Zaloguj się

View Full Version : Nowy serwer

Romus
06-04-2012, 01:53
Siema. Z okazji tego, że serwer z niewiadomych nam przyczyn został wyłączony bez jakiegokolwiek powiadomienia nas (graczy, jezeli tak mogę nazwać tą garstę ludzi) chciałem zaproponować powstanie nowego. Jakiego? http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=105676 Dokładnie takiego. Jak widać większość graczy była na TAK. Osobiście dołożę wszelkich starań aby przyciągnąć jakąś grupkę ludzi na serwa. Z ostatnim nie wyszło bo "nikt nie chce grać na takim chujowym serwie". W sumie to poniekąd zgodze się z tymi co tak mówili. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest w miare dobrze dopracowany serwer FFA+BF2 tak jak to było kiedyś. Na takie serwery jest największy popyt. Teraz pytanie. Czy powstanie jakikolwiek serwer czy dalsze moje propozycje są nie potrzebne?

Patryk1551
06-04-2012, 11:57
Mi to już jest obojętne, czy zrobią jakiś serwer i tak nie gram na public za często, ale jeśli będzie sporo chętnych to czemu mieliby nie spróbować na nowo.

Greyback
06-04-2012, 14:33
Ja dość sceptycznie podchodzę to tego servera cs.
1. Na starym i tak ludzie nie grali.
2. Serverów jest od groma jeżeli ktoś chce pograć, nie ma problemu.
3. Po co utrzymywać taki server, z którego nie ma zysków.
4. Zamiast bawić się w cs, lepiej popracować nad update na 7.6
To w zasadzie tyle, dodam, że nie gram w cs :D

Demon
06-04-2012, 15:09
Ja dość sceptycznie podchodzę to tego servera cs.
1. Na starym i tak ludzie nie grali.
2. Serverów jest od groma jeżeli ktoś chce pograć, nie ma problemu.
3. Po co utrzymywać taki server, z którego nie ma zysków.
4. Zamiast bawić się w cs, lepiej popracować nad update na 7.6
To w zasadzie tyle, dodam, że nie gram w cs :D

nie tylko tibia, drogi nie jest, akurat apo to apo, na starym nie grali? beka z Ciebie gościu

@@ jak najbardziej na tak

Mortiis
07-04-2012, 17:19
Grało zbyt mało osób, a w zasadzie zawsze kiedy sprawdzałem to tylko hltv grało :/

Serwer był w jednej z droższych serwerowni, ale nie będziemy sponsorować serwera z którego nic nie mamy i nikt na nim nie gra.

Kowal'4.0
07-04-2012, 18:01
Ja chetnie bym czasem pograł...ostatnio wchodze patrze servera nie ma teraz juz wiem dlaczego :)

spenser
07-04-2012, 18:07
No to w takim razie jak nie ma być serwera, to nie wiem dlaczego dział "Counter-Strike'a" jeszcze jest na tym forum. "_"

Moim zdaniem powinien serwer powstać ale i także zmienić trochę zasady, że za adminów będą dotacje i nie będzie już wtedy strat, bo albo sieć wyjdzie na + albo na 0. Więc chyba lepsze jest takie rozwiązanie niż brak serwera. Oczywiście dalej podtrzymuje to, że jak już ma być serwer to FFA+BF2 ;]

Romus
08-04-2012, 17:01
Grało zbyt mało osób, a w zasadzie zawsze kiedy sprawdzałem to tylko hltv grało :/

Serwer był w jednej z droższych serwerowni, ale nie będziemy sponsorować serwera z którego nic nie mamy i nikt na nim nie gra.

Można postawić troche tańszy serwer. Największym problemem tego serwera było zbyt małe zainteresowanie Crayon'a (jedynego headadmina). Coś czego na bierząca sie nie naprawia i udoskonala nie będzie trwało wiecznie (przykład serwera 7.6). Gdyby tak nic na niego nie dodawać to już dawno nie przynosiłby zysków. Wystarczy dobrac odpowiedni mod i odpowiednie pluginy, odpowiednio rozreklamować i spodziewam się kolejek.

deeL `
08-04-2012, 23:36
Jak dla mnie serwer powinien powstać, wystarczy chętny headadmin, na którego moim zdaniem nadawałby się Romek :P Crayon miał za bardzo wyjebane, co oczywiście sam negował.

Ryśku xD
09-04-2012, 09:08
Na starym , mało grali może jak by powstał taki serwer było by więcej ludzi.

Crayon
09-04-2012, 09:57
Trochę trudno supportować coś, co z całą chęcią, mocą i zainteresowaniem nie chwyta i nie ma w tym wsparcia. I tu nie chodzi mi o małą liczbę graczy.

Prawdopodobnie na razie żyć będziemy bez servera CS, chyba że wspaniałomyślnie ktoś podchwyci prosty i skuteczny pomysł, który jednak musi wzbudzić zainteresowanie paru osobników stojących wyżej ode mnie

Okey
09-04-2012, 10:21
Trochę trudno supportować coś, co z całą chęcią, mocą i zainteresowaniem nie chwyta i nie ma w tym wsparcia. I tu nie chodzi mi o małą liczbę graczy.

Prawdopodobnie na razie żyć będziemy bez servera CS, chyba że wspaniałomyślnie ktoś podchwyci prosty i skuteczny pomysł, który jednak musi wzbudzić zainteresowanie paru osobników stojących wyżej ode mnie

Wyżej od ciebie?! Mission impossible!
no i w tym cała zabawa. Ethan Hunt by się przydał - Cray

Romek dobry pomysł XD Również trzeba by zmienić kadrę adminów, postawić na jakość nie ilość - mam na myśli zostawić tych bardziej aktywnych, bo jaki sens aby było 20 adminów skoro żaden nie ma czasu chociaż raz dziennie wejść XD Gracze na ffa+bf nie byli problemem, zawsze było minimum 10 osób. Zmiana na tp to był błąd ;c

Skeptikz
09-04-2012, 16:35
Można postawić troche tańszy serwer. Największym problemem tego serwera było zbyt małe zainteresowanie Crayon'a (jedynego headadmina).

Dziwisz sie? Jesli ADMINCS dostaje pozycje na forum/ GM'a na serverze 7.6 to raczej nie ma czasu na sprawy mniej ważne (czyli CSAPO na ktorym nikt nie gral).

SedaN*
09-04-2012, 16:58
Dziwisz sie? Jesli ADMINCS dostaje pozycje na forum/ GM'a na serverze 7.6 to raczej nie ma czasu na sprawy mniej ważne (czyli CSAPO na ktorym nikt nie gral).

heh, no w sumie mamy modka na forum i mozemy kopiowac itemki na tibii to po co wchodzic na apo cs heh ;/;/;/

btw. kolega chyba nie poinformowany dobrze

Romus
11-04-2012, 16:09
Osobiście nie znam się na tyle abym mógł zostać headaminem ale wiem, że wśród aktualnych adminów (jeżeli tak można jeszcze powiedzieć) są takie osoby które się znają. Z tego co dobrze pamiętam to spenser oferował swoją pomoc.

Grało zbyt mało osób, a w zasadzie zawsze kiedy sprawdzałem to tylko hltv grało

Sprawdzałeś? Chyba tak samo jak ten temat i wiele, wiele innych. Widocznie w złych godzinach. Fakt, że serwer mało kiedy prosperował jak powinien ale gdy byłem na serwie to grało przynajmniej te 10 osób. Wystarczy wejść, pozapraszać znajomych ze steama i już mozna przyjemnie pograć. Ludzie narzekali na serwer z powodu złego moda. Strefy rashu zabijały itd. Zresztą nie będę tutaj pisał co było źle bo każdy wytrawny gracz wie o co chodzi i przyzna mi rację :) Jak może działać coś co w ogóle nie jest pielęgnowane. Crayonowi nawet nie chciało się zresetować jebanego ranku (nie to żebym Cię hejtował, sam wiesz, że to co piszę to prawda). Więc o czym my w ogole dyskutujemy. Serwer pod względem ogółu graczy był zajebisty z tego powodu, że ścierki jadące na wh zostały wyczyszczone praktycznie do zera :)

Krulowiec
11-04-2012, 18:51
Zgadzam się z Romkiem, również bym dołożył wszelkich starań gdyby powstał nowy serwer. Tak wiem, każdy admin tak piszę, ale naprawdę bym się postarał. Nowy serwer - nowe reklamy, może udało by się przyciągnąć więcej graczy, nie tylko tibijczyków/forumowiczów.

Patryk1551
11-04-2012, 21:35
Jak na serwer, na którym większość osób była z tego forum to i tak sporo osób grało(na FFA). Pomysł TP - super, ale chujowo zrobione. Nowy może by wypalił, ale trzeba by było jakoś zachęcić na początek graczy z forum, żeby w ogóle ktoś z początku na niego wbijał. Jak wszystko jest dobrze zrobione, często ktoś siedzi na serwie(nie chodzi mi o hltv) to taki serwer na pewno wypali.

Crayon
11-04-2012, 21:40
Z tego co dobrze pamiętam to spenser oferował swoją pomoc.
Oferował. I było bez odzweu

. Crayonowi nawet nie chciało się zresetować jebanego ranku
Bo znałem przed Wami smutną historię tego servera, tzn - co z nim będzie.

Szczerze mówiąc, trochę mi smutno, że server poszedł w odstawkę. Gdyby jednak ktokolwiek z ważnych czerwonych smutnych ludzi chciał takowy znowu włączyć, to oświadczam, że mam backup plików. I caaaałą bazę danych zbanowanych za wh/aima

Demon
11-04-2012, 21:44
Szczerze mówiąc, trochę mi smutno, że server poszedł w odstawkę. Gdyby jednak ktokolwiek z ważnych czerwonych smutnych ludzi chciał takowy znowu włączyć, to oświadczam, że mam backup plików. I caaaałą bazę danych zbanowanych za wh/aima

to może wyjedź z ogólną propozycją to może trafi to do Mortiisa i coś ruszy w dobrą stronę

spenser
11-04-2012, 22:16
Wiem, że oferowałem pomoc i zrobiłem małą reklamę serva gdyż na taką większą niestety zabrakło mi czasu.. obowiązki i życie prywatne jest ważniejsze od gry. Teraz gdy mam więcej czasu to serwera niestety już nie ma.. a z miłą chęcią bym pomógł. Jeżeli już by powstał owy serwer, to pomogę, tym razem nie skończy się na pustych słowach w postach.

Crayon
12-04-2012, 22:19
to może wyjedź z ogólną propozycją to może trafi to do Mortiisa i coś ruszy w dobrą stronę
Nie ma sensu robić ogólnej propozycji, bo tu nie o to chodzi. Wystarczy zaangażowanie, jakieś większe osób odpowiedzialnych za całokształt serverów APO. Ja miałem nadzorować pracę adminów i skonfigurować server. I robiłem to, co miałem. Inna sprawa, że robiłem też kilka nadobowiązkowych rzeczy, żeby ten server jakoś się kręcił.

Na razie ożyjmy bez servera Counter Strike. Może być już tylko lepiej.

deeL `
15-04-2012, 14:59
Jakoś tak jak czytam Twoje posty Crayon, to wypowiadasz się podobnie do najwyżej postawionych polityków..

Demon
15-04-2012, 17:05
Jakoś tak jak czytam Twoje posty Crayon, to wypowiadasz się podobnie do najwyżej postawionych polityków..
wsumie podobnie to wygląda, dużo mówią, mało robią, ale to co może Crayon/co robi Crayon jest jego i Mortiisa sprawą, więc nie przekreślajmy odrazu servera

@@DOWN
on jest liściu usunięty od paru ładnych tygodni?

TuK!
17-04-2012, 14:55
usunąć go trzeba i tyle, nikt nie gra na nim.

bucho ?
18-04-2012, 15:36
***** wy to zawsze macie problem.. postawcie COD MOD awanse i na 100% bedzie z tego zarobek jeszcze ( klasy premium , admin , lvl , przeniesienie lvl)..
taka jest moja propozycja , a jak się cod rozwinie dopiero postawic BF2 i rozwijać serwerownie..

Demon
18-04-2012, 15:39
***** wy to zawsze macie problem.. postawcie COD MOD awanse i na 100% bedzie z tego zarobek jeszcze ( klasy premium , admin , lvl , przeniesienie lvl)..
taka jest moja propozycja , a jak się cod rozwinie dopiero postawic BF2 i rozwijać serwerownie..
tak samo można by było postawić rl mape 8.6 + pkt dla teamów, ale ziomeczku, takie coś nie ma prawa wejść na sieć serverów APO, bo to ma być coś ogarniętego, a nie botgame, zrozum

Romus
24-04-2012, 13:49
Czyli co? Nie zagramy na nowym serwerze APO CS?

Xayn : )
24-04-2012, 15:26
Nie głupi pomysł, fajnie sie nawet grało ;d

SoniQ
24-04-2012, 18:24
Czyli co? Nie zagramy na nowym serwerze APO CS?

widac ze niby sa chetni do gry ale wyzsi maja to w dupie, wiec nie zagramy hehe

Demon
24-04-2012, 20:22
ja coś czuje, że nasza maskotka kredka coś kombinuje w tym celu i nas zaskoczy fajną nowinką : D

Romus
26-04-2012, 17:32
To niech mnie zaskoczy pozytywnym postem w tym temacie bo nie wiem czy jeszcze zaglądać na to forum. Jedyne po co tutaj jestem to działy nie związane z tibią. Jeżeli serwer by powstał to myślę, że Ci którzy by na nim grali rozwineliby go razem zemną :) W sumie to wiem mniej-więcej jak to zrobić tylko potrzeba do tego odpowiedniego moda i pluginów a nie takiego badziewia jak poprzednio.

Poiwo
27-04-2012, 22:46
no to mortiisie może MINECRAFT TERAZ?

Niuchacz
06-05-2012, 14:40
Jeśli serwer powstałby na nowo chętnie mógłbym pomóc w reklamowaniu itp. Chętnie też bym się zgłosił do naboru na adminów jeśli takowy by powstał

MariusznSS
31-05-2012, 16:55
stawiajcie new server i juz, kazdy tego chyba chce...

Romus
01-06-2012, 17:02
Wszyscy prócz tych od których to zależy.