View Full Version : Po co jest Report Rule Violation (RRV)
Mam takie pytanie, do was.
Do czego sluzy kanal RRV... chodzi mi o to czy normalne jest zeby w dzien Weekendowy (niedziela) w godzinach 10-19 (prawie) Nikt, z ekipy nie odczytal ani nie wszedl w raporty.
Dla mnie to jest bynajmniej troche smieszne.. ze ekipa 10osobowa mniej wicej bo nie wiem ile jest dokladnie, w dzien wolny od nauki/pracy itp, nie wszedl albo olal moj raport...
Tak wiec chce sie dowiedziec po co jest ten kanal? Byc moze do rozmow z kolegami w ekipie....
@ EDIT
Dodam, ze lista banow od godziny 10-19 jest dosc dluga i wynosi mniej wiecej 20 nickow.
Sasha Rookslayer
18-03-2012, 18:51
Kanał RRV służy do różnych pytań, skarg, pomagania, itp.
Ekipa napewno była w grze, a w godzinach 10-19, byli następujące osoby:
Ferrum
Week
Caav
Magik
Tygrys
I napewno ktoś jeszcze był. Powodem twojego płaczu napewno jest to, że twój Raport nie był odpowiednio napisany. Albo pisałeś jakieś głupoty, a Ekipia nie ma czasu na odpisywanie takim ludziom jak ty, którzy zakładają bezsensowne tematy i zaśmiecają Forum. Tyle odemnie, dał bym ci Kare za zakładanie zbędnego tematu.
Ekipa napewno była w grze, a w godzinach 10-19, byli następujące osoby:
Ferrum
Week
Caav
Magik
Tygrys
I napewno ktoś jeszcze był. Powodem twojego płaczu napewno jest to, że twój Raport nie był odpowiednio napisany. Albo pisałeś jakieś głupoty, a Ekipia nie ma czasu na odpisywanie takim ludziom jak ty, którzy zakładają bezsensowne tematy i zaśmiecają Forum. Tyle odemnie, dał bym ci Kare za zakładanie zbędnego tematu.
Kare? Spoko, to skoro byli dlaczego nei odpisali na moj rrv? wisial w grze ponad poltorej godziny od 14 do 15:30 i kilka innych raportow. a tresc mniej wiecej wyglada tak :
" Witam, jest ktos, z ekipy? Mam wazne pytanie dotyczace respow"
Co widzisz w tym niestosownego? ;//
Sasha Rookslayer
18-03-2012, 19:13
tresc mniej wiecej wyglada tak :
" Witam, jest ktos, z ekipy? Mam wazne pytanie dotyczace respow"
Nie pyta się, czy ktoś jest i, że ma się ważne pytanie, wal prosto z mostu, a nie... Ja ci odpowiem na twoje pytanie, czarno na białym masz napisane, w dziale: PORADNIKI
Sprawy Respów
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=104904
Temat do zamknięcia.
Dzieki ze mi napisales, lecz nie ma tam podanego . Np Resp dziury na exp, ile respow i jakich mozna tam zajac.
Ale temat ogolnie mozna zamknac.
Pozyczalski
18-03-2012, 19:21
Sasha ma racje, walisz z mostu...
.LOGEST.
18-03-2012, 19:26
Dzieki ze mi napisales, lecz nie ma tam podanego . Np Resp dziury na exp, ile respow i jakich mozna tam zajac.
Ale temat ogolnie mozna zamknac.
Pisząc rrv napisz,
Witam ile oraz jakich respów i czy w ogóle można zająć na dziurach exp?
Pisząc rrv walisz prosto z mostu o co chodzi. To nie przedszkole, gdzie pani zadaje Ci multum pytań na temat tego co jest nie w porządku .
Bambucha Rook
18-03-2012, 19:26
Uwierz ze Administracja ma duzo zgloszen i nie raz po prostu jest zajeta czym innym niz Twoim pytaniem o respa (beka). Ingoruja oni wiadomosci musisz napisac o co chodzi a nie pytasz ... a po za tym respy omowil Mc Maciek i wiadomo o co chodzi wiec w czym problem ?
Ps. powiedz co chciales napisac do Administarcji
#Down
Zdziwilbys sie ile maja raportow od noobkow ...
Takanori~
18-03-2012, 19:30
Hmm... Po co jest ? Pewniem dla szpanu, bo ekipa raczej rzadko z tego korzysta... Sasha, ty dupy nie liż, bo oni wiedzą, z resztą ja też i opcja edytuj post nie boli. Dziwne jest dla mnie to, że ekipa ma takie dziwne wymagania, jak poprawnie napisany report... Kur... przecież tutaj gra 200 osób, a nie 200 000 tys... Ile macie raportów na godzine ? Z 10 ? Jedna osoba powinna je spokojnie ogarnąć, chyba że nie umie czytać... Rozumiem, wulgarny report, ale przecież pisząc do ekipy każdy stara się być kultularny by sprawić wrażenie wiarygodnej osoby... A że report nie opisuje dokładnie czegoś tam, moim zdaniem powinniście dopytać ocb... Poprostu lejecie na graczy i udowodniacie to w ten sposób, poniżej krytyki, naprawde.
Hmm... Po co jest ? Pewniem dla szpanu, bo ekipa raczej rzadko z tego korzysta... Sasha, ty dupy nie liż, bo oni wiedzą, z resztą ja też i opcja edytuj post nie boli. Dziwne jest dla mnie to, że ekipa ma takie dziwne wymagania, jak poprawnie napisany report... Kur... przecież tutaj gra 200 osób, a nie 200 000 tys... Ile macie raportów na godzine ? Z 10 ? Jedna osoba powinna je spokojnie ogarnąć, chyba że nie umie czytać... Rozumiem, wulgarny report, ale przecież pisząc do ekipy każdy stara się być kultularny by sprawić wrażenie wiarygodnej osoby... A że report nie opisuje dokładnie czegoś tam, moim zdaniem powinniście dopytać ocb... Poprostu lejecie na graczy i udowodniacie to w ten sposób, poniżej krytyki, naprawde.
Troszeczke tak...
Mowie ze 1 raport byl taki bardzo dokladny z bardzo dokladnie opisana sprawa i wisial od 14 do restaru wiec napewno ponad 1 godz ;/
Usernames
18-03-2012, 19:44
Czy wy w koncu przejrzycie na te marne oczy? Przecież główna ekipa (Santano, Mortiis, Tygrys) olewają cały server z myślą, że inni GM`i go prowadzą w dobry sposób. RRV jest do niczego przeciez.. o zebys sobie napisał i tyle bo po co maja odbierać od kogos nie znajomego raport skoro kolega z rl bądz wirtuala napisze do niego na gg? A gm`a mają za to, ze lizali dupę przez x okres czasu i w koncu się zlitowali. On sobie wybiera kogo banuje, na ile i wszystko nie patrzy na regulamin a dopiero jak jest skarga na danego gościa z ekipy to oczywiscie broni sie regulaminem. Bronić się jest łatwo a przestrzegać troszke trudniej.
#down
proponuje przeczytać ze zrozumieniem pierwszy post autora.
Ja jak piszę konkretnie raporty dostaję odpowiedź w przeciągu 30 minut. Rzadko zdarza się bym dłużej czekał. Wtedy musi na prawdę nikogo nie być, żeby nie dostać odpowiedzi. Skoro napisałeś "jest ktoś z ekipy mam ważne pytanie dot.respów" to logiczne, że zleją taki raport. Po co się pytać czy ktoś jest z ekipy. To tak samo jakbyś spotkał się z kumplami i powiedział do nich 'siema jesteście'?
Ernestus
18-03-2012, 20:19
Troszeczke tak...
Mowie ze 1 raport byl taki bardzo dokladny z bardzo dokladnie opisana sprawa i wisial od 14 do restaru wiec napewno ponad 1 godz ;/
a mi kiedys mowili ze raport trzeba odswiezac bo po co jak wchodzi gm ma miec z 50 raportow ?: o odswiezaj rrv co jakis czas a na sto % ktos ci odpisze piss
Możesz tam wysyłać ogłoszenia matrymonialne.
#topic
Nie czytałem, ale domyślam się ocb. Zrozum, to są tylko ludzie. Nawet gm'owi może się nie chcieć, w końcu to nie jest ich praca tylko dobra wola, że pomagają.
jak zostałem okradziony odpowiedź miałem pyk, pyk, natomiast w przypadku usunięcia mojej postaci, 2 min po delete, łaskaw Magik szef i pan nie raczył odpisać, myślę, że to zależy od kaprysu i od poziomu sytuacji, bo wiadomo po co odpisywać skoro może być dużo roboty
Zarexoholik?
18-03-2012, 20:40
RRV jest po to, żeby jeden gościu mógł sprzedać kogoś swojemu kumplowi, a ten go zbanował. Jak napiszesz, że znalazłeś buga to może Ci ktoś odpisze. Niedługo więcej będzie administracji niż graczy, a i tak każdy ma w dupie twoje raporty, ważne, że ma tutora. :)
RRV jest po to, żeby jeden gościu mógł sprzedać kogoś swojemu kumplowi, a ten go zbanował. Jak napiszesz, że znalazłeś buga to może Ci ktoś odpisze. Niedługo więcej będzie administracji niż graczy, a i tak każdy ma w dupie twoje raporty, ważne, że ma tutora. :)
100% poparcia
+ to, że dzis napisałem raporta, ze do jednej misji potrzebuje trzech itemów, ktore mialem w bp. Jednak npc twierdził, ze nie mam tych przedmiotow. Zero odpowiedzi. Po 20 min zrobilem misje, natomiast po godzinie odpisali mi na raporta :)
RekruT #21
18-03-2012, 21:16
MI też bardzo często nikt nie odpisuje ale co zrobić... Jest ich dużo w ekipie a i tak nikt prawie nie odpisuje...
Co ty nie powiesz ciekawego... Pomagania w czym?
Jak widze duzo ludzi mnie popiera. Pozatym po co mam odswiezac? Wysylam raport i on widnieje caly czas dopoki go nie zamkne, albo ktos go nie podniesie ew. Padne.
Cos mi tu sie nie zgadza, bo bedac dzisiaj sporo na Magiku, nie widzialem takiego raporta... Widzialem kilkukrotnie raporty typu: "Jest ktos? Mam sprawe", "GM wazna sprawa". Polecam dosc stara lekture (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=47396), ale ciagle aktualna.
Ktos pisal o "odswiezaniu"* raporta. Tak, to pomaga... Ja logujac sie (bardzo czesto na chwile, w wolnej chwili) z automatu zaczynam sprawdzac swoja kochana liste VIP + inne, ciekawe rzeczy. W trakcie sprawdzania nie patrze w raporty, bo jestem juz czyms zajety. Odswiezajac swoj raport widze "informacje" o tym i zazwyczaj wtedy sprawdzam co sie dzieje.
Chcecie pomoc? To zamiast pisac takie glupie tematy, to opisujcie po prostu swoj problem jak na prawie doroslych ludzi przystalo i wykazcie sie minimalna cierpliwoscia. Jak po takim temacie mam miec chec do odpisania na jakiegokolwiek raporta?
#Demon
Zachlannym zlodziejom nie odpisuje, bo zwyczajnie na to nie zasluguja.
#Cinasek
Skoro zrobiles po 20 minutach, to po co trzymales raport jeszcze godzine? Utrudniasz nam tylko prace i do tego wymagasz Bog wie czego... Z Twoim problem wystarczylo napisac na Game-Chat - dostalbys odpowiedz po 20 sekundach.
*zamkniecie raportu i napisanie go od nowa.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.