View Full Version : Nowy telefon, jaki?
Cze, szukam jakiegoś telefonu z androidem w cenie +/- 900zł. Wybrałem takie 3 telefony i chciałbym abyście mi doradzili ewentualnie zaproponowali coś w tej granicy(może jakiś HTC)
¤Samsung Glaxy S Plus
¤Motorola Defy +
¤Sony Ericsson Xperia Neo V
Telefon ma służyć do przeciętnego użytku: dzwonienie, sms, net, gierki.
Szkoda, że samsung olał Galaxy S bo chętnie bym samsunga kupił ale teraz nie warto, a Galaxy S II jest za drogi. To prawdopodobnie kupie SE chyba że macie jeszcze jakieś propozycje :D
ja bym się wachał między SE/Samsungiem, ale jakoś Samsung jeśli chodzi o telefony dotykowe wydaję się lepszym wyborem, ale to tylko i wyłącznie moje zdanie, bez patrzenia na parametry telefonów
Kumpel ma xperie neo v i mowi ze zajebisty telefon.
Sam mam se xperia x10i troche straszy ale cos podobnego. Jedyne co mnie wkurza to slaba bateria i jezeli masz lekko nawilzone palce to nichuja nie idzie pisac sms...
Neo V! Sam mam i jest to najlepszy telefon w tym przedziale cenowym, dobre bebechy i wszystko git :D Polecam.
Wybrałbym Neo V, ale nie ze względu na parametry, bo te są nieco słabsze niż w galaxy s plus, ale za to, że prawdopodobnie w tym miesiącu android będzie zaktualizowany do ICS'a. :)
galaxy s lub neo v , chyba że nie musi być nowy to zobacz jeszcze LG P920 i P990 , są warte uwagi , szczególnie ten drugi , jeden z najtańszych dwurdzeniowców , a to robi sporą różnice.
veni midi vici cb wygrane
07-04-2012, 20:45
ja tam za duzo mniejsze pieniadze kupilem zte blade i polecam a jakbym mial wiecej kasy pewnie bym wzial neo v :)
A co sądzicie o Xperia Arc S
Ryśku xD
08-04-2012, 11:31
-Samsung Glaxy S Plus
Mi się bardzo podoba mi się telefon oraz samsung dobra marka.
- Sony Ericsson Xperia Neo V
plus ,że jest marki sony ericsson.
- robi bardzo dobre zdjęcia, filmy w jakości HD
- bardzo czuły dotyk
- bardzo fajnie się gra w różne gierki ;))
- BARDZO dobry głośnik
- możesz sobie podłączyć wifi przez router . Bardzo wygodnie przegląda się różne stronki własnie w tym telefonie
Od jakiegoś miesiąca mam Xperie Arc S i jestem z niej bardzo zadowolony. Duży ekran, bardzo dobre odwzorowanie barw, może kąty widzenia nie są idealne, ale nie narzekam. ;d Jest wygodny, dobrze leży w dłoni mimo swoich rozmiarów. Ma dość szybki procesor [1,4Ghz], więc wszystko chodzi płynnie. Muzyka gra świetnie zarówno z głośnika jak i ze słuchawek. Jedynie aparat nie należy do najlepszych, ale to telefon, a nie lustrzanka. Zdjęcia nie są rewelacyjne, ale za to filmy nagrywane w rozdzielczości HD 720p wyglądają świetnie. Przy częstym pisaniu sms'ów, rozmawianiu, słuchaniu muzyki i graniu bateria trzyma mi jakiś dzień, więc nie jest tragicznie. Na plus jest jeszcze to, że w tym miesiącu prawdopodobnie będzie aktualizacja Androida do ICS'a. Jeśli znajdziesz go w dobrej cenie to kupuj.
Poziomek :P
09-04-2012, 13:54
Weź Samsunga Galaxy, ale bez plusa, bo jest wydajniejszy.
Moze Samsung Galaxy X-Cover?
Mnie osobiscie jakos nie bardzo przekonuje marka Samsunga, ale ten telefon wydaje mi sie calkiem spoko i mysle nad kupnem takiego modelu.
Borat Sagdiyev
10-04-2012, 11:28
Xperia Arc czy tam Arc S to bardzo dobry telefon w tej cenie, duży wyświetlacz, dobrze leży w ręce, aparat niczego sobie, led flash, no i ten ICS który ma niedługo wejść.
W tej cenie może z nim konkurować np.
Samsung Nexus S.
Podobnej wielkości telefon, chociaz z 5mpx aparatem. Lepsze bebechy, ICSa już ma, do tego czysty system android bez żadnych nakładek.
No i może HTC Desire S ;)
Xperia Arc czy tam Arc S to bardzo dobry telefon w tej cenie, duży wyświetlacz, dobrze leży w ręce, aparat niczego sobie, led flash, no i ten ICS który ma niedługo wejść.
W tej cenie może z nim konkurować np.
Samsung Nexus S.
Podobnej wielkości telefon, chociaz z 5mpx aparatem. Lepsze bebechy, ICSa już ma, do tego czysty system android bez żadnych nakładek.
No i może HTC Desire S ;)
Nexus S nie ma ICS'a. Dostanie go, ale z nakładką TouchWiz. Poza tym ma słabszy procesor od Arc S, bo tylko jednordzeniowy 1Ghz. Niby ma te 16gb pamięci, ale nie ma wejścia na karty, więc też lipa. Chodziło Ci chyba o Samsunga Galaxy Nexus, który jest z zupełnie innej kategorii cenowej. ;c
#Borat
Może i dostanie ICS'a bez nakładki, ale obecnie pracuje na Androidzie Gingerbread. Co do ceny - nowy nexus s kosztuje mniej więcej tyle samo co arc s. A jeśli chodzi o pamięć to dla mnie wygląda to tak: karta pamięci > pamięć wbudowana. Dlaczego? Chociażby dlatego, że w każdej chwili kartę możesz przełożyć do nowego telefonu.
#edit
Nie jestem pewien, ale chyba jest już aktualizacja do ICS'a dla Nexusa S.
Borat Sagdiyev
13-04-2012, 11:11
Nexus S nie ma ICS'a. Dostanie go, ale z nakładką TouchWiz. Poza tym ma słabszy procesor od Arc S, bo tylko jednordzeniowy 1Ghz. Niby ma te 16gb pamięci, ale nie ma wejścia na karty, więc też lipa. Chodziło Ci chyba o Samsunga Galaxy Nexus, który jest z zupełnie innej kategorii cenowej. ;c
Jak Nexus S może nie mieć ICSa? Od kiedy Nexusy mają jaką kolwiek nakładkę? Bzdura.
A Arc S jaki ma procesor? Dokładnie taki sam jak zwykły Arc tylko taktowany troche wyżej, co w zasadzie nie robi żadnej różnicy, no może poza tym, że można wypuścić taką samą komórke o 200-300zł drożej i ludzie sie na to nabiorą, Nexus za to ma lepszą grafikę.
A co do tej wbudowanej pamięci, to mało kto od razu dokupuje do telefonów karty 32, a w arc jest 8gb tylko.
Jeszcze pomyśl może o czymś z Windowsem, Nokia Lumia 800 to całkiem fajna komóra za te pieniądze.
Knight Lukas
13-04-2012, 21:01
@Borat Sagdiyev
Ten Nexus S już trochę stary jest, może i ma ten SAMOLED, ale wybrałbym coś nowszego :)
i tak przy okazji napisał, że szuka telefonu z androidem więc nie wyjeżdżaj z lumią :D
Hmm z tych co wymieniłeś to Neo V, lub dopłać ~200zł i masz nowszy model trochę lepsze parametry w ogólne nowocześniejszy - SE Xperia Arc S
Arc i Arc S są w takich samych cenach ~1000zł więc lepiej weź Arc S :)
Albo jeżeli masz trochę więcej kasy to SGSII lub SGN w cenach ~1600zł
Borat Sagdiyev
13-04-2012, 23:26
Co z tego, że stary? Słabszy? Nie. Nie będzie miał wsparcia? Bynajmniej. Gorszy wygląd? To już kwestia gustu.
Poza tym warto pomyśleć o WM:P
veni midi vici cb wygrane
14-04-2012, 19:04
SE K800i - polecam Zygmunt Chajzer.
nokia e51 kurva to jest fdon nie k800 loled ok ;]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.