View Full Version : Czy paladyn to "gówno"?
Często na game chat można przeczytać, ze paladyn to gówno. Czy tak jest naprawdę? A jeżeli tak, to dlaczego jest słabszy od innych profesji?
<Magiczny>
23-03-2012, 20:50
Dude. Zrob sobie palladina, pograj a potem wbij na forum i napisz taki zjebany post, k?
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chyba nie. Polecam ćwiczenia, w internecie ich dużo. Ludzie piszą, że grali paladynem, ale zmienili profesje, bo "paladyn to gówno". Skoro jesteś taki mądry to napisz dlaczego gracze tak twierdzą.
.LOGEST.
23-03-2012, 20:54
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Chyba nie. Polecam ćwiczenia, w internecie ich dużo. Ludzie piszą, że grali paladynem, ale zmienili profesje, bo "paladyn to gówno". Skoro jesteś taki mądry to napisz dlaczego gracze tak twierdzą.
rp bije tyle co ek, leczy się tyle co ek i ma mniej hp od ek, chyba tylko o to chodzi ;x
A administracja tego nie wie?
Nie mam pojęcia
A administracja tego nie wie?
Takanori~
23-03-2012, 21:02
Ja ci powiem tak, niby bije i leczy się tyle co ek, ale zdecydowanie ławtiej jest zabić ryca niż prof magiczne, może to dziwne, ale taki jest fakt. Rp ma lipe z maną, a mianowicie strasznie szybko mu się kończy jak na tak "słabe" obrażenia z max erexa. Co tam jeszcze... Mało się leczy i mało bije - a raczej ek dużo się leczy i dużo bije. Co na to poradzić, dawniej rp był najlepszą profesją, teraz jest najsłabszy. Taki balans... Ale powiem ci jedno, gra się przyjemnie tą profesją, naprawde, wystarczy być ogarniętym i skupiać się na tym co robisz.
Powiem Ci tak na mniejszym lvlu 1k - to naprawde gowno... w pvp przegrywa z kadzym, w sumie na wiekszym lvlu jest bardzo podobnie. Mysle ze to najslabsza profesja na serwerze :)
scimex pallll
23-03-2012, 22:26
Ludzie nie wiedza co pisza.... i pierdola co chca.
Ja na 1,7 lvlu skladam 2k (ek) i co rp jest nadal do dupy ?
Jak dla mnie rp jest na 1 miejscu :*
EK>RP>ED>MS
ED/MS odpada bo ma mniejsze combo od RP/EK co nas dziwi bo to profesje magiczne. MALO HP wiec w walce pvp leci na 2 strzały + uw chyba, ze masz zamiar spier**** po calym miescie na sh.
EK Duzo HP, duzo many wiec wiekszosc knightow zaklada enegry ringa botem, bije tyle co RP, ma bron na 3sqm z ktorej bijesz prawie wiecej niz z czaru xDDD
RP- to jakby knight z mniejsza ilością hp, ludzie pisza ze malo sie leczy lecz gowno prawda vita u RP jest dobra, co ma powiedziec MS ktory przy 35k hp vita sie za 18k;) a combo RP na tym poziomie wynosi 20k+
Tak, w porównaniu z knightem inne profy to gowna ale Mortiis ma to w dupie, reszta jest tylko od stania pod depo!
Grałem każda profesja aktualnie Rp i bardzo fajnie się gra :)
jak dla mnie to schemat wygląda tak:
ek > ms (chociaż niewiele gorzej) > ed > rp
mam 2,6k msa i na solo to jedynie ek może mnie zabić z równym lvlem xd rp pada na spam także pis joł
1st Plutek^.^
24-03-2012, 09:36
EK>ED>MS>RP
Jak dla mnie RP za malo sie vita, i ma duuuzy exhausted, jezeli nie wiesz co to jest to jest to czyt. zmeczenie przez to wlasnie zmeczenie nie mozesz bic caly czas tak jak to np robi ek/ed spamu/2x szybkich ;p
~#*Nalesniczek Zla*#~
24-03-2012, 12:03
EK>ED>MS>RP
Ale może po Updacie coś się zmieni ,pamiętaj graj tym kim lubisz a nie tym kim ktoś/coś (w tym przypadku server) Ci nakazuje.:D
Anderson
24-03-2012, 13:09
Rp trzeba ogarnąć, żeby umieć nim grać ;) jak sie ogarnie to jest dobrze.
Dla mnie tez Rp jest nr.1 :D
EK>RP>ED>MS
ED/MS odpada bo ma mniejsze combo od RP/EK co nas dziwi bo to profesje magiczne. MALO HP wiec w walce pvp leci na 2 strzały + uw chyba, ze masz zamiar spier**** po calym miescie na sh.
EK Duzo HP, duzo many wiec wiekszosc knightow zaklada enegry ringa botem, bije tyle co RP, ma bron na 3sqm z ktorej bijesz prawie wiecej niz z czaru xDDD
RP- to jakby knight z mniejsza ilością hp, ludzie pisza ze malo sie leczy lecz gowno prawda vita u RP jest dobra, co ma powiedziec MS ktory przy 35k hp vita sie za 18k;) a combo RP na tym poziomie wynosi 20k+
Tak, w porównaniu z knightem inne profy to gowna ale Mortiis ma to w dupie, reszta jest tylko od stania pod depo!
Mnie zastanawia dlaczego jeszcze nie zamieniłeś Sarumara skoro w każdym poście prawie narzekasz jaki to ms jest chujowy. Ogarnij dupe jak Ci sie zle nim gra to go sprzedaj/zamien albo nie graj wgl
#co do rp, sam nie mam problemow grania ta profesja, jest zajebista
Nie powiedzial bym ze RP to gowno..
Kazda profa ma wady i zalety , RP trzeba poprostu ogarnąć .
Shakur Shooter !!!
24-03-2012, 17:59
Hmm rp to słaba profesja miałem 1.6k rpa i 1.3k i 1k i powiem ci tak jest słaby ale idzie nim grać jak sie umie ale ek ms to jednak zajebiste profy rp ed sa słabe
Palladyn to nie "Gówno", tylko każdy odnajduje swoje profesje.
Przyzwyczaj się do np. Ek i dobrze Ci się już zawsze będzie grało Ek.
Ale proponuję zagrać Ed.
Noe aka Capitan
29-03-2012, 18:40
Ludzie nie wiedza co pisza.... i pierdola co chca.
Ja na 1,7 lvlu skladam 2k (ek) i co rp jest nadal do dupy ?
Jak dla mnie rp jest na 1 miejscu :*
tak tak składasz faktycznie 2klvle na wardach jak je bija ...
Akurat ty nie jesteś ogarem. : |
scimex pallll
29-03-2012, 20:02
tak tak składasz faktycznie 2klvle na wardach jak je bija ...
Akurat ty nie jesteś ogarem. : |
Ej "ogarze" cicho tam siedz, bo to nie ja padalem solo od 1,6 rp majac 2,2 ek ;(
Witam na starcie zaznaczam , że nie mam dobrego pvp i jest raczej mizerne , gdyż nigdy na takich klientach nie grałem. No chyba , że kiedyś ek. Ale przejdźmy do sedna sprawy otóż ja uważam , że rp jest słaby i dam tu przykład np. walki
800 ed vs 800 rp - te same eq czyli np.s-set , klapy ( obydwa chary bez uw )
tutaj w ogóle stawiam na ed. Wielokrotnie widziałem walki podobnych lv co napisałem i ed zaspamował rp. To znaczy rp wiadome wyvituję się od ed ale spam vs spam to ciężka sprawa dla rp dlaczego ? Otóż zanim rp się wyvituje to ed skończy walić spam a jak jeszcze założy e-ringa to w ogóle pozamiatane. Zaznaczyłem na górze , że mam słabe pvp tak więc nie najeżdżajcie na mnie ale ja bijąc się z 800ed marne naprawdę marne szanse mam a jak wiadome mam jedynie szanse wygrać waląc spam vs spam przy czym dostaję hity łączne za 5k+ ( vitam się max 6 ) czyli 3x i leże tak więc b.szybko muszę się leczyć podczas gdy ed zdąży się już uleczyć
800ms vs 800 rp - tutaj całkowicie to samo
800ms vs 800ek - tutaj zero szans dla rp ( albo mam naprawdę syf pvp ) albo nie wiem ale nie widziałem by taki char z ek wygrał. Ek na lajcie się wyuha i może pozwolić sobie na sporo większy spam.
800rp vs 800rp - tutaj nie ma co w ogóle walczyć
DLA MNIE RP JEST NAJSŁABSZĄ POSTACIĄ NA APO . Mam ek i rp tak więc nie oskarżajcie mnie , że bronie swego.
Czarodziej Xardax
29-03-2012, 21:31
rp kox ;s
1,3k rp skladalem 1,6k ed (to samo eq - uw) bez ringa
860ed zdarza sie ze padne od rp o podobnym lvlu.
Jak sie potrafi grac to rp jest dobry, bardzo dobry.
#Marek
dostawalem troche wiecej niz sie vitalem.
a z uw walilem kolo 3k wiec lajtowo
Armianin
29-03-2012, 21:38
Ojj..tu się mylisz. Z takim samym EQ to RP może zaspamować eda (bo ed ma mało hp). Jeśli się ogarnia RPa..to pro.
No to chyba ja chłopaki pvp nie mam :D
Tylko coś mi się wierzyć nie chcę , że 1.3k rp składałeś 1.6k ed. Przecież taki ed to już spore hity ma i nie mało hp jak na Twoje słabe hity ( jak na ten lv jeszcze ). Więc nie wiem jaki nie ogar musiał być ten ed ale dziwi mnie to.
I niby jak go zaspamowałeś ? Ten ed to się chyba tylko leczył co ? Przecież jak on by Ci spam puścił to byś się oblizywał vitą - mowa o ogarniętym ed. Ed na chwile by przerwał by uleczyć się do full i znów poszło combo. Nie wyobrażam sobie by taki ed nie wygrał ale nie chcę się kłócić :)
Dla mnie rp słaby jest i nie myślcie , że specjalnie tak mówię bo gram rp. Mam też ek i już lepiej jest walczyć ek vs ed niż rp vs ed bo ek mogę pozwolić sobie na spam który nie pozwoli mnie zaspamować bo w przeciwnym razie ed - ded. Tyle w tej sprawie
Takanori~
29-03-2012, 22:23
@up
I właśnie o to chodzi w dzisiejszym rp na apo... Musisz ogarniać, czyli biegać nim, wiedzieć i domyślać się kiedy możesz pozwolić sobie na spam, a kiedy nie... Jak już pisałem, grając rp ~1k jak i 1.3k~ byłem w stanie składać 200lvli większego eda, owszem, nie zawsze, ale dawałem rade. Za to takim 1.2k ed nie ogarnięty rp nie miał ze mną szans, o ek nie wspomne... Swoim 700ek składam jak chce 900rp(bez uw[ja też bez uw]). W pvp trzeba być przebiegłym i mieć wyczucie czasu. Każda profesja jest dobra na swój sposób, aczkolwiek nie twierdzę, że balans jest super o czym wie większość.
scimex pallll
30-03-2012, 08:58
@up
I właśnie o to chodzi w dzisiejszym rp na apo... Musisz ogarniać, czyli biegać nim, wiedzieć i domyślać się kiedy możesz pozwolić sobie na spam, a kiedy nie... Jak już pisałem, grając rp ~1k jak i 1.3k~ byłem w stanie składać 200lvli większego eda, owszem, nie zawsze, ale dawałem rade. Za to takim 1.2k ed nie ogarnięty rp nie miał ze mną szans, o ek nie wspomne... Swoim 700ek składam jak chce 900rp(bez uw[ja też bez uw]). W pvp trzeba być przebiegłym i mieć wyczucie czasu. Każda profesja jest dobra na swój sposób, aczkolwiek nie twierdzę, że balans jest super o czym wie większość.
Z tym sie z toba zgodze.
Jesli ogarniesz rp to nie masz problemow w pvp/exp.
No ja tam żadnych zmian nie chcę bo nie jestem z tych co płaczą :D mam rp i tak może zostać ale widocznie nie jestem tak dobry jak inni w pvp bo ja walcząc moim 800rp z 800 edem o takim samym eq małe szansę mam na wygraną ( jeśli ktoś chociaż trochę ed ogarnia ) a dlaczego to już pisałem ale napiszę jeszcze raz.
A.) Spam vs spam - uwierzcie , że mi się sporo szybciej hp zjedzie niż takiemu ed który z wyczuciem czasu uleczy się na full hp a ja exausted i spam vita podczas gdy on kolejny spam.
B.) Jak ma e-ringa ( 80% serwera ) to już w ogóle sprawa totalnie przekreślona - myśląc , że on już ostry red cisnę dalej a tu nagle mana u niego a u mnie napis " You are dead " :D
Ogólnie nie wiem wiele razy próbowałem takiej walki i coś mi nie szło :P jak jeszcze taki ed miał uw to już w ogóle kicha. Mam 15k hp z tego :
Taki ed wali około 5k w gracza + uw także zobaczcie jaki hit a ja vitam się niecałe 6k więc jak mam spamować równocześnie z nim ? On jedną vitą full hp a ja dalej spam vity. Ed może sobie pozwolić na częsty spam a rp nie co wyprowadza go z równowagi pvp.
1st Plutek^.^
30-03-2012, 15:23
kolega @up dobrze napisal, rp z takim edem nie ma szans... Ed jest 2 zaraz po
EK w pvp ;] i taka jest prawda i wszyscy up co pisza ze rp jak sie ogarnia to mozna pokonac xxx wiekszego eda od rp, wcale tak nie jest.
@top
Jezeli mialbym cos zmienic w RP to to aby troszke ale to naprawde troszke (ok.3%-5%) wiecej sie leczyl i zeby mial zmniejszone exhausted.
Wiesz połowa osób się po prostu "chwali". To tak jakby porównać to z samochodami. Kto Ci powie , że jego auto pali 10l na 100km ? Każdego kogo nie zapytasz to standard miasto 7l trasa 5l i tak samo jest z pvp :) rozumiem , że Ci co mówią ,że 800rp na lajcie składali 1k ed to możliwe jak koleś ed w ogóle nie ogarniał. Bo to nie możliwe naprawdę by ogarniający nawet 100lv większy ed dał się zabić od 800rp. Ci co mówią , że pokonali np. sporo niższym lv rp jakiegoś ed czy ms'a to chyba raczej tamci bez ogaru kompletnego. Mi jak taki 850ed spam wyje....i ma uw to hehe tylko spam vity pozostaję która i tak może mało zadziałać w moim przypadku ( 800rp ) a gdzie jeszcze mam jego spamować jak zadam 2 hity i leczyć się muszę a on w tym czasie spam , spam , spam full hp , spam , spam , spam aż do końca. Ja jestem taki , że jak nie dam rady przyznam i z góry mówię ,że nie mam dobrego pvp ale też nie jestem nieogar.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.