PDA

View Full Version : Bany i Spam na Game-Chat

Plendil
26-03-2012, 20:09
Witam. Pewnie nieraz spotkaliście się z graczami na Game-Chat którzy nieustannie coś sprzedają, kupują itd. Jest to niedozwolone I karalne banem. Więc moje propozycje są następujące...

1. Podwyższyć czas banów za te wykroczenie.

2. Zmniejszyć ilość zakładanych kont i postaci w ciągu dnia.(Gracz wysyła na Game-Chat "sprzedam coś tam i coś tam") i dostaje bana, a następnie tworzy drugą postać i znów to samo... Jest to bardzo wkurzające i męczące, nie tylko dla graczy ale także dla GM. Przykładowo można by było zakładać maksymalnie 1 konto i 3 postacie dziennie.

3. Nic nie zmieniać, zostawić tak jak jest.

4. Opcja 1 i 2 jest bardzo dobra.

To są tylko propozycje. Proszę o nie pisanie komentarzy w stylu "poje.... Cie itd." Bo macie prawo się z tym nie zgadzać.

Ankietę oddaje do waszej dyspozycji. Głosujcie !!!

.LOGEST.
26-03-2012, 20:18
A ja za tym, żeby nie banować postaci spamującej, a tą która ma największy lev na koncie z ową postacią :)

HEHESZKI

Knight Lukas
26-03-2012, 20:20
Jeżeli niema kogoś z GM, tutorów to ludzie od razu spamują tymi ofertami, dlatego jestem za banowaniem całego konta lub postaci z największym poziomem bo to, że zbanujecie 20 postaci z 1 lvl na 24h nikogo nie zniechęca.

Można też dodać blokadę na GC aby teksty ze słowami: sell, buy, kupie, sprzedam były ignorowane automatycznie.

i..

#t
Z jakiej okazji za handel postaciami ma być banowana postać z największym lvlem? Skoro za handel to musieliby brać WSZYSTKIE wykroczenia pod uwagę.
A no z takiej, że specjalnie logują się na "noob" postacie i spamują ofertami, a jak nie to ban za takie coś na ACC i nie będzie czemu postać z największym lvl

Oczywiście, opcja 1 i 2 może być :)

KaZeK
26-03-2012, 20:35
Ja jestem za jedyneczką ;)

Jestem za warnem za nabijanie postów, dla Ciebie.

Można też dodać blokadę na GC aby teksty ze słowami: sell, buy, kupie, sprzedam były ignorowane automatycznie.

bu*y | bu y | se'll | kup!e [...] ~setki innych kombinacji..

#t
Z jakiej okazji za handel postaciami ma być banowana postać z największym lvlem? Skoro za handel to musieliby brać WSZYSTKIE wykroczenia pod uwagę.

GMów jest na tyle, że ogarną wszystko, jak kogoś nie ma to screen i do właściwego tematu na forum.

Jestem za opcją numer 3.

Mialbyś juz setne konto na forum. Nie popisuj sie, ze masz kontakty GMów bo kazdy ma cie za gazownika po szkole zawodowej, tyle.
Kontakty z GMami?:D Z kim?XD Od ponad 2 miesięcy nie pisałem z żadnym :} Gazownik to nie górnik, wypraszam sobie.

Nie zgłaszaj posta koledze bo forum jest od wypowiadania sie na rozne tematy.

Owszem, zgadza się. Forum jest od wypowiadania się na różne tematy, jednakże.. owe wypowiedzi muszą być zgodne z danym Regulaminem Forum. (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=82656)

Prawda jest taka, ze to ADMINISTRACJA pozwoliła na wymiany, pisanie na GC to częsc wymian, jak sprzedac skoro pisac nie mozna?

Administracja pozwoliła na przeprowadzanie, a nie ogłaszanie wymian.. To dwie różne rzeczy.

@KaZeK
Screen nie jest dowodem _/
W przypadkach jasno stwierdzających złamanie regulaminu, screen może (nie musi) zostać uznany za dowód.

Sasha Rookslayer
26-03-2012, 20:49
Jestem za opcją numer 3, lecz wolałbym, żeby Administracja Banowała główne postacie. Chodzi o to, by Banowali Noob postacie, które spamią ''buy, sell, itd'', a następnie sprawdzali IP tego gracza i zbanowali jego Wszystkie postacie lub tą, która ma największy poziom doświadczenia, myślę, że to by było słuszne.

#Sasha.Rookslayer
Ale gdyby banowali głowne postacie to ile osob by zostalo, 50? Sam wiesz ile jest ogloszen na GC zwiazanych z wymianami

No wiesz, byłaby to ich wina, tylko ich. Kilka razy taki Ban by poleciał na główną postać to by się nauczył jeden z drugim baran na przyszłość. Teraz to (sprzedający, którzy piszą na GC) mają wyjeba*e i piszą gdzie chcą i co chcą, a po sekundzie zakładają nowe postacie i dalej spamują. Dla mnie takie rozwiązanie byłoby słuszne.

Sarumar^
26-03-2012, 21:06
Jestem za warnem za nabijanie postów, dla Ciebie.
Mialbyś juz setne konto na forum. Nie popisuj sie, ze masz kontakty GMów bo kazdy ma cie za gazownika po szkole zawodowej, tyle.

Nie zgłaszaj posta koledze bo forum jest od wypowiadania sie na rozne tematy.

#
Prawda jest taka, ze to ADMINISTRACJA pozwoliła na wymiany, pisanie na GC to częsc wymian, jak sprzedac skoro pisac nie mozna?

Zaznaczylem "zwiekszyc bany za handel/wymiane" lecz to nic nie da.

#Sasha.Rookslayer
Ale gdyby banowali głowne postacie to ile osob by zostalo, 50? Sam wiesz ile jest ogloszen na GC zwiazanych z wymianami

Artis
27-03-2012, 11:49
Multikonta nawet na forum powinny byc banowane, a co dopiero mówic o grze. Jestem za tym, żeby sprawdzac delikwenta po IP w logs i następnie banowac go, tylko niestety wiekszośc z Was będzie płakac, że ma zbanowane konto z tego powodu. Jednoznacznie polityka antyspamu, między innymi oferty i inne dziwne zachowania noobów powinna byc zaostrzona. Bo to co się dzieje w grze, zwłaszcza w nocy to przerasta ludzkie granice :)

Takanori~
27-03-2012, 12:10
@KaZeK
Screen nie jest dowodem _/
@top
Jestem za tym aby nic nie zmieniać, ponieważ to przez brak nadzoru odpowiednich "władz" na serwerze jest taka, a nie inna sytuacja na GC. Proszę nie pisać, że ekipa to też ludzie i nie mogą być 24/7 online, zgodze się z tym, ale nawet gdy są w grze, zamiast robić to co do nich należy, nie robią nic kreatywnego, tylko się "obijają"... Proszę o nie usuwanie mojego postu, ponieważ wyrażam swoją opinie na ten temat w sposób kultularny i zgodny z regulaminem [x2]
@edit
Można by było zrobić coś takiego, że jeżeli ktoś napisze buy/sell itp dostawał by kicka, a za wszelkie inne kombinacje (jeżeli był by KTOŚ komu chciałoby się zbanować osobę łamiącą regulamin) dostawał by bana na ip na np 2h...

RekruT #21
27-03-2012, 15:54
Jestem za banowaneim bo mnie to też denerwuje jak nooby spamują!

Viseq
27-03-2012, 16:04
A ja za tym, żeby nie banować postaci spamującej, a tą która ma największy lev na koncie z ową postacią :)
dokładnie to samo chciałem napisać. w sumie to już się stosuję tyle, że zastosowałbym to na większą skalę:)

Domcio Old
27-03-2012, 17:23
ja tez jestem za tym aby banowali najwiekszy lvl na acc ; ) wtedy ludzie moze sie ogarna i juz mniej bedzie tych wszystkich ogloszen na gc.

Mr Fsza
28-03-2012, 19:09
Dobrze jest, niektórym przez pomyłkę zawsze się napiszę, że coś sprzedaje na game chat

Demon
28-03-2012, 19:18
czy ja wiem, ten cały GC i tak jest bez duszy, większość ludzi siedzi tam po to, aby coś wyżebrać, sprzedać, kupić, 10% to pogawędki pomiędzy graczami : o

~#*Nalesniczek Zla*#~
28-03-2012, 19:58
Dobrze jest ,lecz dla jeszcze lepszej grywalności wybrałem opcje 2 ;d

HpX3
28-03-2012, 20:50
Teoretycznie masz racje spam jest wkurzający. Ale nie jest w żadnen sposób szkodliwy, mnie osobiscie nie przeszkadza jak ludzie spamują na gc. Nie podnosić czasu banu bo po prostu jest to błahe przewinienie i wg mnie nie ma żadnego znaczenia.

Zarexoholik?
29-03-2012, 15:32
Dłuższy ban + ograniczenie możliwości tworzenia nowych postaci na koncie, ale w sumie będą tworzyć nowe konta. Najlepiej banować na IP + main chary z konta.

Magik
29-03-2012, 16:02
Dłuższy ban + ograniczenie możliwości tworzenia nowych postaci na koncie, ale w sumie będą tworzyć nowe konta. Najlepiej banować na IP + main chary z konta.

Ban na IP czesto blokuje mozliwosc zalogowania sie osobom niewinnym, wiec to sie raczej rzadko stosuje - no i tez nie zawsze pomaga.

Osobiscie w takich sytuacjach, o czym paru graczy sie juz przekonalo, banuje postac glowna na dosc krotki okres czasu + postac, z ktorej jest lamany regulamin na dluzszy okres czasu. Czasami nawet taka noob-postac kasuje.
Stad tez moj wybor, podwyzszyc czas banow za te wykroczenia.

Alber Einstein return
29-03-2012, 16:30
MI to nie przeszkadza że na game-chat wypisuja że selają postacie, itemy. Chciaz skoro w regulaminie jest:
Używanie kanałów publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem wiąże się z karą.
ale nie jest sprecyzowane z jaka karą, mozna jakąs zasade ustalić.

Szukasz w gównie gówna: każdy gra na botach a ty martwisz się że ktos sela chary na kanale. chociaż bany jednodniowe na ip mozna by bylo wprowadzić, za obrażanie innych graczy zarówno na forum jak i w grze, pisanie nie na temat na kanałach, wbijanie na respy zamknięte i przeszkadzanie w expeiniu. Jestem za banowaniem i ochładzeniem napięć które wystepuja czasem w grze. :eek:

Eka Eka
29-03-2012, 17:24
Podbijam, gdyż nawet jak się upomni takową osobę to i tak sobie zupełnie nic z tego nie robi. Osobiście zaznaczyłem 4 opcje :)

Artis
03-04-2012, 13:11
Upomnienie gówno da, a Magik ma rację, chociaż równo znacznie te podwyższanie reason może coś z tym zdziała. No, nie wiem.

Miodek
03-04-2012, 20:36
Dobrze jest ,lecz dla jeszcze lepszej grywalności wybrałem opcje 2 ;d
jaki z cb no lifer Naleśniczku

01/04/2012 0 (0 poziomów) 92,634 19 6h 30min

Flamaster
03-04-2012, 20:43
Zbanować postać z największym lvl na koncie. Większość piszących posługuje się noob harami.

John Cena
04-04-2012, 11:31
Jestem za tym żeby zwiększyć ilość godzin za bana może by to coś to dało i zmiejszyło by się spamowanie na gc offertami

Lethornek
04-04-2012, 13:03
Wystarczy dawać za to bany na IP i będzie na 100% lepiej.
Można też blokować najwyższy poziom na danym acc.

/Kazek
Ofiaro holocaustu z Oświęcimia nie nabijaj postów :)
Ktoś niewinny ma peszka.
Uwierz mi że nie mam czasu na czytanie w każdym temacie każdego posta :)

.Voorlon.
05-04-2012, 18:28
Ja to mam w to wyje**** bo nie siedze na Gc, wiec moze zostac tak jak jest.

Sasa666
08-04-2012, 12:39
Zaznaczyłam tak na pierwszą propozycję. Reszta na nie. Może dłuższe bany odstraszyłyby chociaż kilka osób.

Skeptikz
08-04-2012, 19:29
A co jesli osoba napisze przez przypadek na GC? Tez dostanie bana na tydzien?

Wydaje mi sie, ze mozna zakladac tylko 1 konto na 24 godziny, tego raczej zmienic nie mozna.

To bylo do przewidzenia, gdy Tygrys pozwolil na wymiany postaci to kazdy chce je sprzedac. A jak sprzedac jesli nie mozna pisac ;)?

PKT. 3 jest najlepszy ;p Zostawic jak jest.

Kingpin.
14-04-2012, 14:43
Ja mam ochotę zrobić sobie 100 postaci na 15 poziomie jednego dnia to mam do tego prawo nikt nie powinien zakazywać oraz zmniejszyć zakładania kont do np. 3 dziennie, propozycja mi się nie podoba wszystko się da obejść to co zaproponowałeś, wydaje mi się że było by jeszcze gorzej.