PDA

View Full Version : Po co jest Report Rule Violation (RRV)

Novi
18-03-2012, 18:38
Mam takie pytanie, do was.
Do czego sluzy kanal RRV... chodzi mi o to czy normalne jest zeby w dzien Weekendowy (niedziela) w godzinach 10-19 (prawie) Nikt, z ekipy nie odczytal ani nie wszedl w raporty.
Dla mnie to jest bynajmniej troche smieszne.. ze ekipa 10osobowa mniej wicej bo nie wiem ile jest dokladnie, w dzien wolny od nauki/pracy itp, nie wszedl albo olal moj raport...
Tak wiec chce sie dowiedziec po co jest ten kanal? Byc moze do rozmow z kolegami w ekipie....

@ EDIT
Dodam, ze lista banow od godziny 10-19 jest dosc dluga i wynosi mniej wiecej 20 nickow.

Sasha Rookslayer
18-03-2012, 18:51
Kanał RRV służy do różnych pytań, skarg, pomagania, itp.
Ekipa napewno była w grze, a w godzinach 10-19, byli następujące osoby:
Ferrum
Week
Caav
Magik
Tygrys
I napewno ktoś jeszcze był. Powodem twojego płaczu napewno jest to, że twój Raport nie był odpowiednio napisany. Albo pisałeś jakieś głupoty, a Ekipia nie ma czasu na odpisywanie takim ludziom jak ty, którzy zakładają bezsensowne tematy i zaśmiecają Forum. Tyle odemnie, dał bym ci Kare za zakładanie zbędnego tematu.

Novi
18-03-2012, 19:03
Ekipa napewno była w grze, a w godzinach 10-19, byli następujące osoby:
Ferrum
Week
Caav
Magik
Tygrys
I napewno ktoś jeszcze był. Powodem twojego płaczu napewno jest to, że twój Raport nie był odpowiednio napisany. Albo pisałeś jakieś głupoty, a Ekipia nie ma czasu na odpisywanie takim ludziom jak ty, którzy zakładają bezsensowne tematy i zaśmiecają Forum. Tyle odemnie, dał bym ci Kare za zakładanie zbędnego tematu.

Kare? Spoko, to skoro byli dlaczego nei odpisali na moj rrv? wisial w grze ponad poltorej godziny od 14 do 15:30 i kilka innych raportow. a tresc mniej wiecej wyglada tak :
" Witam, jest ktos, z ekipy? Mam wazne pytanie dotyczace respow"

Co widzisz w tym niestosownego? ;//

Sasha Rookslayer
18-03-2012, 19:13
tresc mniej wiecej wyglada tak :
" Witam, jest ktos, z ekipy? Mam wazne pytanie dotyczace respow"

Nie pyta się, czy ktoś jest i, że ma się ważne pytanie, wal prosto z mostu, a nie... Ja ci odpowiem na twoje pytanie, czarno na białym masz napisane, w dziale: PORADNIKI
Sprawy Respów
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=104904

Temat do zamknięcia.

Novi
18-03-2012, 19:20
Dzieki ze mi napisales, lecz nie ma tam podanego . Np Resp dziury na exp, ile respow i jakich mozna tam zajac.
Ale temat ogolnie mozna zamknac.

Pozyczalski
18-03-2012, 19:21
Sasha ma racje, walisz z mostu...

.LOGEST.
18-03-2012, 19:26
Dzieki ze mi napisales, lecz nie ma tam podanego . Np Resp dziury na exp, ile respow i jakich mozna tam zajac.
Ale temat ogolnie mozna zamknac.

Pisząc rrv napisz,
Witam ile oraz jakich respów i czy w ogóle można zająć na dziurach exp?

Pisząc rrv walisz prosto z mostu o co chodzi. To nie przedszkole, gdzie pani zadaje Ci multum pytań na temat tego co jest nie w porządku .

Bambucha Rook
18-03-2012, 19:26
Uwierz ze Administracja ma duzo zgloszen i nie raz po prostu jest zajeta czym innym niz Twoim pytaniem o respa (beka). Ingoruja oni wiadomosci musisz napisac o co chodzi a nie pytasz ... a po za tym respy omowil Mc Maciek i wiadomo o co chodzi wiec w czym problem ?
Ps. powiedz co chciales napisac do Administarcji

#Down
Zdziwilbys sie ile maja raportow od noobkow ...

Takanori~
18-03-2012, 19:30
Hmm... Po co jest ? Pewniem dla szpanu, bo ekipa raczej rzadko z tego korzysta... Sasha, ty dupy nie liż, bo oni wiedzą, z resztą ja też i opcja edytuj post nie boli. Dziwne jest dla mnie to, że ekipa ma takie dziwne wymagania, jak poprawnie napisany report... Kur... przecież tutaj gra 200 osób, a nie 200 000 tys... Ile macie raportów na godzine ? Z 10 ? Jedna osoba powinna je spokojnie ogarnąć, chyba że nie umie czytać... Rozumiem, wulgarny report, ale przecież pisząc do ekipy każdy stara się być kultularny by sprawić wrażenie wiarygodnej osoby... A że report nie opisuje dokładnie czegoś tam, moim zdaniem powinniście dopytać ocb... Poprostu lejecie na graczy i udowodniacie to w ten sposób, poniżej krytyki, naprawde.

Novi
18-03-2012, 19:35
Hmm... Po co jest ? Pewniem dla szpanu, bo ekipa raczej rzadko z tego korzysta... Sasha, ty dupy nie liż, bo oni wiedzą, z resztą ja też i opcja edytuj post nie boli. Dziwne jest dla mnie to, że ekipa ma takie dziwne wymagania, jak poprawnie napisany report... Kur... przecież tutaj gra 200 osób, a nie 200 000 tys... Ile macie raportów na godzine ? Z 10 ? Jedna osoba powinna je spokojnie ogarnąć, chyba że nie umie czytać... Rozumiem, wulgarny report, ale przecież pisząc do ekipy każdy stara się być kultularny by sprawić wrażenie wiarygodnej osoby... A że report nie opisuje dokładnie czegoś tam, moim zdaniem powinniście dopytać ocb... Poprostu lejecie na graczy i udowodniacie to w ten sposób, poniżej krytyki, naprawde.

Troszeczke tak...
Mowie ze 1 raport byl taki bardzo dokladny z bardzo dokladnie opisana sprawa i wisial od 14 do restaru wiec napewno ponad 1 godz ;/

Usernames
18-03-2012, 19:44
Czy wy w koncu przejrzycie na te marne oczy? Przecież główna ekipa (Santano, Mortiis, Tygrys) olewają cały server z myślą, że inni GM`i go prowadzą w dobry sposób. RRV jest do niczego przeciez.. o zebys sobie napisał i tyle bo po co maja odbierać od kogos nie znajomego raport skoro kolega z rl bądz wirtuala napisze do niego na gg? A gm`a mają za to, ze lizali dupę przez x okres czasu i w koncu się zlitowali. On sobie wybiera kogo banuje, na ile i wszystko nie patrzy na regulamin a dopiero jak jest skarga na danego gościa z ekipy to oczywiscie broni sie regulaminem. Bronić się jest łatwo a przestrzegać troszke trudniej.

#down
proponuje przeczytać ze zrozumieniem pierwszy post autora.

Viseq
18-03-2012, 19:46
Ja jak piszę konkretnie raporty dostaję odpowiedź w przeciągu 30 minut. Rzadko zdarza się bym dłużej czekał. Wtedy musi na prawdę nikogo nie być, żeby nie dostać odpowiedzi. Skoro napisałeś "jest ktoś z ekipy mam ważne pytanie dot.respów" to logiczne, że zleją taki raport. Po co się pytać czy ktoś jest z ekipy. To tak samo jakbyś spotkał się z kumplami i powiedział do nich 'siema jesteście'?

Ernestus
18-03-2012, 20:19
Troszeczke tak...
Mowie ze 1 raport byl taki bardzo dokladny z bardzo dokladnie opisana sprawa i wisial od 14 do restaru wiec napewno ponad 1 godz ;/

a mi kiedys mowili ze raport trzeba odswiezac bo po co jak wchodzi gm ma miec z 50 raportow ?: o odswiezaj rrv co jakis czas a na sto % ktos ci odpisze piss

Azielu$
18-03-2012, 20:28
Możesz tam wysyłać ogłoszenia matrymonialne.

#topic
Nie czytałem, ale domyślam się ocb. Zrozum, to są tylko ludzie. Nawet gm'owi może się nie chcieć, w końcu to nie jest ich praca tylko dobra wola, że pomagają.

Demon
18-03-2012, 20:30
jak zostałem okradziony odpowiedź miałem pyk, pyk, natomiast w przypadku usunięcia mojej postaci, 2 min po delete, łaskaw Magik szef i pan nie raczył odpisać, myślę, że to zależy od kaprysu i od poziomu sytuacji, bo wiadomo po co odpisywać skoro może być dużo roboty

Zarexoholik?
18-03-2012, 20:40
RRV jest po to, żeby jeden gościu mógł sprzedać kogoś swojemu kumplowi, a ten go zbanował. Jak napiszesz, że znalazłeś buga to może Ci ktoś odpisze. Niedługo więcej będzie administracji niż graczy, a i tak każdy ma w dupie twoje raporty, ważne, że ma tutora. :)

Cinasek
18-03-2012, 21:03
RRV jest po to, żeby jeden gościu mógł sprzedać kogoś swojemu kumplowi, a ten go zbanował. Jak napiszesz, że znalazłeś buga to może Ci ktoś odpisze. Niedługo więcej będzie administracji niż graczy, a i tak każdy ma w dupie twoje raporty, ważne, że ma tutora. :)

100% poparcia
+ to, że dzis napisałem raporta, ze do jednej misji potrzebuje trzech itemów, ktore mialem w bp. Jednak npc twierdził, ze nie mam tych przedmiotow. Zero odpowiedzi. Po 20 min zrobilem misje, natomiast po godzinie odpisali mi na raporta :)

RekruT #21
18-03-2012, 21:16
MI też bardzo często nikt nie odpisuje ale co zrobić... Jest ich dużo w ekipie a i tak nikt prawie nie odpisuje...

Novi
18-03-2012, 21:38

Co ty nie powiesz ciekawego... Pomagania w czym?
Jak widze duzo ludzi mnie popiera. Pozatym po co mam odswiezac? Wysylam raport i on widnieje caly czas dopoki go nie zamkne, albo ktos go nie podniesie ew. Padne.

Magik
18-03-2012, 22:30
Cos mi tu sie nie zgadza, bo bedac dzisiaj sporo na Magiku, nie widzialem takiego raporta... Widzialem kilkukrotnie raporty typu: "Jest ktos? Mam sprawe", "GM wazna sprawa". Polecam dosc stara lekture (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=47396), ale ciagle aktualna.

Ktos pisal o "odswiezaniu"* raporta. Tak, to pomaga... Ja logujac sie (bardzo czesto na chwile, w wolnej chwili) z automatu zaczynam sprawdzac swoja kochana liste VIP + inne, ciekawe rzeczy. W trakcie sprawdzania nie patrze w raporty, bo jestem juz czyms zajety. Odswiezajac swoj raport widze "informacje" o tym i zazwyczaj wtedy sprawdzam co sie dzieje.

Chcecie pomoc? To zamiast pisac takie glupie tematy, to opisujcie po prostu swoj problem jak na prawie doroslych ludzi przystalo i wykazcie sie minimalna cierpliwoscia. Jak po takim temacie mam miec chec do odpisania na jakiegokolwiek raporta?

#Demon
Zachlannym zlodziejom nie odpisuje, bo zwyczajnie na to nie zasluguja.

#Cinasek
Skoro zrobiles po 20 minutach, to po co trzymales raport jeszcze godzine? Utrudniasz nam tylko prace i do tego wymagasz Bog wie czego... Z Twoim problem wystarczylo napisac na Game-Chat - dostalbys odpowiedz po 20 sekundach.

*zamkniecie raportu i napisanie go od nowa.