadzą, w których piszecie i żalicie się odnośnie UW/SZAMAN SETÓW itp... A przypomne Wam, że te ''UW/SZAMANY'' to wasze pomysły. Tyle na ten temat.

Artis
07-04-2012, 22:05
Krotko i na temat.Zgadzam sie z toba dokladnie ,zacznijmy od tego ze po tym jak dzieci zaczely zostawac gmami a grac swoimi charami mam tu na mysli przedewszystkim craydona i ferruma ,to byl 1 krok przez ktory apo schodzi na psy.Jak wogole GM moze grac na otsie ? To jest zalosne.Prowokuja ,potem relog i ban sam bylem swiadkiem takich akcji pozatym to zakompleksione dzieci i wiecej nie bede pisal na ich temat bo szkoda mi cennych sekund zycia.Gra na tym ots nie ma sensu to wyglada tak ,nooby zakladaja nowe konta po czym dochodza do wniosku ze sobie kupia pro hara i beda rzadzic i zabijac tych z ktorymi mieli spinki.Co do wprowadzenia hotow na manasy i uhy to bylo najwieksze dno ale sprawa jest prosta.Decyzja przeszla bo wiekszosc tak chciala ,a wiadomo ze wiekszocs to dzieci i debile wiec ich jedyne rozumowanie to to ze fajnie sie szybko bedzie expic(przyklad o waleniu i lasce jest idealny).Widac to rownierz w wyborach w naszym kraju ,wiekszosc debili glosuje a pozniej widzicie co sie dzieje syf brud smrod i ubustwo ,sodoma i gomora dno i wodorosty.Ale tak to jest w europie gdy wiecej do powiedzenia na temat panstwa ma 2 meneli z pod budki z piwem niz doktor ekonomii.Map klick i ucieczka i czekanie az zlapie cie 2 kolesi i moze na spama zejdziesz to jest pvp na apo.Map klick powinien byc wogole wylaczony ,powinno byc tak jak na real ze czar przerywa map klicka.Co do mortisa to jego praktycznie nie ma ,ciagnie kase i ma wszystko w dupie jakies nedzne updejty zleca swoim pacholkom na odczepnego a sam ciagnie kase i sie smieje z nas debili i ma racje.Konczac ta inteligentna wypowiedz podsumuje wszystko.Nowy serwer 7.6 zachowujac stary to idealny jedyny i najlepszy pomysl.Dodam jeszcze ze zapomniales o kluczowej sprawie ,wprowadzenie dark lordow to bylo najwieksze gowno gowien.Nikt nie siedzi na expgardzie i cieszy sie lootem bo po co ? skoro od 15 lvl do 100 wbijasz na dark lordach lol.Oczywiscie powrot do recznego uchania i manasów oraz usuniecie uw ,s setow i innych gowien ,dodalbym jeszcze zeby armor ze zbroi cos dawal a nie ze wszyscy biegaja w blue robe i turbanie bo jest lepsze od mpa bo to jest zalosne.Mls ,magic mace i magic axe maja miec tyle samo ataku i wlasciwosci.Napisze jeszcze ze co jak kto ale ja mam prawo sie tu wypowiadac bo gralem w czasach jak 90% z was ukladalo klocki lego i bawilo sie lalkami oraz stykalo penisami z kolega ,czyli jakies 6 lat temu jak do zalogowania sie byly kolejki ,mialem rowniez kilka 1.5+ postaci a w pvp przodowalem.Nie ma ten post za dobrej skladni bo byl pisany "duszkiem" ale ma bardzo dobra wartosc merytoryczna ,o takie tez odpowiedzi prosze.Co do dzieciakow napinajacych sie do mnie to h wam w plecy jak jakis problem to zapraszam telefon albo real.Pozdrawiam wszystkich Prawych Ludzi.:)

A ja stwierdzę, że jesteś idiotą, półgłówkiem, który że raz, nie umie pisac, a dwa, z charakteru Twojego pisma można poznac, że masz max 13-14 lat :)
Tak więc dziecinko troszkę się hamuj. Po trzecie, polecam Ci przeczytac słownik oraz wziąśc korepetycje z Polskiego w celu poznania składni i sensu układania zdań.

@up
Dziecko uspokój się, bo tylko psujesz poziom tutaj panujący.

Arczi
07-04-2012, 22:42
APO upadlo przez was i wasza glupote. Tyle w temacie.

Skeptikz
07-04-2012, 23:56
Wszystko ma sens, APO bedzie jeszcze długo.

#Arczi
Nie tylko nasza, jest w tym troche winy ADMINA.