View Full Version : Serwer APO- Podsumowanie!
Serwer APO- Podsumowanie czyli wady i minusy.
Nasz serwer działa już od bardzo dawna, i derastycznie się zmienił.
Wady:
o Słaba balansacja postaci (Obecnie z UW, jak i Sorcerer).
o Mapa jest już, tworzona w RME (na odwal, wszystko auto praktycznie).
o Zbyt wysokie poziomy.
o Update???
o Słabe zaangażowanie w grę Administacji.
o Słabe konkursy (chodzi mi o robienie Mapy przez gracza).
o UW- 100%.
o Hotkeys.
o Boty na Ringa.
o Możliwość do kupienia dodaku do domku (Moim zdaniem zbędne).
o Jakieś Sety storzone, to tylko niszczy grę (Moim zdaniem)
o Bardzo, ale to bardzo monotonna gra, brak już satysfakcji z przedmiotu czy poziomu.
o Masa Allegro Kid, oszustów, "cfaniakuf".
Plusy:
o Fajna, sporawa własna Mapa.
o Ciekawy Styl Gry.
o Masę systemów, misji, questów, nowych przedmiotów oraz potworów.
o Dobry Exp.
o Ogólnie cały wygląd serwer'a wielki PLUS +!
To mnie właśnie wkurza w APO, i to właśnie tu lubie. Podziel się swoiom opinią na temat teraźniejszego APO.
Twierdzisz, że nowe sety psują grę, ale jednocześnie odpowiada Ci wiele nowych itemów...:P
Każda wypisana przez Ciebie zaleta jest wykluczana przez wady, w ogóle nie wiem po co to.
Takanori~
29-03-2012, 22:13
Ok. Teraz ja:
zalety:
-piękna mapa, prawie "arcy" dzieło,
-jak wyżej, wyborny mapper jak i skrypterzy,
-wiele ciekawych i innowacyjnych pomysłow,
-ogólnie zgrana ekipa(cd. w minusach)
wady:
-ZDECYDOWANIE BRAK REKLAMY SERWERA !!! Przez co liczne straty w graczach,
-trochę słaby nadzór w grze,
-rzadkie update,
-mała ingeręcja samego twórcy serwera chociażby na forum(rzadko się wypowiada)
-zakolegowani członkowie administracji(wiadomo ocb)
-mam wrażenie, że ostatnimi czasy wszystko jest robione na "odwal"(być może przez prace nad update),
-
Ryśku xD
29-03-2012, 22:16
Przestań narzekać , jak chcesz mieć taki lvl jak inni to nie stój w depo tylko idź expij , i nie narzekaj . Serwer już nie będzie taki jak kiedyś. Dziękuje dobranoc.
Czarodziej Xardax
29-03-2012, 22:20
niech wlacza serva (obecnego) od 0, exp x3/x4
+ pracuja nad nowymi update zeby all time bylo do czego dażyć
jedyny blad Mortiisa przez lata to wybor GMów z konkursu + dodanie UW.
Nastepny "-" to ringi/ue uw pod hota ;)
UH/Manas pod Hotkeye? To byl dobry pomysl bo nikt nie chcial sie uhac recznie..
Mapa- Robiona na odwal się.
Skrypty- Nie.
Moim zdaniem APO 3-4 lata temu bez żadnych tam bajerów, tylko stare dobre miasto YurOts ten co miał mazurski 6.6.7 było ROX!
.LOGEST.
29-03-2012, 22:30
Mapa- Robiona na odwal się.
Skrypty- Nie.
Moim zdaniem APO 3-4 lata temu bez żadnych tam bajerów, tylko stare dobre miasto YurOts ten co miał mazurski 6.6.7 było ROX!
serw musi się rozwijać, mortiis/tygrys/santano w 90% poszli z serw w dobrym kierunku, ale zapomnieli o jednym o reklamie, dobrze że się przykładają do jego rozwoju
Przeczytałem cały twoj post, nastepni przeczytalem wypowiedzi wszystkich, wypowiadajacych sie w tym temacie, i w sumie nie wiem czy sie smiac czy plakac, poniewaz.
Z Jednej strony (tak na tibijski jezyk)
Mowisz ze MAPA jest CH...., a w zaletach mowisz ze jest ona ZAJE.... i tak kilka rzeczy.
Wiec nie wiem w sumie o co Ci chodzi :DD
Mi sie ogolnie podoba APO, ma bardzo dobrze rozwinieta mape, duzo Questow itp. Ogolnie dobry serwer. A to ze 7.6 wychodzi z mody to juz inna sprawa, chociaz i tak sie dobrze trzyma :))
Kimus The Master
29-03-2012, 22:46
Jak dla mnie serwer jest calkiem spoko jedynym minusem jest kurstwo wsród graczy
Sasha Rookslayer
29-03-2012, 22:49
Mi tam się podoba Server APO. Jedynie co bym dodał to Reklamę Servera i starał się o częstsze Aktualizacje :)
Varbeerg
29-03-2012, 22:56
Na apo fajnie grało się 3-4 lata temu.. a nie teraz! Kiedyś wszystko było nowe wszystko się odkrywało a teraz? combo ue uw i spisz do tego hoty nudaaaaa
Zarexoholik?
30-03-2012, 01:13
Klimat zniszczyły boty i cała ta gimbaza. Nic więcej.
~~<Biohazard>~~
30-03-2012, 04:49
Z tego co ja wyczytalem to twoje plusy pokrywaja wady-wady plusy?? Bez sensu to napisales
Pyrtówka
30-03-2012, 05:50
Heh. Wdg mnie klimat zniszczyły
-uw
-nadmierna ilošć i włašciwošci setów
-nadmierna ilošč kcc
-kidy
Na marginesie mogli by robič częšciej upy i najazdy xd.
A na hoty nie narzekajcie bo i tak wczešniej połowa setwera nacurwiała na wosso więc..
Hocus Pocus
30-03-2012, 07:14
I po co wam reklama serwera jak wejdzie ktoś i zobaczy jakie tu są lvl to odechciewa się zakładać postać :)
~#*Nalesniczek Zla*#~
30-03-2012, 07:16
Lul!...
Piszesz ,że mapa jest dobra ,a potem że robiona na odwal się.
O UW że dobry items a potem że psuje ono klimat.
Ziomuś zrób to jeszcze raz, edytuj czy coś i pozmieniaj tak by jeden podpunkt nie wykluczał drugiego i na odwrót.
Alber Einstein return
30-03-2012, 08:10
ja gram tu prawie 2 lata z braćmi i minusy:
Jak zaczynałem gre na serwie było kilka postaci które blokowały np. minosa. Obecnie po dodaniu tych itemów m.in. (shamn skirt, shaman boots, uw z "ue") gracze z łatwością expią. Wiem bo mam kilka filmików jak szymek bloczył mi minosa na 2850 lvl maksymalnie walił 20+k z max a teraz na 2,6k wala po 21k+. Moim zdaniem główna wadą jest to że jest mała różnica między najwyższymi lvl a dużo mniejszymi.
boty - tego nie da sie wyeliminować. A obecnie przez hotkeje nie wiadomo czy gracz boci czy ma padake przed kompem i tak szybko napierdala w te małe przyciski na klawiaturze, myszce.
dodanie wardów - zbyt lajtowo i szybko można wyexpic postać już na 1,2k ek spoko se radzi.
upy to teraz czysty przypadek- nikt nie martwi się żeby nowości były wprowadzane systematycznie. Cos tam robią!.
Ogromna ilość postaci wysoko lvl marnuje się w rękach jakiegoś maniaka co musi miec np. 2,5k lvl każdych z prof. Mi tam 1 postac wystarczy i więcej nie chce mieć!
jakos na rl tibia administracja nie marwti sie o gracza który zaczyna żeby dogonił tomure albo tego nastepce tomury w krótkim czasie.
czy wogóle mozna to jakos naprawić: może i można ale czy gracze mają ochote na zmiany?. Bo ja sam nie wiem czy ja mam. Adminy też sa w pewnym stopniu ogarniczeni przez graczy więc kolejne gdybanie ale opinie swoja mam
plusy:
spoko ziomy na apo z którymi mozna se popisać i TYLE!:eek:
scimex pallll
30-03-2012, 08:53
Widziales jakis Serwer bez wad ? bo ja nie.
Apo ma nawet duzo wad jak inny Serwer proste ?
Jak kazdy serwer ma swoje plusy i minusy.
Serwer serwerem, jesli ci sie on nie podoba to nie graj na nim....
Doktor Szypka Konefka
30-03-2012, 09:20
Twierdzisz, że nowe sety psują grę, ale jednocześnie odpowiada Ci wiele nowych itemów...:P
Pobijam. BekA
Top.
Ciągle pierdolicie jak Kaczyński o smoleńsku, to już się nudne dawno temu zrobiło
Nie pasuje nie graj elo.
A moim zdaniem jedynie powinni zrobić coś aby nowy gracz miał łatwiej zacząć, sam próbowałem zacząć totalnie od zera, przy 34 lvl zrezygnowałem bo jakiś 100 ubijał mnie na fragi a 500 lurował mi mobby :/. Mysle ze pvp od 100lvl, jakieś wieksze boonusy i byłoby duzo nowych graczy : ]
Knight Lukas
30-03-2012, 11:06
Pobijam. BekA
Top.
Ciągle pierdolicie jak Kaczyński o smoleńsku, to już się nudne dawno temu zrobiło
Nie pasuje nie graj elo.
A moim zdaniem jedynie powinni zrobić coś aby nowy gracz miał łatwiej zacząć, sam próbowałem zacząć totalnie od zera, przy 34 lvl zrezygnowałem bo jakiś 100 ubijał mnie na fragi a 500 lurował mi mobby :/. Mysle ze pvp od 100lvl, jakieś wieksze boonusy i byłoby duzo nowych graczy : ]
Przecież wbijanie lvl na takim 100 trwa około 3 minuty, więc jeżeli akurat jest ktoś kto Cie zabija to daj sobie spokój i wróć później albo idź na innego respa, których zresztą i tak jest dużo. Kiedyś taki 100lv expil na demonach i jakoś dawał rade -_- Jest o wiele łatwiej a wy chcecie jeszcze?
Serwer jest w miarę dobry lecz administracja nie ma tyle czasu i chęci żeby coś robić bo i tak wam nie pasuje, i tylko ich demotywujecie.
//Marek
a) kiedyś 1k lv odpalał pk i 200lv nie mógł go zabić teraz 3k lv odpala pk i 1k nie może go zabić to normalne na ots
b) item jak item i tak każdy ucieka poza zasięg
c) a jakoś dalej zakładają tematy, że ktoś wbił i zabił kogoś na respie
d) tutaj się zgodzę na forum go nie widać w grze prawie tak samo ale podobno zajmuje się silnikiem i skryptami
//Vinai
Sądzisz, że gdyby otworzyli 2 7.6 to byłoby lepiej część osób z tego od razu by się tam przeniosła i jeszcze szybciej zakończyłby się żywot tego serwera.
Sam taki temat niedawno założyłem bo ja dostrzegam sporo minusów serwera ale więcej plusów :)
Minusy są takie , że
a. za duże lv ( wiem , wiem , że też mogę do tego dojść i expić - także nie myślcie , że płaczę , że sam mam niski lv ). Obecnie te 2k-3klv psują całą grę. Jaki sens jest mieć gildię z poziomami 1klv ? odpalimy pk wpadnie 2.5k ed i składa całą gildie :) zaspamuje 5 osób i papa. Kiedyś jak grałem 3 lata temu Fightterem to był sens bo nie było takich lv i mając 1klv było szanse przetrwać od ataków każdego ( ek ). Aktualnie wpadamy po kogoś na resp i zaraz wpada 2klv + i dead. To jest spory minus ale nie jestem za restartem bo wiem , że niektórzy gracze ciężką pracą doszli do tych lv.
b.uw niszczy system. Rozumiem te różne sety jeszcze ale ek biegającego z uw i bijącego na dystans takie hity to nie jestem w stanie zrozumieć po jakiej dawce jakiegoś narkotyku ktoś wpadł na taki pomysł. Na żadnym serwerze nie widziałem takiego czegoś ( na mazurku nie grałem ).
c.nie zbyt dużo osób online to też wada - wiele graczy mówi " fajnie bo respy wolne " ale ja wolałem dawny system walki o respa , szybciej coś kupić/sprzedać itp...większe duże gildie - więcej pk ogólnie ciekawiej
d.Mortiis fakt faktem może i czasu nie ma lecz powinien nie zaniedbywać forum i jako główny administator wypowiedzieć się na forum chociaż co 2 dzień. Poświęcenie nawet 20 minut na forum to chyba nie ciężka sprawa ?
Mógłbym napisać jeszcze kilka minusów ale są mniejsze i nie chcę już o nich wspominać. Ogólnie serwer b.dobry lecz nic wiecznie istnieć nie będzie i gracze powinni o tym pamiętać :)
Serwer już mnie tutaj nic prawie nie trzyma oprócz tego ,że wejde pogadać z kolegami. Serwer w ciągu ~2 lat spadł na psy tak szybko ,że to masakra. Aż szkoda. Gmowie olali serwer dodając takie nowe rzeczy a nie tworząc 2 7.6. Prawda taka administracja - zaniedbaliście serwer i zszedł na psy. Nie ma tu plusów
Jarken v2
31-03-2012, 00:10
Padam na ryj i nie chce mi się dużo pisać dlatego krótko i na temat: wyjdź ziomeq, nie rób tyle błędów bo ciężko się to czyta, jakieś 80% tego co napisałeś to bzdety, kup najta, expaj, nie będziesz płakał na balans.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.